Kizlar bebekleriniz emiyor mu ?????

ilkay..

hayat çiziyor ...
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
2.366
2
a.s.Merhaba kizlar sükür bir cogumuz dogumu yaptik miniklerimizi kucagimiza aldik ALLAH im bundan sonra saglikli büyütmeyi nasip etsin .:Saruboceq:...

Benim sorunum emzirmekten yana mafoldumben, ilk zamanlar sütüm cok azdi bebek agliyordu simdi sütüm geliyor azda olsa 100ml bazen 50-60 ml:bbo: cikiyor yani ama bebegim memeye gelince iki cekiyor uyuyor , gidikliyorum altini aciyorum ama nafile tekrar aynisini yapiyor bende mecburen makinayla sagip biberonla veriyorum , tabi sütümde fazla olmadigi icin mama takviyeside yapiyoruz ((( , günde cok az iciyor neden bilmiyorum ilk günler iyidi simdi agzinda meme olsun biberon olsun cocuk uykuya yöneliyor iki cekip birakiyor sebebi ne olabilir acaba sizler emziriyormusunuz ? günde kac defa ve kac saat arayla bana yardimci olabilecek varmi ??????

canım aynı sorun bendede var biberona alışınca zor bırakıyor malesef ve memeyi almıyor belli bir süre aç bırakmak gerekiyor ondada korkuyorsun ya sarılık olursa diye ama bizim sarılık bayağı azaldığı için ben biraz aç bırakıp memeyi öyle veriyorum o zaman azda olsa emiyor zorlamak lazım sabırla bekliyceksin meme ağzındayken allah yardımcın olsun

ilkaycım bebeğin kaç günlük oldu?
1)Eğer bebek sarılık olmuşsa daha fazla süre uyuyor ve daha derin uykuya yatıyor,
çok uyuyunca yada sürekli uykuya dalınca da aç kalıyor,

2)eğer bu durum devam eer ve çok iyi beslenemz ve doymazsa kan şekeri düşüyor ve kan şekeri düştükçe baygınlık boyutunda uykuya dalıyor,bu böyle bir devir daimle devam ediyor

bu yüzden bebeğin neden uyanmadığını bir anlamak lazım,
ya sarılığı var,yada aç kalıyor daha da uykuya dalıyor,
eğer sağıyorsan biberonla da olsa vermek de çocuğu doyurmak için bir çözüm,sonuçta senin sütün,ve bebeğinin aç kalmasından daha önemli,

benim de iki bebeğimden biri güzel emiyor,biri emmedi,emmeyen bebeğimi iyice emziricem derken daha da aç kaldı ve sarılık oldu az da olsa.
Bir de emmeyen 2100 gr doğduğu için çene kasları çabuk yoruluyor ve emmeyi bırakıyor,ama şimdi biraz dehaa büyüdü ve emmesi kuvvetlendi.Senin bebeğin de küçükse çenesi kuvvetli olmayabilir.

Yani kısacası öne bunun sebebini düşünmek lazım..

seydacim amin canim tesekkür ederim

hymaryy tatlim bebegim sarilik gecirdi ama iki 3 gün oda hafiften suan sarilik durumu yok aslinda ceneside kuvvetli geceleri uyumayiz :) bir birimize bakariz yani sürekli uyku halinde degil ama memeye gelince cocuk uykuya daliyor , biberonlada aynisi oluyor iki cekiyor ondan sonra istemiyor , sasirdim kaldim ne yapacagimi bilemez oldum ( kücükte dogmadi suan iki haftalik ama 3570 gr dogdu 38 +1 haftasinda dogum yaptim

ilkaycım benim de ilk bir hafta aynı sorun vardı uykudan gözünü acamıyordu ve sarılık olmustu doktor sarılıktan uyuyor zorla burnunu sıkarak uyandırıp emzırecen dedi... denemdim ama uyanmıyordu bi türlü..birkacgündür iyiyiz şükür..ben de sütümü sağıp verdim ilk zamanlar ama biberonla deil kesinlikle...çünkü biberona alısırsa seni emmez demişlerdi ben kasıkla verdim....hatta foruma yazmıstım kasık aldım diye de bazıları dalga gecmişti ne kasıgı daha diye ama şimdi işime yaradı kasıkla az az uyku halinde akıttım bogazından ac kalmasın en azından diye şimdi cok sükür sarılığı geciyor maasallah iki saate birde uyanıp aglıyor hemen veriyorum gögüsümü cuk cuk emiyor maasallah..gögüzzlerim cok yara ama pes etmiyorum emsin yeterki..sen de zorla da olsa ver vaz gecme

benimki de uyuyunca uyanmak bilmio.uyaninca da uyumak akannehir
uyanikken saatlerce memede kalmak istio.sutumde cok yok.bakannehiros bos emio.agzindan cekince aglamaya baslio.acaba ac midir die mamada veriorum karni doyuyodu buna ragmen memeyi istio yine :sinifsinif: belim kopuo:sinifsinif: goguslerimdeki yarayi anlatmim bile mafoldumben

gene aynı sorun gene aynı sorun=)herkes bu dertlerden yana hepimzn şikayeti hemen hemen aynı ilkay ben dra götrdüm kaşına gözüne bakmıcaksın içi çöker sarılığı artar dedi canm sarılık uyuturmşş.ayağını altına fiske vurcaksın ozamn nasıl uyanıo bak ben kıyamıodum vurmaya ama dr onun iyiliği için dedi babasına vurduruodum artık..yok eğer diosanki sarılığı yok die bırak uyusun benmki üç saat uyudu dr aradım bebek uyucakta büyücek dedi..aç kalınca ağlar saten senn sütün yetmese yada o aç kalsa ağlar sen merk etme hem kilosundan anlşılır dra gidnce dr mama uygun görrse verrsn ama sütün ii yetio derse sıkıntıya gerk yok bekler uyuyark büyücek..

buket kıs sana gelnce öle şey olurmu hiç bi memeden süt gelmemezlk olmas bebk o memyi çekiosa süt gelio demktrr...boş meme çekmes bebk ağlar boş memede..:=))))
ayrca benmkide az emio kronemetreyi açıom telden bakıom en fazla 6 dk sonra hoop uykuya dalışş:=)))küçükken uyanmıodu şimdi 2 saatte bir uyanıo.ama 6 dk emio ondada 3 kere çekip 5 dk duruo.nası doyuyo anlamıom ama doymasa ağlarmş..aklınzda olsun doymayan bebek uyumaz ve ağlarmşş:)öptm hepinzii.

Son düzenleme:
Slm kızlaropuyorumnanaktan
Malesef benim kızım ememiyomafoldumbenmafoldumbenmafoldumben göğüs uçlarım yoktu en baştan beri, şimdi makinayla sağa sağa azda olsa çıkıyo ama kızım genede emmiyo, ağlıyo ağlıyo kızarıyoo korkuyom bendemafoldumben makinayla sağıp biberonla veriyorum mecburen, çok şükür sütüm geliyo bari:Saruboceq:
kızlar makinayla sağmak sütü azaltmaz dimi bilgisi olan var mı?

kıslarr benimkide emiyo emiyo sonra kusuyo aradan biraz geçtimi bu seferde acıktım diye gene istiyo meme saka gibikaydirigubbakcemile3

kızlar yaa bende dertliyim çok bu konuda
benim ilk 5 gün sütüm gelmedi mecburen mama verdik şimdi maşallah sütüm çok bol ama emmiyo mememi alan kadar ağlıyo can çekişiyoz alınca emiyo ama aldırmak işkence oluyo
hangi pompayla sağıyosunuz göğüslerinizi ben kiraladım bir haftalık bi makina çok işimi gördü sütümü arttırdı göğüs uçlarımı çıakrdı ama bir haftalıkdı şimdi pompam yok elektrililerde çok pahalı alamıom

kıslarr benimkide emiyo emiyo sonra kusuyo aradan biraz geçtimi bu seferde acıktım diye gene istiyo meme saka gibikaydirigubbakcemile3

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan aynene gzemcim benim pasa da öle...sütüm yetmiyor sanmıstım doymuyor sanmıstım ama kilo alımı iimiş cok şükür...

kıslar malesef kızım tek gögsümü küstürdü ewmmiyo onu hi,ç sadece
sagı emiyo sol küçük kaldı solu tek emdigi halde 2500dü 4kilo olmuş bugün tartıldı iyi geliyo süt bide çıkarıyo heme nyine istiyo kustugu için sütaş gibi meme agızda geziyoz evde tek gögüsleee ama peynir kusuyo yarıyo sütüm şükür maşallahh

artık zar zorda olsa emiyor oğlum ama mama takviyesi yapılıyor mamaya çok alıştığı için

aynen bulcuk bende senin gibiyim canim , ama artik mamayi günde bir defa veriyorum dün ebe hanim geldi olabildigince emzir dedi azda olsa bebege yeter dedi , bende artik öyle yapiyorum , memede uyursada kalani makinayla cekip uyurken veriyorum , anne olmak cok güzel ayni zamanda fedakarlik istiyor elimizden geleni yapalim , birde benim minigi üsüttük sanirim , öksürüyor burnu bogazi tikali yavrumun , kendimde öksürüyordum kuru kuru aynen oglumda öyle oldu sordum acaba sütten mi gecti diye ama gecmez dediler simdiden yavruyu hasta ettik senağlama

Elam bebegin gögsünü iyi alamiyorsa plastik gögüs uclari var onu dene belki denemisindir bebegin emer , birde sütü saginca meme uclari daha bir cikiyor 3-4 saat arayla memeyi sag bebek emse dahi denemekte fayda var

ayy kizlar benim ticker cikmiyor biri bana ticker yapsa ne olur opuyorumnanaktan oglusum 29-09 -2009 da dogdu adresi adresime yollasaniz valla cok makbule gecer firsatiniz olursa , ben kac tane denedim olmadi bir turlu

kızlar benim bi sorunum var, dün ben eften püften bir sebepten dolayı çok üzüldüm ve çok ağladım, şimdi dün akşamdan beri sol göğsümde süt azaldı gibime geliyor, önceden taş gibi olup şişerdi şimdi yumuşak, elimle sıkıyorum, süt geliyor ama epey bi azalma var hissediyorum. şimdi onu eski haline getirmek için ne yapsam, bi fikriniz var mı?mafoldumben

haziran cnmm en önemli şey moralini düzeltmen bol svıı tüket eskisinden daha çoğalacak inşş süttün cnmm
bizde şimdilik bi problem yok süt konusunda allahıma şükürler olsun emişiyoruz uyanık olduğunda hep memede olmak istiyor benimki uyuduğunda bazen 3 saat emmediği oluyor endişeleniyorum haliyle 1 ayı dolsunda kontrolünü bekliyorum kilo alımı ne durumda acaba merak içindeyim

wrose cum ya zaten sorun orda, moralimi düzeltemiyorum bi türlü, loğusalık sendromu başladı galiba bende ((

Benim oğlumda çok zor emiyooo,mama vermedim hiç ama hastanede verdiler =(
evde de emmediği zaman pompalayıp veriyorum biberonla mecburen.bu seferde göğsümü zor alıyo.bazen 5 dk.emiyo bırakıyo bazen yarım saat hiç bırakmadan dinlenerek emiyo,acaba süt gelmese emermi o kadar zaman ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…