- 3 Aralık 2010
- 6.515
- 6.652
- 198
- Konu Sahibi MerveeTunaa
- #4.861
yaklaşık 1 aydır dikkat etmeye çalışıyordum ama kimi günler 2 günün dikkat ettiğimi abur cuburlarla berbad ediyordum dikkat ettiğim günler muhtelemelen 1200 kcal'ın altına inmemişimdir
dikkat etmeye çalışırken yşne sabahları 1-2 yumurta domates salatalık 3-4 dilim ekmek falan yiyordum kaşar peynir felan
kaşar yemeyi bıraktım zeytin felan yemiyorum artık kahvaltıda
öğle yemeklerinde dikkat etmiyordum
akşam yemeğinde de daha yağlı salata yapıyordum daha bol yiyordum salatayı şimdiyse yağı azalttım salatayı da daha az yiyorum
yani ben hergünki kalorimi hesaplamayıorum ama 1200-1300 civarı alıyorum.
yağın zaten 1yk sı bile 60-70 yağı azaltmak nerden baksan günde 150 kalori eksiltir, kaşar yağ deposu onu eksiltmek de nerden baksan 100 kalori azaltır..
yani bence psikolojik olarak da tıkanıyosun canım
ben mesela ara öğün yapamıyorum acıkmıyorum çünkü ama ana öğünlerim sağlam bak bir örnek yazıyım
sabah 1 yumurta 2 kk süzme peynir 2 dilim ekmek bol domates biber
öğle 10 kaşık 1 yk yağ ile yapılmış sebze yemeği 1 kase yoğurt 1 ya da 2 dilim ekmek
akşam 3 derizi ızgara tavuk baget bol salata 1yk yağ ile yapılmış ve 1 kase yoğurt
yoğurt peynir süt normla yağlı lıght değil, ekmek tam buğday ekmeği
bu mesela dünki menüm benim arada sabah bir de sütlü neskafe var yani çok da tıkanıyorum ama ara öğün yok ve 1200-1300 kalori civarı çünkü yağlar az ve akşam ekmek yok günde 3-4 dilim ekmek yiyorum