Kız İsteme kızlar görücü geliyor ne yapıcagımı bılemıyorum :(

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
kızlar ben 23 yasındayım ve su anda benımle evlılıgı dusunmeyen bır erkek arkadasım var ve bız 3 senedır beraberız evlılıgın e sını duymadım agzından bende yasım daha kucuk ılerıde dıyerek bende evlılıkten bahsetmedım.ben kastamonuda yasıyorum bayramdan once teyzem gorucu gelecegını soyledı bende ıstemedım ama bayramda teyzemle yuzyuze gorustum.cocugun kendı ısı oldugunu evının arabasının oldugunu kacırılmıyacak fırsat oldugunu soyledı ben oldum olası gorucu usulu evlılıge ters ınsanım ama sans vermelımıyım kendıme.simdiki ilişkimde sanmıyorum evlılık olacagını bosa zaman kaybedıyorum.gelecek kısı karabukten gelıyor bızım buraya 2 saat uzaklıkta muhtemelen bu hafta sonu teyzem cocuk ve aılesı gelecekler ne yapacagımı bılemedım bana yardımcı olurmusunuz yasım 23 daha nasıbım cıkarmı dıyım yoksa aılemınde gorusmemde ısrar ettıgı bu kısıye sans vermelımıyımm.a.s.

sana tavsiyem şu ki eğer gerçekten zaman kaybettiğini düşünüyorsan arkadaşından ayrıl görücü gelse de gelmese de. seni oyaladığını düşündüğün birini hayatında tutmana gerek yok bence. ve bu işi görücü gelmeden önce yap ki öbürünü gördü beni bıraktı demesin.

diğer konuya gelirsek,

bırak gelsin bir şans ver bakalım görüştüğün zaman evleneceksin diye bi kaide yok nasılsa. erkek arkadaşına da bi çıtlat bakalım ne cevap verecek beni böyle birisi istemeye geliyor diye. bakalım tepkisi ne olacak.

madem erkek arkadaşınla evliliğe dair bir planınız yok ve sen onunla evleneceğine dair bir düşünce içinde değilsin zaman kaybetmeden hayatından çıkar onu. evet daha çok gençsin ama evliliğe giden bir ilişki yaşamak içinde küçük değilsin. sana naçizane önerim erkek arkadaşına bu görücü olayından bahset ve evlilikle ilgili düşüncelerini sor konuş onunla. baktın seni tatmin edici bir açıklama yapıyor o zaman ilişkinin gidişatına göre sen karar ver.
ama şu yazdıklarından ben şunu çıkardımki sen zaten erkek arkadaşınla çok mutlu değilsin ve onu yeterince sevmiyorsun. yoksa karşına gelecek kısmet ne kadar iyi olursa olsun hiç düşünmez aklın karışmazdı.
aynı durumu bende yaşadım çünkü ondan biliyorum. 5,5yıllık bir ilişkinin ardınan geçen hafta sözlendik. bu aşamada çık kısmetlerim vardi ama ben hiçbiri için acaba diye düşünmedim çünkü sevgilimle zaten evlilik planları yapıyorduk ve ben ondan emindim.
son olarak görücü usulü evliliğede çok uzak bakma. kısmetin nerden çıkacağı nasıl geleceği belli olmaz derler.

konusurum bugun erkek arkadasımla bakalım yuz ıfadesı ne olucak ne soylıyecek eger oda benımle evlılıgı ıstıyorsa kesın bır seyler soyler baktım rahat davranıyor o nasıl benı salladıysa bende onu sallarım kısmet belkıde beyaz atlı premsim bu cocuktur.bıde hıc gormedımya ıcım bi garıp heyecanlı sızın aranızda bole evlenen varmı yada ben adet gelenek nedır bılmıyorum tanısmaya aılede gelıcek ben bu cocuga ne sorucam ne konusacam hıc bılgım yok kahve falan verıcemmı yoksa cay pastamı verılıyor

Görücü usule karşı değilim zaten erkek arkadaşını evlenecek kadar sevmiyorsun! Bu gence şans ver, aşk evliliği yapanlarıda gördük sonu boşanmayla biten en güzel yönü sen kendinden fazla ödün vermiyorsun,zaten aşkın ömrü kaç yıl ki? Yeterki düstlük ahlak saygı sevgi olsun!ama erkek arkadaşınıda seviyorsan başka erkekleri oyalama .çizginde doğru ol ,evliliğin temelleri sağlam olur !

ıcımde ısınmadı degıl aslında ama ne bılıyım kafam karıstı cok haklısın ask evlılıgı yapanların cogu husranla sonuclanıyor a.s.

canım önce sevgiline söle beni istemeye gelecekler de böle olmaz zaten evliliğin e sini bile duymamşışsın ağzından...ama istemeye geleceklerini sölediğinde ozaman belli olur seni seviyorsa kendi evlenir senle ama zaten düşünmüosa evlilik tamam der ayrılır falan...bu gelene şans ver bakalım

başka birini görmek için bu kadar heyecanlanman kesinlikle sevgilini sevmediğini gösteriyor sevsen başkasını bırak merak etmek direkt reddederdin.
bide ben sevgiline çok acıdım ya 3 senedir beraber olduğu kızın aklında şuan başka biri var aynısını o sana yapsa hoşuna gider miydi?
bence bir an önce duygularını anlat ona

Herkes birlikte olduğun kişiye çıtlat demiş ama bu benim kafama hiç atmadı açıkcası... Seninle 3 yıldır birlikte olan insan sana az yada çok mutlaka birşeyler hissediyordur,akıl var mantık var,"aa iyi sen bilirsin o zmn kal sağlıcakla,ama o adamla tutturamazsan ararsın beni" diyecek hali yok... Sinirlenecek,tribe girecek,muhtemelen senle evlilik düşünmese bile,"ne oluo be,sevgilimizi elin hödüğüne mi kaptıracağız" psikolojisiyle sana gereksiz ilgi gösterecek,seninle ciddiyim ben pozları takınacak.. Bunu yapmıyorsa ztn sana HİÇBİRŞEY hissetmiyordur ama bu tarz davranması da çok önemli bişi hissettiği anlamına gelmez.. Kaldı ki görücünün geleceği zmnı söyleme gibi bir galette sakın bulunma,o gün senin evde kalmana izin vermeyecektir,olmadı telefonla mundar edecektir... Düşünsene görücüye çıkamasan nası ayıp olur,yada seninkini sallamasan görücüye çıksan,gelen çocuğu beğenmesen,bu sefer eldekinden de olursun mazallah... bu sefer kör gözlü badem gözlü olur,terk edilince kadınlar hep aslında çok aşık olduklarını anlarlar ya(!) yersiz bir dolu durum. ...

bence sen görücüyü gör,o arada seninkine hiç ses etme... Adamı beğenirsen,sevgilinden gururunu kırmadan ayrılırsın.. Böylece başka adama giden kız durumuna da düşmezsin.. Belki pişman olur o da evlenme teklif eder,bolluk yaşar,rahat rahat seçersin
Ama gelen belki çok itici gelecek sana? Erkek arkadaşınla arayı açmaya değer mi? Sen eğer erkek ark ından ayrılacaksan,buna hazır olduğun zmnda olsun bu durum,kendin al kararı,bi görücünün gazına gelip sevgilinden ayrılıp sonra pişman olabilirsin.. Evet evlenmeyecek olsanız bile ayrılmaya karar versen bile,bunu hazır olduğunda yapman en doğrusu ....
Evet biliyorum tavsiyelerim çok da etik deil ama inan bana senin için güvenli :) Kaldı ki sana 3 yıl boyunca evlenmenin e sinden bahsetmeyen adama dürüstlükten bahsetmesin kimse bana... Üç gün sonra evlenmeye karar verip sana eywallah diyip çıtır bi hatun alırsa pişman olursun,bu devirde eşeğini sağlam kazığa bağlaacaksın tatlım...
(not:hayattan bolca kazık yemiş birinden tavsiyelerdir,oysa mühim olan kazıkları yemeden önce uyanmaktır) kaydirigubbakcemile3

ayrıca not :)
görücü gelip gittikten sonra,eğer beğenmezsen sevgiline ;
"ay bana habersiz görücülere gelsin demiş ailem,şok oldum,baskı yaptılar ben de görmek zorunda kaldım,ama tabi ki kabul etmedim hayatım,evi arabası fln varmış,sanki para o kadar mühim,aman cnm neyse... şimdi kara kara düşünüyorum,daha başkaları da gelirse nası başa çıkıcam bilmiyorum" tadında bi konuşma ile adama msj ı en şık haliyle iletedebilirsin.. Hiç üstüne alınmazsa sen de bundan sonra hiç üstüne alınmazsın olur biter...
Karşına alıp ben evlenmek istiyorum,sen de istiyormusun modunda konuşursan,poposu kalkar,iyice kaçar... hyr bi de "yok ben öyle birşey düşünmüyorum seninle" gibi bi laf eder,öldürsen yeridir yani... o yüzden deme öle,sakın,sakın,sakın diim ...

cok tesekkur ederım sana azaleia o kadar yardımcı oldunkı bana tavsıyelerını harfıyyen uygulıcam cunku pırınce gıderken evdekı bulgurdan olmıyım sımdı.aslında benım aklımdakıde buna hıc soylememek eger cıddı bıseyler olursa gorustukten sonra o zaman soylerım mısafırlıge gelmıslerdı benı begenmısler falan derım oda anlar artık esek degılya :)))

ayy canım süpersinnn yaaa mükemmle bir öğütt peki ciddi bir ilişkisi var diyelim kişinin evlilik istiyorlar ama birikm gerekli zamanı var yani..ama kıza görücü gelmek istiyor bu durumda da bu dediklerin uygulanmaz değilmi..ama onu kıskandırmak için ne yapmak gerekir mesela süpersin sen yakaydirigubbakcemile5

süper yaa kız sen bayağa tecrübesin hadelikafadulden:lepi:

evet arkadasım ne kadar guzel bılgıler vermıssın pekı kızlar bende bısey sorucam bu gorucu usulunce tanısmaya geldıklerınde cocuklar bır konussun denılecek ne konusuluyor bılgısı olan varmı

kızlar daha bısey yok bende beklıyorum erkek arkadasımada bırsey soylemedım oda zaten bu soguklugun nedır anlamıyorum dıyıp duruyor sankı bıseyler oldugunu anladı uzerıme fazla dusuyor.bu hafta sonu gelecekler muhtemelen bakalım hayırlısı ne olucak zemuszemus

eğer bu senin kafanı karıştırıyosa zaten sevgilini sevmediğini gösteriyo o zaman denemekte fayda var derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…