• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar Bunlar da Benim Düğünümden 12 Temmuz 2008

Canım Allah mesut etsın.
Senden tam 1 gün sonrada benim düğünüm oldu...
Agzınızın tadı bozulmasın,hep bırbırnızı sevin hep mutlu olun....

Bende kütahyada okuyorum sirin bir memleket bastan alısamadıgımdan sevmesemde artık seviyorum..opuyorumnanaktan

1 ay önce bizde bir dügüne gittik ama böyle olmamıstı..
Kütahyanın yerlileri kına gecelerini konaklarda yaparlarmıs ve bu bindallıları cok yerde gördüm ama 7 tane degistirdigini bilmiyordum..Bende bulgaristan göcmeniyim bizde de kınada degistirilir ama bildigimiz abiyee yani yöresel kıyafet degil..

Bu arada gercekten cok yakısmıs..:nazar:
Mutluluklar dilerim ayırcaaa.s.

valla tebrik ederim ama ben diğer arkadaşlar gibi kütahyaya gitmen konusunda memnun olduğumu söleyemicem şimdiden kolay gelsin derim.ben de kütahya geliniyim ve ne kına gecemden ne düğünümden hiçbişey anlamadım.istemem onca kıyafet gerek yok yazık günah bi kere giyilecek dedim zorladılar pestilim çıktı kınamda kimseyle görüşemedim.bir de giydiriyorlar başında hurraa süs bebeği gibi oluyosun.bununla bitse iyi düğünden sonra mübarek denilen bişey varki aman allah.aynı kıyafetleri giyip sergileniyosun millete.ööle bakıyolar sana sen vazo gibi oturuyosun.her düğüne kınaya da valizle giderler bu kıyafetleri götütür tek tek giyerler ayyy kabus gibi.o kıyafetlere verdikleri parayla 2 altın alsalar daha faydalı olurdu yeni evliler için. ama yook genelleme yapmam istemem ama kütahya halkının çoğu gösterişe fazlasıyla düşkün.mübareke ya gezek denilen toplanma merasimleri de yemek içmek ve dedikodu malzemesi toplamak bir de kaynanaların gelinlerini yarıştırdığı ortamlardır.artık orada değilim ve çok mutluyum.alışık olmayan için adetleri çok ağır kısacası eski köy adetleri şehirde bile aynen devam ediyor...

çok değişik ve hoş hepsinde güzel olmuşsun.. mutluluklarının devamını dilerim.

valla tebrik ederim ama ben diğer arkadaşlar gibi kütahyaya gitmen konusunda memnun olduğumu söleyemicem şimdiden kolay gelsin derim.ben de kütahya geliniyim ve ne kına gecemden ne düğünümden hiçbişey anlamadım.istemem onca kıyafet gerek yok yazık günah bi kere giyilecek dedim zorladılar pestilim çıktı kınamda kimseyle görüşemedim.bir de giydiriyorlar başında hurraa süs bebeği gibi oluyosun.bununla bitse iyi düğünden sonra mübarek denilen bişey varki aman allah.aynı kıyafetleri giyip sergileniyosun millete.ööle bakıyolar sana sen vazo gibi oturuyosun.her düğüne kınaya da valizle giderler bu kıyafetleri götütür tek tek giyerler ayyy kabus gibi.o kıyafetlere verdikleri parayla 2 altın alsalar daha faydalı olurdu yeni evliler için. ama yook genelleme yapmam istemem ama kütahya halkının çoğu gösterişe fazlasıyla düşkün.mübareke ya gezek denilen toplanma merasimleri de yemek içmek ve dedikodu malzemesi toplamak bir de kaynanaların gelinlerini yarıştırdığı ortamlardır.artık orada değilim ve çok mutluyum.alışık olmayan için adetleri çok ağır kısacası eski köy adetleri şehirde bile aynen devam ediyor...
Canım birincisi eski köy adetleri diye bişey yok ... Şehirde bile diyosun zaten kütahyanın adeti o ... Kaldı ki gezek diye aşağıladığın şey sadece kütahyada yok her yerde var ... Onu da geçtim gösterişe fazla meraklılar demişsin evet öyleler ama varki gösteriyolar !!!

Back