Kizlar kaç metre kare ev ideal

Kisi sayisina göre degisir ama bir aile icin bence en 100 metre kare olmasi gerekir. Yoksa gercekten dar oluyor bence. En önemliside genis bir mutfak bence cünkü insan sanki en cok orada zaman geciriyor :).

Evet sorum bu kızlar 65 metre kare yatak odası cocuk odası hariç kulanim alanı için yeterlidir sizce bu işler den anlayan varsa fikirlerine ihtiyacım var :)

Yatak odası ve çocuk odası hariç 65 metrekareyse ev gayet geniş demektir. Ben yanlış mı anladım acaba.

Bir de şöyle bir gerçek var ki evler genişledikçe eşyalar da artıyor. İki ev önce yaşadığım ev 130 metrekareydi ve tıkış tıkış doldurmuştum nasılsa geniş diye. Sonra 90 metrekareye geçerken tüm gereksiz eşyalardan kurtuldum. Şimdiki evim 60-65 metrekare civarı, kutu gibi, aşırı mutluyum.

200-300 m2 evleri nasıl temizliyorsunuz ya? İnsanın ömrü ev temizlemek düzenlemekle geçer öyle bir evde. Hepinizin mi katyası var arkadaş? 300 metrekare evim olsa bana yatılı bir katya lazım çünkü 😂😂😂
Aslında ev temizleme zorluğu/kolaylığı eşyaya bağlı.
Ev geniş olsun, eşya az olsun en ideali.
Az eşyalı geniş ev çok kolay temizleniyor.

Benim ev 2+1 haftada bir yarım gün kadın geliyor. Bütün evi rutin temizleyip üstüne zamanı kaldığı için cam falan siliyor her hafta. Evim büyük olsa kesin benim evi mok götürür. O kadar temizlik yapabilecek ne zamanım ne enerjim var benim.
benim de zamanım ve enerjim yok.evi mok götürmesin diye mecburi şeyleri yapıyorum 10 güne bir de kadın geliyor. Yine de yetmiyor hergün alsam anca yeterli olur. E ona da ciddi bütçe lazım. 3 yıldır bu evdeyim bana en büyük getirisi ev temizliğini eskisi kadar takıntı haline getirmemek oldu çünkü yetemiyorum.Artık oldugu kadar moduna geçebildim çünkü fazlası psikolojimi bozuyor bu evde. Günlük süpürge yapılsın banyo mutfak temiz olsun yeter 🤷‍♀️

kişi sayısı, eşyaların durumu vs ideal dediğiniz şeyi tanımlar 105 metrekare evde kızımla ve 1 köpek,4 kedi, 1 kaplumbağam ile beraber yaşıyorum. salon banyo yatak odası falan bence fena değil, yeterli ama mutfağı çok küçük, girişte bir holüm olsun isterdim, çocuk odası bence küçük, kızımın oyuncaklarını 3. odaya koymak zorunda kaldım mesela. dar alan, tıkıştırılmış eşya bana ideal gelmiyor. ha bu arada temizlemesi de zor bir ev istemezdim. ama 120 metre kare bi ev benim için ideal olurdu mesela. sizin istekleriniz ne, neye önem veriyorsunuz

Şartlara ve yaşam tarzına göre değişir. Biz 85 metrekare+bahce bir evdeyiz. Şimdilik yetiyor ve artıyor bile. Genelde evde değiliz ve boş zamanlarda full geziyoruz.

ben daha önce çok küçük 1 odası nerdeyse yok olan 2+1 .sonrada 100metrekarde oturuyordum 3+1 2küçük çocuk ama çok misafirim gelir çok bunalırdım. şimdi 140m.k 4+1 kira ama, iyiki buraya gelmişim genişlik ferahlık tabiki bütceye şartlara göre hersey

Ben alan olarak küçük 145 m2 evde oturdum, kendi evim 250 m2, ben geniş evi seviyorum; ama 90 m2 evler de kullanışlı tasarlanmışsa yeter, kardeşimin evi 95 m2 gayet de şirin kutu gibi bir ev.

Kuzenim 1+1 evde oturuyor çalışan biri öyle güzel planı var ki çok kullanışlı

Ablası 2+1 evde yaşıyor küçücük adım atacak yer yok
Plan çok önemli kullanışı önemli

Birde ne kadar büyük ev olursa insan o kadar çok yayılıyor

Kalabalık aile için büyük ev evet uygun

Ama 300 metrekare de nedir öyle

Biz yazın bahçede evde kalıyoruz çok büyük baya büyük
Kısın apartman 160 metrekare ev gayet uygun bize göre

Aslında ev temizleme zorluğu/kolaylığı eşyaya bağlı.
Ev geniş olsun, eşya az olsun en ideali.
Az eşyalı geniş ev çok kolay temizleniyor.
Az eşyalı küçük ev seçeneği de var. Benim evi süpürmem 20-15 dk arası sürüyor mesela. Eski evde anca salonu süpürürdüm o kadar sürede.

15 yıl kirada 90 metrekare evde oturdum.İşim çabucak biterdi.Şimdi 150 metrekare kendi evimdeyim ama hiçbir zaman istediğim düzeni ve temizliği sağlayamiyorum.Tek oğlum var seneye kredimiz bitiyor.Küçük bir eve geçmeyi çok istiyorum.

X