Kızlar ben iki gün önce kan testi yaptırdım insülin direncim 7.4 glukoz 94 çıktı. Doktor dikkat etmemi çünkü insülin direncim olduğunu söyledi ama ilaç vermedi, benimde bu aklıma sonradan geldi. Benim şikayetlerim bazen kendimi acayip aç hissediyorum, ne yaparsam ne yersem bastıramıyorum açlığı, kalp çarpıntısı ve halsizlikte mevcut fakat benim öyle göze batan bir kilom yok sadece göbek bölgemde birazcık sorun var acaba doktor bundan ötürümü vermedi? şimdi benim napmam gerekiyor, değerlerim normal mi?
Benim de insülin direncim yüksek çıkmıştı. Glu-bilmemne diye bir ilaç vermişti. Direncimi düşürmesi için. İçtim, o ilaç tok tutuyordu filan. Düzeldim mi bilmiyorum. Sonra gitmedim :) ama ondan sonra daha rahat kilo verdim sanki.
Bahsettiğiniz ani acıkma, uyku bastırması, el ayak titremesi ve kalp çarpıntısı hipoglisemi, yani şeker düşmesi belirtisi. Şekerinizde böyle ani düşmeler ve yükselmeler varsa bu şeker hastalığı riskine işaret eder. Bu nedenle de doktorunuz ya size tip 2 diyabet hastalarının kullandığı günlük haplardan verir, ya da bir süre diyet yapmanızı daha sonrasında tekrar ölçüm yaptırmanızı ister. Her halükarda siz bu belirtileri gösteriyorsanız bir süre diyabet hastalarına uygun bir menü ile beslenin, ve yanınızda sürekli olarak meyve suyu taşıyın. Çünkü o şeker düşmesi anlarında şekerinizi en hızlı yükseltecek olan şey meyve suyudur. Eğer şekeriniz düştüğünde bir şeyler yemeye başlarsanız kendinizi üç gündür birşey yemiyormuş gibi hissettiğinizden ipin ucunu kaçırırsınız bu sefer de şekerinizi çok yükseltirsiniz. Meyve suyu içip 5-10 dk dişinizi sıkıp beklerseniz kendinize geldiğinizi göreceksiniz. Bir de size tavsiyem bir medikalciden accu-check go şeker ölçme aleti edinmeniz ve vücudunuzda beklenmedik bir değişim gördüğünüzde, kendinizi garip hissettiğinizde şekerinizi ölçüp çıkan değeri not etmeniz. Bu notlarınızı endokrinologa giderken yanınızda götürürseniz çok faydası olur. Hatta mümkünse bir gün boyunca 2-3 saatte bir ölçüp not ederseniz çok daha sağlıklı olur.
insülin direnci var evet.
Glukoz normal. ( 70 – 105 arasıdır normalde.)
Bu ölçüm aç olarak mı yapıldı? ve aç, tok olarak bir kaç kez takip edildi mi?
İnsülini diyet ve sporla normal değerlere indirebilirsin
Şekerin normal olduğu için sanırım ilaç gerek görmemiş doktorunuz
Ama dediğim gibi karbonhidratı mümkün olduğunca az tüketerek bu şikayetleri de en aza indirebilirsiniz
Bu ara da göbekteki yağlar şeker hastalığına yol açar
Spor mutlaka yapın.
Leonela,Obezite, insülin direnci ile birlikte gözlenen durumlardan en sık rastlanılanıdır.
Glu-.. ile başlayan direnç için verilen ilaçlar pankreasın normal seviyede çalışmasına yardımcı olur
Böylece daha kolay kilo verebilirsin.
Bu ilaçların zaten kilo verdirme ve vermede kolaylık sağlama özellikleri de var.
Değerlerine tekrar baktırmalısın
Teşekkür ederim. zaten ailede şeker var benim takıldığım nokta niye doktor bana hap yazmadı.
Kızlar ben iki gün önce kan testi yaptırdım insülin direncim 7.4 glukoz 94 çıktı. Doktor dikkat etmemi çünkü insülin direncim olduğunu söyledi ama ilaç vermedi, benimde bu aklıma sonradan geldi. Benim şikayetlerim bazen kendimi acayip aç hissediyorum, ne yaparsam ne yersem bastıramıyorum açlığı, kalp çarpıntısı ve halsizlikte mevcut fakat benim öyle göze batan bir kilom yok sadece göbek bölgemde birazcık sorun var acaba doktor bundan ötürümü vermedi? şimdi benim napmam gerekiyor, değerlerim normal mi?
sevgi_meleği yazmayı unutmuşum aç olarak yapıldı hatta 12 saat açlıktan sonra.
insülin direnci var evet.
Glukoz normal. ( 70 105 arasıdır normalde.)
Bu ölçüm aç olarak mı yapıldı? ve aç, tok olarak bir kaç kez takip edildi mi?
İnsülini diyet ve sporla normal değerlere indirebilirsin
Şekerin normal olduğu için sanırım ilaç gerek görmemiş doktorunuz
Ama dediğim gibi karbonhidratı mümkün olduğunca az tüketerek bu şikayetleri de en aza indirebilirsiniz
Bu ara da göbekteki yağlar şeker hastalığına yol açar
Spor mutlaka yapın.
Leonela,Obezite, insülin direnci ile birlikte gözlenen durumlardan en sık rastlanılanıdır.
Glu-.. ile başlayan direnç için verilen ilaçlar pankreasın normal seviyede çalışmasına yardımcı olur
Böylece daha kolay kilo verebilirsin.
Bu ilaçların zaten kilo verdirme ve vermede kolaylık sağlama özellikleri de var.
Değerlerine tekrar baktırmalısın
Korkmanı gerektirecek bir durum yok merak etme normal kan şekerin
Öncelikle bel çevrendeki yağlardan kurtul insülinin sebeplerinden biri de o.
Bende tip 2 diyabetim bu yüzden baya kilo verdim ve inan çok farketti
En azından acıktığımdaki el titremeleri, halsizlik vs bunlar gitti.
6 ayda bir de kontrole git ihmal etme...
Birde 3 ana 2 ara şeklinde diyet yaparsın
Ne yapacağımı bilmiyorum dersen devlet hastanelerinde de diyetsiyenler var onlardan yardım al
Korkmanı gerektirecek bir durum yok merak etme normal kan şekerin
Öncelikle bel çevrendeki yağlardan kurtul insülinin sebeplerinden biri de o.
Bende tip 2 diyabetim bu yüzden baya kilo verdim ve inan çok farketti
En azından acıktığımdaki el titremeleri, halsizlik vs bunlar gitti.
6 ayda bir de kontrole git ihmal etme...
Birde 3 ana 2 ara şeklinde diyet yaparsın
Ne yapacağımı bilmiyorum dersen devlet hastanelerinde de diyetsiyenler var onlardan yardım al
Ben bir değerlerime tekrar baktırayım .
Şu sıra , mesela az önce de olduğu gibi bir acıkma geldi. Anlatamam dünyaları yesem yermişim gibi.
Ve başımı uykudan kaldıramıyorum. Bütün gün uyusam uyurum.
Bir de birkaç gün önce 2 gün üst üste, ellerimde titreme ve kalp çarpıntım oldu. Sonra öğürme. Bunları psikolojik olarak düşünüyordum ama bir arkadaşımızın yazdığı gibi hipoglisemi olabilir mi? Dedim.
Ya da insülin direncim yükseldi sanırım. Ama o zamanlar çok kiloluydum şimdi normalim, yine de yüksek olma şansı var mı ?
tip 2 diyabet ne peki ?
insilün direncinde anlattıgın belirtiler normal, dikkat etmen gereken kan sekerini hızla yükseltecek seylerden uzak durman( cok sekerli, fazla ekmek,kola.. vs) birde ana övün ve ara övünler yaparak mümkün oldugu kadar kan sekerinde hızlı yükselmeler yapmamak.. sevgilerKızlar ben iki gün önce kan testi yaptırdım insülin direncim 7.4 glukoz 94 çıktı. Doktor dikkat etmemi çünkü insülin direncim olduğunu söyledi ama ilaç vermedi, benimde bu aklıma sonradan geldi. Benim şikayetlerim bazen kendimi acayip aç hissediyorum, ne yaparsam ne yersem bastıramıyorum açlığı, kalp çarpıntısı ve halsizlikte mevcut fakat benim öyle göze batan bir kilom yok sadece göbek bölgemde birazcık sorun var acaba doktor bundan ötürümü vermedi? şimdi benim napmam gerekiyor, değerlerim normal mi?
Diyabetin iki tipi vardır; tip 1 diyabet genellikle 30 yaşından önce görülür ve pankreasın hiç ya da hiç denilecek kadar az miktarda insülin üretmesi problemidir. İnsülin iğnesi ile tedavi edilir.
Tip 2 diyabette vücudun insülin üretimi hakkında geniş bilgiye sahip değilim ama genellikle 30 yaş üzerinde görülür ve hap ile tedavi edilir.
Çok teşekkür ediyorum özlemetto :) Peki bunun için hastanenin hangi bölümüne gitmem gerek biliyor musun ?
Yani diyabet olsun, insülin direnci olsun vs ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?