kızlar hamişler siz sütü nasıl içiyorsunuz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla arkadaşlar sütsüz bi hayat düşünemem açıkcası hamileliğimden öncede mutlaka günlük 1 bardak içiyordum şimdi bazen 2 bardak içiyorum bebğimde bende süt içince mutlu oluyoruzsırnaşık şey ama zorda olsa bebğiniz için 1 bardak içseniz iyi olur

Ben Fazla Sevmiyorum Ama Yine Içiyorum Kizim Büyüsün ... Günde Bazen 1 Bazen 2 Bardak Içiyorum ... Ama Ben Peynir Yemiyorum Hiç ...

kızlar ben hamilelikten önce sütten nefret ederdim
ama artık neredeyse su niyetine içiyorum hem de keyifle
ama süt içemiyorsanız ayran yoğurt ya da peynirle takviye yapabiliyorsunuz diye biliyorum...

canım bende hamileyim ve yarım yağlı süt içiyorum daha çok kalsiyum varmış yarım yağlıda....arada zor gelirse içmek nesquik katıyorum içine...vitamin,mineral,kalsiyum deposu nesquik....doktorum zararı olmaz dedi...bebek ve anne için özellikle kalsiyum önemli unutma....

Gebelikten öncede süt içerdim özellikle gece yatmadan rahat uyumak için
Şimdide günde iki bardak içmeye çalışıyorum. Ama öğün aralarında yanında yarım muz ya da kuru kayısıyla. Çikolata ile birlikte süt içilirse kalsiyumun emilimi azalıyor ve faydası olmuyor. Ben yağsız pastörize süt içiyorum.

canım ben hamile degilim amadibimde hamileligini beraber yasadıgımız samimi bir arkadasım var. abd'de doktorlar sutu kaynattırıp icirtiyorlar. yani sut zaten burada acık satılmıyor. kutu sutler. ama gene de onun icinde de zararlı mikroplar oluyor diye ozellikle kaynattırıyorlar.(hava bile degmeden uretildi diyorlar ya iste o sutleri:)
belki orada da oyledir ama ben bilmiyorum tabi hic yasamadıgım icn.

canım bende hamileyim ve yarım yağlı süt içiyorum daha çok kalsiyum varmış yarım yağlıda....arada zor gelirse içmek nesquik katıyorum içine...vitamin,mineral,kalsiyum deposu nesquik....doktorum zararı olmaz dedi...bebek ve anne için özellikle kalsiyum önemli unutma....

ben de sütüme nesquik katanlardanım.. normalde de içiyorum ama içine şeker niyetine nesquik ekliyorum..

hamile değilim ama hamilelik geçirdim sanırım yazabilirim
katkı maddeleri içeren(ketçap,mayonez)
şarküteri ürünleri,tuz,asitli içicekler dışında yasak olan birşey yok yemek,içmek için.
kakaonun nasıl bir zararı olabilir ki???

kakaonun zararlı olmasından değil zaten. sütün faydası azalıyor. bal bile katmadan için demişti doktor.

vallahi ben seviyordum yani çebiliyordum hamile kaldıktan sonra tiksindim ama 2 güne bir zorlada olsa içiyorum inanın çok zor içiyorum ama yavrum için değer bende sade içilmesini duymuştum ve sade içiyorum

Merhabalar,ben uzun aradan sonra şimdi yazabiliyorum.Bende sütü önceden midem bulanmadan içiyordum ama artık özellikle light süt içemiyorum,günde 1 bardak sade süt içiyorsam bir bardakta kakaolu-nesquikli süt içiyorum.Bu arada 19+4 günlük hamileyim ve ikiz bekliyorum,iki tane oğluşum olacak inşallah:)

kızlar merake ttim şimdi ben pek süt sevmem sade süt sevmem ama içmek zorundayım kızım için ama sade içmek zor geliyor:1no2: kakaolu içen var mı? aranızda yani kakaolu içsek d eolur mu bazı kişiler sade iç diyorlar da kakaolu içince olmazmış acil cevap verin buraya bakıp dayazmayanın pc cine virüs girsin özellikle hamile olanlardan cvp beklioyrumyerimseniben:uhm:
canım ben küçüklüğümden beri çok severim ama yinede günde 1 bardaktan fazla içemiyorum.Birde içerisine şeker yerine bal koyuyorum o bir bardaktan inanılmaz keyif alıyorum ama fazlasını içemiyorum...

bende içine bişe koymadan sade içiyorum ama yarım yağlı tabi

ben hep cornflakes ile içiodum kakaolu hemdee :D
şimdi gidip bi bardak sade içim bari

Hamilelik ve Süt

Hamile olduğunu çevresine söyleyen bir kadın bir anda büyük bir bilgi ve öneri bombardmanına maruz kalır. Aile büyükleri başta olmak üzere daha önce bir hamilelik deneyimi geçiren çevredeki herkes kendi bildiği doğruları yeni hamileye empoze etmeye çalışır. Bu önerilerden en sık karşılaşılanlardan birisi de kuşkusuz süt içmektir.

Hamile kadının çevresindeki ilgili ya da ilgisiz herkes onun hergün mutlaka süt içmesi gerektiğini söyler. Hamile kadının içmesi gereken süt miktarı kimine göre günde bir bardak kimine göre ise bir litredir ve süt içmeye hamile kalındığını öğrenir öğrenmez başlanmalıdır. Süt içmeyi önermenin altında yatan neden ise bebeğin kemiklerinin güçlenmesi için gerek duyduğu kalsiyumun sağlanmasıdır. Bu öneri kısmen doğrudur çünkü süt gerçekten önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Ancak hatalı olan kişileri süt içmeye zorlamaktır.

Süt önemli bir kalsiyum kaynağı olmakla beraber pekçok erişkin kişi süt içmekten hoşlanmaz. Üstelik süt erişkinler için bir besin maddesi olmadığı için pekçok erişkinde laktoz intoleransı vardır ve bu kişiler süt içtiklerinde ciddi anlamda rahatsızlık duyarlar. Buna ek olarak gebeliğin erken dönemlerinde süt gebeliğe bağlı bulantı ve kusmaları tetikleyebilir.

Gelişmekte olan bebeğin kalsiyum gereksinimi son trimesterda yani 28. haftadan sonra belirginleşir. Bu haftalarda kalsiyum alımı daha çok önem kazanır. Ancak hamile bir kadının alması gereken kalsiyum bebeğinin gereksinimini karşılamaktan çok kendi depolarını doldurmak içindir. Siz yeterli miktarda kalsiyum almasanız bile bebeğiniz için endişe duymanız gerekmez. Çünkü bebeğiniz kendi gelişimi için gereksinim duyduğu kalsiyumu sizden zaten alacaktır. Bunun için eğer gerekliyse sizin kemiklerinizdeki kalsiyumu da kullanabilir. Eğer bu durum uzun süre devam ederse ve siz doğumdan sonra da yeterli kalsiyum almazsanız ileride kemik erimesi sorunu yaşama riskiniz artar.

Tekrarlamak gerekirse süt ve kalsiyum bebeğinizden çok kendiniz için gereklidir. Eğer hamileliğinizin son dönemlerinde yeterli kalsiyum almıyorsanız bu durum çoğu zaman bacak krampları şeklinde kendini belli eder.

Eğer süt seven bir kişi iseniz bu sizin için bir avantajdır çünkü süt önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Ancak eğer süt sevmiyorsanız ya da herhangi bir nedenden dolayı içemiyorsanız da endişelenmeniz gerekmez. Çünkü önemli bir kaynak olmakla beraber dietteki tek kalsiyum kaynağı süt değildir. Sütten üretilmiş ürünler de yüksek oranda kalsiyum içerir.

Örneğin bir bardak yoğurt hemen hemen bir bardak süt kadar kalsiyum içerir. Bunun yanısıra beyaz peynir başta olmak üzere peynir çeşitleri ve dondurma da önemli ölçüde kalsiyum içerir. Bunun yanısıra brokoli, bürüksel lahanası ve ıspanak gibi sebzeler de kalsiyum açısından zengindir.

Eğer süt içecekseniz yağı alınmış light sütlerden içmeyi tercih edin. Light süt ile normal süt arasındaki fark sadece yağının alınmış olmasıdır. Light sütler genelde normal sütlerden daha fazla kalsiyum içeririler. Light süt içerek hem yeterli miktarda kalsiyum almış olur hem de gereksiz kalori alımının önüne geçmiş olursunuz.

Süt içemiyorsanız endişelenmeyin çünkü bunu yapmak zorunda değilsiniz. Hele hamileliğin başlarında buna kendinizi zorlamak da gereksiz endişe ve strese neden olur.

Ben de kakaolu içiyordum arasıra demekki sade süte devam.

Ben sutten cok tiksindim kokusunu bile duymak istemiyordum.Hatta bekarken bile hergun koca bardakla sut icerdim asiktim sute ama simdi acaip tiksiniom.Doktora soylemistim doktorda sut icmenin amaci kalsiyum almak en cok kalsiyum kasar peynirinde var dedi.Simdi oyle yapiom arasira latte arasira kakaolu encokda kasar yiyiom ama.:)

EsilaGuluBb cihazimdan gönderildi

Ben kendime dogal meyveli süt yapıyordum bazen ballı içiyorum bazen pekmezli

Ben sutten cok tiksindim kokusunu bile duymak istemiyordum.Hatta bekarken bile hergun koca bardakla sut icerdim asiktim sute ama simdi acaip tiksiniom.Doktora soylemistim doktorda sut icmenin amaci kalsiyum almak en cok kalsiyum kasar peynirinde var dedi.Simdi oyle yapiom arasira latte arasira kakaolu encokda kasar yiyiom ama.:)

EsilaGuluBb cihazimdan gönderildi

Kaşarın o kadar kalsiyumlu olduğunu bilmiyordum artık daha da iştahlı yiyebilirim ;)

Zade kakao içmek de zararlı mı acaba?
Çay yok kahve yok kola yok.bayağı bi zor geliyo bana.

Back
X