Endokrinoloji canım. Bir de eğer İstanbul'da oturuyorsan sana devlette de özelde de iyi doktorlar önerebilirim.
Ben bir değerlerime tekrar baktırayım .
Şu sıra , mesela az önce de olduğu gibi bir acıkma geldi. Anlatamam dünyaları yesem yermişim gibi.
Ve başımı uykudan kaldıramıyorum. Bütün gün uyusam uyurum.
Bir de birkaç gün önce 2 gün üst üste, ellerimde titreme ve kalp çarpıntım oldu. Sonra öğürme. Bunları psikolojik olarak düşünüyordum ama bir arkadaşımızın yazdığı gibi hipoglisemi olabilir mi? Dedim.
Ya da insülin direncim yükseldi sanırım. Ama o zamanlar çok kiloluydum şimdi normalim, yine de yüksek olma şansı var mı ?
Annem şeker hastası olduğu için diyet programı var onu uygulayacağım bende.
tip 2 diyabet ne peki ?
Kesin bir şey söyleyemem
Kilo vermen bir süre normal seviyede tutmaya yardımcı olmuştur
Ama önemli olan verdikten sonra da aynı özeni gösteriyor musun?
Mutlaka bir endokrinolojiye git biran önce
Şekerin düşüyor mu yoksa çıkıyor mu testlere göre tedavi uygular doktorun.
Diyet listeleri kg göre farklı oluyor
Anneni kg ile senin ki aynı mı?
Kilo yükseldikçe bazı besinler de artıyor çünkü
Vereyim derken yerinde sayabilirsin.
Diyabetin insülin yerine hap ile tedavi edileni..
İğne kullananlar hiç insülin üretemezken, hap kullananlar düzenli yakamıyor/ kullanamıyor pankreasta
Böyle bir şey işte :)
az evvelde soylediğim gibi insülün direncini kırmak için beslenmene dikkat ediceksin bir süre, sonra tekrar endokrinolojiye gidersin. gecmezse zaten ilac baslar ama yuzde doksan gerilicek
çogumuzda insilün direnci vardır zaten bir miktar, hemen diabet olacaksın demek degil.. ohooo kimse kalmaz ozaman diabet olmayan
Kesin bir şey söyleyemem
Kilo vermen bir süre normal seviyede tutmaya yardımcı olmuştur
Ama önemli olan verdikten sonra da aynı özeni gösteriyor musun?
Mutlaka bir endokrinolojiye git biran önce
Şekerin düşüyor mu yoksa çıkıyor mu testlere göre tedavi uygular doktorun.
Diyet listeleri kg göre farklı oluyor
Anneni kg ile senin ki aynı mı?
Kilo yükseldikçe bazı besinler de artıyor çünkü
Vereyim derken yerinde sayabilirsin.
Diyabetin insülin yerine hap ile tedavi edileni..
İğne kullananlar hiç insülin üretemezken, hap kullananlar düzenli yakamıyor/ kullanamıyor pankreasta
Böyle bir şey işte :)
Ben çok az besleniyorum.Geceleri de kan şekerim mi yükseliyor nedir . Deli gibi acıkıyorum.
kan sekerin yükselmiyor cnm, düşüyor.. yükselip, sonrada aniden düşüyor.. söylediğim gibi beslenmene dikkat et demek az ye demek degildir.. yemiyorsan buda sorun.. ara ve ana övünler yiceksin, ani şeker yükselmeleri yapmıcaksın.. ama gecmezse tekrar endokrinolojiye gideceksin bakalım ne oluyor.. gitmemezlik yapma
Kızlar ben iki gün önce kan testi yaptırdım insülin direncim 7.4 glukoz 94 çıktı. Doktor dikkat etmemi çünkü insülin direncim olduğunu söyledi ama ilaç vermedi, benimde bu aklıma sonradan geldi. Benim şikayetlerim bazen kendimi acayip aç hissediyorum, ne yaparsam ne yersem bastıramıyorum açlığı, kalp çarpıntısı ve halsizlikte mevcut fakat benim öyle göze batan bir kilom yok sadece göbek bölgemde birazcık sorun var acaba doktor bundan ötürümü vermedi? şimdi benim napmam gerekiyor, değerlerim normal mi?
ben de hamilelik sekriyle ugrastim amaoncesinde desinirdaydi o yuzden bu lanet hastalikla ugrasmaman icin bol diyet oneriyorun cunku bi basladimi donusu yok organlari da icten ice curuten bir hastalik.
merhaba bendede insülin direnci varmış be yaptınız direnci kirabildinizmi düştüm değerler ilaç kullandınız miÇoğu kişinin insülin direnci sorunu var, doktora gitmeyen haberdar değil bu hastalıktan. Benim size tavsiyem açlık nöbetlerii, tatlıya karşı fazla düşkünlük, sinirlilik, çarpıntı, el titremesi, yorgunluk gibi şikayetleriniz varsa doktora gidin ve yeme alışkanlıklarını değiştirin yoksa benim gibi üzülen siz olursunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?