Bunu çok düşündüm.Boşanma süreci ve sonrasında psikolog desteği aldık bir buçuk yıla yakın.Bu konarda konuşuldu uyarıldık.Şöyle bir durum var o kişi ile geçirdiğiniz zamanı başkası ile gelirseniz ona da ilgi duyarsınız bu çok doğal. Yani dolayısı ile hissettikleriniz gerçek olmayabilir. Onun dışında linç edilecek bir durum yok sonuçta ikiniz de bekarsınız, kulaklarınızı tıkar yolunuza bakarsınız.
Aileler inanmazsa veya lafları kaldıramayıp birşey olsa yaşlılar çünkü bunlar korkutuyor.Kaç yaşında insanların akrabayı falan kafaya takması bana çok komik geliyor. Akraba kim yani paramı onlar mı veriyor karnımı onlar mı doyuruyor? Sevdiğim adamla yuvamı kurar geçerim düşünmem bile bunları
Tayin dönemi ailelerle konuşucaz baskın nikahla tayin isteyecez.Bence taşının uzak bir yere madem bu kadar kim ne der diye takılıyorsunuz. Sadece ikinizin ailesi bilsin birlikte olduğunuzu,nikah vs kendi aile içinde halledin.
Bana kalsa kim ne demis umursamam ama siz yıpratırlar bizi diyorsanız uzaklaşmak en iyisi sanki. Enerjinizi ona buna aciklama yapmak,dogrusunu anlatmaya çabalamak yerine ilişkinize harcarsınız.
bence evlenin başkasını da takmayın.Herkese hello.Yazıcağım konumda çok linç yicem biliyorum, bunu göze aldım ama fikire ihtiyacım var.Çevremizden yardım alamıyoruz ve akıla ihtiyacım var.Ne yapacağımı bilemez durumdayım.
31 yaşında 5 yıl önce boşanmış bir kadınım. Evliliğim aldatılma sebebiyle bitti.Sorun burada başlıyor.
Eski eş kişisi ile evliyken akrabalarından evli bir kadınla ilişki yaşamaya başlamışlar.Bu durumu kadının kocası farkediyor, takibe başlamış Baya net kanıtlar elde etmiş.Karşıma çıktı anlattı durumu, kanıtları paylaştı.Eşlerde kanıtları görünce itiraf ettiler.Pişmanız affedin zırvalarına girdiler.İkimizde boşandık.Boşanma sürecinde çevremizdeki insanlar anlayamıyordu içinde bulunduğumuz durumu.Affetmemiz yönünde baskı görüyorduk.Yuvanızı dağıtmayın onlar akraba duyulursa bu durum sıkıntıları büyük olur, küçük yerdeyiz diye ailelerimizden ve eş ailelerinden baskı gördük ikimizde.Aynı durumu yaşadığımız için anlayabiliyorduk birbirimizi.Yani güç birleştirmesi yaptık ve gerek tazminat gerek mal paylaşımında ve nafakada çok şey aldık.Karşı tarafın aile ilişkileri zedelendi baya olaylar oldu rezil rüsva oldular.En son evlendiler gene aldatma sebebiyle sorunları varmış galiba olay çıkmış bilmiyorum iç yüzünü bizide ilgilendirmiyor ne halleri varsa görsünler.
Boşanma sürecinde başlayan bizim arkadaşlığımız devam etti.İyi arkadaş olduk terapilere birlikte gittik,beraber çok eğlendik, Anlayabiliyorduk birbirimizi, çok iyi anlaştık beraber çok iyi çok vakit geçirdik.O berbat zamanlarda çok destek olduk.Bu süreçte o psikolojiyle birbirimizin hata yapmasını önledik.
Bir yıl kadar önce onu arkadaşım olarak görmediğimi farkettim ondada buna dair davranışlar gördüm.İlk başta olmaz kimsye açıklayamayız, herkes evliyken başladığımızı ve eşlerimize iftira attığımızı düşünür diye uzak durmaya çalıştım olmadı.Onun içinde aynı durumlar olmuş.6 ay kadar öncede ilişkimiz başladı, çok mutluyuz ,ilişkimiz çok güzel gidiyor.İkimizde birbirimizi çok mutlu ediyoruz ,seviyoruz.Ama biz bunu çevremize nasıl anlatacağız bilmiyoruz.Evlenmek istiyoruz ama bunu nasıl anlatacağız, işin içinden çıkamıyoruz.Yapmadığımız şeylerle suçlanacağız.Bu durumu nasıl aşabiliriz?Kimseden fikir alamıyoruz.Dediğim gibi linç edin, kızın ama fikirde verin.
Bu arada yaşlarımız o 33 ben 31.
Bu arada evlyken vicdanımı rahatsız edecek hiçbir şey yapmadım o pisliğe sadık kaldım.
Anlayamadım ne demk istediğiniziBosanma donemi birbirinize destek oldugunuz seklinde degil de sizin karacigere ihtiyaciniz olmus o da size bagislamis oyle baslamis bu dostluktan evrilen iliski, seklinde bi hikaye uydurulamaz mi
Yani bosanma doneminde baslayan bi iliski oldugunu kimse bilmesin diyorumAnlayamadım ne demk istediğinizi
Küçük bir ilçede yaşıyoruz.İkimizin eski eşi birbiriyle akraba.Yani aldatan erkek ve kadın akraba.Boşanma döneminde onların ailesinde olaylar çıktı kavga dövüş çıktı çok defa karakolluk oldular bütün ilçe duydu neredeyse boşanma sebebini saklayamayız.Yani bosanma doneminde baslayan bi iliski oldugunu kimse bilmesin diyorum
Bosanmadan cook sonra siz hastalanmissiniz karacigere ihtiyaciniz olmus o da size bagisci olmus boylece dostlugunuz baslamis sonra da iliskiye evrilmis seklinde bilsin etraf
Boyle bi senaryo uydurun demek istedim
Aa evliyken de gorusuyorlarmis dedikodusuna yol acmamak icin
Bu kadar olaydan sonra sizin üstünüze gelenler kadar destek verenler anlayanlar da olacaktır. Korktuğunuz kadar bir tepki ile karşılaşmayacaksınız bence. Her şey yeni olsa, onlar evlenip birbirlerini de aldatmamış, kavga edip karakola düşmemiş olsalar korkmakta haklıydınız ama artık herkes neyin ne olduğunu biliyor. Şu saatten sonra emin olun bilmeyen de işine gelmediğindendir. Bu sayede iyi bir temizlik yapar, kuru kalabalıktan kurtulursunuz.Küçük bir ilçede yaşıyoruz.İkimizin eski eşi birbiriyle akraba.Yani aldatan erkek ve kadın akraba.Boşanma döneminde onların ailesinde olaylar çıktı kavga dövüş çıktı çok defa karakolluk oldular bütün ilçe duydu neredeyse boşanma sebebini saklayamayız.
Mutlu olmak istiyorum sadece.Çünkü yoruldum artık bilmiyorum.İlk evliliğimde ailemi dinledim başıma gelenler ortada.Boşanma sürecinde destek yerine köstek oldular, engellemeye çalıştılar.Şu anki erkek arkadaşımdan güç almasaydım boşanamazdım.Bencillik yapmak istiyorum, empati yapmak istemiyorum yapamıyorum.Aklım hala ailemde onlara nolucak düşüncesindeyim.Bilmiyorum ama mutlu olmak istiyorum artık. Sanırım bu bencilliği yapıcam.Yanımda olmayacaklar karşı çıkacaklar çünkü.Hatta beni bu ilişki evliyken başladı iftira attın diye suçlayacaklar.O kafada insanlar.Düşünmek istemiyorum artık onları ama bilmiyorum nasıl başarıcam.Empati yapmaya çalıştığımda içime sinmeyen bir şeyler var ama tam olarak ifade edemiyorum. Elalem akraba kısmını çok dert etmezdim ama heralde ailemi düşünüp kalkışamazdım. Alacağım kararları aileme göre belirlemem ama evlenip çekip gidicem ve tüm sıkıntılarla onlar uğraşacak gibi gelirdi bana. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Mutlu olmak istiyorum bunun için bencillik yapmam gerekirse yapıcam.Ama burada okuduklarım kafamı daha fazla netleştirdiBu kadar olaydan sonra sizin üstünüze gelenler kadar destek verenler anlayanlar da olacaktır. Korktuğunuz kadar bir tepki ile karşılaşmayacaksınız bence. Her şey yeni olsa, onlar evlenip birbirlerini de aldatmamış, kavga edip karakola düşmemiş olsalar korkmakta haklıydınız ama artık herkes neyin ne olduğunu biliyor. Şu saatten sonra emin olun bilmeyen de işine gelmediğindendir. Bu sayede iyi bir temizlik yapar, kuru kalabalıktan kurtulursunuz.
Çok eski kafalılar bir kere evlenirsin nolursa olsun onunla devam edersin düşüncesindeler.Yalnız yaşamak için bile kavga çıkmıştı.Bir süre konuşmadım.Ama işte anne baba yarın bir şey olsa vicdan azabından kurtulamam ondanda korkuyorum.Aileniz size “bu ilişki evliyken başladı o zaman” diyebilecek yapıdaysa (iftira) tabiki o zaman bencil olun ve yolunuza bakın. Ne derlerse desinler siz mutlu olun
Bakın o süreçlerde hep bu adamdan destek almışsınız.Mutlu olmak istiyorum sadece.Çünkü yoruldum artık bilmiyorum.İlk evliliğimde ailemi dinledim başıma gelenler ortada.Boşanma sürecinde destek yerine köstek oldular, engellemeye çalıştılar.Şu anki erkek arkadaşımdan güç almasaydım boşanamazdım.Bencillik yapmak istiyorum, empati yapmak istemiyorum yapamıyorum.Aklım hala ailemde onlara nolucak düşüncesindeyim.Bilmiyorum ama mutlu olmak istiyorum artık. Sanırım bu bencilliği yapıcam.Yanımda olmayacaklar karşı çıkacaklar çünkü.Hatta beni bu ilişki evliyken başladı iftira attın diye suçlayacaklar.O kafada insanlar.Düşünmek istemiyorum artık onları ama bilmiyorum nasıl başarıcam.
Çevremiz eski kafalı bir yapıda.Öyle olmayanlarda konu aldatma olduğu için uzak durdular bize sıçramasın diye.Diyorum ya bir defa evlenirsin onunla hayatını geçirirsin kafasındalar.Boşanma sürecinde bunun ceremesini çektim.Bakın o süreçlerde hep bu adamdan destek almışsınız.
Sizin bir dostunuz,bir sevdiğiniz büyüğünüz falan yok muydu desteğiniz o olsaydı.
Bu adamla birbirinize bu kadar yaklaşmanız arkadaş olmanız hata olmuş bence.
Şimdi kişileri ben kendi ailemde düşünüp gözümde canlandırıyorum, berbat hissediyorum. İnanılmaz kötü olur.
Yani linçlemedim. Ama içim de almadı.
Ama siz de mutluymuşsunuz, ona da kıyamaz insan..
Zor yani. Keşke baştan ilerlemeseydi işte.
Olmuş artık.
Herkesin de kendi hayatı
Sevginizden, sevgisinden eminseniz çıkacaksınız bu yola, olacakları yolds göreceksiniz.
Belki de korktuğunuz kadar olmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?