• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar evinize siz işteyken misaifr kabul edermisiniz?

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
evet bilen bilir daha önce yazmıştım buraya ben 3aylık evliyim ve 1aylık evliyken kayınvalidem bana misaifr getirdi nasılmı cmtsiydi ve ben işteydim ne olduysa pazar günü yada başka bir haftaya erteleyemedim zorla kabul ettirdiler kendilerini bende en son ilk defa olcağı için birşey demeyim dedim eşimde bende hiç mantıklı bulmuyorum ama ses çıkartma bitsin bu ızıdırap gördü görecekleri budur dedi, ve sabah ben işe eşimde ablasını alıp bize getirmiş ve abalsıda ev temizlik yemek işleriyle uğraşıp miasifir karşılamak için hazırlık yapmış misafirler gelmiş işteyim birde arıyorlar seni yemeğe bekleyelim mi ayy zahmet etmeyin kendi evinizmiş gibi davranın dedim tabi ben sinir harbindeyim, neyse eve gititm ben misaifr konumuna geldim ama kızlar garip bir duyguydu kendi evimde misafir konumunda neysee gelelim şimdi sizden yardım istemek istediğim durum kayınvalideceğim gene bana misafir geitrmek istiyor bu cmtsi dedi olmaz dedim toplantım var işe gidicem haftaya annem gelicek( bu arada şehir dışına evlendim) ozaman çağırırım sizi dedim tamam dedi ama falancanın kızı şuraya gidecekmiş o hafta olmucakmış ta dedim ne yapabilirim kısmetse gelir değilse başka sefere dedim ama durum şu şimdi annemin burda olduğu haftada cmtsi işe gidicem büyük bir ihtimalle diyorum annem var nasılsa evde boşver çağırayım gelsinler ben iş çıkışı giderim ama bir yanımda hayır artık orası senin evin ha görümcen gitmiş karşılamış ha annen karşılamış ne farketcek çağırma diyor birde yüz verip astarını istemesinler sürekli ben yokken misafir getirir se kayınvalidem diyorum karar veremedim yorumlarınızı bekliyorum kızlar....

bence son yazdıklarında doğru düşünmüşsün, hem neden misafir üstüne misafir gelsin, annen her zaman mı geliyo ki, bide kaynananın misafirleriyle uğraşsın

ay ayrıca bu insanların kendi evi yok mu, turstik bi yer mi senin evde, misafir ağırlıyorlar anlamadım

bence kesinlikle sen evde yokken misafir kabul etmemelisin kaynananda misafirini kendi evinde ağırlasın böyle saçma bişeyide ilk kez burda duydummm......

kayınvalden kendi misafirlerinimi senin evinde ağırlıyor
kendi tanıdıklarına hadi hep beraber bizim geline gidelim deyip size önceden gelip hazırlıklarmı yapıyorlar birde

Annen sana misafirliğe geliyor kadıncağız neden misafir ağırlasın ki.Bir laf vardır misafir misafir üstüne olmaz diye.Sen annenlerle vakit geçir.Siz evde yokken sizde misafiri neden kayınvaliden ağırlıyor anlıyamadım.Gitsin kendi evinde ağırlasın misafirini.Fazla taviz verirsen sonrasında işin içinden çıkamazsın

çok sinir oldum ben senin kaynanana.sen evde yokken nasıl senin evine misafir getirir.anlamadım kabul etme kesinlikle gelen misafirde de utanma yok herhalde ev sahibi evden yokken nasıl gelecek senin evine.:47::47:

Allah Allah öyle saçma şey mi olur. ben evde olmicam o eve misafir gelecek. kusura bakmayın ama siz baştan yanlış yapmışsınız. koyacaktınız tavrınızı. hayır o misafirler de de suç var insan evde yokken ne olursa olsun gidilmez. evinden birşey kaybolsa sorumlusu kim olacak.

çok sinir oldum ben senin kaynanana.sen evde yokken nasıl senin evine misafir getirir.anlamadım kabul etme kesinlikle gelen misafirde de utanma yok herhalde ev sahibi evden yokken nasıl gelecek senin evine.:47::47:

ahh canım gelde bana sor işte ne yapıcam eşimin annesi onalra göe çok normal ev görmeye geliyorlar ondan misaifr getiriyor ama sürekli gelen giden misafir çağıran biri değil ama çalıştığım için yoksa hergün getirir valla ondan işimi çalışmayı çok seviyorummmm:)

Allah Allah öyle saçma şey mi olur. ben evde olmicam o eve misafir gelecek. kusura bakmayın ama siz baştan yanlış yapmışsınız. koyacaktınız tavrınızı. hayır o misafirler de de suç var insan evde yokken ne olursa olsun gidilmez. evinden birşey kaybolsa sorumlusu kim olacak.

evet bir hata yaptım ama bunun devamını getirmek istemiyorum birşeyim kaybolmadı ama yepyeni halıma çamaşır suyu dökülmüş çok içim yandı ama birşey diyemedim:((

Eşinin üstüne at, .... istemiyor biz yokken eve kimsenin gelmesini anne bende doğru bulmuyorum de çık işin içinden...

yaw ev senin evin sen yokken misafir ne diye geliyo?? yani anlamadığım misafir yeni gelinsin hayırlı olsuna geliyosa seni görmesi lazım kaynananın evde misafir karşılaması nedir canım?? ev hakikaten misafirhane mi turistik mekan mı ne varda ev sahibi yokken misafir misafir mi ağırlarmış.. kayınvalidene çaktırmadan diyiver anne sanada zor oluyordur sen yorma kendini ben evde olduğum zaman gelecek olanlar gelsin sende misafirsin bide misafir ağırlayıp yorma kendini de :27:

Annen sana misafirliğe geliyor kadıncağız neden misafir ağırlasın ki.Bir laf vardır misafir misafir üstüne olmaz diye.Sen annenlerle vakit geçir.Siz evde yokken sizde misafiri neden kayınvaliden ağırlıyor anlıyamadım.Gitsin kendi evinde ağırlasın misafirini.Fazla taviz verirsen sonrasında işin içinden çıkamazsın

doğru diyorsun canım ben evde yokken kayınvalidem ağırlamadı misafirimi görümcem geldi sabahtan temizlik yemek o karşıladı kayınvalidem sadece misaifr getirdi neymiş ev görmesi yeni gelinim ya he birde dedikleri lafff bu ev hiç yeni gelin evi gibi kokmuyor ....rezlaettttt ya denirmi ama benim sevgili çok görgülü ailesi der.........

ve kayınvalidem bana gelinlik giy dedi o nedenmiş onlarda adetmiş dedim kusura bakma giyemem giy giy dedi bak x teyze düğüne gelemedi seni görsün dedim gelseymiş hem fotograflardan videodan baksın ozaman ama giyemem dedim ve bunun üzerine solon kapımı kapatıp görümcemi ve eltimi çağırıp beni şikayet ediyor o an beynimde şimşekler çaktı ama seviyelerine düşmedim kimin evinde kimin suratına kapı kapıtıp kapı arkasında kimin dedikodusu yapılıyor düşünün görgülerini siz artık ve gelmiş birde utanamdan kayınvalidem hediyenin fiyatını söylüyor bu tabağı ben aldım 6tanesi 10 lira bu tabak teyze aldı 10tanesi 20 lira ben ise yuhhhh hediyenin fiyatımı söylenir ya............ ve evlendimdiğimden beri bu tür cahilliklerle uğraşıyorummm

yaw ev senin evin sen yokken misafir ne diye geliyo?? yani anlamadığım misafir yeni gelinsin hayırlı olsuna geliyosa seni görmesi lazım kaynananın evde misafir karşılaması nedir canım?? ev hakikaten misafirhane mi turistik mekan mı ne varda ev sahibi yokken misafir misafir mi ağırlarmış.. kayınvalidene çaktırmadan diyiver anne sanada zor oluyordur sen yorma kendini ben evde olduğum zaman gelecek olanlar gelsin sende misafirsin bide misafir ağırlayıp yorma kendini de :27:

ayyy canım burda yanlış anlaşıldı sanırım ilk geldiklerinde görümcem geldi karşıaldı misafiri şimdi gelcek olanalrıda benim kendi annem burdayken şehir dışından evlendim annem geliyor hafta içi kayınvalidem dediki annen burdayken çağır ama ama ben işte olucam gene bu sefer yüzsüz ya dicek gene olsun annen var evde sen gelirisn işten ne olcak vekilin var dicek ilki öyle oldu utanmadan vekili vardı evde görümcem yani ne olmuş dendi........

birde şimdi kızlar kendi annem şehir dışından haftaya geliyor geldimi evde yasin okutmak istiyor ondan onalr gelsin biz yasin okuruz sen işine git işin bitince gelirsin diyebilir....ben ona sebeplerini rahatlıkla açıklarım gerçi ama yasin okutacağı için ısrar edebilir

yazdıklarını okurken ben bile sinirlendim ev sahibi olmadan evine misafir çağırmak da neyin nesi. Hiç kendin muhattap olma eşine söylet ama sen değil de sanki eşin rahatsız ve istemiyormuş gibi söylet. Yüz verme görüşmelerini de baya seyrekleştir ki senin evindeyken seni çekiştirmek ne demek anlasın. Ne terbiyesiz insanlar var ya. Çok ağırlamak istiyorsa kendi evine buyur etsin kendi evinde ağırlasın. Benim de düğünüme gelemeyen insanlar vardı hayırlı olsuna hep kayınvalideme gidiyorlardı hediyelerimi ondan gönderiyorlardı. O da hiç sen ağırla demiyor müsaitsen işini ayarlayabilyorsan sen de gel diyordu.

önlemini almazsan daha çoook gelir giderler canım yakında bizim evde yer yok bunlar sende kalsın birkaç günlerde başlar
annem bana herzaman gelmiyo ben onunla vakit geçirmek istiyorum de
hem vekil neymiş neden senin evini görüncen temizliyo böylece evin yeni gelin evi gibi kokmuyo demeyede hak buluyorlar tabiki
yarın birgün eve misafir gelicektide biz temizledikde derler
sen kesin kararlı olmalısın evimi görmek isteyenler varsa hepsi benim evde olduğu gün toplu gelsinler banada birkaç gün önceden hbr verin hazırlık yapayım ben kendim ağırlamak istiyorum dersin olur biter
aman kırılmasınlar gücenmesinler diye düşündükce başa daha büyük çoraplar örüyorlar tecrübeyle sabittir.

ne güzel işte bence art nıyetlı yapılan bır sey yok ortada olsa evınızı temızleyıp hazırlık yapmazlar ne guzel işte evı temız bıraktıkları surece eşyalara zarar wermedıklerı surece ben evde yokken ıstedıklerını yapabılırler bence sorun yok hatta mutlu bıle olurum ben ya ne guzel ben evlendım kaynanam ve görumcem aynı sehırde olmamıza ragmen sadece bır kere geldıler keske benımkılerde gelse cıkıp cıkıp :9:

birde şimdi kızlar kendi annem şehir dışından haftaya geliyor geldimi evde yasin okutmak istiyor ondan onalr gelsin biz yasin okuruz sen işine git işin bitince gelirsin diyebilir....ben ona sebeplerini rahatlıkla açıklarım gerçi ama yasin okutacağı için ısrar edebilir

oooo bu ev senin olmaktan çıkmış canım sonun hayırlı olur inşallah.

yazdıklarını okurken ben bile sinirlendim ev sahibi olmadan evine misafir çağırmak da neyin nesi. Hiç kendin muhattap olma eşine söylet ama sen değil de sanki eşin rahatsız ve istemiyormuş gibi söylet. Yüz verme görüşmelerini de baya seyrekleştir ki senin evindeyken seni çekiştirmek ne demek anlasın. Ne terbiyesiz insanlar var ya. Çok ağırlamak istiyorsa kendi evine buyur etsin kendi evinde ağırlasın. Benim de düğünüme gelemeyen insanlar vardı hayırlı olsuna hep kayınvalideme gidiyorlardı hediyelerimi ondan gönderiyorlardı. O da hiç sen ağırla demiyor müsaitsen işini ayarlayabilyorsan sen de gel diyordu.

burda duyuyorum 2 ay evin gelini hiç boş kalmazmış gidilirmiş hep ama ben pek yüz vermediğimden birde çalışan bayan olduğum için çok sık gidip gelemiyorlar düşünün 1 kere geldiler bu şekilde geldiler 2. misaifr getirmek isteyişi kayınvalidem ve gene aynısı ama bu sefe rşehir dışından gelmiş bir annem olcak evde ondna kayınvalidem sen bak işine kızım annen karşılar bizi durumu olcak hayır kendi annemde evde yasin okutmak istediğinden bu durumu kabul edebilir ama bende çok yüz vermek istemiyorum başka sefere geldiğinde okuturuz dicem anneme

Önlem alman lazım canım,hayatta böyle bişeye izin veremem yaa,

ben ve eşimden başka kimse anahtarımı alamaz...

bence tavır koyun yoksa bu böyle böyle devam eder...

Back