- 3 Temmuz 2014
- 2.447
- 3.128
- 133
- Konu Sahibi Yokgibiyim
-
Ya devamlı eski konularımla yargılıyorsunuz beni. Ben siz konu açınca hemen eski konularınızı açıpta size laf sokuyor muyum amaç ne yani. Eşimin ailesiyle oğlum konusunda anlaşamıyorum diye bu konumun başlığında bile belirttim zaten geçmişimi araştırmana ne gerek var, ama illa bir eksik bulcan de mi. Çocuğuma zarar veren insanların tabiki oğlumu kucaklamalarından rahatsız oluyorum buna sigara içen eltim, ve bilgiçlik taslayan görümcemde dahil. Sen eşinin ailesiyle mükemmel anlaş tamam, beni tanımadan yargılamaDaha önce elti ya da görümceydi kendi oğlunu bırakıp benim oğlumu daha çok seviyor diye de konunuz var.
Siz de var birşey.
Olaylara bakışınızı biraz değiştirin.
Hayat böyle geçmez.
Bak şimdi örneğin kp ile anlaşamassın ama görümceyle anlaşırsın veya x biri.Ya devamlı eski konularımla yargılıyorsunuz beni. Ben siz konu açınca hemen eski konularınızı açıpta size laf sokuyor muyum amaç ne yani. Eşimin ailesiyle oğlum konusunda anlaşamıyorum diye bu konumun başlığında bile belirttim zaten geçmişimi araştırmana ne gerek var, ama illa bir eksik bulcan de mi. Çocuğuma zarar veren insanların tabiki oğlumu kucaklamalarından rahatsız oluyorum buna sigara içen eltim, ve bilgiçlik taslayan görümcemde dahil. Sen eşinin ailesiyle mükemmel anlaş tamam, beni tanımadan yargılama
Ben sizin önceki konularınızı ezberliyor muyum amaç ne yani, ben sizin geçmiş konularınızı hatırlamıyorum bile. Hemen senin şöyle konun böyle konun vardı demeler yargılamalar. Ben zaten bu konumun başlığında bile yazdım, eşimin ailesiyle oğlum konusunda anlaşamıyorum diye belirttim zaten, geçmişimi araştırmana ne gerek var, eşinin ailesiyle anlaşamayan herkes sizin gözünüzde sorunlu oluyor, siz mükemmel anlaşınEn az 100 kere oğlumun doğum gününde kavga çıkmasın diye balkondan uzattım yazmışsınız.
Yani şimdi siz merhaba baba şimdi geliyoruz yukarı deseniz kavga mı çıkar?
Bunun için çıkacaksa çıksın zaten.
Dede torun ilişkisini abartıyor olabilir ama sizin de anne oğul ilişkisiniz de bana çok sağlıklı bir izlenim vermedi. Önceki konularınızdan az çok biliyorum.
Bak sana şöyle anlatıyim ben asla onlara karşı saygısızlık yapmadım, çoğunlukla sessizim. Senin kp kv görümce dediğin insanlar bir aile zaten, ve aşiret gibi birşey durum. Yani biriyle kötü oldun mu diğerleri de ondan yana oluyor hepsi bana karşı kötü oluyor, yani aile oldukları için birbirlerini tutuyorlar beni rakip görüyorlar anladın mı durum bu. Eltimle sigara konusundan dolayı uzaklaştım ve bana hoşgeldin bile dememesi yemeğime kahveme sanki benden yaşça büyükmüş gibi kaynana gibi devamlı laf söylemesi, kendi kahve yapmadığı halde benim kahvemi sulu olmuş deyip herkesin içinde beni küçük düşürmesi daha neler neler bunlardan soğudum ondan, hem küçük gelin hem yaşı benden küçük hem devamlı laf sokuyor bana. Durum bu. Oğlumun canı tehlikedeyken ben nasıl başka şeylere odaklanıyim.3 buçuk senelik evliyim her oraya gittiğimizde kayınbabam sorun çıkardı laf soktu. Her ordan geldiğimizde eşimle günlerce kavga ettik 1 hafta küs kaldık boşanma noktasına geldik, bunların hepsi kayınbabam yüzünden, E haliyle ne zaman oraya gitsem kayınbabam yine napcak diye tedirgin oluyom rahat olamıyomBak şimdi örneğin kp ile anlaşamassın ama görümceyle anlaşırsın veya x biri.
Ama hem kv hem kp hem görümce hem elti hepsiyle sıkıntım var dersen orada bir dururum.
Hepsi mi oğluna zarar vermeye çalışıyor?
O zaman ne işin var bu aileyle?
Amacım eksik bulmak değil sende farkındalık yaratmakMutlaka senin de yaptığın gözünden kaçan birşeyler vardır.
Kp davranışları evet abartı.
Ama senin de tek odağın oğlun çok abartı şekilde şimdi ne olacak diye hazır ol da bekliyorsun.
Biraz rahat bırak bu durumu ileriki yaşamında oğlunu da olumsuz etkiler.
İyi akşamlar kızlar. İnsallah bugün yine aşırı tepki vermezsiniz sadece fikir almak dertleşmek istiyorum, tartışmayalım nolur.Geçen sefer doğum günü konusu açmıştım sizlerin fikirlerinizi dinledim eşimi de kırmamak için kayınbabamın sevmediğim insanların evine gittim herkese her zamanki gibi saygılı davrandım, onları sevmesemde seviyormuş gibi yaptım oğlumun doğum gününü orta hep birlikte kutladık. Benim sorunum kayınbabamın hareketkeri. Ogluma karşı çok dikkatsiz davranıyor,oğlumun sağlıgını devamlı tehlikeye atıyor görümcemde öyle, kaynanamda öyle( çocuğumu bebekken ters çevirdi tepe taklak falan)Ben evde birseyler hazırladım sonra yoldan da pastayı kayınbabamların ilcesinden alıp geçmek indik pastahanenin önünde neyse aldık çıktık arabaya binerken eşim çocuğu bebek koltuğuna koymaya gerek yok zaten babamların evine çok az kaldı incez şimdi dedi kucağına al çocuğu dedi, arkada oturuyom oğlumla hep zaten. Neyse ben başıma gelcekleri bildiğim için çok tedirginim. Kayınbabamın evinin önüne balkonun önüne tam yanaştık arabayla benim elim ayağım titremeye başladı kalbim hızlı atmaya başladı korkudan, eşim hadi kapıyı aç in diyor ama ben nasıl korkuyom kayınbabamı tanıyom çünkü. Kapıyı açar açmaz, sadece bir bacağımı dışarıya atar atmaz daha oturduğum yerden bile kalkmadan, bana balkondan hoşgeldin kızım bile demeden çocuk uyuyor mu dedi yok dedim, hemen ver çocuğu bana ver bana ver demeye başladı. Balkondan kollarını aşağıya uzatmış ver çocuğu bana ver yukarı kaldır bana ver diyor benim konuşmama bile fırsat vermiyor, Bende gelir gelmez kavga çıkmasın diye çocuğu yukarıya doğru kaldırıp verdim ama içim içimi yedi oğlum düşcek asfalta betona diye.Ya arkadaşlar bu adam şeker hastası elleri titreyen bir adam balkondan alarak oğlumun can sağlığını tehlikeye atıyor. 2 dakka bahçe kapısından girmemizi bekleseydi o zaman alsaydı çocuğu benden nolurdu sanki ne bu acele bu kadar. O kadar saat gelmemezi bekleyen insan 2 dakka daha bekleseydi.Hoşgeldin bile demek yok gelir gelmez yaptığına bakın, Oğlum elimizden kaysa betona düşse Allah korusun napcaktık o zaman. Eşim bile arabadan inmeden yaptı bunu, eşim arabayı park ediyordu sonradan gördü. Eşime anlattım bana hakverdi, bir daha bebek koltuğundan indirmeyiz çocuğu ve çocuğu koltuktan ben alır eve girerim babam balkondan isterse vermem dedi. Ama babasını o gün baba bir daha yapma bunu diye uyarmadı. Sırf 2 dakka önce sevmek için bu tehlikeyi yaratmaya değmezdi. Sonra bütün akşam boyunca dedesinin kucağındaydı oğlum. İçimden dedesi dedim sevsin özlemiştir dedim,istemedim kucağından, istesemde kolay kolay vermez zaten kayınbabam. Neyse gecenin sonuna doğru baktım çocuk eşimin kucağında, eşime bana versene dedim tam aldım oğlumu, kayınbabam ben alır almaz hemen gel dedem gel diye çocuğu çekiştirmeye başladı ( oğlum ona gitmek istemedi artık).Neyse demek istedğim kayınbabam geceye kadar hep kendi kucağındaydı sonra eşim aldı eşimdeyken gel bana diye zorlamadı, ama ben eşimden 2 saniye alır almaz hemen gel dedem diyor, Oğlumun benim kucağımda 2 saniye bile durmasına tahammül edemiyor. Oğlum doğduğundan beri benden çok kıskanıyor oğlumu. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak hep bana gelcek diyor bana. Çok bunaldım. Ben sadece doğurma makinesiyim kayınbabam için. Doğan çocuk onun oluyor ben saf dışı kalıyom hep. O yüzden onlarla aynı ortama girmek istemiyom, ama eşimle aram bozulmasın diye mecbur görüşüyom. Çok bunaldım. Eşim dediki ailem yaşadığı sürece ikinci çocuk yapmayalım son sözüm bu, çünkü ailemin huyu böyle napim diyor. Binlerce olay var oğlum konusunda, sadece bir kısmı bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum kardeşlerim.
İlk ve sondu. Oğlumun doğum günü kayınbabam ortamı germesin çenesiyle diye sustum. Bir daha asla vermem zatenHata sizde. Uygun görmüyorsanız eğer balkondan uzatmayacaksınız.
Ne kadar lüzumsuz, dur baba içeriye gireyim veririm demeniz yeterli.
Ben her durumda hatayı sizde buldum. Her şeyden şikayet ediyorsunuz ama buna rağmen hiç bir şey yapmıyorsunuz.
İsabetli karar olur. O sizin evladınız, onunla ilgili her türlü duruma müdahil olmanız kadar doğal bir şey yok.İlk ve sondu. Oğlumun doğum günü kayınbabam ortamı germesin çenesiyle diye sustum. Bir daha asla vermem zaten
Ben hatamı kabul ediyorum. İlk ve sondu bir daha asla vermem. Sırf oğlumun doğum gününde kayınbabam gerginlik çıkarmasın oğlumun ilk doğum günü diye verdim. Bin pişmanım bir daha asla vermem. Ama bayramda gidişimde yine başka sorunla karşılaşmaktan korkuyom, gerekirse kayınbabam yüzünden boşancambişi söyleyeceğim ya sen neden tehlikeli bir durum olmasına rağmen buna göz yumuyorsun? kızan kızsın arkadaş çüş yani bebeği balkondan vermek de nedir? baba bu şekilde uzatamam ben bekle geliyoruz de. bitti gitti eşin bu nedenle sana kızacaksa da kızsın sen de ona durumu anlat. zaten durumun da farkına varmış 2 kelam edemiyor musun bu kadar o çocuğa bir şey olsaydı kim verecekti hesabını? sen annesin onu korumakla yükümlüsün kayınpeder korkusu kocayla ara bozulacak korkusu nedeni ile çocuğunu riske atmana çok sinirlendim kusura bakma!
Evet aynen öyle. Şu anda kendimi öldürsemde o gün geri gelmicek.Kendimi şu şekide rahatlatıyorum oğlumu çok sıkı bir şekilde tuttum ve düşmedi çok şükür. Kendimi böyle rahatlamaya çalışıyorumİsabetli karar olur. O sizin evladınız, onunla ilgili her türlü duruma müdahil olmanız kadar doğal bir şey yok.
Konuya yanlış yerden bakıyorsunuz.Evet aynen öyle. Şu anda kendimi öldürsemde o gün geri gelmicek.Kendimi şu şekide rahatlatıyorum oğlumu çok sıkı bir şekilde tuttum ve düşmedi çok şükür. Kendimi böyle rahatlamaya çalışıyorum
Yok tamamen kısıtlamıyorum zaten sevsinler. Ama yeterki oğlumun sağlığını canını tehlikeye atmasınlar. Eşim destek olsa nolcak babasının yanında sesi çıkmıyor beni savunmuyorBence sen önce varlığını belli etmelisin. Ben burdayım ve onun annesiyim diyebilmelisin yoksa seni daha fazla ezmeye çalışacak bu konuda emin ol. Birde bazı arkadaşlar sıkıntı sende yazmış hiç aldırış etme onların çocuğu yok muhtemelen yada seni anlayamıyorlar. Bak Eşinde destek sana bence saygı sınırlarını aşmadan kendi sınırlarını göster kibarca istediğini söyle. Fakat bu tamamen kısıtlama olmamalı
Haklısınız kararlı ve net olcam. Başıma ne geldiyse susmamdan geliyorKonuya yanlış yerden bakıyorsunuz.
Tabii ki çocuğunuzun başına bir şey gelmemesi çok önemli bir konu ama burada sorun sizin pasif kalmanız.
Neyse ki bir şey olmadı diye düşünmek yerine, nasıl daha kararlı olurum diye kafa yorun.
Ne kadar kararlı ve net olursanız o kadar mutlu olursunuz bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?