Kızlar eşinde sperm hareketi 0 olup tüp bebek ile hamile kalan var mı ?

İzmirde İsmail Küçük var ona gittim dün görüşme gayet güzel geçti ama doktor ilk görüşmeden bişey diyemedi tabiki bir sürü kan tahlili istedi perşembe sperm testine bana muayene kan tahlillerine ve hsg filmine bakacak ona göre takviye vereceğim iki ay bekleyeceğiz spermin durumuna göre tüp bebek yada başka yöntem uygulayacağız dedi. Başlamak istediğin zaman sana bağlı dedi ben hemen istedim perşembe günü herşeye bakılacak.
Canım bizim ileri hareketlilik 0 ama morfoloji de kötü %1 benim kadın doğum doktorum direk tüp dedi. Şimdi iyi bi ürologtan randevu aldık. Varikosel var mı yok mu ultrasonla bakacak. Benim her şey yolunda olduğu için hsg falan istemedi doktorum. Zaten aşılama ya da tüp bebek sürecinde mecbur istenecek. Siz ileri hareket için ürolojiye gittiniz mi ne dedi? Varikosel var mı diye baktı mı? Bir de morfoloji kaç sizde?

Canım bizim ileri hareketlilik 0 ama morfoloji de kötü %1 benim kadın doğum doktorum direk tüp dedi. Şimdi iyi bi ürologtan randevu aldık. Varikosel var mı yok mu ultrasonla bakacak. Benim her şey yolunda olduğu için hsg falan istemedi doktorum. Zaten aşılama ya da tüp bebek sürecinde mecbur istenecek. Siz ileri hareket için ürolojiye gittiniz mi ne dedi? Varikosel var mı diye baktı mı? Bir de morfoloji kaç sizde?
Evet canım bizde iki tane üroloji doktoruna gittik ikinci gittiğimiz direk tüp bebek dedi ve iyi bir doktordu hiç bir şekilde zeytinyağlı incir arı sütü bal polen karışımı gibi şeyler işe yaramaz dedi ultrasonumuz çekildi çok az bir varikosel çıktı ameliyata gerek yok dedi ve tüp bebek merkezine gitmemizi söyledi. bizim sperm testimizde morfoloji yoktu ona tüp bebek merkezleri bakıyormuş daha doğrusu benim yaşadığım şehir bu konularda gelişmiş değil o yüzden yarın İzmir’de herşeyi öğrenmiş olacağız umarım spermlerde çok sıkıntı yoktur

Evet canım bizde iki tane üroloji doktoruna gittik ikinci gittiğimiz direk tüp bebek dedi ve iyi bir doktordu hiç bir şekilde zeytinyağlı incir arı sütü bal polen karışımı gibi şeyler işe yaramaz dedi ultrasonumuz çekildi çok az bir varikosel çıktı ameliyata gerek yok dedi ve tüp bebek merkezine gitmemizi söyledi. bizim sperm testimizde morfoloji yoktu ona tüp bebek merkezleri bakıyormuş daha doğrusu benim yaşadığım şehir bu konularda gelişmiş değil o yüzden yarın İzmir’de herşeyi öğrenmiş olacağız umarım spermlerde çok sıkıntı yoktur
Aaaa bende izmirdeyim. Morfoloji baktırın kesinlikle. Bizde ileri hız 0 ve morfoloji 1. Hareketlilik + morfoloji sıkıntı olunca düşündürüyor doktorları:: Bugün doktor varikosel muayenesi yaptı çok iyi Prof bi ürolog. Çok çok hafif var ama bu engel değil dedi. Eşi de tüp bebek doktoru. O da görsün bi dedi. Muhtemelen 6 aylık bi ilaç deneyecekler değerlerde düzelme olmazsa aşılama ya da tüp diyecekler. Ki aşılama demezler hali hazırdaki değerlerimizle düşük ihtimal diye. Ama değerler yükselirse bir ihtimal aşılama deneyebilirim. İzmir’de tavmergen tüp bebek merkezinde vermiştik biz sperm testi aklında olsun morfolojide bakıyor onlar.
Ama sizde morfoloji sorunu çıkmazsa aşılama sor mutlaka doktoruna

Aaaa bende izmirdeyim. Morfoloji baktırın kesinlikle. Bizde ileri hız 0 ve morfoloji 1. Hareketlilik + morfoloji sıkıntı olunca düşündürüyor doktorları:: Bugün doktor varikosel muayenesi yaptı çok iyi Prof bi ürolog. Çok çok hafif var ama bu engel değil dedi. Eşi de tüp bebek doktoru. O da görsün bi dedi. Muhtemelen 6 aylık bi ilaç deneyecekler değerlerde düzelme olmazsa aşılama ya da tüp diyecekler. Ki aşılama demezler hali hazırdaki değerlerimizle düşük ihtimal diye. Ama değerler yükselirse bir ihtimal aşılama deneyebilirim. İzmir’de tavmergen tüp bebek merkezinde vermiştik biz sperm testi aklında olsun morfolojide bakıyor onlar.
canım doktorunun adını söyleyebilir misin bizdede morfoloji sorunu var hangi üroloji doktoruna gittin acaba

canım doktorunun adını söyleyebilir misin bizdede morfoloji sorunu var hangi üroloji doktoruna gittin acaba
Güven Aslan canım. Aynı zamanda dokuz Eylül üniversitesi üroloji bölüm başkanı. Alsancak’ta muayeneleri var eşi de kadın doğum infetilite uzmanı daha önce kentte tüp bebek bölüm başkanlığını yapmış. İkisinin birlikte değerlendirmesi benim hoşuma gitti

Güven Aslan canım. Aynı zamanda dokuz Eylül üniversitesi üroloji bölüm başkanı. Alsancak’ta muayeneleri var eşi de kadın doğum infetilite uzmanı daha önce kentte tüp bebek bölüm başkanlığını yapmış. İkisinin birlikte değerlendirmesi benim hoşuma gitti
saol canım bizdede morfoloji %1 sizde sorum ne benim ilk tüp bebek tedavim de tutmadı

Dün herşeyi yaptırdık canım sperm testimizi dediğin merkezde verdik ve yine hepsi hareketsiz morfoloji yüzde 1 İsmail bey üroloji doktoruna yönlendirdi Barış Altay gittik baktı bu iş tüp bebekle olur dedi hareketli sperm hiç yok dedi mikrotese yapalım dedi hiç bir takviye vermedi İsmail bey hem eşime hem bana takviyeler verdi iki ay sonra görüşelim dedi spermin durumuna göre bakılacak yoksa mikrotese ameliyatı olacak gibi ama kolay bir ameliyat mı hiç bilmiyorum allahtan eşim çok anlayışlı sen ne zorluklar çekeceksin ben bir ameliyat olacak mıyım dedi şuan ilaçları kullanıp bekleme süresindeyiz.

Dün herşeyi yaptırdık canım sperm testimizi dediğin merkezde verdik ve yine hepsi hareketsiz morfoloji yüzde 1 İsmail bey üroloji doktoruna yönlendirdi Barış Altay gittik baktı bu iş tüp bebekle olur dedi hareketli sperm hiç yok dedi mikrotese yapalım dedi hiç bir takviye vermedi İsmail bey hem eşime hem bana takviyeler verdi iki ay sonra görüşelim dedi spermin durumuna göre bakılacak yoksa mikrotese ameliyatı olacak gibi ama kolay bir ameliyat mı hiç bilmiyorum allahtan eşim çok anlayışlı sen ne zorluklar çekeceksin ben bir ameliyat olacak mıyım dedi şuan ilaçları kullanıp bekleme süresindeyiz.
Hareketli hiç sperm yok diye mikrotese mi? O ne alaka sperm çıkışı hiç yok mu? Testte ne yazıyor sperm sayısında?

Bana doktorum önemli olam sperm sayısı dedi bizim sperm sayısı fazla. İleri Hareketlilik 0 yerinde hareketlilik %15 morfoloji 1 vitamin verdi bana hsg çekecek 1-2 ay kendiliğinden bekleyelim. Olmazsa aşılama o da olmazsa tüpe geçeriz dedi.

Hareketli hiç sperm yok diye mikrotese mi? O ne alaka sperm çıkışı hiç yok mu? Testte ne yazıyor sperm sayısında?
Bizim yerinde hareketli 0 yavaş hareketli 0 ileri hızlı 0 genel olarak hareket yok hareket tamamen 0 olmaz mı hareketsiz spermlerle olmaz mı dedim 8 milyon sperm çıktı doktor hareketli bulup yapmak daha iyi dedi bilmiyorum 🤷‍♀️

632f8fe3-11fb-4807-9ed4-e1eaa48a073a.jpeg

Kızlar benim eşimin durumu da bu geçen sene değerleri çok güzeldi bi anda bozulmuş hafif varikosel var denildi.Ameliyatın da garantisi yokmuş ayrıca artış çok geçte olabiliyormuş bizim de yaşımız var ne yapacağız kararsız kaldım vitaminlerle artar mı bu değerler 😞

Son düzenleme:
Doktor ismi verebiliyor musunuz

Kızlar merhaba,
2 yıldır evliyiz başından beri korunmasız ilişki yaşadık ama hamile kalamadım. Doktora kontrole gittiğimiz de eşimin spermlerinde hareket sorunu olduğunu öğrendik yani yüzde yüz hareketsizdi.
Doktor sadece tüp bebek olabileceğini söyledi. iki üroloğa göründük fakat ikiside aynısını söyledi.
Sperm var ama sadece hareket sorunu var bu şekilde tüp bebek yaptırsam tutma şansı var mı sizce ? Başından bu tür bir sıkıntı geçen varsa yardımcı olabilir mi ?
Akrabamin eşinin belgeleri var spremin 0 olduğuna dair. Çok ağlamış akrabamiz da " senden değerli değil üzülme" demiş. Uzun yıllar diyaliz hastasıydı sonrasında nakil oldu hatta akrabam eşine verdi nakli . Senesi dolmadan hamile kaldı hatta 3 yılda 2 çocukları oldu. Mucize mıydı ? Nakil sonrası değerleri mi değişti bilmiyoruz ama hiç bir şey imkansız değil. Allah size de nasip etsin.

Canım zaten 33 yaşındayım.25 olsam neyse de Normal yolla ya da aşılama ile ihtimalleri bekleyeceğimi sanmıyorum, şimdi bu sonuçlar için iyi bir ürologa mı randevu almak gerekir eşimle ikimize durumu anlatsın vs. yoksa tüp bebek merkezindeki bir doktora mı
Umutsuz olmayın 37 yaşındayım bende amh 0.28 di eşim azosperm hareketlilik sıfır sperm sayısı az. Biz de tüp Bebekten yana kullandık şansımızı. Etlik Zübeyde hanım tüp Bebek merkezinde 2 kez yaptırdım. İlkinde tüp bebek yolunda ilerlerken erken çatlama nedeniyle aşılama oldum negatif oldu. 2. de tüm umutsuzluğuma rağmen pozitifi gördük. Bugün kalp atışınıda duyduk çok şükür. Bunun inanın yaş ile alakası yok 20,24,26 yaşında çocuğu olmayıp tüp Bebek merkezinde umut arayan insanlar gördüm. Umudunuzu kaybetmeyin. Eğer Ankaradaysaniz Etlik Zübeyde hanım tüp Bebek merkezini öneririm size. Van'dan ve birçok şehirden gelen kadınlar var.
Etlik Zübeyde hanımda ya da başka bir kadın doğuma siz ürolojiye eşiniz gitsin duruma göre onlar yönlendirir sizi. Umarım herşey gönlünüzce olur.

X