- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
- Konu Sahibi evarologlu
-
kesinlikle hiç öyle bir merakımız olmadı ailecek komşumun tekiyle asansörde karşılatım aa dedi siz şu 9.kattaki yeni gelinmisiniz evet dedim aaa nerdesiniz kuzum kaçkere geldik kapınıza yoktunuz,dedim çalışıyorum ondandır ama ben senin eşyalarını çok merak ediyorum görmedim etmedim zorla kendini davet ettirir buyrun bir kahveye derim içeri girer girmez ben buyur demeden odaları dolaşır ve bir çantamı gözüne kestirir aa köye gidip gelirken bana böyle çanta lazım oluyor bunu ben alayım der ben ise bu durum karşısında şakamı gerçekmi diye bir 5dk kendime gelemem53:
merak etme bunlar gelip geçici şeyler dediğin gibi yeni gelinin evi grülmme adetine bende şahit oldum arkadaşımın başına geldi çalışırken kayınvalidesi getirdi eve eşyaları göstermeye birde evlendikten sonra 4 ay sürüyormuş evin eşyalarına bakılması arkadaşıma hiç bireşyayı bohçaları yorganları örülenleri sergienecek her türlü şeyi dolaplara kaldırtmadılar eşyalar sergi alanı gibi ortalıktaydı oda sinir oldu ama sabırla 4ayı bekledi gerginlik olmasın diye 4ayın sonunda tüm eşyaları toparlayıp kaldırdı evin anahtarını geri aldı kayınvalidesinden şaka yollu "ayy anne ne zormuş bu işler sen ağırladıkça ben yoruldum Allah razı olsun şimdi bitti ya bu adet bizzde evliliğimizin tadını çıkarabiliriz artık ohh" dedi o oldu bir daha eve misafir getirme olayı kalmadı..amasen için nasıl rahat edecekse gerginlik olmadan kırmadan hallet canım hatta eşine söyle o halletsin annesinin huyunu suyunu o daha iyi bilir..
evet aynı şekilde bunlarda öylemiş havlular tülbentler çeyizlik eşyalar koyulmamsı gerekirmiş ama ben öyle birşey yapmadım çeyiz sermeside olmadı ama allhtan kayınvalidemde hiç birzaman anahtar olmadı ay böyle birşey olsaydı okadar sabırlı olamazdım ne demek ya 4ay boyunca ben işteyken kayınvalidem alıp ev göstermeye gidecek hergün ve 4ay boyunca olamaz bukadarıda olamaz nedir bu adet görenek çok yüzeysel geliyor bana yapmak zorunda hisetmiyorum kendimi yapmıcamda yeter yaaaa
tülbet, havlu yorgan görmenin ne cazibesi var anlayabilmiş değilim zaten
ha uçan yorgandır o zaman görülmeye gidilir
çay sohbetlerine malzeme, osu vardı busu yoktu, şusu iyidi busu kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?