Bebek Beslenmesi Kızlar Bebişlere Ek Gıda Neler Veriyorsunuz????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
eve t bencede sabah mayaladağını akşam üstüne kadar demişti bizim dr.yani en geç akşam üstü ver ertesi gün kullanma...

6ayın dolmasını bekilorum ama dün çok az reçel tattırdım nerdeyse kaşıta görünmeyecek kadar az şalap şulup yalandı :) dudaklarını yalaya yalaya acaba daha tadın alırmıyım die :) peynir accıcık verdim yüzünü buruşturdu :)) turşu suyu yine tırnak ucu kadar yine yalanıyo am büzüşe büzüşe:)
çok tatlı bunlar maşallah yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bunları eğer tattırdıysan biraz da su ver derim ben canım yakar çocuğu bir 2 kaşık kadar bende bi kere evde yapılmış reçel tatırdım sonra düşündüm biz sade yiyince içimiz bayılıyor 2 çay kaşığı ılık su verdim...ki sen turşu suyuna falan grmişin biraz serinlet çocuğu:))

bi arkadaşım demişti aslında madem 6 ayın dolmasını beklicen yine de başka tatları bilsin sen ekşi tatlı bişiler tırnak ucu kadar tattır sonra zorlanma demişti,,,geçen bi pasta yiyim dedim yanında insanın içi acıo yalanıyo resmen bakışları sen ne yiyosun orda der gibi hafif çikolatından kondurdum dudağına acayip hoşuna gitti :)

bi arkadaşım demişti aslında madem 6 ayın dolmasını beklicen yine de başka tatları bilsin sen ekşi tatlı bişiler tırnak ucu kadar tattır sonra zorlanma demişti,,,geçen bi pasta yiyim dedim yanında insanın içi acıo yalanıyo resmen bakışları sen ne yiyosun orda der gibi hafif çikolatından kondurdum dudağına acayip hoşuna gitti :)

demi ya nasıl da anlıyorlar benim eşim resmen kaçıyor al götür ceyda diyor yanımdan ağzı şap şap sular akmış yiyemiyor onu görünce..bende bazen hafiften koyuyorum ağzına yazık ya süt süt:)

ya ferroyu içince bi çocuk yalanır mı ya ben çok acıyorum haline.bak gaza geldim birazelmayı rendeleyip suyunu verdim şimdi:))

öznurcum bunlara birden başlamayacaksın. Dr. Gittiğinde o sana anlatır zaten. önce meyve suları birer kaşık gün gün arttıracaksın(10 gün)
2. Aşama meyve püreleri kaşık sayısı gün gün artacak ve yine günden güne meyveleri karıştıracaksın.(10 gün)
3. Aşama yoğurt alıştıktan sonra meyve püreleriyle karıştıracaksın.
4. Aşama kahvaltı: Labne peyniri yumurta sarısı reçel(şekersiz olacak) pekmez önce çok az. Sonra artacak.
5. Aşama sebze çorbaları
bunların hepsi 10 ar gün. Toplam 50 gün yapıyor. 6. Ay gelmiş olacaksın zaten sonra öğün olarak ekgıdayla beslemeye başlayacağız.
Doktorumuz bize bu listeyi verdi.
Hıı ben uyguluyor muyum?hayır. çünkü bizim bir de akhisarda dr.muz var. O 2 aylıkken başlatmıştı zaten.ben sebze çorbalarına geçtim. Püreleri ve yoğurdu öğün olarak veriyorum.
Bir de benim oğlan reflü oldu. Katılara başlamak zorundayım. çünkü sıvı mamayı çıkartıyor.

bebeiş 2 aylıkkenmi başladınız ek gıdalaela nelerle başladınız acaba öğrenebilirmiyim

kıslar benım bebiş hersaat bası emmek ıstıyorr uykuya dalıcagındada 1 saatı askın emıyorr. kılosu ayına gore normal ama sızce doymuyomudur sutumde var ama cok kararsız kaldım bu ek gıdalara baslamayıp baslamamaya ne yapsam sizcee ..? yardım lütfen......

canım sütün doyurmadığından hep uyanıyodur mamaya göre annesütünün emilimi daha hızlı oluyo şimdilik gece mama takviyesi verebilirsin bence senin içinde çok iyi olur uyursun en azından gündüzde meyve suyu verebilirsin benimde sütüm çok güzel vardı bi anda azaldı ve şimdi çok az çıkıyo ama ben ek gıdaya 3 ay da başlamıştım iyikide başlamışım şimdi herşeyi yiyor maş.

benimkide saat başı kalkar oldu bu aralar ama 2-3 dk emip tekrar uyuyor ben de sütüm yetmiyor sandım ama bu gün doktora durumu anlattığımdaa hemen kilosuna baktı 1 ayda alması gereken kiloyu almış o keyif için yapıyo memede durmak istiyo dedi ek gıdaya gerek yok dedi

yaw şimdi Eylül'e muhallebi yaptım yemedi ağladı . nasıl yapsam yer acaba mamaya mı katsam. aranızda muhallebi yediren varsa nasıl yediriyor ve günde kaç defa ???

canım muhallebi mamaya katılmazmış pişmesi gerekiyormuş.mamayı ılık suyla yapıyoruz sonucta.nasıl mama verdın benım kızım 4ay 3 haftalık ben 2 haftadır bır öğün hero baby sütlü pirinçli muhallebi arı mama pirinç unu denedım hepsını cok sevdı ama sebzelısını sevmedı mesela.tatlı seylerı sevıyo bızım kucuk hanım bence hazır corba gıbı var hero baby nın kucuk bı paket dene istersen

bu arada kasıkla verıyorum koyu oluyo zaten kutu ustunde tarıfı var bastan yalıyo falan sonra akıta akıta yutmayı öğrendi zilli kızım bende yoğurt yediremıyorum yaaaa guzel mayalanmıyoda ne yapsam bılmem
hepimizin derdi ayrı ayrı ama ortak bı yanımız var ideal anne olmak :))

Back