• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar fikirlerinizi bekliyoruz

FashionStil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
3.477
7.797
178
Merhaba arkadaşlar,benim konum arkadaşımla ilgili bu sabah işyerime geldi sürekli anlattiği bir sıkıntısı var bana..kendisi bu forumu bilmiyor ben sürekli takip ettiğim için sizden fikir alabilcegimizi düşündüm kendisinin onayıyla sizlerden fikir almak istedim akşam oturmaya gelicek bana okutucam yorumlarınızı..neyse konuya gelelim arkadaşımda sürekli meydana gelen bir düşünce var annesinin öldüğü aklına geliyo annesi hayatta yaşıda genç fakat sürekli böyle bir düşünceye kapıldığını söylüyor nedense..geceleri özellikle hep aklına geliyormuş hatta korkudan annesini arayıp kontrol ediyormuş gecenin bir vakti iyimi diye..bu düşünceden kurtulamıyorum beynimden çıkartamıyorum hatta kötü düşündükçe sanki olumsuzlukları üstüme çekiyorum gerçekten ölücekmiş gibi zannedip dahada paniğe kapılıyorum diyor..ben internetten biraz araştırdım Obsesif Kompülsif Bozukluk(Takıntı Hastalığı) belirtileri arasında bu tarz şeyler varmış ben ısrarla psikologa gitmesinden yanayım bir rahatsizlik varsada daha takıntılar çoğalmadan tedavi olmasindan yanayim ilerler diye korkuyorum..ama kendisi sadece bu sebepten doktora gitmek istemiyor..sizede bir danışmak istedim başina böyle bişey gelen varmı? veya bir yakınınız varmı? Varsa nasıl bir yol izledi?şunuda belirteyim bu konu basitçe bir korku degil örneğin bende annemi merak ederim kaybetmekten korkarim hep ararim ama arkadaşımın ki çok farklı bir boyut kazanmış artk hafife alınacak gibi değil yardimlarinizi bekliyorum kızlar şimdiden sağolun..

Son düzenleme:
buradan kimse tanı koyamaz tabi ama psikolojik bir problem olduğu belli
belki birkaç aylık tedaviyle bundan kurtulabilecekken, inat edip daha da artarak devam etmesine katlanmak çok mantıksız

buradan kimse tanı koyamaz tabi ama psikolojik bir problem olduğu belli
belki birkaç aylık tedaviyle bundan kurtulabilecekken, inat edip daha da artarak devam etmesine katlanmak çok mantıksız
Aynen katılıyorum bunu anlatmaya çalışıyorum bende dinlemiyor beni daha beter olmasindan korkuyorum

Ben de bazen yakınlarımın hatta kendi ölümümün nasıl olacağını düşünürüm. Fazla kaptırıp gözlerimin dolduğu bile olur. Ama gece gündüz bunu düşünüp panikle aramak hayatın olağan akışına uygun gelmedi bana. Bunun için psikoloğa gidilir mi demesin aksine tam da bunun için gidilir.

Bende de bu kadar olmamakla birlikte ailemin basina kotu birsey gelecek korkusu var. Gun icinde surekli allahim onlari koru diye dua ediyorum. Bakalim yardimci olabilecek arkadaslar var mi?

Bende de bu kadar olmamakla birlikte ailemin basina kotu birsey gelecek korkusu var. Gun icinde surekli allahim onlari koru diye dua ediyorum. Bakalim yardimci olabilecek arkadaslar var mi?
Bende öyleyim canim ama arkadasimin ki cok fazla gibi geldi bana gece 3te annesini ariyo açmadigi zaman merakla ariyo devamli kadınıda panikletiyo boş yere

Merhaba arkadaşlar,benim konum arkadaşımla ilgili bu sabah işyerime geldi sürekli anlattiği bir sıkıntısı var bana..kendisi bu forumu bilmiyor ben sürekli takip ettiğim için sizden fikir alabilcegimizi düşündüm kendisinin onayıyla sizlerden fikir almak istedim akşam oturmaya gelicek bana okutucam yorumlarınızı..neyse konuya gelelim arkadaşımda sürekli meydana gelen bir düşünce var annesinin öldüğü aklına geliyo annesi hayatta yaşıda genç fakat sürekli böyle bir düşünceye kapıldığını söylüyor nedense..geceleri özellikle hep aklına geliyormuş hatta korkudan annesini arıyıp kontrol ediyormuş gecenin bir vakti iyimi diye..bu düşünceden kurtulamıyorum beynimden çıkartamıyorum hatta kötü düşündükçe sanki olumsuzlukları üstüme çekiyorum gerçekten ölücekmiş gibi zannedip dahada paniğe kapılıyorum diyor..ben internetten biraz araştırdım Obsesif Kompülsif Bozukluk(Takıntı Hastalığı) belirtileri arasında bu tarz şeyler varmış ben ısrarla psikologa gitmesinden yanayım bir rahatsizlik varsada daha takıntılar çoğalmadan tedavi olmasindan yanayim ilerler diye korkuyorum..ama kendisi sadece bu sebepten doktora gitmek istemiyor..sizede bir danışmak istedim başina böyle bişey gelen varmı veya bir yakınınız varmı.şunuda belirteyim bu konu basitçe bir korku degil örneğin bende annemi merak ederim kaybetmekten korkarim hep ararim ama arkadaşımın ki çok farklı bir boyut kazanmış artk hafife alıncak gibi değil yardimlarinizi bekliyorum kızlar şimdiden sağolun..

Bu bende de var, benimde durduk yere aklıma geliyor annem acaba bişey oldu mu ne yaptı diye. bu da babamı kaybettikten sonra olan bişey. ama kimseye söylemedim bende bunu. üstü kapalı eşime anlattım ama bazen rüyalarımda bile annemi kaybediyorum. bence psikologa gitsin konuşsun orda ilaç kullanmamasından yanayım,aklıyla yener inşallah. ben yenemedim yenmek içinde bişey yapmadım ama arkadaşınız daha ağır sanırım.

Bu bende de var, benimde durduk yere aklıma geliyor annem acaba bişey oldu mu ne yaptı diye. bu da babamı kaybettikten sonra olan bişey. ama kimseye söylemedim bende bunu. üstü kapalı eşime anlattım ama bazen rüyalarımda bile annemi kaybediyorum. bence psikologa gitsin konuşsun orda ilaç kullanmamasından yanayım,aklıyla yener inşallah. ben yenemedim yenmek içinde bişey yapmadım ama arkadaşınız daha ağır sanırım.
Gayet normal bir insandir başka hicbir saglik sorunu yok sadece bu takıntı beni delirticek diyo,biyandada doktora gitmiyo sinir oluyorum kac kez söyledim dinletemedim ya..

doktora gidicek mecbur..benimde bir arkadaşım vardı sürekli kendisinin ölürse nolur diye düşüncelere kapılırdı..kapalı yerde durmaz üst kata çıkmaz falan takıntılı olmuştu..doktora gitti şuan iyi..tek çözümü doktorrr

Bence zorla da olsa bi psikoloğa gitmesine fayda var. Eğer hala aynı dusuce içindeyse (anladigim kadariyla farklı evdeler) annesini yanına alabilir. Göz önünde olunca daha rahat olur en azından.:110:

psikoloğa şimdi gitmeyecekte ne zaman gidecek....
sırf bu sebepten gitmemek ne demek.
sorunları biriktirip mi gidecekmiş?
çok yanlış düşünüyor, ve sizin teşhisiniz doğru.
kaygı var jendisinde. gerekirse ilaç bile yazabilir dr.
bende dr falan değilim sadece psikoloji kitapları okuyorum. meraklıyım...

Psikolojik bir rahatsızlık
bu kadar sıkıntı yaşıyor
ama tek bir neden için doktora gitmek istemiyor
tamam o zaman bir muska yazdırın arkadaşınıza geçer:KK14:

Back