Kizlar kaç metre kare ev ideal

Kahvekokusu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.684
1.052
Evet sorum bu kızlar 65 metre kare yatak odası cocuk odası hariç kulanim alanı için yeterlidir sizce bu işler den anlayan varsa fikirlerine ihtiyacım var :)

Ben anlarım en azından anladığıma inanıyorum😂
Kaç kişi yaşayacağına göre değişir bu durum.
Salon, mutfak, hol, banyo ve duvar kalınlıkları da bu alana dahildir en azından metrekareye girer.
Dolayısıyla 3 kişilik bir aile için yatak odaları hariç oldukça uygun görünüyor.
2 oda eklesek ortalama 90 metrekare bir evden bahsediyoruz.

Bence ne beklediğinize de bağlı ne kadar eşyanız olduğuna da... daha minimal yaşayıp evde yemek yapmayıp beyaz yaka çalışan statüsündeyseniz stüdyo daire de yeter

65 m2 1+1 evdeyim, onceki evim 90 m2 2+1 di yatak odasına dolabım sığmıyordu banyomda dolap koyacak alanım yoktu. Çok küçüktü. onemli olan evin kullanım alanı. su an yatak odamda her seyim var bir de ortada boşluk var kocaman. Evin planı cok onemli bence. ben onu anladım bu eve geçtiğimde. eski evlerde sacma sapan kolonlar, boşluklar vs var.

Evet sorum bu kızlar 65 metre kare yatak odası cocuk odası hariç kulanim alanı için yeterlidir sizce bu işler den anlayan varsa fikirlerine ihtiyacım var :)
Aslında yaşayacak kişi sayısına bağlı bir durum . Biz eşimle yeni evlenirken 2+1 açık mutfaklı 79 metrekare bir ev aldık. Bahçeye bakıyor ve balkonu yok. Şuan ki aklım olsa ayrı mutfaklı balkonlu 80 mtrkare bir daire alırdım . Hamileyim ve yemek odasını iptal etmek durumunda kalacağım çünkü salonda masa koyabileceğim bir alanım yok . Sigara kullanıyoruz normalde eşimle ve yemek odasında camda içiyorduk. Şimdi eşim nerede sigara içecek onu düşünmeye başladık :) odaların biçimi bile çok şey değiştirir . Uzunlamasına olan odalarda eşya yerleştirmek mümkün olmuyor . Mümkünse geniş dikdörtgen veya mümkünse kare olması önemli.

Evde kaç kişi yaşiyor?
Çocuk varsa o ev çok küçük
2 kişiyse ideal
Ben hep büyük evlerde yaşadım 250m2 evimizin kullanım alanı, giyinme odası, ebeveyn banyosu, çamaşır/ütü odaı vs ile birlikte
4 kişi artı kedimiz biz anca sığıyoruz, bazen küçük bir oda daha olsaymış iyimiş diyorum

Arz talep meselesi şimdi 🤷🏻‍♀️ benim evim 200 eşime göre hala küçük bana göre büyük yeter kim toparlayacak büyük evi buna zor yetişiyoruz diyorum. Ha tabi ne kadar büyük olursa o kadar çok ıvır zıvır ve eşyaların oluyor dolap dolap dolap dolap

Beni 300’ün altı kurtarmaz. Kişiye,şartlara bir çok şeye göre değişir bu durum. Ben tek başıma yaşarkende 90 m2 evde yaşayamazdım mesela. Kimisi şartlar gereği 4 kişi yaşayabilir. Bir bileni bir matematiği yok yani bu işin.
300 M2 de çok büyük değil mi, kaç kişi yaşandığına göre değişir tabii.. bir de bazı illerde evler çok büyük

Yani ideal kime göre neye göre. Şu an 80 metrekare evdeyiz, 2 kişiyiz, bize rahat yetiyor ama bebiş gelince darlanırım kesin. Rahat yetiyor dediğim de yani yatak odasında uyuyoruz salonda oturuyoruz çalışma odasında kitaplık var masa var çalışmak için yetiyor, öyle ekstra bi aktiviteniz varsa sığmaz eve mesela.

Bizim ikidir taşındığımız evlerin artısı gömme dolap/giyinme dolabı tarzı dolapların olmasıydı. Yatak odasında ekstra kocaman bi gardırop olmayınca daha ferah oluyor.

X