Kızlar evinize siz işteyken misaifr kabul edermisiniz?

evliliğimin ilk yılları başka bir şehirde geçtiği için memnun bile olmaya başladım yavv...
sabırlıymışsın vesselam
tamam samimiyet de bir yere kadar
belirili bir mesafe de olmalı anneniz siz yokken eve misafir getirebilir mi?
o getiremezse kayınvalideniz de getiremez

burdaki mantık ne anlamadım çok önemli misafirse kendi evnde ağırlasın misafirini ha misafir seni görmeye geliyorsa da sen yoksun nereye geliyor senin evinde ne yokken baskasının işi ne ? bence izin vermemelisin buna

Canım ne yap biliyor musun annen gelsin ve misafiri çağır annenide bir güzel tembihle kaynananın ve gelen misafirlerin yanında şakayla karışık bu durumu söylesin ne bilim mesela gelini varsa gelin üzerinden gitsin sana çarptırsın.. Tabi bunları anlıcak kaynanada lazım eğer anlamaz dersen hiç karıştırma çağırma herşeyin bir sınırı var sonra sen işteyken sende gün yapmaya başlar söyliyim

Bence daha yeni evlisin. eşini al karşına, bundan sonra ben müsait olunca misafir gelebilir,ben yokken eve misafir getirme olayına karşıyım.bu ha bizim,ha sizin taraf diye belirt .sonra iyice yüz göz olunca, işin içinden çıkamazsın. araya da mesafe koy.Sen rahat edersin, başın ağrımaz.

Allah,Allah ne garip olaylar..

madem musafir kabul edicek alsin kendi evine gotursun, siz evde yoksunuz misafirin ne isi var evinizde, bana coook sacma geldi...

allahım bızım ınsanımızın bu gosterıs merakı daha nerelere kadar varacak bılmıyorum ama cok korkuyorum

oncelıkle cok yumusak yuzlusunuz
sınırları cızmenızın vaktı gelmıs de gecıyor bıle
mısafırlık bızım bıldıgımız adabıyla gelecegını bıldıren kısıyı ev halkının karsılaması ve agırlamasıdır
sızın ev halkınız esınız ve sızden olustuguna gore sız ve esınız yokken kayınvalıdenızın mısafır agırlama cabası gosterıs yapmak,
dızgınlerın kendı elınde oldugunun gelen yakınlarına gostermekten baska bırsey degıldır bana gore
tahmınımce de esınızın aılesı arnavut gocmesnı sanırım
arkadasım aynı sorunu yasamıstı gelen mısafırlere ve gıttıklerı mısafırlıklerde nısanlık ve gelınlıgını gıyerek ezıyet cekmıstı ne yazık kı
ayrıca da evın hanımı evde yokken sırf esyaları gormeye uzerınde agırlanmaya gelen mısafırı anlamak da cok guc
hele kı kayınavlıdeye gore daha yenı jenerasyon olan gorumcenın annesını uyarmaması da kulturlerının ne kadar cok yerlestıgı de durumun gıdısatını gosterıyor zaten

bence esınıze de aılesıne de net bır sekılde rahatsızlıgınızı kırmadan dıle getırın
ama once esınıze soyleyın rahatsızlıgınızı ve annesıyle bu konuyu konusacagınızı
sakın kı annenız varken de kabul etmeyın
hatta eger ıstemıyorsanız annenızın kuran okutma ıstegını de kabul etmeyın
artık sız aılelerınızle yasamıyorsunuz
ıdaresı ve sorumlulugu sızde olan yuvanızdasınız ve her turlu kararı sız vermelısınız
cocuklugumuzdakı gıbı bızı yonetmelerıne bu derece musaade edersenız aıle olmanız ve yuvanızın huzurunu korumanız cok zor olur

esımın aılesıyle hat safhada kultur catısması yasayan bırı olarak bu zorlu gecıs surecınde basarılar dılıyorum
gecıs surecı dıyorum cunku sancılı da olsa sonunda sızı bu sekılde kabul etmeyı ogrenıyorlar ya da ogrenmek zorunda kalıyorlar
ya anlayıslarıyla ya da zorla...

Son düzenleme:
benim kayinvalidem de ben evdeyken agirlar misafirlerini .toplu halde cagirir benim evime .tabi hizmetci var ya kendisi bir tepsi börek getirir .akrabalrini sülalesini toplar basima .bi de bana tembih eder sunu da yap bunu da .usagi var sanki kadinin .bir daha asla kabul etmem . son kez . hem calis hemde fazla sevmedigim insanlar la muhatap ol.cok seviyosa kendi cagirsin .bi de ac di cenesini kimseye durdurak vermedi.bende garson oldum.ama bir daha asla

Sakın kabul etme!!!
Taviz tazvizi doğurur unutma
Kayınvalidende bi zahmet kendi evinde ağırlasın misafirlerini

merak etme bunlar gelip geçici şeyler dediğin gibi yeni gelinin evi grülmme adetine bende şahit oldum arkadaşımın başına geldi çalışırken kayınvalidesi getirdi eve eşyaları göstermeye birde evlendikten sonra 4 ay sürüyormuş evin eşyalarına bakılması arkadaşıma hiç bireşyayı bohçaları yorganları örülenleri sergienecek her türlü şeyi dolaplara kaldırtmadılar eşyalar sergi alanı gibi ortalıktaydı oda sinir oldu ama sabırla 4ayı bekledi gerginlik olmasın diye 4ayın sonunda tüm eşyaları toparlayıp kaldırdı evin anahtarını geri aldı kayınvalidesinden şaka yollu "ayy anne ne zormuş bu işler sen ağırladıkça ben yoruldum Allah razı olsun şimdi bitti ya bu adet bizzde evliliğimizin tadını çıkarabiliriz artık ohh" dedi o oldu bir daha eve misafir getirme olayı kalmadı..amasen için nasıl rahat edecekse gerginlik olmadan kırmadan hallet canım hatta eşine söyle o halletsin annesinin huyunu suyunu o daha iyi bilir..

sen evde yokken evine misafir gelmesi çok saçma görüşmek istediği insanı kendi evine çağırsın bence yüz verme alışmasın

aaa o nasıl saçma bişidir ya?kendi evi yok mu kayınvalidenin ya da görümcenin?maksat ne senin eşyalarını çeyizini mi göztermek?senin evde misafir ağırlayınca başka mı oluyor ağırlamak?ya böyle saçma bişi olabilir mi????aklım almıyor ben evde yokken benim ancak akşam görebileceğim hem de benim değil kayınvalidemin tanıdıkları için benim evimde hazırlık yapılacak çağırılacak ağırlanacak!pes doğrusu ne saçmalık!bir daha böyle bişeye kalkışırlarsa kibarca reddet gitsin misafirimi ben ağırlamak isterim izin günüm denk gelsin inşallah buyursunlar gelsinler dersin olur biter..
gelenler bir de çocukluysa eşyalarına zarar gelebilir..benim evime ben olduğum halde bazen dengesiz insanlar geliyor çocuğuna bakmıyor eşyama zarar veriyor ya da odaları karıştırıyor ben dışarıda tatlılıkla uyarıyorum çocuğu....senin evde sen olmadan böyle misafirler olursa yazık o yeni eşyalarına ya....benim kızımın beşiğini kırdılar sesini çıkarmadılar ya!nefret ediyorum kendini bilmez insanlardan...fırsat verme böyle laubaliliklere bence misafirse kendi evinde ağırlasın!insan "kızım izin gününde sana gelmek isteyenler var "dese amenna ama sen yokken senin evine gelmeleri akıl alır gibi değil!

Son düzenleme:
misafir senin mi gormeye geliyo annen yada gorumcenimi?? onlar madem senin misafirlerin karsilamakta sana duser.
ya sinirini anliyorum bende hic sevmem boyle seyleri. benim evimde bana gelen misafiri ben karsilamicam baskalari karsiliyacak. ustelik benim takindim var hic sevmem baskalarinin mutfagimda olmalarini kardesim olsada.

yok artık!!!!yok artık!!!!bu ne dengesizlik hiç hoşlanmam izin almadan ev gezmesi yapmaya çalışanlardan belki musait değildir odalarım belki dağınıktır ya da çamaşırım vardır görülmesini istemem!bir de çanta istiyor ...!ay ne saçmalık ya eşyalarını çok merak ediyorum görmeye geleceğim!kadın zaten başta belli etmiş kendini!sen tanışmaya hayırlı olsuna hoşgeldine mi geleceksin ki normali budur eşyaya mı!tam dedikoducu kadın tipi !hetr türlü dengesizliği dedikoduyu bekle böylesinden!eski oturduğum yerdeki komşularımı severdim ama bi görümceleri vardı sinir oldum !hem fesat hem dengesiz..gözü çıkasıca 4 aylıkkken kızıma bile bile maşallah demedi nazar değdi hastalanıp kilosu eridi gitti hala zayıftır kızım....bi gün komşularımla bana gelmişti;neymiş eşim rizeye gidince ona oranın rize bezi var ondan getirsinmiş!!!dengesize bak sen kimsin?abileri senede 2 defa rizeye gider iş için onlardan iste!eşimin elektirk teknisyeni olduğunu duyup;bizim fırın bozuldu gelsin bi baksın!..."emredersin "dedim içimden .....tabi yollamadım bile eşimi!diyorum ya kendini bilmez belli eder kendini uzak durmak gerek zira zararı mutlaka oluyor fesat da oluyor böylesi..nazarı dokunur..evine almayı bırak soğuk resmi bir "merhabadan" başka bişi konuşmamayı dene bence!

evet aynı şekilde bunlarda öylemiş havlular tülbentler çeyizlik eşyalar koyulmamsı gerekirmiş ama ben öyle birşey yapmadım çeyiz sermeside olmadı ama allhtan kayınvalidemde hiç birzaman anahtar olmadı ay böyle birşey olsaydı okadar sabırlı olamazdım ne demek ya 4ay boyunca ben işteyken kayınvalidem alıp ev göstermeye gidecek hergün ve 4ay boyunca olamaz bukadarıda olamaz nedir bu adet görenek çok yüzeysel geliyor bana yapmak zorunda hisetmiyorum kendimi yapmıcamda yeter yaaaa

tülbet, havlu yorgan görmenin ne cazibesi var anlayabilmiş değilim zaten

ha uçan yorgandır o zaman görülmeye gidilir

çay sohbetlerine malzeme, osu vardı busu yoktu, şusu iyidi busu kötü

Son düzenleme:
tülbet, havlu yorgan görmenin ne cazibesi var anlayabilmiş değilim zaten

ha uçan yorgandır o zaman görülmeye gidilir

çay sohbetlerine malzeme, osu vardı busu yoktu, şusu iyidi busu kötü

canım bizzat kendi gözlerimle görmüş olduğum bir olayı anlatayım , eltimin annesi çaya gelir bana ikramı yaparım tabağımı kaldırır altına bakar ne marka diye resmen baktı ya gördüm madem bakıcan ben yokken bak kaşıklarımın arkasını çevirir markasına baktıı ben diyecek söz bulamıyorum zaten eşimin akrabalarına ve bana işte şuraya dantel örtsene buraya dantel örtsene dedil dedim ben sevmiyorum dantel işini kullanmak istmeiyorum dedim sonrada hiç gelin evi değilmiş dediler genelde spor giynirim hiç gelin gibi giyinmiyormuşum:) erkek tarafı bana hiç bilezik almadı 1 tane dahi annemler taktı dayımalr bana ve utanmadan şu anenin ve dayının taktığı kalın bilezikleri bozdurma burda altınsız gelin çirkin gelindir dendi, bende maden öyleydi alsaydınız madem dedim bizimkilerin taktığı bileziklerle gösteriş yapamam sizin akrabalrınıza dedim şimdi böyle cvp verdiğim için cadı gelinim.......

sadece ılk konuyu okudum canım yorumları okuyamadım takıp etmeye calısacagım. ama bana cok sacma geldı bence fazla yuz verme daha evllgnın ılk ayında sen yokken mısfr getrn 1-2 kabl etmndn sonra zırt bırt getıreck ben evımde yokken kendı annem harıc kımseyı evıme davetetmıyorum bılmem yanlısmı dogrumu ama ıcım raht etmez.
ayrıca belkı sen musaıt deılsn ogun yorgun olacksn basın agrıyack evıne gelck mısfr sen calstıgına gore senın evınde oldugun saatlerde gelmelı dıye dusunuyorum.yada yasamadıgım için böle soyluyorum bılmıyorum.ama ben de suna benzr durmlr yasadım ılk abslrda surklı suraya gel buraya gıdyorz emırvakı oluyordu yada su gelcek.baktım bu sureklı tekrar etmeey basladı. artık benım ısım var su var bu var yok hastym demeye sımdı emrıvakıler kesıldı. hatta hıc cgrmıyorlar... :):)
buarada bende sehır dısından geldım burda AILEM YOK

ay ne kadar rhat insanlar ya evın sahibi yokken misafırmı gelırmıs tövbe walla sen evine sokma kimseyi derim gelmeyiversinler sanada çalısan birirsisin sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…