Kızlar evinize siz işteyken misaifr kabul edermisiniz?

nasıl baslarsan öyle devam eder. Kabul etme dingorun ahırımı sen evde okken misafir çağırıcaklar .çok istiyolarsa kendi evlerine çağırsınlar. Kestir at hatta eşin söylesin sen kötü olma

eşim söylemez çünkü ilk geldiklerinde ben şimdi arayıp söylesem siz ne yapıyorusnuz diye bu sefer bak bizi istemiyorlar olur ondan sus bitsin bu ızdırap dedi ondan benim söylemem gerekir bu işi eşim yapmaz....

canım eşinde seni desteklese ne iyi olurmuş.. o birşey demiyor diye sen diyeceksin ama sen kötü gelin ilan edileceksin.. eşin birşey dese de ona toz kondurmazlar, o yüzden kendini hep öne sürse fena olmaz..
canım nasıl anlayıştır öylee... yaa yazdıklarını okuyunca çatlayasım geliyor yaniii

eşim belkide beni haklı görüyrodur ama oda demez annesine öyle birşey ve beni pohpolamakta istemez bilirim ben onu,

eşin seni desteklemiyor anlaşılan; onun müdahele etmesi için baya zaman daha geçmesi ve senin iyice yıpranman ve kayınvalidenden daha çok inciler işitmen gerekli belli. Aklını kullan alma ve bir şekilde sıyrıl bu sen yokken eve misafir getirme muhabbetinden

evet ama bazıkonularda beni destekelr mesala birşey giyerim kayınvalidem uygun bulmaz söylenir eşim ağzını kapatır. bi yere gitmek istemem kayınvalidemler le eşim o sıra hemen bizim işimiz var der sıyrılır ama annesinede hiç bir laf söyletmez arada kalmak istemiyor sanırım.kayınvalidemde eşime karın şöyle dedi böyle yaptı dedimi bilmem dese bile eşim gelip bana söylemez...

Ya bu kayınvalideler şaka mı Allah aşkına. Benimkinin de farklı farklı şeyleri var. Anlatsam komedi tadında dram çıkar. Anlat anlat bitmiyor zaten o ayrı. Çalıştığım şirkette bir kız var kayınvalidesi günlerini onun evinde yapıyormuş.Senin eşyaların daha yeni diye. Anlattığında gülsem mi ağlasam mı bilememiştim. Bu da bir değişik versiyonu. Ohaaa demek istiyorum ya.Hem kayınvalidenin densizliğine hem de senin işte olduğunu bile bile gelmeyi kabul eden yakınlarınızın. Onlarda da hiç mi akıl yok ya müsait olduğunda gidelim der insan. Diyorum ya benim ki farklı cinsten. Buna cesaret edemez yani. Ederse de eskiden olsa susardım saf saf ama artık pişman ederim garanti. Ne demek ya bu evin bir kadını var derim. Eşya görmeye gelecek olan hiç gelmesin eksik arar gibi ama beni görmeye gelmek isteyenin başımın üzerinde yeri var.Bir zahmet ben evdeyken gelsin! Sen de bir kere düşmüşsün bu hataya bir daha düşme derim ben. Aynen söyle içindekileri bitsin gitsin. Anlaşılan sonu yok bunun...

ya ben şeye takıldım ,hani x teyze düğünde gelinlikle görmemiş ya seni onlarda adetmiş illa görecekmi ?:44:
acaba diğer x teyzeler geldiklerin de de gelinliğini giymeni söyliycekmi kayınvaliden bana çok saçma geldi
çevremde senin sorununa benzer bir sorun duymadım

öle zannediyorum ki kayınvaliden biraz hava atmak için ,birazda :bakıın oğluşuma nasıl bir yuva kurdum: demek için yapıyor bunları ,nedemek ev sahibi evde yokken evinde misafir ağırlamak

annen gelıyosa diger mısafır gelmemelı bence..ben olsam ılk kayınvalıdem benım evıme mısafır getırme TEKLİFİNİ sunar sunmaz tePKİM ne olursa olsun agır olurdu ..ben o evde yokken annem bıle olsa o kapıyı acıp gıremez buyuk konusmım yınede ama hıc etik degıl o evın hanımı sensın kayınvalıden degıl..hem ne hakla senın evıne gırerler ya bıde yemek hazırlamıslar okuyunca sınır oldumm...senın özelın orası alıstırma bencee ..

Son düzenleme:
ayyy kızlar birde şu var demiştim ya eşim hiç laf dedirtmiyor annesine diye çağırmazsan bak beddua edebilir kayınvalidem diye korktum şimdi:) şöyleki büyük eltim bizi yemeği çağırmıştı vay efendim neden kayınvaliemi çağırmamış köpürmüş etmiş ve ertesi gün o yemeğe gititğimiz eltimin çoocuğu motor kazsı geçiriyor allahtan birşey olmuyor ve bana görümcem çok normalmiş gibi kayınvalidemin dediğini söylüyyor kayınvalidem demiş ki; bak beni çağırmadılarbedduamı aldılar ne geldi başlarına bu ne cahillik senin torunun o bir görümcem pişkin pişkin bak annemin bedduasını alamyın demezmi ben şokkkkk acaba doğrumu duydum yok yok doğru olamaz bu dedim ve bunu eşime söyledim

eşim: yok annem sever torunları ablam yanlış anlamıştır annem demez öyle şeyyy

ve ben artık ne diyim diyorum ya eşim hiç laf söylettirmiyor tamam benim içinde laf söylettirmiyor ama bukadarı ne bileyim annesidir kondurmak istmeiyorda olabilir...

canım yorumları okuyamadım bence kesinlikle taviz verip de böyle bi misafirliğe müsade etme yüz verdikçe astar isterler
sonra önünü alamazsın valla yine de senin kararın tabi

Sorun evdeki eşyaların zarar görmemesi ya da temizliğinin yapılıyo olması değil..
Ben yokken benim evimde kimsenin işi yok..
Ev görmeye akşam gelsinler,hafta sonu gelsinler..
Tanımadığım insalar benim evde olmadığım bi anda gezmesinler evimi barkımı yaa..
Hem kayınvalide hava atmak,eşyaları göstermek için herkese biran önce göstermek istiyo evi belliki..
Orası senin evin..mahremin..sen yokken gelene gidene ne anlatılıyo bilmiyosun bile..o sürekli fiyat çizelgesi sunarken misafirlere,sen de,bazı misafirlerin kendi aralarında yaptıkları "ay ne görgüsüzler" eleştirisindeki "ler" takısının içine dahil oluyosundur...
Ya çok tuhaf..ben işte olucam ve evde görümcem kayınvalidem misafir ağırlıyo olucaklar..
Üstüne bide teyzelere gelinlik show yapıcam...

Çeşit çeşit insan türü..
Kayınvalidene söyle,varsın alınsınlar .. sen sinir küpü olucağına onlar normalleşsinler, alınsalar bile..

hayır kayınvalidem bakın oğluma nasıl ev kurdum diyemez çünkü maddi maveni krş desteği yok düğünde çeyrek altın dahi takılmadı ben sırf eşimi düşündüğümden altın istemedim ve bana emanet 4tane bilzeik getirdi eşim bende olay çıkmasın diye ses çıkartmamıştım bunun annemlerin bile hbri yok onlar aldı diye biliyorlar. kızlar anltsam neler neler 3aylıke vliyim ama 3seneymiş gibi geldi inanın

benimde aklıma geldi onalrd agelince giy lafı olabilir ama ilkinde red cevabı almıştı ve giydirmemişti belkide lafını dahi etmez diye düşünüyorum ama söz konusu benim kayınvalide ise hiç belli olmaz canım

yahuu senin müze mii???
kendi misafirlerini kendi evinde agırlasın..
sen olmadan misafir getirmenin mantıgı nerdee??
bence kabul etme yoksa bunun sonu gelmez..

En baştan tavrını koyup ben çalışan bir bayanım,her daim misafir ağırlamak için uygun olmayabilirim.Bu haftasonu da çalışıyorum,misafir ağırlayamam,başka bir zaman buyurup gelinler deseydin.İlk kez böyle bir şey duydum.Ben çalışıyor iken benim evim de kayınvalidem yahut görümcem gelip misafir ağırlayacak .Buna tahammül edemezdim heralde.Orası oğullarının bekar evi değil,bu düşünceyi eşinin de onun ailesinin de kafasına yerleştir.Yani herkesin aile yapısı,büyüme tarzı,kültürü,akrabalık ilişkileri tabi ki aynı değil.Ben kalabalığı,çat kapı olayını,abartılı samimiyeti sevmeyen birisiyim.Evlendiğimden beri bu konu yüzünden eşimle çok tartıştım ama sırf o öyle istiyor diye kendi yargılarımdan vazgeçmeyip yaşadığım kültür çatışmasında benim de farklı yargılarım olduğunu inatla onun beynine işledim.Eşim kalabalık bir ailede,hala çocukları,amca çocukları aynı evde büyümüşler.Kalabalığı çok seviyor ben ise 7 yıla yakın yurtlar da kaldım ve misafir kavramını pek bilmiyor ve yaşadığım zorunlu kalabalık ortamlardan dolayı da kalabalığı,çat kapı olayını sevmiyorum.Benimle aynı şeyi düşünmek zorunda değil ama o benim düşüncelerime ne kadar saygı duyarsa bende onun düşüncelerine o kadar saygı duyar ve onu hakettiği kadar mutlu ederim.Bu örneği şu yüzden veriyorum,onun ailesi için belki bu durum normal bir durum, aile ve akrabalık ilişkileri böyle olabilir.Ama orası senin evin ve o evin hanımı sensin.O evi çekip çevirecek olan,eşini yönlendirecek olan sensin.

Son düzenleme:
tavrini koysana be arkadasim. gelen giden senin evine ne hakla istedigi zaman istedigi gibi giriyor ?

hem anahtarini kayinvalidenlere de mi verdin? cok yanlis buluyorum, bir an önce biseyleri degistirmeye bak yoksa dahaa coooook yanarsin..

Allah yardimcin olsun.

yok artık ya, insanın dili nasıl varır, hey allahım, çocuğunu bile emanet edemicen bunlara

eşin sanırım genelde erkeklerin yaptığı gibi, annesini olduğu gibi görmeyip, kafasındaki melek anne modeline inanıyo

ama benzer şeyleri eşinin yanında da söylerler merak etme, o zaman anlar eşin

Son düzenleme:

yok cnm anahatrımızı kimseye vermedik sadece ogünbize gelicekleri sabah eşim görümcemi almaya gitit getirdi eve ve ben evden ondna önc eçıkmıştım işe giderken eşimede dedimki yeni evliyiz yatağı topla ve sağolsun eşimde toplamamıştı ve haliyle görümcem toplamış ve ben çok utanmıştım ama eşime göre normal işte bunu düşünseydi söylediğim halde o yatağı dağnık bırkaıp gitmiş ablası belki ona normal gelebilri benyeni gelinim çok utanmıştım çokkkk

aynısını bende düşündüm ayrın öbürügn çoocuk olursa nasıl emanet edeyim bu kadına kesinlikle annesini düşünemiyor yanlış anlaşılmıştır diyor inşşş cnm inşşşş anlar ne diyim

ilk defa böyle bir şey duydum,

kıyamet kopacağını bilsem yinede evime ben yokken kimse giremez.

Misafir dediğin ev sahibivarken gelir ve davet edilir.

Bence sen biran evvel ipleri eline al bu iş alır başını gider .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…