slm ...arkadaşım konuyu okuyunca sana yzamadan edemedim.....bende oğlumda bu durumu yaŞADIM...AMA BEN FARETTİĞİMDE daha 10 aylıktı....nasıl dersen bana bir arkadaşım misafirliğe gelmişti....onunda 12 aylık oğlu vardı...tam aynı zamanda bezlerini değiştiriyorduk..ben ben baktımki oğlumun bibisi küçük...acaba 2 ayda o kadar farkedermiki dedim kendi kendime...sonra oğlumu kendi çocuk dr.una götürdük sorduk....oda bize zamanı gelince büyür merak etmeyin dedi...içimiz rahat etmedi bir üroloji uzmanına götürdük.....oda daha yaşının çok küçük olduğunu ,büyüdükçe yılda bir kez kontrole götürmenmizi istedi..bizde 8 yaşına kadar öyle yaptık...dr. bize 8 yaşında normalin biraz altında gidiyor gelişimi dedi..ama yinede ilerde çok sorun olmaz...bu yaştada hormon yüklemeye gerek yok dedi..ama isterseniz biraz hormonla büyütebiliriz dedi.... tabii eşimle çok kararsız kaldık...ama ben hergün nette araştırma yapıyorum bu konuyla ilgili....sonra birgün eşimde bir yazı okumuş..bu tür sorunu olangençlerin cinsel hayatı biraz sorunlu olabiliyormuş diye....sonra benim kendi araştırmalarımla,çocuyk endekronolojisine gitmekte fayda olduğunu gördüm....acıbadem hastanesinde,endekronoloji prof.u bir dr.dan randevu aldım ve gittik.....randevuya eşim,oğlum ve ben gittik...oğlumuzun bu durumu anlamasını istemiyorduk..o yüzden eşim dr.un yanına önce girdi ve durumu anlattı....sonra oğlumla beraber girdik....dr. boyunu,kilosunu ölçtü,sonrada organını ölçtü..oğlum açmak istemedi baştan..dr.da hadi gelmişken orayada bakalım,sünnet olmuşsun ya,nasıl olmuş diye bir bakayım dedi ve o anda hemen ölçtü...sonra oğlumla biz yine dışarı çıktık...dr. biraz küçük olduğunu söylemiş..sonrada bize çok düşük dozda ay 1 kez 6 ay boyunca bir iğne verdi...ve normale döndü çok şükür.....şu andada oğlum 14 yaşında.....sen anlamak içinde biraz geç kalmışsın ama, tedavi için geç değil....biraz oğluna olayı anlatması zor olur o.açıdan.....