• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar evinize siz işteyken misaifr kabul edermisiniz?

önlemini almazsan daha çoook gelir giderler canım yakında bizim evde yer yok bunlar sende kalsın birkaç günlerde başlar
annem bana herzaman gelmiyo ben onunla vakit geçirmek istiyorum de
hem vekil neymiş neden senin evini görüncen temizliyo böylece evin yeni gelin evi gibi kokmuyo demeyede hak buluyorlar tabiki
yarın birgün eve misafir gelicektide biz temizledikde derler
sen kesin kararlı olmalısın evimi görmek isteyenler varsa hepsi benim evde olduğu gün toplu gelsinler banada birkaç gün önceden hbr verin hazırlık yapayım ben kendim ağırlamak istiyorum dersin olur biter
aman kırılmasınlar gücenmesinler diye düşündükce başa daha büyük çoraplar örüyorlar tecrübeyle sabittir.

doğru diyorsun canm zaten kabule tme gibi bi durumum yok kendilerinede söyledim zaten birkereye mahsus sizi böyle kabul ettim diye bu akşam bir kayınvalideme gideyimde nabzını okuyım diyorum lafı açılırsada söylerim böyle kabule edemem diye

ne güzel işte bence art nıyetlı yapılan bır sey yok ortada olsa evınızı temızleyıp hazırlık yapmazlar ne guzel işte evı temız bıraktıkları surece eşyalara zarar wermedıklerı surece ben evde yokken ıstedıklerını yapabılırler bence sorun yok hatta mutlu bıle olurum ben ya ne guzel ben evlendım kaynanam ve görumcem aynı sehırde olmamıza ragmen sadece bır kere geldıler keske benımkılerde gelse cıkıp cıkıp :9:

tüm yorumlara katılıyorum

ancak seninki olmamış bence:))

burda duyuyorum 2 ay evin gelini hiç boş kalmazmış gidilirmiş hep ama ben pek yüz vermediğimden birde çalışan bayan olduğum için çok sık gidip gelemiyorlar düşünün 1 kere geldiler bu şekilde geldiler 2. misaifr getirmek isteyişi kayınvalidem ve gene aynısı ama bu sefe rşehir dışından gelmiş bir annem olcak evde ondna kayınvalidem sen bak işine kızım annen karşılar bizi durumu olcak hayır kendi annemde evde yasin okutmak istediğinden bu durumu kabul edebilir ama bende çok yüz vermek istemiyorum başka sefere geldiğinde okuturuz dicem anneme

bana da başlangıçta kayınvalidem bir iki dedi mevlüt okutalım evinde komşularını da çağıralım diye. Komşularımın bir kısmı düğünüme gelmediler hediye bekliyormuşum gibi olur hem mevlüdüne gelemedik diyen komşular da sonra bir bir gelmeye çalışırlar ben her zaman sizi de bulamam evim küçük herkesi üstüste almak çok zor olur (çoğu h sonu şehir dışına çıkıyor) hem mevlüt yeni evliyken yapılır ben eskidim dedim sonrasında da artık bebek olunca ona okuturuz dedim eşim de beni sözleriyle destekledi konu orda kapandı. Eğer bu şekilde kabul etmeye devam edersen bu durum daha farklı şekillerde devam eder durur.

O ev eşin ve sana ait bir mabet... yani sen yokken evet çok yakının bir misafirin vardır oda yatılıdır,rahat olun siz deyip işine gidersin. Ama başkasının senin evinde misafir ağırlaması helede sen yokken saçmalığın daniskası. bence sen bira ağlamayı öğren ve eşine evinizin yuvanızın nekadar özel olduğunu anlat,ona ve evine nekadar değer verdiğinide tabi. annesiyle uygun bir dille ve kesin ne olarak konuşmasını rica et,baktın oda olmuyor inan bana yapacağın en iyi şey açıkça kaynanana şunu sölemek olur. bu evin hanımı benim,ben kendi misfirlerimi istediğim gibi evdeyken ve uygunken keyifle ağırlamak isterim,lütfen daha fazlasını talep etmeyin benden anneciğim. artık bundanda anlamazsa direk hayır cevabını koy. ve bence hiçte çekinme emin ol böle idare etmek daha sıkıcı bir durum. bende evliliğimin ilk zamanları hop diye pazarları çıkıp gelirlerdi,başımın üstünde yerleri var ama habersiz gelipde bu saatte kahvaltımı olur,toplayın şuraları diyipte kumandayı alıp ayaklarınıda uzatınca tepem attı. orası bizim evimiz ve ikimizde çalışıyoruz ve bir pazarımız var. sinirden delirdim mutfaktanda çıkmadım ve pijamalarımla oturdum. sonrada açık açık konuştumki özellikle kayınbabam hiç kimsenin lafına kulak asmaz ama ben anlattım,eşimede söledim.tabi o gün değil doğru ve uygun bir zamanda onlarla yanlız kaldığımda.yoksa bu davranışların sonu yok arkadaşım,yazık etme kendine.

Benim kayınvalidem haketten şahsına münasır bi insan ya daha 1 haftalık evliyim bu arada çalışan bayanım gelin yemeğine çağırdılar bakın eşim yok onun temsilen ben gittim işi vardı neyse pazar günü akşam 10 10,30 saat ve ben sabah erkenden kalkıp işe gidicem ve daha 1 haftalık evliyim neyse eşim olmadığından beni kayınvalidem kaynımlar bırkaıcak o kaynım kayınvalidemle oturur neyse arabaya binerken dedim ki anne sen geç ben en son cam kenarına geçeyim ben ilk inicem ya bana dediği laf o saatte ;
eeee yana çıkmıcakmıyız
eltimle ben :53:

benim kayınvalidem haketten şahsına münasır bi insan ya daha 1 haftalık evliyim bu arada çalışan bayanım gelin yemeğine çağırdılar bakın eşim yok onun temsilen ben gittim işi vardı neyse pazar günü akşam 10 10,30 saat ve ben sabah erkenden kalkıp işe gidicem ve daha 1 haftalık evliyim neyse eşim olmadığından beni kayınvalidem kaynımlar bırkaıcak o kaynım kayınvalidemle oturur neyse arabaya binerken dedim ki anne sen geç ben en son cam kenarına geçeyim ben ilk inicem ya bana dediği laf o saatte ;
eeee yana çıkmıcakmıyız
eltimle ben :53:

ne çok neyse demişim yaa:)))

yana çıkmıycakmıyız nedek ? :) gerçekten çok saygılı oluyum aman sesimi çıkarmayım bunlar yanlış. saygılı olacaksın özellikle eşinin yanında ama asla mesafeyi korumayı elden bırakmayaksın ve her konuyu konuşmayacaksın.sadece nasılsın iyimisiniz allah iyilik versin okadar,hele samimi muhabbet dedikodu asla... tabi gerçek anne tadında kavınvalidesi olanlar için söz meclisten dışarı :)

Bırak ben dışardayken
Ben evdeyken bile Pat diye kapıya gelen insanları sevmıyorum ..
Ev hali diye bişey var .. ev dagınık olur , pis olur , ıkram edılecek bısey olmayabılır ..
musaıt olup olmadıgını sormadan '' mısafır '' olan ınsanlara uyus oluyorum :))

o ev eşin ve sana ait bir mabet... Yani sen yokken evet çok yakının bir misafirin vardır oda yatılıdır,rahat olun siz deyip işine gidersin. Ama başkasının senin evinde misafir ağırlaması helede sen yokken saçmalığın daniskası. Bence sen bira ağlamayı öğren ve eşine evinizin yuvanızın nekadar özel olduğunu anlat,ona ve evine nekadar değer verdiğinide tabi. Annesiyle uygun bir dille ve kesin ne olarak konuşmasını rica et,baktın oda olmuyor inan bana yapacağın en iyi şey açıkça kaynanana şunu sölemek olur. Bu evin hanımı benim,ben kendi misfirlerimi istediğim gibi evdeyken ve uygunken keyifle ağırlamak isterim,lütfen daha fazlasını talep etmeyin benden anneciğim. Artık bundanda anlamazsa direk hayır cevabını koy. Ve bence hiçte çekinme emin ol böle idare etmek daha sıkıcı bir durum. Bende evliliğimin ilk zamanları hop diye pazarları çıkıp gelirlerdi,başımın üstünde yerleri var ama habersiz gelipde bu saatte kahvaltımı olur,toplayın şuraları diyipte kumandayı alıp ayaklarınıda uzatınca tepem attı. Orası bizim evimiz ve ikimizde çalışıyoruz ve bir pazarımız var. Sinirden delirdim mutfaktanda çıkmadım ve pijamalarımla oturdum. Sonrada açık açık konuştumki özellikle kayınbabam hiç kimsenin lafına kulak asmaz ama ben anlattım,eşimede söledim.tabi o gün değil doğru ve uygun bir zamanda onlarla yanlız kaldığımda.yoksa bu davranışların sonu yok arkadaşım,yazık etme kendine.

doğru diyorsun yoksa idare ede ede kendimizden taviz vere vere olan bize oluyor.

yorumları degılde sadece sızın yazınızı okudum buna bınayen olayı daha ıyı kavrayabılmek adına soruyorum...
kayınvalıdenızın sız evde yokken sızın evınıze mısafır getırmesının mantıgı nedır?
mısafır agırlamak ıstıyosa kendı evınde nıye agırlamıyor?
sıze dugunde cok esya almıs mısafırlerıne bunu mu gostermeye calısıyor?ıste bakın ben gelıne bunu bunu aldım gosterıs merakımı yanı?
yada evınızı kendınız kurdunuz ama o yınede kendısı yapmıs ayagınamı mılletı evınıze topluyor?

benım aklıma gelen nedenler bunlarr..ne yapmaya calıstıgını anlamadım ben acıkcası..kaynanalar artık çığır aşıyor yaptıklarındaaa:53:akla fıkre gelmez gelın evde yok calısıyor sen onun evınde mısafır agırlıyorsun derdın ne senın?

yorumları degılde sadece sızın yazınızı okudum buna bınayen olayı daha ıyı kavrayabılmek adına soruyorum...
kayınvalıdenızın sız evde yokken sızın evınıze mısafır getırmesının mantıgı nedır?
mısafır agırlamak ıstıyosa kendı evınde nıye agırlamıyor?
sıze dugunde cok esya almıs mısafırlerıne bunu mu gostermeye calısıyor?ıste bakın ben gelıne bunu bunu aldım gosterıs merakımı yanı?
yada evınızı kendınız kurdunuz ama o yınede kendısı yapmıs ayagınamı mılletı evınıze topluyor?

benım aklıma gelen nedenler bunlarr..ne yapmaya calıstıgını anlamadım ben acıkcası..kaynanalar artık çığır aşıyor yaptıklarındaaa:53:akla fıkre gelmez gelın evde yok calısıyor sen onun evınde mısafır agırlıyorsun derdın ne senın?

dediğim gibi benim kayınvalideceğim şahsına mümnasır bir insandır onu anlamak resmen beyin fırtınası yapmak gibi birşeydir, hayır benim kayınvalidemin evde sadece 2 yastık 2 yorganı vardır düğünde çeyrek altın dahi takmamıştır sadece bak benim oğlum kendi imkanlarıyla nasıl ev düzdü diye gösteriş yapabilir ve kızdığım nokta düğüne krş yardımları olmaz düğün yaptık olur,evde krş maddi manevi katkısı olmaz burası biizm ev tamam oğlunun evi başımızın üstünde ama herkez haddini bilecek te gel işte saygıdan sus et nereye kadar nezamana kadar.........

çok enteresan hani yeni evlinin evine gelmeyi ev görme adetlerini falan pek isterler ama siz evde yokken bile çağırmaya çalışması da ilginç olmuş gerçekten.bence siz tavrınızı koyun ben evde yokken olmuyor anne ben kendim hazırlık yapamıyorum misafire,hemde yorgun oluyorum olmuyor.benim evde olduğum gün çağırırız deyin ama bir şekilde önleminizi alın.buseferde misafirimi çağırdım hazırlık bile yapmadı yada misafirimi çağırdım ama o çalıştığı için onu yoracak bir şey yaptırmadım biz hazırladık her şeyi falan olmayın sakın.

türk toplumundaki bu başkasının evini görme merakı nedir anlayamıyorum:44:
size misafir gelmek isteyen siz varken gelir, ama amaç evi görmek, eşyaları iyi mi diye bakmak, çeyiz kurcalamak.
izin vermeyin.

türk toplumundaki bu başkasının evini görme merakı nedir anlayamıyorum:44:
size misafir gelmek isteyen siz varken gelir, ama amaç evi görmek, eşyaları iyi mi diye bakmak, çeyiz kurcalamak.
izin vermeyin.

aynen öyle onu görmeye değil evi görmeye.zaten adı da öyledir.size ev görmeye geleceğiz ? :53: çok saçma gerçekten de.

Ben evde yokken evime "misafir" olarak gelen kişi sadece eşyalarımı görmeye geliyordur.
Eşyalarının fotoğrafını çek kaynanana bırak. Görmek isteyen varsa fotoğraflara baksın =)

saçmalıkkkkkkkk siz yokken kendi evinde ağırlasın ne münasebet ben olsam sokmam eve ben yokken kabul etme bence şunlara bak yaaa ...

Ben evde yokken evime "misafir" olarak gelen kişi sadece eşyalarımı görmeye geliyordur.
Eşyalarının fotoğrafını çek kaynanana bırak. Görmek isteyen varsa fotoğraflara baksın =)

iyiymiş:1:

benim bildiğim eve çeyiz serilir, çeyiz görme diye bişey vardır, gelenler müze gibi gezer bakar ve çıkar, kapıda çıkışta lokum falan tutulur, gelenler ufak tefek hediye getirir

yani eskiden öyleydi, artık hala var mı bilmiyorum, olmasa çok iyi, gereksiz adetler

ama bu ev görme evliyken hatta 3 aylık evlikken ilk defa duyuyorum valla
:27:

Back