Kızlar evinize siz işteyken misaifr kabul edermisiniz?

bana çıkmayı o saatten sonra heralde çaya davet etmemi bekledi ama bende güzelcene çamaşır ütüm ve ertesi gününde mesai günü olduğunu söyledim kesinlikle ben eşimin ailesinden bırak kayınvalidem hiç hiç kimseye birşey anlatmıyorum bir sıkıntım sinirlendiğim birşey oldumu kendi annemi yengemi kuzenimi arıyorum yoksa eşimin ailesi çok dedikoducu ne laflar döner ne laflar dedikodu esnasında hemen ya mutfağa gidiyorum dinlememek için yada çocuklarla falan oynuyorum katılmıyorum sohbetlerine pek

normalde o misafiri sen evde yokken kendi evinde ağırlaması gerekir,isterse senin misafirin olsun kaynanan kendi evine götürmesi gerekir...böyle saçmalık ilk defa duyuyorum...birdakine sakın izin felan da vermeyin...

bence kabul etme birdaha sen calışan birisin ve gelmek isteyen insan sana uymak zorunda ve gelinen ev senin evin sen orda yokken neden geliyorlar anlamadım bence buna izin verme sana uyan gün müsaitlerse gelsinler işleri varsa başka sefere..

türk toplumundaki bu başkasının evini görme merakı nedir anlayamıyorum:44:
size misafir gelmek isteyen siz varken gelir, ama amaç evi görmek, eşyaları iyi mi diye bakmak, çeyiz kurcalamak.
izin vermeyin.

kesinlikle hiç öyle bir merakımız olmadı ailecek komşumun tekiyle asansörde karşılatım aa dedi siz şu 9.kattaki yeni gelinmisiniz evet dedim aaa nerdesiniz kuzum kaçkere geldik kapınıza yoktunuz,dedim çalışıyorum ondandır ama ben senin eşyalarını çok merak ediyorum görmedim etmedim zorla kendini davet ettirir buyrun bir kahveye derim içeri girer girmez ben buyur demeden odaları dolaşır ve bir çantamı gözüne kestirir aa köye gidip gelirken bana böyle çanta lazım oluyor bunu ben alayım der ben ise bu durum karşısında şakamı gerçekmi diye bir 5dk kendime gelemem 53:

evde olduğun birgün gelsinler pazar günü evdesin sanırım meslea o gün. sen evde yokken misafirmi gelirmiş hiç yoktan akşamına gelsinler sen karşılarsın. hani bizide arıyorlar işte olduğumuzu bildiklerinden akşama gelicez ama müsaitseniz diye. ben kabul edersem gelirler yoksa daha sonraya erteleriz. sen evde yokken misafirin gelmesi hiç hoş değil maden kaynanana gitsinler sende iş çıkışı gidersn görüşürsünüz.

pazar günü uymuyormuş onlara sanki çalışan onlar ben onalra uymak zorundayım alalhım ya,kaynanama gitmezler çünkü yeni gleinim ya evimi görmeleri laızm sonra eleştirmeleri lazım aaa lütfen

bir zaman önce bahsetmiştin bu mevzudan, çok şaşırmıştım bu duruma.. eşinin teyzeleriydi sanırım gelenlerin.. ev sahibi hanım evde yoksa, o evde dışarıdan kimsenin işi yok bence.. bi kere aman kırılmasınlar gibisinden boşluğuna denk gelip müsade etmişsin ama aynı hataya bi daha düşme.. ve bu çorap söküğü ardı ardına gelir.. çünkü sen hep çalışan bayan olacaksın,sen hep evde olamayacaksın.. onlarda snein müsait oldukları zamanı kollamaktansa,kendi müsait oldukları zamanlarda kayıınvalidenin evsahibeliği altında senin misafirin olacaklar.. istemediğin birşeyi,için razı olmayaraktan,başkalarının(kayınvalidenin) gönlü olsun diye kabul etme..

ayrıca annen senin misafirin olacak,üstüne bir de neden annene bi başına misafir ağırlatacakmışsın ki.. boşversene

ay çok sinir oldummmmmmmmmmmmmmmmmmmm.Bu ne yüzsüzlüktür bu ne düşüncesizliktir.Hangi taraf dönsen hepsi aynı hatada yahu.Ben olmadan kim benim evime gelebilir bu saçmalıktır böyle.Söyleyecek kelime bulamadım ki şimdi.Arkadaşım söyle eşine annesine söylesin sen yüz göz olma.Desin eşin annesine anne eşim evde yokken kimseyi misafir etme bizim evde çok meraklılarsa sana gelsinler de.Ev görmekte nedir ya çok sinir olurum sizine bizim evden ıyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy öff üfff off amannn daral geldi. bir desakın annen varken misafiri çağırma bacım bırak kızının evinde bi rhat otursun.senin hizmetin yetmedi annene de mi hizmet ettircen aman sakın sakın.

kayınvaliden çok tuhaf bir insanmış canım. ev sahibi evde yokken gelen misafirlerde tabiii. Sende pazar günü için gelin de. sen yokken evde misafirr saçma. gerçekten çok tuhaf bir olayın ortasına düşmüşsün kendi evinde misafir gibi sonradan gelmek filan en azından görümcen herşeyini yapmış misafirlerin onuda bigün önceden sana yaptırabilirlerdi, şükret Allahım daha neler duycam yaaa

İlk defa duyuyorum böyle birşey,siz olmadan misafir nasıl gelebilir ki evinize???
Adı üstünde MİSAFİR! Ne saçma bir düşünceymiş,sen iştesin evinde basklaarı agırlanıyor....
Bence herşeyden önce gelen misafirde sorun var... Sizin için gelmedikleri ne kadar belli,basitlik bu...
Bencede kabul etmeyin derim,sizin eviniz ve siz olmadan kimse şekil vermemeli bu konularda!..

gerçekten çok saçma.. daha önceki konunuzu da okumuştum, sizin kayınvalide evlere şenlikmiş gerçekten.. artık sert bir duruşu hakediyor.. Kabul etmeyin kesinlikle.. Saygısızlık etmeyelim derken sınırlarımızı da koruyalım bence.. Bazen ben de sınırlarımı koruyamıyorum malesef.. ama k.validenizin istekleri hiç makul değil ki...

Ben de yeni evliyim, çocuk olduktan sonra muhtemelen farklı olur ama şu durumda ben yokken bırakın misafiri k.validemin kendisi de gelemez ki evime... öyle benim evimde komşusunu gün arkadaşını filan ağırlayamaz..

Hani olabilir, yatıya gelmiştir biz gündüz işteyizdir görümcem,eltim veya eşimin dayısı teyzesi yengesi filan gelebilir bu tarz durumları öngörebiliyorum ama, henüz değil.. böyle bir durumun oluşması için benim yeni gelin sıfatını kaybetmem gerekir...

evet canım eşimin teyzeleri aynı hataya düşmemk için zaten bu mücadelem bu akşam kayınvalideme gitmeyi düşünüyorum nabzı ölçmeye yarın anlatırım olanları:) ve ben evde olsam annem varken gerçekten çağırmayı düşünüyordum çünkü onlarla çok keyifli zaman geçirmiyorum ve sahte gülüçük atmaktan da bıktım annem varken en azından bu ızdırap bir nebze geçerdi ama işim çıktı o cmtside işe gelmem gerekicek yapacak birşeyyok çağırmam ama bunu onalra anlatana kadar göbeğim çatlıcak....

ve bunu bana söyleyiş şekli aynen şu düğüne gittik pazar günü düğün solonu önünde buluşucaz neyse arabadan indim kayınvalidem kapı önünde ona doğru yürüyorum belli birşey dicek gibi bende sandım halimi vaktimi sorucak işte öpüştük direk şunlar sana gelmek istiyorda haftaya annen gelicekmişte ozaman çağır (emrivaki ve annemin gelceğinide ağzında bakla ıslanmayan eltimden öğrenmiştir bir gün önce ona söylemiştim bir tek)ama gerçi x teyzenin kızı o tarihte burda olmıcakmışta işte daha erkene alamazmışım dedim ne yapayım kısmetse gelir ,düşünün benle ilk önce bir nasılsın muhabeti ediceğine ne diyor şok olmuştum hayır bir halinizi vaktimizi sorlaım düğün solonunda soramazsan bile ertesi gün aç telde söyle aklı fikri gezmekte kadının ama sonra ayy hastayım halim yok olur ama gezince nedense hiçbirşey yok kadının

kaynanan birleşmilletler elçisi mi ya, gelmek isteyenler neden kaynananla haber yolluyo, direk sana telefon etseler ya, senin evine gelcekler, senden müsade istemiyolar, gelecek olanlarda bi tuhaf yani

Son düzenleme:
kaynanan birleşmilletler elçisi mi ya, gelmek isteyenler neden kaynananla haber yolluyo, direk sana telefon etseler ya, senin evine gelcekler, senden müsade istemiyolar, gelecek olanlarda bi tuhaf yani

çünkü benim onlarla hiç bir samimiyetim bağlantım yok ne bir telefon ne de başka bir ortak yanımız yani aracı haliyle kayınvalidem ama benim yerime nezaman gidilecek diye planalr yapılır edilir ve en son benim hbrim olur....

benim anlamadığım konu siz evde yokken nasıl size misafir gelebiliyor
misafirlerin dertleri sizi değil evi mi görmek ?
yani kaynanan arkadaşlarıyla,akrabalarıyla görüşmek istiyorsa onların evinde görüşsün
yada dışarda bir yerde görüşsünler
evin hanımı yokken o eve misafir bence asla gelemez.

evet canım benim kara kaşım akra gözüme değil evi görmeye geliyorlar....

ama çok saçma yani, basit bi nezaket kuralı, kim olursa olsun, gideceğin evin hanımından müsade istemelisin deği mi, cep numaranı alıp hayırlı olsun deyip müsade istesinler bari ama o da yok, sizin evin hanımı kaynanan olmuş gibi görünüyor

Son düzenleme:
evet canım benim kara kaşım akra gözüme değil evi görmeye geliyorlar....

ben senin yerinde olsam kabul etmezdim
müsait değilim,müsait olduğum bir gün çağırayım diye söylerdim.
yani buradaki bir çok arkadaş gibi bana da tuhaf geldi insanların evin hanımı olmadan o eve misafirliğe gitmesi
yeni evliyseniz evi görmek isteyebilirler ama neticede 'müze' değil ya orası
evin hanımı da evde olmalı bence.

nasıl baslarsan öyle devam eder. kabul etme dingorun ahırımı sen evde okken misafir çağırıcaklar .çok istiyolarsa kendi evlerine çağırsınlar. kestir at hatta eşin söylesin sen kötü olma

canım ben bu ailede görgü diye birşey görmedim çok kültür çatışmaşı yaşıyorum ve en önemliside eşim hiç birşey söyllettirmiyor.sesini çıakrtma bırak gelsinler bitisn bu ızdırap dedi ok dedim az önce yazmıştım birde kayınvalidem gelinliğini giy diyince hanfendinin istediğini yapmadım için sanırım beni diğer gelinleriyle karıştırdı her söyleni yapan eder, mutlu edemedim kayınvalidemi görümcem ve eltimi alıp solon kapsını kapatıp beni çekiştirdiler seviyelerini düşmek istemedim görmemezlikten geldim eşimede söyledim eşim aynen şu: Ne olmuş cnm işte ablama yengeme senin gelinliğini giymediğini söylüyordur ama suratıma kapı kapıtılarak bunu eşim çok normal karşılıyor ama.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…