• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama kızlar çok acıl

aysecolluoglu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
1.094
15
158
kızlar boya aldım eski konularımı gören biliyordur renk yumuşatmaya çalışıyorum ,kozmetikçim 9 numara boya verdi sarı ama sarı yapmaya çalışmıyorum tabi,neyse yanına %40 lık vereyim demişti ama yanlışlıkla galiba%30 vermiş boyayayım mı yarın değiştirip öylemi boyayayım ?%30 la %40 arasındaki fark nedir bilgisi olan lütfen cevaplasın acıl sorun olmazsa boyayacağım %40 ın açıcılığı daha mı yüksek

canım 40 volümlük olan saçın rengini daha da açar. ancak bir o kadarda yıpratır. merak ettim, şuan saçların ne renk?

saçlarımı colorx 8 numara açık kumrala boyuyorum ama daah önce çikolata kahveye boyuyordum karamel gibi kahve gibi bir renk oluyor uçlarım daha koyuydu onu eşitlemeye çalışıyorum %30 luk ve %20 liği eşit miktarda karıştırdım bu sefer ,dün bir yerde okumuştum sadece 30luk kızıllık yaparmış 20lıkte koyulturmus karıstırmak gerekıyormus bende karıstırdım su an boyalı bakalım nasıl olcak pek brı değışıklık olmayacak bıraz daha acılacak sanırım

evet bencede açılır rengi şuanki mevcut saçından ,40 lık olsaydı dahada açılırdı ,işin mantığı o ,ama diplerin koyu ise açılması için öyle bir tavsiyede bulunmuş olabilir ki eğer öyle ise evet dipler için volümü yüksek yani 40 lık veya 30 luk , uçlar içinse 20 lik veya 20 - 30 karışımı yeterli olur gibime geldi eğer çok açık istemiyor isen , ama şuda var bildiğin gibi markadan markayada bazen değişebiliyor nadir de olsa koyuluk açıklık bakımından , belki bilinçli öneride bulunmuştur bunu bildiği için , ama denge sağlanması bakımından peroksit volümleri değişmeli bence dip ve uçlar için

canım dıperlımde degıl sorun benım uclar koyu onları eşıtlemeye calısıyorum bırkac aydır bu ucuncu boyamam dıpelrı sabıt tutmaya calısıyorum o yuzden 5 numarayla boyuyorum dıger yerlerı 8 numarayla boyuyordum ama bu sefer 9 numarayla boyadım ve kız bana 40lık vereyım demsıtı ama 30luk koymus bende dıpelrınkı 20lıktı,nette bır kuaforun evrıdgı tavsıyeyı okumustum o karamel boyamadan bahsedıyordu bende rengı esıtledıgımde karamel yapacagım ama sımdıden oldu denebılır .neyse ıste o kuafor eger sac 5 numara tonlarındaysa ıvoa ya da alix ın 8.8 ıle %20 lık ve 30 lugu eşit olarak karıstırıp boyuyormus kı kızıllık olusmasın dıye,eger sac 6,7 tonlarındaysa 20lık kullanıyormus sadece,bende 30 luk ve 20 lıgı esıt olarak karıstırdım boyadım 9 numarayla dıperıde karıstırıp boyadım 9 numarayla daha guzel oldu kızıllık gıttı uclarını once boyadıgım ıcın daha cok acıldılar ıyı oldu 3,4 haftaya tekrar boyayacagım ama gene 9 lamı boyarım bılmıyorum 9 sarı ,tekrar boyarsam sarı olurmu dıye korkuyorum sımdıkı renkten memnunum sadece ucalrı boyarım belkı

evet o zaman dedeiğin gibi sadece uçlara işlem yap ve biraz olsun dengelenmiş ise 30 iyi 40 lık çok açık olur bu sefer tam tersi işlem için uğraşırsın,yani şuan fazla kalmamış anladığım kadarı ile aradaki fark sadece uçlara yap ,işlemi en son olarakta diplere cila yap aynı boya ile ama hemen yıkaman gerek 5 dk dursa yeter oda arada oranjlık olsun diye keskin bir ayırım olmaması için

dıperlım ıcın aldıgım 5 numaranın yarısını kullandım yarısı duruyor bıdahakı boyama ıcın duruyor oyle yapcam sadece ucları yapıp 15 dk beketıp sonra dıperı yarın kalanla yaparım
arada kalan yerede 9 numaradan kalanı surer 10 dk daha bekleyıp yıkarım sacıma yag suruyorum haftada bır o yuzden cok hızlı uzuyor 3 haftada yarım cm falan uzuyor normalde ıkı ayda o kadar uzar benım sacım

kızlar yağın uzatma özelliği yok sadece bakım oluyor besleniyor o yüzden uzuyor galiba ne olduğunuda söyliyeyim karışık saç bakım yağı aldım içine sızma zeytinyağı katıyorum biraz su ısıtıcısının kapağını açıyorum bır tabaga koyuyorum yagları suyun buharıyla ısıtıyorum ocakta ısıtınca yanıyor yag,sonra sacıma suruyorum torba gecırıyorum basıma ustune sıcak havlu ve fon tutuyorum havlunun ustunden bır saat bekletıp yıkıyorum haftada bır yapıyorum

evet aktardan aldım saç bakım yağı dediğinde veriyorlar karışık yağ istiyorsun o kadar pahalı değil benimkı 7 liraydı ama 15 e kadar olanı var ama sonuçta hepsinin içindeki yağalr aynı diğerleri arabistandan falan gelmiş ben güvenemedim içinde ne olduğuna ucuz olandan ve üstünde ne yazdığını okuyabildiğimden aldım öyle dendiği gibi pırıl pırıl falan yapmıyor ama haftada bir bakım oluyor boyamaya o kadar föne akrşı iyi oluyor birde uzamayı hızlandırıyor galiba iki ayda uzayan saçım uç haftada yarım cm uzamış

çok iyiymiş , ben zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını okudum biryerden onu deniyorum bakalım ne olacak , hatta şuan bile sarılı poşetler falan , bakalım ne olacak netice alamazsam onuda deniyeyim bakalım, ee sen ne yaptın boyadın mı saçını

iki gün oldu boyadım konuyu açtığımda bekledim bir aat cvp gelmeyince bende boyadım dediğimi yaptım işte karıştırdım 30luk ve 20liği bir kaç ay boyamayacağım artık bitkisel boya kullanıyorum ama yıpranıyor genede renk açılmaya başladı turunculuk kızıllıkta kalmadı idare der bir süre böyle,yumurtalı hiçbir şey deniyemiyorum evde yapılablecek bakım kürleri konusu varya oradan bulabilirsin çeşitli bakımlar,ben oradan bulup yaptım

netice almana sevindim evet bir süre dinlendir bencede saçlarını nasıl olsa hale yola koymuşsun, bende oradan okumuştum zeytinyağı ve yumurtayı [ en basitinden uygulayayım dedim şimdilik ] ve netice aldım ilk seferinde bile benim saçları bile yatıştırdıysa herkese iyi gelir bence ama ben sonrasında ve her yıkama sonrasında bazı ürünler de uyguluyorum ama tek başına yeterli gelmiyordu benim saça şimdi ise zeytinyağıda doping oldu bu ürünlere , birkaç zaman sonra toparlarım saçı hihoyyyt

evet biraz ara verdim saçımı boyamaya zaten koyuluk sadece uçalrda ve üst katalrdaki saçlarda kaldı bir ya da iki ay önce buraya yardım isteyip koyduğum resimlere baktım birde şimdiki haline baya fark var mart ayına kadar boyamayacağım biraz dinlensin saçımada yağ yapmaya ara vercem onlarda yoruyor saçı zaten yağımda bitt:)) haftada iki kere düzleştiriyorum o yüzden yağ bakımını aksatmıyordum yıpranmasın diye ama ara verdim,yumurta kötü kokmuyormu ben turplu su yapıyordum uzasın diye 3kez yapabildim yumurtanın kokusundan bayılıyordum zaten uzattığı falanda yok

ben uzasın diye değilde saçı onarsın diye kullanıyorum valla yumurtalı veya yumurtasız ayy ne kötü kokuyor sorma poşet geçiriyorum üzerine kullanmadığım bir penye bağlıyorum gelmiyor kokusu burnuma kaydirigubbakcemile3 üçkere şampuan bir kere krem tamamdırsositososito

Back