Kızlar hadi sigarayı bırakanlar nasıl hissettiğimizi yazalım

esmuzo

Aşkbizimkisigerisihikaye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
189
2
116
Muğla
ben de bıraktım 2 gün oldu gerçide:1:
ama kararlıyım ben birazda bırakacak arkadaşlara ve bana destek olmak bi nevi(gaza getirmek) amacıyla sigarayı bırakanlardaki gözle görülür hissedilir değişimler neler onları yazalımmı kızlar ?
hadi buyrun...:71:

Merhaba arkadaşım,

Sigarayı bırakışın da, topiğin de hayırlı olsun.. sigarayı bırakmak isteyen tüm arkadaşlarımıza da inş. vesile olsun :71:

Ben yaklaşık 6-7 sene sigara kullandım. Üniversitede iken malum özneti vs sebebi ile sigara içmeye başladım.. Yılbaşından önce eşim sigarayı bırakmam için telkinlere başlamıştı artık -ki bunda en büyük sebep çocuk yapmaya karar vermeden önce vücudumun bu zehirden temizlenmesini istemesiydi. Bir süre deneyip başarısız olmuştum ta ki Ocak 2011'e kadar.. o dönem epey üşütmüş, hatta zatürre olmuştum ve zaten istesem de sigara içemedim bir süre. iyileştikten sonra ise 1-2 defa içtim ve sonrasında bu zehirden kesin olarak kurtulmaya karar verdim. Netice olarak; 5 aydır sigara içmiyorum ve kendimi çok sağlıklı, mutlu hissediyorum. Eşim ya da bir başkası yanımda sigara içerken dahi kokusundan tiksiniyorum, hiç mi hiç canım çekmiyor. Allah'a şükürler olsun ben kurtuldum, inşaAllah başkaları da kurtulur bir an önce.. en başta eşim için dua ediyorum tabii :34:

yaaa sigarayı bırakmadan bırakabilirmiyiz acaba???:27::27::27:

şaka bi yana bende bırakmak istiyorum sigarayı, ama şuan nedense ilk adımı atmaya kendimi hiç hazır hissetmiyorum:(((:50:

maalesefki hiçbir zaman hazır hissetmeyeceksin. sanırım en iyi yöntem çok kötü marka bir paket alıp kendinize birün belirlemek ve o gün kesinlikle bırakmakmış. biraz cesaret derim ben

.

2 - 3 sene kadar bende sigara kullandim

arasira kullaniyordum arasiralar cogaldi gün gectikce

ve sagligim icin endise etmeye baslamistim artik

sonra sevdigim adam sana sigara icmek hic yakismiyor dedi

o sözün üstüne bende 01 ocak 2010 tarihinde sigarayi biraktim

ve o oldu birdaha elimi sürmedim

.

2009 kasımdan beri içmiyorum.
pişman olduğum bir sn bile olmadı kızlar.
saçım-ellerim-kıyafetlerim artık mis gibi kokuyor.. tırnaklarım parmaklarım dişlerim sararmıyor, nefesim kokmuyor. merdiven veya yokuş çıkarken artık nefes nefese kalmıyorum...
birisi yeri sigara içip asansöre veya kapalı alana geldiğinde ne kadar iğrenç koktuğunu görünce, iyi ki bırakmışım diyorum..
bırakmayı istemeyenler- zevk alıyorum sigara içmekten neden bırakayım ki diyenler gerçekten çooook şey kaybediyorlar. bunu söyleten de bizzat bağımlılıkları :1:
babam- erkek kardeşim- ben ve en son 4 ay önce ablam olmak üzere 5 kişilik ailemizden 4 kişi sigarayı bıraktık. anneciğim zaten içmiyordu.
ablam 14 yaşından beri içiyordu yani tam 16 yıldır. bırakmak istemiyordu, zevk alıyorum seviyorum diyordu... o bile bırakabildiyse, herkes bırakabilir.
önemli olan istemek, istemek başarmanın gerçekten yarısıdır.
sağlık kuruluşundan yardım alabilirsiniz unutmayın.

16 ekimden beri içmiyorum. 13 yıl günde bir paket bazı zamanlarda 2 paket içtim. sabahları kahvaltı etmeden 2 tane içerdim.
şimdi çok mutluyum. neredeyse unuttum. bazı akşamları aklıma geliyor o da istek şeklinde değil nasıl içmişim diye düşünüyorum. cebim para dolu artık. pis kokmuyorum. sabahları kalkınca o iğrenç tat yok ağzımda. sağlıklıyım.
özellikle de sigara içip yanıma gelenlerin ağzındaki o kokuyu duydukça yıllarca bunu çocuğuma yaşattığım için pişman oluyorum.
ben de çok severdim. sigara içmenin sonu yok. yol yakınken bırakın. bırakmak isteyen herkese yardımcı olmaya hazırım.

bukadarmısınız bence bırakan çok kişi vardır..

hadi destek verelim bana ve diğerlerine:)))

Sigarayı bıraktıktan hemen sonra gerçekleşecekler...
1– 20 dakikada kan basıncı ve nabız normale iner.
2– 8. saatte kandaki nikotin ve karbondioksit yarılanır, kandaki oksijen normale döner.
3– 24. saatte kan ve ciğerlerdeki karbondioksit temizlenir. Akciğer çökelmiş kirleri temizlemeye başlar.
48. saatte vücutta nikotin kalmaz, tat ve koku duyusu düzelmeye başlar.
5– 72. saatte solunum kolaylaşır, hava yolları gevşer, enerji düzeyi yükselir.
6– 2–12. haftada dolaşım kolaylaşır, yürüme ve koşma rahatlar.
7– 3–9. ayda öksürük, hırıltı azalır, Akciğer kapasitesi %10 artar.
Sigarayı bırakmak koroner hastalık riskini 1 yılda %50 azaltır, 5 yılda hiç içmemişler düzeyine düşürür.
Gelin kendinize ve çevrenize bir iyilik yapın ve sigarayı hayatınızdan sonsuza denk çıkartın. Sigaranın yukarıdakilerden başka birçok alanda zararı vardır. Kendi sağlığını düşünen bir kimse için bu kadar tanımlama yeter, intiharı düşünenler ise hiçbir şey düşünmezler, görmezler.

öncelikle topiğin hayılı olsun cnm.bende uzun zamandır siğara içen biriyim.o kadar çok istiyorum ki bırakmayı.10 gün sonra tüp bebek tedavisi ğörmeye başlıyacagım.yaklaşık 20 gündür günde 1-2 tane içiyorum ama artık onuda içmicem.kendimde rahatsız oluyorum eşim hiç içmiyo zaten.bu topikle herkes bırakır şu siğarayı inşallah

öncelikle topiğin hayılı olsun cnm.bende uzun zamandır siğara içen biriyim.o kadar çok istiyorum ki bırakmayı.10 gün sonra tüp bebek tedavisi ğörmeye başlıyacagım.yaklaşık 20 gündür günde 1-2 tane içiyorum ama artık onuda içmicem.kendimde rahatsız oluyorum eşim hiç içmiyo zaten.bu topikle herkes bırakır şu siğarayı inşallah

canım bende çok fazla içmememe rağmen yani günde en fazla 10 tane oluyodu bi çok kez denedim başaramadım demekki gerçekten istememişim. şugün bırakcam bilmem ne gün bırakcam deyince bırakamıyosun şahsen ben .
ben bir anda bıraktım planlamadan geldi ozaman daha etkili oluyo .:6:
Tanrım yardımcın olsun.

kendimi daha sağlıklı hissettim. bağımlılıktan kurtulmak insanın kendini daha iyi hissetmesine ve özgüveninin artmasına neden oluyor:)

Son düzenleme:
Ben de 2 haftadır içmiyorum..Hamile olduğumu öğrendiğimde bırakamadım, 3-5 gün içtim.Yanımda biri sigara yaksa bir iki nefes aldım..2 nefesten birşey olmaz diyerek kendimi kandırdım.Ama baktım böyle olmayacak büyük yemin ettim doğuma kadar içmeyeceğime dair.Yani artık istesem de, çatlasam da içemem...
Benim iradem zayıf olduğundan beynime hükmedemedim, dini inançlarım daha sağlam olduğu için bu tarafımı kullandım, bozamayacağım için yemin ettim...
Sigarayı bırakmanın en güzel tarafı koku...Dışarda içip yanımdan geçenler dayanılmaz kokuyor, 10 sene ben de millete böyle koktum :31:

selam kızlar hala içmiyorum ben,bu ikinci günüm mucize gibi :))taktiğim şu : bol bol uyumak,işe gidip geliyorum sonra bikaç saat kestiriyorum, herkese bol şans bakalım :52:
ha bu arada hamile diilim,o smileyin hamile olduğuna hiç dikkat etmemiştim huhuhuh :87:

kendimi çok güçlü iradeli, kararlı ve tabiki çokkk mutlu hissediyorum, sanırım 17 gün oldu saymıyorum artık.. eşim benden 2 hafta önce bıraktı ikimizde
çok kararlıyız ve birbirimize destek oluyoruz. bırakırken hiç bi ilaç yardım vs almadık tamamen irade ile..sigara kokulu kötü günler geride kaldı artıkkkkk

sigara kullanmayalı 1 ay oldu benim artık kullanmıyorum.bırakınca ne illet bişey olduğunu anlıyo insan ne kadar kötü koktuğunu ne gereksiz bişey olduğunu.daha rahat nefes aldığınızı farkediyosunuz 3 gün içinde mutlu oluyo insan :)

beyin açlıkla sigara isteğini birbirine karıştırırmış,ben de açken daha çok içiyorum,ama onun yerine birşeyler atıştırınca isteğim geçiyor,şimdi günde 3 e düşürdüm,önceleri günde 1 paket içiyordum.

merhaba.12 senedir sigara kullanıyorum.şu hayattaki tek zevkim sanki. bırakırsam boşluğa düşmekten , kilo almaktan korkuyorum.beni esir almış durumda.
astım hastası olduğumu öğrendim.doktor sigarayı bırakmamı söyledi.ilaç kullanmam gerekiyor.nefessiz kalıyorum bazen.bırakmak zorundayım şu laneti, ama nasıl? bugün deniyorum bakalım sabahtan beri hiç içmedim,inşallah içmem.çok zorlanıyorum.allahım bana güç ver yarabbim.bugün benim sigarayı bırakma günüm olur inşallah.

Back
X