- 15 Temmuz 2013
- 4.366
- 5.595
- Konu Sahibi pastanedekikiz
Gaitadakikan cok emip zorlabip tahris olduğundan benim bildigim..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben mama neocate kullandım bana çok faydası oldu. Ben ankaradayım, antalyadan bir doktor önermişti bana da "BilyOn - Çocuk Doktoru" diye bi uygulamadan bulmuştum, Başak Hanım.Canım merhaba alerjiniz ne durumda merak ettim. Benim de oğlum 3 ay 8 günlük. Yaklasık bi aydır katı diyetteyim. Bizimkinin de kakasında kan var. Haliyle diyetten sütümde azalma oldu. Oğlum m doymuyo gibiydi. Dr dan mama istedim ama 3 gündür deniyorum biberon tutmuyo. Mamanın da tadını begenmedi. Aptamil pregomin as bizim mama
Yeni gordum kusura bakmayin. Nohut yiyin. Haslayinca kabugu kolay soyuluyor. Kabuksuz yiyince gaz olmuyor. Az kimyon da atin icine. Kuzu etli nohut yemeyi sut yapar kaliteli de olur. Makarna yiyin. Makarna sut yapar. Kekikli makarna iyi olur kekik de sut yapar ama cok koymayin. İrmik helvasi yapin sivi yag ve su ile. Sutunuzu arttirir. Fistik vanilya koymak yok tabi diyetinizde de oyledir muhtemelen. Bitki cayiyla yulaf deneyebilirsiniz kuru meyveli. Dut kurusu ozellikle. Rezene cayiyla veya papatya cayiyla yapiyordum. Boyle boyle sutumu arttirdim ben ve mama kullanmadan 8 bucuk aylik olduk sukurler olsun. Maşaallah diyelim. :) sut kalitenizi arttiracak seyler yiyin. Enginar kuzu eti yulaf dut kurusu maden suyu nohut semizotu ispanak sogan sarimsak zeytin bunlar kalitesini arttirir sutunuz daha cok yarar. Mama konusuna gelince de smilac alimentum verdi doktor iki veya uc sefer icirdim. Zorla morla dayadim agzina artik:) aglatarak kasikla icirdim resmen. icmiyordu biberondan. Sonra baktim ne oluyoruz olmuyor boyle kendime geldim sacmalama dedim biraktim. :) Dedigim gibi 2-3 gun verdim sadece. Hep sut icti. Siz de ne yapin edin anne sutuyle beslenemenin yolunu bulun. Ve 4 litre su icin. EN AZ. Stresten uzak olursaniz sutunuz de artar kalitesi de dusmez insallah. Alerjisi devam ediyor bu arada. Ben diyetimi yavas yavas acmaya basladim. Biraz sabredin 7. aydan sonra doktor diyetinizi acmaya baslayacak cok az kaldi. Ben yumurtayla sutu actim artik. Zaten geriye hayati degerde pek onemli bir sey yok. Dayanin. Cok gecmis olsunCanım merhaba alerjiniz ne durumda merak ettim. Benim de oğlum 3 ay 8 günlük. Yaklasık bi aydır katı diyetteyim. Bizimkinin de kakasında kan var. Haliyle diyetten sütümde azalma oldu. Oğlum m doymuyo gibiydi. Dr dan mama istedim ama 3 gündür deniyorum biberon tutmuyo. Mamanın da tadını begenmedi. Aptamil pregomin as bizim mama
Evet gecmedik. Sonra ben doktorumu degistirdim zaten. 8. ayda ek gidaya gectik. 6. aydan itibaren sadece gunde 1 kere meyve verdim. Beslenmeme cok dikkat ettim vitaminlerle destekledim. Gelisimi iyi oldu bebegimin doktorum da tebrik etti maşaallah. El birligiyle bu donemi basariyla atlattik dedi simdi ek gidaya gectik. Diyetimi buyuk oranda actim. Mama da vermemis oldum.Bu kadar kati diyetle ek gidayada geçemezsiniz zaten 2 ay sonra. Alerjik bebeklerde mama onemli. Gelisim geriligi yaratabiĺir uzun vadede. Ustelik min 30 gr almasi gerekirken altinda almis. Aylik 60 gr isi degil yani.
Ya simdi sunu da yazayim. Benim kizim 2.5 yasinda 2 ay once memeden kestim buna ragmen hala sutum var. Kizimda sevkle emerdi. Ben buna ragmen mama destegi kullandim gerektiginde.Evet gecmedik. Sonra ben doktorumu degistirdim zaten. 8. ayda ek gidaya gectik. 6. aydan itibaren sadece gunde 1 kere meyve verdim. Beslenmeme cok dikkat ettim vitaminlerle destekledim. Gelisimi iyi oldu bebegimin doktorum da tebrik etti maşaallah. El birligiyle bu donemi basariyla atlattik dedi simdi ek gidaya gectik. Diyetimi buyuk oranda actim. Mama da vermemis oldum.
Yatmadan once emziriyorum ben zaten emerken uyuyakaliyor. Bir ara oncesinde mama vereyim dedim. Verdim de ama bu sefer doydu meme emmedi. Emmeyince uyuyamadi. Simdi gecede 1 kere uyaniyor. Yani 7de yatiriyorum 12de emmek icin uyaniyor sonra sabah 6-7ye kadar uyuyor. O tek emmeyi de yapmayip deliksiz uyusa daha iyi aslinda ama basaramadik. Acaba diyorum son ara ogununu siyez unlu veya irmikli muhallebi mi hazirlasam mama ile. Meyve de karistirirsam belki yer. Muhallebi falan hic yediremedim cunku.Ya simdi sunu da yazayim. Benim kizim 2.5 yasinda 2 ay once memeden kestim buna ragmen hala sutum var. Kizimda sevkle emerdi. Ben buna ragmen mama destegi kullandim gerektiginde.
Hiçbirşey anne sutunun yerini tutmuyor. Ama mamada öcü degil. Bira deneme yanilma yapmak lazim. Misal ben soyle denedim. Gece saat 12 de emerdi kizim uyku ogunu.Emziriyordum kizimi yarim saat kadar cift meme.Ustune biberonla 120 cc hala sagdigim sutu iciyordu. Hemen devaminda.ee o doyana kadar emsin desem 1 saat hic durmaz emer. Sonra emzirme sonrasi mama verdim. Aliyordu.
Eger sagilmis sutum varsa emzirme sonrasi sut verdim O gun sagamadiysam mama veriyordum. Sabaha kadsr deliksiz uyuyordu. Ama sadece emzirip bırakırsam devaminda sut veya mama vermezsem saat basi tekrar kalkiyordu acikip.
Mesajimin buradan sonra ki kismi pek size degil konu sahibi, daha ziyade mama vermek zorunda olan ama vermeye uzulen google da care arayip bu mesaja ulasan anneye, uzulme. Benim ki tercihti verdim. Suan 2.5 yasinda denver testlerinde zihinsel gelisimi 4 yasina denk. Boyu persentilde yuzde 90 kilosu yuzde 50lerde.
Bebek mamaylada buyuyor memeylede. Sen surecin tadini cikar kafi :)
Tam kac aylik suan bebeginiz.Yatmadan once emziriyorum ben zaten emerken uyuyakaliyor. Bir ara oncesinde mama vereyim dedim. Verdim de ama bu sefer doydu meme emmedi. Emmeyince uyuyamadi. Simdi gecede 1 kere uyaniyor. Yani 7de yatiriyorum 12de emmek icin uyaniyor sonra sabah 6-7ye kadar uyuyor. O tek emmeyi de yapmayip deliksiz uyusa daha iyi aslinda ama basaramadik. Acaba diyorum son ara ogununu siyez unlu veya irmikli muhallebi mi hazirlasam mama ile. Meyve de karistirirsam belki yer. Muhallebi falan hic yediremedim cunku.
bebek mama ile de buyur meme ile de elbette. Tercih eden veya sutu olmayan illaki mama verebilir. Ama anne sutu varken sonuna kadar her kapiyi zorlamak lazim mama vermemek adina. Bu da benim gorusum tabi sadece
8 ay 16 gunTam kac aylik suan bebeginiz.
Aa. Ama uyki ogununu kesmek icin cok erken. Doktorlar 1 yasina kadar uyku ogunu oneriyorm brnim doktorum 18 aya kadar verebilesin demisti. Ben 2 yasinda anca kesebildim :)8 ay 16 gun
Öncelikle bebekler anne sütünü memeden emmeye alışınca biberondan almak istemiyo. Mamayı biberondan içebilir. Gelelim kilo konusuna benim bebeğim 41 + da 2900 doğdu ki bir iki hafta zayıfladı sonra almaya başladı ve her zaman akranlarindan daha zayıftı ek gıdaya geçince iyice toparladı 5 buçuk aylık olana kadar sadec anne sütüyle gittim sonra yavaş yavaş ek gıdaya başladık. Ben de sizinle aynı fikirdeyim eğer bebeğiniz ciddi bir gelişim sorunu yasamiyorsa ki anlattiklarinizdan öyle olduğunu anlıyorum . O zaman anne sütünü azaltmanın anlami yok. Belirtilen rakamlar ortalama rakamlardir yani 2 Gr düşük gidiyo diye büyük sorun olmaz. Ben bunu kendi çocuğumda deneyimledim başlarda ben de çok sorun ettim kafama taktım ama her bebek özel her bünye farklı.Merhaba. Bebegim 3 ay 18 gunluk. Alerjik bir bebek gelisimi durdu alerjiden dolayi o yuzden diyet yapiyorum bende. Sadece kuzu eti var. Balik tavuk dana eti yok. Yumurta ve soya dahil tum sut ve sut urunleri yasak. Elma armut ayva muzdan baska meyve yok. Kuruyemisler domates hurma boza vs yasak... Ama vitaminler kullaniyorum. bu diyetle gunde 28 gram aldi. Doktor 30-37 gram almasi lazimdi en az dedi ve alerji mamasina baslasin dedi gunde iki ogun ver dedi. Zaten gece dahil gunde 5 kere emen bir bebek. 2si mama olursa daha az anne sutu alir. Bende hic mama taraftari degilim sut varsa. Mama verenler gucenmesin ne olur. Kimse anne sutu varken ve evde cocuguna bakiyorsa sadece mama vermek istemez herhalde sonucta. Yani gunde 2 gram eksiklik ayda 60 gram eder. Cok mu buyuk eksiklik bu anlamadim ki? Ek gidaya gecmemize de az kaldi 2 ay falan. Ek gidaya baslayinca kilo alir mi? Annemle biraz istisare yaptik da 2 ay daha sadece sut icsin sonra zaten kilo alir dedik ama boyle bir sey yasayan var mi ne yaptiniz? Veya fikri olan var mi ne yapmaliyim? Memeyle devam edersek kotuluk mu yapmis olurum bebegime? Ayrica biberon agzina almiyor cok denedim disarida sut sagip vereyim diye ama tutmadi emzik bile emmiyor mamayi nasil iciririm hic bilmiyorum.
Doktor muhallebi vermemi soyledi gunde bir kere tercihen aksam ara ogunu olarak gece iyi uyur diye ama hic veremedim. Meyveyle tatlandirayim demistim ama dogru meyveden sonra da uyumayabilir. Gece uyanmamasi daha iyi olur dedi doktoru ancak uyanmadan olmuyor tabi simdilik. Bakalim. :)Aa. Ama uyki ogununu kesmek icin cok erken. Doktorlar 1 yasina kadar uyku ogunu oneriyorm brnim doktorum 18 aya kadar verebilesin demisti. Ben 2 yasinda anca kesebildim :)
Bu ayda ozellikle alerjik bir bebekte muhallebi vermeyin. Zaten uyku ogununde meyve vermek dogru degil. Meyveler yuksek enerji ve seker iceriyor. Hem uyku dengesini bozuyor. Hemde diyabet riski yaratiyor.
Eger bebeginizin kati gidada yutma sorunu yoksa muz yulaf kuru uzum alerjisi yoksa ceviz karistirip kurabiye gibi yapip firinlayin. Hem sahane dis kasiyor hem besleyici hemde tok tutuyor.Doktor muhallebi vermemi soyledi gunde bir kere tercihen aksam ara ogunu olarak gece iyi uyur diye ama hic veremedim. Meyveyle tatlandirayim demistim ama dogru meyveden sonra da uyumayabilir. Gece uyanmamasi daha iyi olur dedi doktoru ancak uyanmadan olmuyor tabi simdilik. Bakalim. :)
Bu saydıgın herşey yasak bana. Dut kurusu ve semiz otu hariç. Şuan 4 aylık 8 günlük olmuşuz. Katı diyetteyim neye alerjimiz var hala bulamadık. Herşeyi kesmemize ragmen. Kakadaki kan geçmedi. Dr emzirmeyi bıra dedi en son. Ve mamayı hala içiremiyorum. Mümkün değil biberon almıyoYeni gordum kusura bakmayin. Nohut yiyin. Haslayinca kabugu kolay soyuluyor. Kabuksuz yiyince gaz olmuyor. Az kimyon da atin icine. Kuzu etli nohut yemeyi sut yapar kaliteli de olur. Makarna yiyin. Makarna sut yapar. Kekikli makarna iyi olur kekik de sut yapar ama cok koymayin. İrmik helvasi yapin sivi yag ve su ile. Sutunuzu arttirir. Fistik vanilya koymak yok tabi diyetinizde de oyledir muhtemelen. Bitki cayiyla yulaf deneyebilirsiniz kuru meyveli. Dut kurusu ozellikle. Rezene cayiyla veya papatya cayiyla yapiyordum. Boyle boyle sutumu arttirdim ben ve mama kullanmadan 8 bucuk aylik olduk sukurler olsun. Maşaallah diyelim. :) sut kalitenizi arttiracak seyler yiyin. Enginar kuzu eti yulaf dut kurusu maden suyu nohut semizotu ispanak sogan sarimsak zeytin bunlar kalitesini arttirir sutunuz daha cok yarar. Mama konusuna gelince de smilac alimentum verdi doktor iki veya uc sefer icirdim. Zorla morla dayadim agzina artik:) aglatarak kasikla icirdim resmen. icmiyordu biberondan. Sonra baktim ne oluyoruz olmuyor boyle kendime geldim sacmalama dedim biraktim. :) Dedigim gibi 2-3 gun verdim sadece. Hep sut icti. Siz de ne yapin edin anne sutuyle beslenemenin yolunu bulun. Ve 4 litre su icin. EN AZ. Stresten uzak olursaniz sutunuz de artar kalitesi de dusmez insallah. Alerjisi devam ediyor bu arada. Ben diyetimi yavas yavas acmaya basladim. Biraz sabredin 7. aydan sonra doktor diyetinizi acmaya baslayacak cok az kaldi. Ben yumurtayla sutu actim artik. Zaten geriye hayati degerde pek onemli bir sey yok. Dayanin. Cok gecmis olsun
Neler yiyorsunuz peki yazabilir misinizBu saydıgın herşey yasak bana. Dut kurusu ve semiz otu hariç. Şuan 4 aylık 8 günlük olmuşuz. Katı diyetteyim neye alerjimiz var hala bulamadık. Herşeyi kesmemize ragmen. Kakadaki kan geçmedi. Dr emzirmeyi bıra dedi en son. Ve mamayı hala içiremiyorum. Mümkün değil biberon almıyo
Patates salatalık kavun. Süt için hurma. Akşam da genelde tavuk. Sebze yemeği domatessiz ve salçasız. Biber salçası kullanıyorum ama. Baharat da yasak tabi..Neler yiyorsunuz peki yazabilir misiniz
Tam olarak yasak listenizi yazsaydiniz fikir alisverisi yapabilirdik hani. Bes doktor degistirdim ben epeyi bilgi topladim bu konuda cunku. Gordugum kadariyla tavuk yiyorsunuz ve tavuk da alerjik gidadir. Kavun ozellikle... hurmayi da bana kesinlikle yeme kanama yapar o demisti doktorum. Et olarak sadece kuzu eti yiyordum ben. O yuzden bilemedim simdi. Belki de alerji yapan seyleri hala yiyorsunuzdur... kesmeyin sutu. İsterseniz bana yasak olanlari yazayim, doktorunuzla paylasin. Bazen onlar da unutabiliyor. Ornegin ben sormasaydim doktorum ozellikle tarcin ve karabiberin kanama yapacagini soylememisti. Kekik yiyebilirsin ama karabiber tarcin yasak demisti. Anlatabildim mi yani bir daha danisin tek tek her yediginiziDr genel olarak alerji olabilecek her besini kesti. Lakin bi ilerleme olmadı
Anne sütünün proteinine karşı alerji olabilir emzirmeyi kesin dedi. De. Ben kesmedim. Bugun gastroenteroloji dr una da bi görünecez bakalım o ne derse artık
Canım son bi ay yediğim herşeyi not alıyordum ve bu listeyi druma da gösterdim yediklerimi kaç kere. Kes dediğini kestim zaten. Yasaklı olanlar şunlarTam olarak yasak listenizi yazsaydiniz fikir alisverisi yapabilirdik hani. Bes doktor degistirdim ben epeyi bilgi topladim bu konuda cunku. Gordugum kadariyla tavuk yiyorsunuz ve tavuk da alerjik gidadir. Kavun ozellikle... hurmayi da bana kesinlikle yeme kanama yapar o demisti doktorum. Et olarak sadece kuzu eti yiyordum ben. O yuzden bilemedim simdi. Belki de alerji yapan seyleri hala yiyorsunuzdur... kesmeyin sutu. İsterseniz bana yasak olanlari yazayim, doktorunuzla paylasin. Bazen onlar da unutabiliyor. Ornegin ben sormasaydim doktorum ozellikle tarcin ve karabiberin kanama yapacagini soylememisti. Kekik yiyebilirsin ama karabiber tarcin yasak demisti. Anlatabildim mi yani bir daha danisin tek tek her yediginizi
Ve bugun gastroenteroloji dr una da göründük. Onunn ve kendi alerji dr umun ortak kararı ile emzirmeyi 15 günlük sonlardırdık 15 gün sadece mama alacak dedi. Bu arada diyeti de bıraktım şimdilik sütümü sagıp kaldırıyorum. Düzelme olursa mamaya devam eger olmazsa ona göre yol izlicez artık bakalımCanım son bi ay yediğim herşeyi not alıyordum ve bu listeyi druma da gösterdim yediklerimi kaç kere. Kes dediğini kestim zaten. Yasaklı olanlar şunlar
Süt ürünleri
Yumurta
Dana eti kuzu eti..
Baklagiller
Bugday
Soya..
Zeytinyagı dışındaki diğer tüm yağlar yasak
Domates çilek narenciye kahve çikolata
Mısır
Pirinç
Tüm baharatlar