- Konu Sahibi evarologlu
-
yana çıkmıycakmıyız nedek ? :) gerçekten çok saygılı oluyum aman sesimi çıkarmayım bunlar yanlış. saygılı olacaksın özellikle eşinin yanında ama asla mesafeyi korumayı elden bırakmayaksın ve her konuyu konuşmayacaksın.sadece nasılsın iyimisiniz allah iyilik versin okadar,hele samimi muhabbet dedikodu asla... tabi gerçek anne tadında kavınvalidesi olanlar için söz meclisten dışarı :)
türk toplumundaki bu başkasının evini görme merakı nedir anlayamıyorum:44:
size misafir gelmek isteyen siz varken gelir, ama amaç evi görmek, eşyaları iyi mi diye bakmak, çeyiz kurcalamak.
izin vermeyin.
evde olduğun birgün gelsinler pazar günü evdesin sanırım meslea o gün. sen evde yokken misafirmi gelirmiş hiç yoktan akşamına gelsinler sen karşılarsın. hani bizide arıyorlar işte olduğumuzu bildiklerinden akşama gelicez ama müsaitseniz diye. ben kabul edersem gelirler yoksa daha sonraya erteleriz. sen evde yokken misafirin gelmesi hiç hoş değil maden kaynanana gitsinler sende iş çıkışı gidersn görüşürsünüz.
kayınvaliden çok tuhaf bir insanmış canım. ev sahibi evde yokken gelen misafirlerde tabiii. Sende pazar günü için gelin de. sen yokken evde misafirrevet bilen bilir daha önce yazmıştım buraya ben 3aylık evliyim ve 1aylık evliyken kayınvalidem bana misaifr getirdi nasılmı cmtsiydi ve ben işteydim ne olduysa pazar günü yada başka bir haftaya erteleyemedim zorla kabul ettirdiler kendilerini bende en son ilk defa olcağı için birşey demeyim dedim eşimde bende hiç mantıklı bulmuyorum ama ses çıkartma bitsin bu ızıdırap gördü görecekleri budur dedi, ve sabah ben işe eşimde ablasını alıp bize getirmiş ve abalsıda ev temizlik yemek işleriyle uğraşıp miasifir karşılamak için hazırlık yapmış misafirler gelmiş işteyim birde arıyorlar seni yemeğe bekleyelim mi ayy zahmet etmeyin kendi evinizmiş gibi davranın dedim tabi ben sinir harbindeyim, neyse eve gititm ben misaifr konumuna geldim ama kızlar garip bir duyguydu kendi evimde misafir konumunda neysee gelelim şimdi sizden yardım istemek istediğim durum kayınvalideceğim gene bana misafir geitrmek istiyor bu cmtsi dedi olmaz dedim toplantım var işe gidicem haftaya annem gelicek( bu arada şehir dışına evlendim) ozaman çağırırım sizi dedim tamam dedi ama falancanın kızı şuraya gidecekmiş o hafta olmucakmış ta dedim ne yapabilirim kısmetse gelir değilse başka sefere dedim ama durum şu şimdi annemin burda olduğu haftada cmtsi işe gidicem büyük bir ihtimalle diyorum annem var nasılsa evde boşver çağırayım gelsinler ben iş çıkışı giderim ama bir yanımda hayır artık orası senin evin ha görümcen gitmiş karşılamış ha annen karşılamış ne farketcek çağırma diyor birde yüz verip astarını istemesinler sürekli ben yokken misafir getirir se kayınvalidem diyorum karar veremedim yorumlarınızı bekliyorum kızlar....
evet bilen bilir daha önce yazmıştım buraya ben 3aylık evliyim ve 1aylık evliyken kayınvalidem bana misaifr getirdi nasılmı cmtsiydi ve ben işteydim ne olduysa pazar günü yada başka bir haftaya erteleyemedim zorla kabul ettirdiler kendilerini bende en son ilk defa olcağı için birşey demeyim dedim eşimde bende hiç mantıklı bulmuyorum ama ses çıkartma bitsin bu ızıdırap gördü görecekleri budur dedi, ve sabah ben işe eşimde ablasını alıp bize getirmiş ve abalsıda ev temizlik yemek işleriyle uğraşıp miasifir karşılamak için hazırlık yapmış misafirler gelmiş işteyim birde arıyorlar seni yemeğe bekleyelim mi ayy zahmet etmeyin kendi evinizmiş gibi davranın dedim tabi ben sinir harbindeyim, neyse eve gititm ben misaifr konumuna geldim ama kızlar garip bir duyguydu kendi evimde misafir konumunda neysee gelelim şimdi sizden yardım istemek istediğim durum kayınvalideceğim gene bana misafir geitrmek istiyor bu cmtsi dedi olmaz dedim toplantım var işe gidicem haftaya annem gelicek( bu arada şehir dışına evlendim) ozaman çağırırım sizi dedim tamam dedi ama falancanın kızı şuraya gidecekmiş o hafta olmucakmış ta dedim ne yapabilirim kısmetse gelir değilse başka sefere dedim ama durum şu şimdi annemin burda olduğu haftada cmtsi işe gidicem büyük bir ihtimalle diyorum annem var nasılsa evde boşver çağırayım gelsinler ben iş çıkışı giderim ama bir yanımda hayır artık orası senin evin ha görümcen gitmiş karşılamış ha annen karşılamış ne farketcek çağırma diyor birde yüz verip astarını istemesinler sürekli ben yokken misafir getirir se kayınvalidem diyorum karar veremedim yorumlarınızı bekliyorum kızlar....
bir zaman önce bahsetmiştin bu mevzudan, çok şaşırmıştım bu duruma.. eşinin teyzeleriydi sanırım gelenlerin.. ev sahibi hanım evde yoksa, o evde dışarıdan kimsenin işi yok bence.. bi kere aman kırılmasınlar gibisinden boşluğuna denk gelip müsade etmişsin ama aynı hataya bi daha düşme.. ve bu çorap söküğü ardı ardına gelir.. çünkü sen hep çalışan bayan olacaksın,sen hep evde olamayacaksın.. onlarda snein müsait oldukları zamanı kollamaktansa,kendi müsait oldukları zamanlarda kayıınvalidenin evsahibeliği altında senin misafirin olacaklar.. istemediğin birşeyi,için razı olmayaraktan,başkalarının(kayınvalidenin) gönlü olsun diye kabul etme..
ayrıca annen senin misafirin olacak,üstüne bir de neden annene bi başına misafir ağırlatacakmışsın ki.. boşversene
evet canım eşimin teyzeleri aynı hataya düşmemk için zaten bu mücadelem bu akşam kayınvalideme gitmeyi düşünüyorum nabzı ölçmeye yarın anlatırım olanları:) ve ben evde olsam annem varken gerçekten çağırmayı düşünüyordum çünkü onlarla çok keyifli zaman geçirmiyorum ve sahte gülüçük atmaktan da bıktım annem varken en azından bu ızdırap bir nebze geçerdi ama işim çıktı o cmtside işe gelmem gerekicek yapacak birşeyyok çağırmam ama bunu onalra anlatana kadar göbeğim çatlıcak....
ve bunu bana söyleyiş şekli aynen şu düğüne gittik pazar günü düğün solonu önünde buluşucaz neyse arabadan indim kayınvalidem kapı önünde ona doğru yürüyorum belli birşey dicek gibi bende sandım halimi vaktimi sorucak işte öpüştük direk şunlar sana gelmek istiyorda haftaya annen gelicekmişte ozaman çağır (emrivaki ve annemin gelceğinide ağzında bakla ıslanmayan eltimden öğrenmiştir bir gün önce ona söylemiştim bir tek)ama gerçi x teyzenin kızı o tarihte burda olmıcakmışta işte daha erkene alamazmışım dedim ne yapayım kısmetse gelir ,düşünün benle ilk önce bir nasılsın muhabeti ediceğine ne diyor şok olmuştum hayır bir halinizi vaktimizi sorlaım düğün solonunda soramazsan bile ertesi gün aç telde söyle aklı fikri gezmekte kadının ama sonra ayy hastayım halim yok olur ama gezince nedense hiçbirşey yok kadının
kaynanan birleşmilletler elçisi mi ya,gelmek isteyenler neden kaynananla haber yolluyo, direk sana telefon etseler ya, senin evine gelcekler, senden müsade istemiyolar, gelecek olanlarda bi tuhaf yani
benim anlamadığım konu siz evde yokken nasıl size misafir gelebiliyor
misafirlerin dertleri sizi değil evi mi görmek ?
Yani kaynanan arkadaşlarıyla,akrabalarıyla görüşmek istiyorsa onların evinde görüşsün
yada dışarda bir yerde görüşsünler
evin hanımı yokken o eve misafir bence asla gelemez.
çünkü benim onlarla hiç bir samimiyetim bağlantım yok ne bir telefon ne de başka bir ortak yanımız yani aracı haliyle kayınvalidem ama benim yerime nezaman gidilecek diye planalr yapılır edilir ve en son benim hbrim olur....
evet canım benim kara kaşım akra gözüme değil evi görmeye geliyorlar....
ama çok saçma yani, basit bi nezaket kuralı, kim olursa olsun, gideceğin evin hanımından müsade istemelisin deği mi, cep numaranı alıp hayırlı olsun deyip müsade istesinler bari ama o da yok, sizin evin hanımı kaynanan olmuş gibi görünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?