Bunu insanlar anlamayacak mecburuz yaniÜzüldüm. Oysa ortada asla yanlış bir şey yok
Bunu ailelerimiz akrabalarımız anlamıyor.Yanlış yapmadığımızı göremiyorlar.Linçlencek ne var bende anlamadım
Tamam bakınca biraz tuhaf gibi
Kızılcık Şerbeti gibi biraz
Ama sonuça üstünden yıllar geçmiş, kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Onlara binbir beddua bela okuma falan oldu.Ama bizide suçlu gördüler siz evliliğinize sahip çıkamadınız yuvanızı yıktınız diye.Zaten o zamandan beri aramızda mesafe var.Ama işte anne baba birşey diyemiyosun.Sizden ayrıldıktan sonra onlar evlenince nasıl karşılamışlardı peki?
Tayin dönemine kadar böyle devam edicez 6 7 ay var.O dönem ailelerle konuşup baskın nikah yapıp başka şehre tayin isteyecez.Aslında iki yaralı insanın yaralarını birbiriyle sarması ve tüm yaşadıkları kötü şeylere beraber göğüs gerip mutlu olmayı seçmeleri ve mutlu olabilmeyi başarabilmeleri güzel birşey.
Sonuçta anlattığınız gibi ise gerçekten, hakeden taraflar hakettiği gibi yaşıyor diyebilirz.
Karşı taraf yine pisliğinde boğuluyor ve siz ikiniz de masum taraf olarak mutluluğu yakalamış gibisiniz. Eğer grçekten boşluktan değil de duygularınız sağlamsa, yakaladığınız mutluluğun peşinden gidin derim.
Hakeza artık memlekette mutlu insan kalmadı, hazır bulmuşken kaybetmeyin.
Ama iyi düşünün, zor bir süreç, yıpranabilrsiniz, göze alabiliyorsanız bismillah deyip başlayın.
İki bekar insan hakkında kimin ne dediğinin önnemi yok. Umarım mutlu olursunuz.
Yukarıda birisi daha yazdı uzakdoğu filmiymiş erkek arkadaşıma dedim haftasonu izleyecez beraber mutlakaAa bunun filmi bile var.“In the mood for love” En iyi Aşk filmleri listesinde. “Biz onlara benzemeyeceğiz” diyorlar, aşklarını bastırıyorlar. Off soundtrack’ı da muazzamdır. Bir keman sesi var, acı acı.
Gayet olağan bir durum. Sizin evlilikleriniz bitmiş gitmiş. Üzerinden seneler geçmiş. Aksi olsa onlar kanıtlardı o süreçte.
Eski eşlerimizle akrabalığımız yok.Aldatan kadın ve erkek akraba.Bu adam eski eşinizin akrabası mı?
Kadın mı akrabasıydı?
Oradaki durumu anlayamadım. Eski eşinizle o kadın akraba değilse, sevgiliniz akraba. E aynı aile??
Ben aslında linçlemedim, bilemedim arada kaldım. Ben tercih etmezdim sanırım.
Duygularım(ız) gerçek mi, yoksa sadece bu bir yol arkadaşlığı mı (damdan düşenin hali misali), gerçek bir aşk mı falan duygularıma güvenmeyebilirdim sanırım.
Bir de ister istemez geçmişimiz aklıma gelirdi.
Zor ama imkansız değil diyeyim.
Ama bu akrabalık durumunu merak ettim, sıkıntılı...
Kaçmayacaz sadece durumu açıklayıp hemen oldu bittiye getiricez onlar şaşkınlık aşamasındayken nikah olacak gibiOrta yolu bulup gönüllerini yaparak ilerlemek istiyorsanız kaçıp gidip evlenmeyin, ters teper. Yavaş yavaş açın alıştırın
Onlar bizi ilgilendirmiyor.Üzerinden 5 yıl geçmiş, ikisi evlenmiş belki de boşandılar. Sizin evlenmeniz niye bu kadar olay olsun ki. Ama bence eski eşlere çok iyi kapak olur bu olay.
Gölgede kalma olmaz gerek boşanma sürecinde gerek sonrasında bir buçuk yıla yakın terapi aldık.Psikolog desteği çok iyi geldi.Aldatılmanın bizim eksikliğimiz olmadığını onların onursuzluğu olduğunu daha iyi kavradık.Aslında o zor dönem için iyiki olmuş diyorum.Yoksa ben erkek arkadaşımı tanıyamayacaktım.Hani şer görünende hayır var denir ya onun gibi.Bir taraftan doğal karşılıyorum sürekli paylaşım yapınca ancak bunu ileriye taşıdığınızda bir diğer taraftan da sürekli onları gölgesinde kalır mı ilişkiniz evliliğiniz diye düşünüyorum. Bence çok makul değil ama tercih sizin.
Ayrılmak asla olmayacak sadece fikir almak istedim aslında bir nevi destek gibi.Siz kendinizi bildiğiniz sürece başkalarının ne dediğinin önemi var mı? Onları memnun etmek için kendi mutluluğunuzdan mı vazgeçeceksiniz?
Konu film senaryosu gibi geldi ama zaten filmi de varmışBence linçlenecek bir şey yok. Size tavsiyem şu olabilir siz bu adamı gerçekten tanıdığınız, uyumlu olduğunuz için mi seviyorsunuz yoksa eski eşinize olan öfkeniz, şefkat ve sevgi eksikliği hissi mi bu adama yöneltti sizi. Eğer böyle bir durum yoksa kimse için değil kendiniz için hayatınızı yaşayın. Millet ne düşünürse düşünsün. Ama karşınızdaki kişinin de bu duruma göğüs gerecek bir duruşla ilişkinizi sahiplenmesi gerekir. Yoksa yıpranan siz olursunuz.
Yukarıda ona olan hislerimle ilgili bir yorum yazmıştım o yüzden alıntı koydum.Bunu çok düşündüm.Yaşadıklarımızdan kaynaklı olsaydı başta olurdu 3 buçuk-4 yıl sonra olmazdı diye düşünüyorum.O dönem çok zordu boşluktaydım.Araya bu kadar zaman girdi onu tanıdıkça çok sevdim.
Birkaç gün görmesem çok özlüyorum.Onun içi birşeyler yaparken(portakallı kurabiyeyi çok sever yaparım onun için bu gibi) heycanlanıyorum.Genelde memleketteyken evde buluşuyoruz beraber mutfağa giriyoruz birşeyler hazırlıyoruz o zamanlar böyle ikimizin evindeymiş gibi hissediyorum içim bir hoş oluyor.Bebeğimizin olduğunu onun ne kadar iyi baba olucağını hayal ediyorum bu istemsiz oluyor.Arada küçük küçük hediyeler alıyor biraz ara verse üzülüyorum beni sevmiyor mu acaba diye düşünüyorum gözlerim doluyor bir anda.Buna benzer çok şey var.
Anladığım kadarıyla sizin bir yanlışınız, utanılacak bir durumunuz yok.Ayrılmak asla olmayacak sadece fikir almak istedim aslında bir nevi destek gibi.
Öyle yapıcaz temmuz gibi ailelere açıklayıp hemen baskın nikah yapacaz.Ve tayin isteyip başka şehre yerleşiriz diye planladıkBu memlekette yaşamak bana bir şey öğretti. Burada her şey olunuyor ama rezil olunmuyor.
Herkes her şeyi o kadar kısa sürede kabullenip içselleştiriyor ki. Aklım almıyor.
Sizin için doğru bir yolsa, hayatın şarkısını dinleyin, söyleyin, dans edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?