kızlar geçen hafta bu konuyu açmıştım geldi çattı bu cmtsi misafirlerin gelmesine ama artık cidden sinir kat sayıalrımı arttırdılar. durum şu ki sevgili eltim kaynana modunda
1- cumartesi günü haftaya çalışmıcaksan misafirlerini çağır dicektim( kendisi kararverir nezaman çağırıp çağırmıcağımı, ben annem şehir dışından geldiğinde öyle bir niyetim olduğundan birşey demdim müsayit olduğum zaman hbr veririm size dedim, eee ne yemek yapıcaksın misaifrlerine ya ben ne diyorum bu ne diyor.........
2-pazar günü, çağırıcakmısın misafirlerini,dedim çalışma ihtimalım var belli değil ararım ben sizi,eltim dediki ee ozaman ilki gibi olur (yani ben işteyken gelicekler bana) bende kusura bakma o birkereydi öyle kabul edemem ,eeee ne yemek yapıcaksın ya sabır dedim mevlüt okutabiliriz ozaman tavuklu pilav olabilir dedim,çocuklara şuraya sofra açarsın büyüklere şuraya( ben hiç düşünemem hanfendi sağolsun onuda düşünmüş)
3-dün çarşamba akşamı,işten çıkmama yakın gene arar, cmtsi çağırcakmısın misafirleri dedim perşembe cuma belli olur çalışabilirim ondan hbr vermiyorum dedim,hee bence yarın ara herkez anca hazırlanır 3 gün önceden ne merasim ya( eltim karar verir nezaman arıcağıma)
4-10 dk sonra , tekrar eltim arar ben görümcemizle konuştum şimdi dedimki eee, siz cuma akşamı alın onu köyden hem de yemek yapar dedi, dedim annem geldi şehir dışından tek değilim,eltim dedikiherkezin şeyi farklı sonuçta bizim yemeklerimiz farklı ya( ben farklı bir bölgeye evlendim )ondan gelsin dedim,o an sinirden uzatmadım tamam bakarız dedim kapatım teli sinrile birşey söylememk için
5- teli kapattıktan 1 dk sonra derin nefes alıp aradım eltimi, dedim görümcem sırf 1 akşam önce bizim yemeklerimizi beğenmeyip kendi yemekelrinizi yapmak için gelcekse gelemsin hiç kimse gelemsin dedim, eltim ayyyyyyyyyy beni yanlış anladın ben öyle demek istemedim de o köyden geliyor cmtsi sabah zor olur gelmesi diye söyledim,kıfırıyor bizim yemekelrimiz farklı ya derken ne amaçla dediği ortada
eve gititm eşimede anlattım durumu çok sinirlendim dedim,ben kaırşmam ne yaparsan yap dedi kızlar dışardan bakınca eltim yardım etmeye çalışan bir insan gibi duruyor ama kaynana modunda sürekli yönetmeye çalışıyor sadece bu konuda değil hep böyle şimdi cmtsi misafirleri çağırmak istemiyorum herkez haddini bilsin,ama elbet gelicekler bu hafta çağırmasam sonraki haftalar deliricem ya karar vermedim yorumlarınız ihtiyacım var...