Bebek Beslenmesi Kızlar Bebişlere Ek Gıda Neler Veriyorsunuz????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ya tuğbacım fazla hazır mamalardan verme canım bence ya. hangi şartlarda hazırlandığı belli deil. geçen burada okudum: kavanoz mamalrı çürük kullanılmayan meyve ve sebzelerden yapılıyr diye.
zaten mantıklı düşününce 1 yıl raf süresi olan besinlerde koruyucu madde olmaması imkansız gibi.
aman yanlış anlama beni sakın naçizane fikrim canım....

ben dün yaptım çok sevdi:
200cc su bir patates bir havuç birkaç brokoli 6-7 yeşil fasülye bir küçük avuç bezelye ve yine küçük bi avuç(benim oğlanın avcu kadar:) tel şehriye. kaynattım tel süzgeçten geçirdim bir çorba kaşığı saf zyağı koydum verdim bayılarak içti.

5,aydan itibaren yoğurt çorbası...3 çorba kaşığı yoğurt.1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç.2 çorba kaşığı haşlanmış kabak.1 çay kaşığı z.yağ.50 ml su.tencereye haşlanmış pirinci kabagı ve suyu ekleyip pişirin.yağı daha sonra ilave ediniz afiyet olsun

ya tuğbacım fazla hazır mamalardan verme canım bence ya. hangi şartlarda hazırlandığı belli deil. geçen burada okudum: kavanoz mamalrı çürük kullanılmayan meyve ve sebzelerden yapılıyr diye.
zaten mantıklı düşününce 1 yıl raf süresi olan besinlerde koruyucu madde olmaması imkansız gibi.
aman yanlış anlama beni sakın naçizane fikrim canım....

mutlaka doğru söylüyorsun ama sonuçta şuan aldığımız sebze meyveler hep hormonlu canım,bi şekildde bi yerlerden yeme ihtimalimiz cok yüksek,en azından o kavanoz mamaları bence daha sağlıklıdır diye düşünüyorum,

ya sorma zeynepcim ya kız bakma bende severek vermiyorum ama napim yesinde onu yesin diyorum canım ya yemiyo sıpa öğ öğ yapıyo ama şu yoğurt çorbasını yer belki yapcam kitabı buğün açmak kısmet oldu çok güzel bilgiler var yazıcam fırsat buldukça canım.ay yese keşke neler yapmam kız

teyzem eczacı oda yesin hazırlarda daha çok vitamin var diyo ya kızıda dr.oda öyle dedi dün dr.umuzda öyle dedi evde yaptığının 2kat daha saglıklı hijyenik ve vitamin degeri daha yüksek dedi

mevsimi dışında almamak lazım meyve ve sebzeleri arzucum. taze fasülye ve bezelyem mesela benim yazdan dondurucuda.bir de taze hazırlıyorum. onlar da koruyucu madde var. benim sebze ve meyvelerim de köy pazarından kesinlikle organik. o nedenle rahatım. öle pazarlar var ki istanbul çok daha büyük bi şehir bulmak çok daha kolay

teyzem eczacı oda yesin hazırlarda daha çok vitamin var diyo ya kızıda dr.oda öyle dedi dün dr.umuzda öyle dedi evde yaptığının 2kat daha saglıklı hijyenik ve vitamin degeri daha yüksek dedi

benim kankim dr oda milupanın organik serisi kat kat daha iyi diyor.

tuğba ve zeseze canlarım tariflr çok güzel elime bi kağıt kalem alıp yazmaya başlıyorum devamını da bekliyorum

ertuğu uyuttum devam tarife ben hepsini hazır alıyorum ama yanına ek bişe katıpta yapmak çokda güzel olur herhalde tabi sıpam yerse bu arada tariflari başka yere taşımasınlar diye yazıyorum bunları ne alaka demeyin başlıyorum muhallebi.200ml suyu 2 tatlı kaşığı pirinç unu ile pişiriniz.ılınınca 6 ölçekm.devam sütü ilave ederek(kullandığınız mamadan koyun illaki milupa olması şart degil hee)karıştrınız ve hazır arzu ederseniz bebeginizin ayına uygun meyveler ilave edebilirsiniz 4-6 aylık

benim kankim dr oda milupanın organik serisi kat kat daha iyi diyor.

canım saygı duyarım. ben vitamin değerleriyle ilgili konuşmadım zaten. raflardaki dayanma süreleri benim tüm kafamı karıştıran. dr. arkadaşına sor bakalım nası dayanıyor o kavanozlar 1 yıl. ben de aydınlanmış olayım içim rahat etsin

pirinçli karışık meyveli muhallebi 4 aydan sonra .m.bebek yemekleri sütlüpirinçli muhallebi kutu üzerinde yazan miktarın yarısı olcak şekilde hazırlandıktan sonra içine rendelenmiş 1/4 elma 1/4 armut ilave edip iyice karıştrınız afiyet olsun......yoğurt tarifi 90 mlsu içine 3 ölçek aptamil2 koyarak hazırlayınız ve küçük kaseye boşaltınız43 derece sıcaklıkta parmagınızla kontrol edebilirsiniz 2 çay kaşığı yoğurt mayasıile 5 saat sıcak ortamda(petek vs üstü galiba) mayalayınız ve buzdolabında6saat dinlendiriniz diger yoğurda göre sulu olabilir yoğurt tadı varsa olmuştr afiyet olsun

6 .ay sütlü enginarlı çorba 2 çorba k.enginar.2çorba k.kabak.1 çorba k.patates 60 ml devam maması.enginar,patates,ve kabagı haşlayıp tel süzgeçten süzdükten sonra hazırlamış olduğunuz çorbayı 60 ml devam maması ilave ederek yedirebilirsiniz yarasun kuzularıma bunu ebru şallı yapmıştı çok begenmiştim ama o normal sütle yaptı büyüyünce normal süt koyucaz bizde kabak olayını anlamadım e.şallı bal kabagındn yaptı çok vitaminliymiş bende o kabaktan yapcam

şelalecim bak şöyleymiş mamalar önce ani olarak çok yüksek sıcaklığa çıkartılır yine ani olarak oda sıcaklığına düşürülüyorve düşürülür düşürülmez de vakumlu makinelerle hava almayacak biçimde kapatılıp emniyet halkasıyla sabitleniyor bu yöntem sayesinde mama kapağı açılana dek ilk günkü tazeliğini koruyor eskiden büyükbabannelerimizin evlerde özenle hazırladıkları katkı maddesiz konservelerin doğallığına yüksek teknoloji sayesinde büyük çaplı üretimlerde de ulaşılabiliyor.kendi sitesinde yazıyodur galiba kitapta böyle yazıyo gerçekten annem yapardı açmadığı sürece yıllarca dururdu bide alırken dikkat edin kapaktan ses gelmicek geçen burda mama alırken kızın bitanesi açtı mamayı ve yerine geri koydu 3 tane filan yaptı ilk anlamadım sonra elinde açıp koyunca anladım böyle yapanlarda var dikkat edin

şelalecim bak şöyleymiş mamalar önce ani olarak çok yüksek sıcaklığa çıkartılır yine ani olarak oda sıcaklığına düşürülüyorve düşürülür düşürülmez de vakumlu makinelerle hava almayacak biçimde kapatılıp emniyet halkasıyla sabitleniyor bu yöntem sayesinde mama kapağı açılana dek ilk günkü tazeliğini koruyor eskiden büyükbabannelerimizin evlerde özenle hazırladıkları katkı maddesiz konservelerin doğallığına yüksek teknoloji sayesinde büyük çaplı üretimlerde de ulaşılabiliyor.kendi sitesinde yazıyodur galiba kitapta böyle yazıyo gerçekten annem yapardı açmadığı sürece yıllarca dururdu bide alırken dikkat edin kapaktan ses gelmicek geçen burda mama alırken kızın bitanesi açtı mamayı ve yerine geri koydu 3 tane filan yaptı ilk anlamadım sonra elinde açıp koyunca anladım böyle yapanlarda var dikkat edin

ne şerefsiz insanlar var demi ya eline geçerki senin bunu yapınca şizofren bu insanlar ya tövbe tövbeeeeeeeeeeekötükedihüso

bende yüzüne dedim valla özlemcim ya dayanamadım onu kontrol etmeden alam bebegime yedirsem neren büyüyecek dedim ama kaçtı kız dediğimde 26 filan ha şizofren pislik ya şimdi devamlı bakıpta alıyorum

bende bu kavanoz mamalar konusunda kararsız kaldım dr umuz önerdi...bende baktım organik ürünler kafama yattı ama burda okuyunca içime kurt düştü
daha 2hafta oldu ek gıdaya geçeli ama inanın çok zorlanıorum severek yemior sadece milupa sütlü pirinçli muhallebiyi sevdi biraz sabahları yiyor.yanlız üzerindeki tarifde 5yemek kaşığı yazıo ben 2yemek k.dan yapıom anca bitirior içine meyve rendeliom bazen ama sade daha çok sevdi...bu 350gr almış sütüm de azaldı şimdi çok moralim bozuldu 1ay önce deselerdi sütün azalcak inanmazdım valla okadar çoktuki memeyi çıkarırken fışkırıodu daha ne oldu birden anlamadım senağlama

benımkıde hazırı sevmedı evde yapıyorum canım sutunun azalması az emdıgındendır belkı onceden benımde aynı sutum vardı emmeyı azalttı benımkı sutumde azaldı cok azdı bı kac gundur daha sık sık uykudayken emzırıyorum onceku kadar olmasada gene bıraz cogaldı

canım saygı duyarım. ben vitamin değerleriyle ilgili konuşmadım zaten. raflardaki dayanma süreleri benim tüm kafamı karıştıran. dr. arkadaşına sor bakalım nası dayanıyor o kavanozlar 1 yıl. ben de aydınlanmış olayım içim rahat etsin

canım bak tuğba yazmış neden raflarda bozulmadığını

Back