- 20 Mayıs 2015
- 16
- 4
-
- Konu Sahibi besteozarslan
annenin de fikri onemli, onun ailesi fikir beyan ediyor sonucta dmi? 3 ay bence de cok kisa.. nisan tanima surecidir, senelerce sevgili bile olmus olsaniz, bu surecte nisanlini da taniyacaksin.. o yuzden acele etme derim.. anneni de kirma.. hem hazirliklarinizi rahat rahat yaparsiniz; hem de analizinizi..Merhaba kızlar. Daha bugün üye oldum ve size danışmak istediğim bir konu var. Bir ay önce sözlendim. Yazın Allah nasip ederse nişanım var. Şu ana kadar sözlüm ve onun ailesiyle hiç problem yaşamadım. Ailesini çok sevdim. Onlar da bana karşı çok sıcaklar. Fakat ailesi düğün konusunda biraz aceleci. Nişandan 3 ay sonra düğün yapmak istiyorlar. Sözlüm de aynı şekilde düşünüyor. Ama annem pek sıcak bakmıyor. çünkü babamı 10 sene önce kaybettik ve annem ben gideceğim için zaten üzgün. Onu kırmak istemiyorum ama bi yandan da çevremdekiler hayırlı iş fazla uzamaz diyorlar. Ne yapmam lazım sizce kızlar ?
1 senedir tanıyorum canımAceleleri neymis?
3 ay cok cok az.
Kac senedir taniyosun nisanlini?
sözlümle 1 senedir tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar bi tartışmamız bile olmadı. Sevgisinden şüphem yok . Bi yandan evlenmek istiyorum çok sevdiğim için bi yandan da anneme üzülüyorum. Babam olsaydı bu kadar üzülmezdim elbet ama anne yüreği onu da kıramıyorum.
Eger sozlunuz halinden memnunsa ailesine laf soylemek duzmez bence. Tamam uzatmak iyi degildir falan ama bu tur isler aceleye gelmez sizin de dusunceniz onemli. Bence oturup konusun bir orta yol bulursunuz. Zorla olmaz bu isler.sözlüm şehir dışında çalışıyor ve haftasonları istanbula geliyor. Evlendiğimizde orda yaşayacağımız için ailesi daha fazla yollarda olmasını istemiyor haklı olarak. Ama ben en azından nisanda olsun diyorum. Ona da sıcak bakmıyorlar. 3 ayda hazırlıklar bile yetişmez bence.
bence de. nişanla düğün arasında en az 5 ay olmalı diye düşünüyorumBence ailesiyle senin aranda nasil bir tutum sergileyecegini iyice ogrenmen için biraz daha uzun tutun nisanlilik surecini.
Bir.sene gayet iyi bir zaman. Cok uzarsa da iyi olmuyor. En.guzeli konusup orta yolu bulmak. Ayrıca evlenmek istiyorsaniz evlenkn ne.zamana kadar annenize uzuleceksiniz. Zamanin gecmesi annenize fayda saglamayacagi.gibi sizin zarariniza olabilir.sözlümle 1 senedir tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar bi tartışmamız bile olmadı. Sevgisinden şüphem yok . Bi yandan evlenmek istiyorum çok sevdiğim için bi yandan da anneme üzülüyorum. Babam olsaydı bu kadar üzülmezdim elbet ama anne yüreği onu da kıramıyorum.
zorlama olmadı ama oturup ailece detaylı konuşmak lazım dediğiniz gibiEger sozlunuz halinden memnunsa ailesine laf soylemek duzmez bence. Tamam uzatmak iyi degildir falan ama bu tur isler aceleye gelmez sizin de dusunceniz onemli. Bence oturup konusun bir orta yol bulursunuz. Zorla olmaz bu isler.
Allah rahmet eylesin canım. Benim korkum iş uzarsa araya tatsızlıkların girmesi. İkisi arasında orta yol yıl sonu gibi olması sanırımbence asıl anneniz uzamamasini istemeli . benim debabam vefat edeli 17 yıl oldu 4ay nişanlı kaldım.katrilyonlarca da şükür ediyorum.yani4yıl nişanlı kalsaniz ne değişecek daha mi iyi tanınacak.
asla...
hayırlı iş uzadıkça seytan dolanır
anneniz uzarsa üzülmeli , gerçekten..
Allah rahmet eylesin canım. Benim korkum iş uzarsa araya tatsızlıkların girmesi. İkisi arasında orta yol yıl sonu gibi olması sanırım
doğru insan olduğuna dair hiçbir şüphem yok. Ben şimdiden çok stres yaptım. düğün hazırlıklarını düşünemiyorumnişanlanalı 3 ay oldu, evlenmeme de 3 ay var..
anlayacağınız 6 ay gibi bir süre nişanlı kalmış olacağım..
ve ben bu süreçte çok zorlandım.. benimde nişanlım farklı bir şehirde, üstelik biz öyle sürekli görüşebilecek yakınlıkta da değiliz...
her neyse ben zorlanıyorum mesela..
eskiden senelerce nişanlı kalayım şöyle olsun böyle olsun diyen ben, şimdi o kadar yorgunum ki neden daha erken evlenmiyoruz.. neden ağustos a aldık günü ? diye söylenip duruyorum..
kavgadan gürültüden değil, ben genel olarak yoruldum.. hep bir telaş, hep bir düşünce...
o yüzden bence erkek tarafı çok da doğru diyor..
ne kadar uzarsa o kadar sıkıntı çıkabilir..
karşınızdaki insanın doğru insan olduğuna inanıyorsanız her hangi bir şüpheniz yoksa, neden uzatacaksınız ki ?
biran evvel evinizi bilin, evliliğin tadını çıkartın...