Bebek Beslenmesi Kızlar Bebişlere Ek Gıda Neler Veriyorsunuz????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar ben sabah kalkınca saat 8.00 de 90cc bebelac 2 mama veriorum
saat 10.00da emziriorum
saat 13.00 de sebze corbası (baştan patates havuç çok az kırık pirinç ve 1 çaykaşıgı zeytin yagı ile başladık şimsi içine brokoli,pırasa,ıspanak ne bulursam ekliorum ama dr. her sebze kattıgımda 3 gün aynı mamayaı vermemi alerji yapıp yapmadıgını denedikten sonra başka bi sebze eklememi söyledi)
saat:15 de 90cc mama
saat 18:00 meyva suyu ve hafif püresi ve ardından emziriorum
saat :20 de 90cc mama
saat 22.00 de emziriorum
saat 24 .00 de 90 cc bebelec gece maması
saat 03.00 de emziriorum
saat 05.00 de 60 cc gece maması veriorum

2 haftadır böyle beslenioruz haftaya da yogurda başlayacagız...

selam kızlar bız de ek gıdalara hazır kasık mamaları ıle basladık
tahıllı mama ve muhallebı yıyıyoruz .gun ıcınde de meyve puresı pek severek olmasa da yemeye calısıyor
bız de 2 haftaya yogurda baslayacagız ama denemek ııcn formul mama ıle yogurt yaptım pek olmadı gıbı
yapan var mı acaba?

kızlar hele bi bakın meyvenin suyunu nasıl çkartıyorsunuz?? havuç mesela rendeleyip sanırım ama ondan sonraki aşama nedir?

benim de elim ayağıma dolandı ya
5 aylık olduk dr 6 ay hiç bişi dedi ama ben 4.aydan itibaren bişilere başlamadığım için pişmanık :((
5 aylık olduk bugün biz ,,valla meyve püresi yoğurt başlıcam yaa,,,geç kaldım geç !!!

bu arada kasıkla verıyorum koyu oluyo zaten kutu ustunde tarıfı var bastan yalıyo falan sonra akıta akıta yutmayı öğrendi zilli kızım bende yoğurt yediremıyorum yaaaa guzel mayalanmıyoda ne yapsam bılmem
hepimizin derdi ayrı ayrı ama ortak bı yanımız var ideal anne olmak :))

yoğurdun sulu oluyorsa bir müddet sıcak suda beklet. o zaman mayalanır

öznurcum havucu cam rendede rendeleyp tülbentten geçiriyorum çok güzel suyu çıkıyor cnm.armutla karıştırıp ver daha güzel içer.elvin bayılıyo

reyhancım cnm evde yoğurt yapamadıysan babymix yoğurt dene.ben hep ondan veriyorum elvin'e sadesinden

benim de elim ayağıma dolandı ya
5 aylık olduk dr 6 ay hiç bişi dedi ama ben 4.aydan itibaren bişilere başlamadığım için pişmanık :((
5 aylık olduk bugün biz ,,valla meyve püresi yoğurt başlıcam yaa,,,geç kaldım geç !!!

Canım bence geç kalmamışsın şuan tam zamanı bebişin daha ufak..bundan sonra azar azar yedirmeye başlarsın artık

Ben elmayı cam rendede rendeliyorum suyunu püresini hepsini birden yediriyorum neden herkez sadece suyunu yediriyo CADIARZU

ben de elma ve havucu rendeleyip tülbentle sıkıyorum içine de bir tane bebe bisküvisi koyuyorum daha kıvamlı oluyo bebişim severek yiyiyo.ama babymix yoğurt denedim dün pek sevmedi.

bende bütün meyvelerin sularından hergün muhakkak az,az veriyorum sadece elma ve havuçla sınırlandırmayın nar,kivi,mandalina,portakal da verebilirsiniz ben püreleri daha denemedim ve suyu özellikle emzirmeyen anneler mutlaka verin susuz kalmasın bebişlerimiz

bende muz elma armut puresı verıyorum nekadar yıyor o ayrı tabı:) portakal suyunu verdım onu hıc sevmedi eksi geldı sanırım

öznurcum istersen tek vr istersen karıştır cnm.ben hep ikili veriyorum.ya elma-armut yada havuç-armut cnm

evet Nil kabız etme kızı fisfisfisfisfisfis ama seninki ishal olmuştu acaba ondanmı veriyosun? ama bu aylarda muz veriliyormu pekte bilmiyorum. :1no2::1no2: Nihan daha iyi bilir

Nihan öyle yapim bari peki miktar olarak nekadarla başlim?

cnm ben her sabah elma ve armutun yarısını cam rendede rendeleyip tülbentten geçiriyorum.yaklaşık 80-100 cc çıkıyor.meyvanın büyüklüğüne göre.elvin bazen bitiriyo bazen de 50cc içiyo cnm.dr zaten günlük 50 cc yeterli demişti.kalırsa onu da ben içiyorum :)elma-havuç veya armut-havuçta yapabilirsin cnm

Back