Ilk aylarda anemi söz konusu olmaz. Bebek doğduğu zaman kan seviyesi 19-20 lerde olur. Anne karninda kordondan aldığı kanla baya bir kanlı doğar yani. (Kusura bakmayın kaba taslak anlatiyorum) sonra yaşamın 3 ayında bu değerler oldukça iyidir. 4.aya geçince bu kan değerleri düşmeye başlar. 2.ayda 16, 3.ayda 10 lara kadar düşer. Yetişkinlerin kan değeri referansı ile bebeklerin ki bir degil. Bir yetişkin icin 7 kan değeri;evet düşüktür;ama hayati bir değer değildir mesela. (Bana bunun için kan nakli yapılmıştı). Saglik bakanlığı bu uygulamayi çocukların okuldaki başarısızlıklarının demir eksikliğine bağlı anemiden kaynaklanmasindan dolayı başlamış benim anladığım kadarıyla
çünkü ülkemizde yeteri kadar et tüketimi yok. Fiyatlarından dolayı.. et tüketimi artsa boyle bir sorunda kalmayacak. Keşke her bebek her cocuk cok iyi beslense
Mesela ben hamileligimin 6.ayına kadar demir.ilaci kullanmadım.. 6.ay da bir kan sayımında düşük çıkınca kullandim.
Hamilelik sonrası hastalara 3 ay daha devam edin kan hapina diyen doktorlar var
Hatta abartıp 6 ay devam edin diyenler var. Hic te kullanmadım. Dogum yapalı 4 ay olacak. Çok şükür maşallah bütün değerlerim iyi (bütün dogum kilolarımı vermeme ve cok ta iyi beslenmeme me rağmen) ama et ağırlıklı besleniyorum) ..
Demir ilaçları alerjen bir de