Kizlar kaç metre kare ev ideal

Evet sorum bu kızlar 65 metre kare yatak odası cocuk odası hariç kulanim alanı için yeterlidir sizce bu işler den anlayan varsa fikirlerine ihtiyacım var :)
Ben evde herkesin kaçacak bir köşesi olsun isterim. Çok küçük ve dipdibe evler bana göre değil. Ama aşırı büyük ev de istemem. Biz 3 kişiyiz 140 M2 evde yaşıyoruz ve bizim için ideal

İzmir’de 120 metrekare “geniş” 140 m2 “çok geniş” olarak nitelendiriliyor mesela. :KK70: İstanbul’da çok ferah çok geniş yazan bir daire ilanına rastlamıştım, ev 75 m2 🤦🏻‍♀️
Biz 3+1 120m2 evde. 2yetişkin 1 çocuk rahat yaşıyoruz. Bence ideal. Temizliği toplaması var bir de bu işin. Bir de metrekareden ziyade odaların biçimi ve kullanışlılığı da çok önemli. Açılı, aşırı dar, yamuk,karanlık odaları varsa geniş olması işe yaramıyor.

İdeallik kişiye göre değişir. Ben 3+1 200 metrekare evdeyim benim için ideal bu. Hatta şimdi çocuk da olacağı için çocuk odasını depo olarak kullanma iptal olacak gönlüm isterdi ki 4+1 evde oturayım. Ama bu kişiye göre değişir 1+1 evde evli çift olarak yaşayan memurlar dahi var çevremde.

200-300 m2 evleri nasıl temizliyorsunuz ya? İnsanın ömrü ev temizlemek düzenlemekle geçer öyle bir evde. Hepinizin mi katyası var arkadaş? 300 metrekare evim olsa bana yatılı bir katya lazım çünkü 😂😂😂

Evet sorum bu kızlar 65 metre kare yatak odası cocuk odası hariç kulanim alanı için yeterlidir sizce bu işler den anlayan varsa fikirlerine ihtiyacım var :)

100 metre kare evimiz var.
İki kişiyiz birde bebişimiz yolda.
Bize bol bol yetiyor.
Salon ve mutfak bir geniş baya.
İki yatak odası var.
Bir kiler ve çamaşır odası var.
Ama yatılı misafirlerimiz hiç olmuyor.
Yatılı misafirim olsa doğacak bebekten dolayı ekstra bir oda daha isterdim.

Evin planı burda önemli olan. Gardroplar için güzel çözümler üretilmiş mi, mutfakta çalışma üçgeni düzenli mi? Mesela bahsedilen m2 nin yarısı hol ya da antre ise bir işe yaramaz. 90 m2 olup çok kullanışlı da olabilir, 150 m2 olup 50 m2 si antrede olabilir. Benim önerim daha çok 120-140 m2 arası 3+1 ya da 2+1 evler tercih etmeniz yönünde. Temizliği çok zor olmaz hem de kullanışlı planı varsa sığmakta sıkıntı çekmezsiniz.

Bu yaşayan kişi sayısına ve ihtiyaca göre değişir. Ben çocukken beş kişi 85 metrekare bir evde yaşıyorduk
Şimdi iki kişiyiz 110 metrekare 3+1 evimiz, bir odam kütüphane, 1 odam dikiş atölyesi, 1 oda yatak odası, salonda oturuyoruz, kilerim var, balkonum var, şimdi bu düzene alıştım başkasına müsriflik gelebilir ama kütüphanesiz evde yaşayamam gibi geliyor artık, tamamen ihtiyaçlarınıza bağlı

Tamamen sizin yaşam tarzınızla alakalı bana göre, benim eşyam 90m² eve sığmadı mesela.
Geniş ferah ev severim, küçük evde ruhum daralıyor duvarlar üstüme geliyo gibi hissediyorum ama kimiside küçük derli toplu ev sever.

Bizim evimiz 135 M2, biz 5 kişiyiz. 3+1 eve sığamıyoruz.

350 M2 4+1 çok güzel bir ev buldum adam 7.5 milyon istiyor.

380 M2 5+2 dupleks başka bir ev daha var eşimde orayı istiyor. Bende kim temizlicek dupleks evi diyorum. Tabi orası da 7.5 milyon.

Biz karar verene kadar evler satılmazsa alıcaz birini 😄

Tek çocuk varken bu ev bize yetiyordu ama şimdi 3 çocuk olunca yetmiyor bir tanesi erkek olunca mecburen odaları ayırmak şart

en az 100 metrekare olmalı benim için, 150-160a kadar yolu var
ben büyük ev seviyorum küçük evlerde ruhum sıkılıyor

200-300 m2 evleri nasıl temizliyorsunuz ya? İnsanın ömrü ev temizlemek düzenlemekle geçer öyle bir evde. Hepinizin mi katyası var arkadaş? 300 metrekare evim olsa bana yatılı bir katya lazım çünkü 😂😂😂
Bitmiyor... Evim 4+1. 3 yatak odası 1 küçük oturma odası bir de amerikan mutfaklı geniş salon. Temizlik ve düzene önem veriyorum bu beni yoruyor. Her yer boydan cam dışardan temizlenemiyor. Perde yıkama olayı kabus.bazı yerlere plise perde yaptırdım ama neticede onlarda temizlik istiyor tozlanıyor.
2 geniş teras var yıkasan hergün yıkanır. Yardımcı aldığımda 1 günde bitiremiyor bitirse istediğim gibi olmuyor. Ben de günlük robot süpürgeyi açıyorum banyo wc leri yıkıyorum. Toz aldım mutfağı topladım derken sabah yine aynı döngü. Anlatırken yoruldum bıktım.
Satıp normal boyda pencereleri olan normal standart bir 3+1 e geçmeye niyetim var. Bence standart ve kullanışlı 3+1 4 kişilik bir aile için ideal.

Bitmiyor... Evim 4+1. 3 yatak odası 1 küçük oturma odası bir de amerikan mutfaklı geniş salon. Temizlik ve düzene önem veriyorum bu beni yoruyor. Her yer boydan cam dışardan temizlenemiyor. Perde yıkama olayı kabus.bazı yerlere plise perde yaptırdım ama neticede onlarda temizlik istiyor tozlanıyor.
2 geniş teras var yıkasan hergün yıkanır. Yardımcı aldığımda 1 günde bitiremiyor bitirse istediğim gibi olmuyor. Ben de günlük robot süpürgeyi açıyorum banyo wc leri yıkıyorum. Toz aldım mutfağı topladım derken sabah yine aynı döngü. Anlatırken yoruldum bıktım.
Satıp normal boyda pencereleri olan normal standart bir 3+1 e geçmeye niyetim var. Bence standart ve kullanışlı 3+1 4 kişilik bir aile için ideal.
Benim ev 2+1 haftada bir yarım gün kadın geliyor. Bütün evi rutin temizleyip üstüne zamanı kaldığı için cam falan siliyor her hafta. Evim büyük olsa kesin benim evi mok götürür. O kadar temizlik yapabilecek ne zamanım ne enerjim var benim.

Benim 170 mkare ama sığmıyoruz kısmetse 4+1 e taşınacağım. Bence 150mkarenin altı küçük hele bi de çocuk varsa. Herkes gönlündeki eve taşınsın inşallah 🤲🏻

60m2 studyoda tek yasiyorum, esyalarim sigmiyor artik. Cocuk varsa sanirim 3 kisisiniz, her seyden once adam basina sadece 20m2 dusuyor o da cok dip dibe oluyor bunalirsiniz. Kisacasi az diyorum.

gerçekten hanede yaşayacak bireylerin ihtiyaç ve alışkanlıklarına göre değişiyor. eşimle beraber 60m2'lik !+1 dairede yaşıyoruz. üstelik ben hemen hemen bütün hafta home office çalışıyorum ve eşim de haftanın %40'ında home office şeklinde çalışıyor.
Sadece office için bir oda daha olsa idi fena olmazdı ama yokluğuna dayanamayacağımız bir durum değil. Tersine İstanbul'daki 3+1 evden sonra küçülmeye gitmiş olmak beni inanılmaz orada rahatlattı. ev ne denli büyüyorsa kadın üstündeki yükü o derece fazla oluyormuş. Fazla eşyadan kaçınmak gerekiyor kesinlikle.

Biz 2 kişiyiz evi çok beğendik diye 260 m² tuttuk şuan temizlikte cook zorlanıyorum. Hiçbir odayi da asla kapatmiyoruz tüm odalar kullanılıyor ben artik altından kalkamıyorum. Ferahlik açısından cok iyi ama

Biz 2 kişi 50m2 de kalıyoruz 😅 idare ediyoruz ama şöyle 80 90 olsun isterdim ama gelin görün ki buralarda yok pek.

Kişi sayısına, isteklere ve evin kullanışlı olup olmamasına göre değişir bence. Kolonların varlığından ya da odanın uzun oluşundan istediğin gibi eşyalarını yerleştiremezsen öyle büyük bir evin çok da bir güzelliği olmaz. Evden çalışacaksan çalışma odası, çamaşır asmaya yerin yoksa çamaşır odası veya mutfakta fazla yerin yoksa kiler olarak kullanabileceğin fazladan bir oda olmalı mesela.
Benim ev 3+1 120 m². Bir odayı çamaşır odası ve kiler şeklinde kullanıyoruz. Yatak odasındaki kolonlardan dolayı dolabı yan odaya koyduk, orayı da giyinme odası olarak kullanıyoruz. Salondaki kolondan dolayı da koltuğun bir tarafını açamıyoruz. Odaların kullanışlı olması bu yüzden önemli. Yine de bu ev benim için ideal mesela, daha büyük bir yer istemezdim şahsen. Temizliği de ayrı zor olur zaten büyük evin.
Fazla eşyanız yoksa, kullanışlıysa ve ihiyaçlarınızı karşılıyorsa o ev size yetecektir diye düşünüyorum.

X