Çocuk Hastalıkları Kizlar bebeğimin karaciğer enzimleri yüksek cikiyor nedendir bilen var mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba canim genetik tahmini bize hiç yapması doktorumuz ne zamandır getiriyorsunuz doktora çocuğunuzu biz 10 aydır takipteyiz bazen normale iniyor değerleri ama genelde hafif yüksek primer siroz olma ihtimali ne kadar dedi sizin doktorunuz ve kadar zamanda kendini gösterir acaba o kadar çok düşünüyorum ki moralim sürekli bozuluyor çok korkuyorum Allah evlatlarımıza saglok versin
Biz tesadufen ogrendik yaklasik 5aydir gelip gidiyoruz ama bir senedi yuksek enzimlerimiz. Ihtimal soylemedi negatif ciktigi icin. Dua edin kendini gostermesin primer bilier siroz. Sizde belirtileri var mi sarilik karinda sisme vesaire? Ultrason cektirdiniz mi? Hepatitlere bakildi mi?

Evet canim ultrason cekildi karnı normal satılık yok ancak ilk doğdugu zaman 3 ayda gecti sariligi gec geçti ve biz sarılığı geçmesi diye ilk doktora götürmüştük öyle öğrendik değerleri yüksek diye ancak o zamanda 8 gun ilk doğduğu zaman küvete kaldı hastane enjeksiyon kaptı doğduğunda antibiyotik aldığı için ona bağladık ilk zamanlar sonra ulsafolk diye bi ilaç kullandık sonra değerleri düzeldi 30 lara düştü her hasta olmasında değerler çıkıyor ve biz 8 aylıkken grip oldi o zaman işte antibiyotik kullanmak zorunda kaldık tekrar en yüksek o dönem oldi 210 oldu zamanla düştü 110 75 55 o aldığı ilaçtan o kadar yükseldi ancak normal olduğu zemanlar da hafif yukseklok var 50 60 65 falan şuan sadece bizim sorunumuz tek alt ast ama genetik tahlili hiç yapması sanirim

Evet canim ultrason cekildi karnı normal satılık yok ancak ilk doğdugu zaman 3 ayda gecti sariligi gec geçti ve biz sarılığı geçmesi diye ilk doktora götürmüştük öyle öğrendik değerleri yüksek diye ancak o zamanda 8 gun ilk doğduğu zaman küvete kaldı hastane enjeksiyon kaptı doğduğunda antibiyotik aldığı için ona bağladık ilk zamanlar sonra ulsafolk diye bi ilaç kullandık sonra değerleri düzeldi 30 lara düştü her hasta olmasında değerler çıkıyor ve biz 8 aylıkken grip oldi o zaman işte antibiyotik kullanmak zorunda kaldık tekrar en yüksek o dönem oldi 210 oldu zamanla düştü 110 75 55 o aldığı ilaçtan o kadar yükseldi ancak normal olduğu zemanlar da hafif yukseklok var 50 60 65 falan şuan sadece bizim sorunumuz tek alt ast ama genetik tahlili hiç yapması sanirim
Hepatitlere bakildi mi peki? Bir de cocuklar grip oldugu zamanlar bu degerlerin yuksek olmasi cok normal. Umarim bir seyi yoktur. Hepatit A,B,C? Gizli hepatitler?

Bir de bu ilac safra kesessi tedavisinde kullanilmiyor mu? Neden kullandiniz? Hangi sehirdesiniz? Hangi bolum bakiyor?

Afp aptt inr ck ldh amilaz falan hormonlarına hepsine bakıldı trabzonda çocuk gastroentolojisine gidiyoruz doktorsuz prof. Ilgisi alakası sagolasun iyi anlatiyor ayrintili da ancak hep bi ikilemede kaliyoruz

Bu arada aynı bizim gibi sorunu olan bi aile izmire gitmiş parca aldırmışlar çocuktan ancak temiz çıkmış aile çok endişeli olduğu için beklememiş gitmişler ama iyi çıkmış sonucu ve onun değerleri cok yüksekmiş doktorumuz öyle anlattı ama bi kaç ayda düzelmesi gerekiyor dedi bu değerlerin sadece primer sirozda bahsetti hanı ilerde olabilir diye ama iyi düşün iyi olsun lütfen dedi belkide olmicak kendiliğinden düzelecek 1 yaşından sonra değerleri dedi bizde bu 1 yaşı bekledik yeni doldu yaşı bu ay gidicez işte bakalım şimdi ne çıkar 10 aydır araştırmadigim olmadigim karaciğerle ilgili makale kalmamıştır herhalde

Bu arada aynı bizim gibi sorunu olan bi aile izmire gitmiş parca aldırmışlar çocuktan ancak temiz çıkmış aile çok endişeli olduğu için beklememiş gitmişler ama iyi çıkmış sonucu ve onun değerleri cok yüksekmiş doktorumuz öyle anlattı ama bi kaç ayda düzelmesi gerekiyor dedi bu değerlerin sadece primer sirozda bahsetti hanı ilerde olabilir diye ama iyi düşün iyi olsun lütfen dedi belkide olmicak kendiliğinden düzelecek 1 yaşından sonra değerleri dedi bizde bu 1 yaşı bekledik yeni doldu yaşı bu ay gidicez işte bakalım şimdi ne çıkar 10 aydır araştırmadigim olmadigim karaciğerle ilgili makale kalmamıştır herhalde
Allah hayirlisin versin . Iletisimde kalalim lutfen. Birbirimizle paylasiriz hic degilse. Allah hepsine acil sifa versin insallah

Amin inşallah çocuk benim için çok hassas bi durum dayanamıyorum bebeklerin çocukların hasta olmasına kendi çocuğuna hiç inşallah hep dua ediyorum hepimizin yavrularına şifa versin rabbim değişim bi durum yaşarsak yazarım canim sende yaz mutlaka geçmiş olsun..

Amin inşallah çocuk benim için çok hassas bi durum dayanamıyorum bebeklerin çocukların hasta olmasına kendi çocuğuna hiç inşallah hep dua ediyorum hepimizin yavrularına şifa versin rabbim değişim bi durum yaşarsak yazarım canim sende yaz mutlaka geçmiş olsun..
Valla aklima takildi simdi bu primer biliyer siroz. Zaten okumaya korkuyorum.. Ilk pozitif ciktiginda kafayi yiyecektim. Sonra negatif oldu. Peki bilginiz var mi neymis bu tedavisi var mi? Doktorunuz bilgi verdi mi? Internette en korkunclari yaziyor.

Siroz işte cnm bazen nedeni bilinmeyen biseyden ötürü karacigerin hasar gormesi bu hasar zamanla karaciğeri bitiriyor ve tedaviaode yok organ nakli tek cozum kimi insan sirozdan 5 yil kimi 10 yil ortalama yaşam süreci tabi Allah bilir de benim bi tanıdığım siroz 20 yıldır yaşıyor amann boşver düşünme bunları bizim çocuklarımız iyi olacak allah'ın izniyle inşallah

Siroz işte cnm bazen nedeni bilinmeyen biseyden ötürü karacigerin hasar gormesi bu hasar zamanla karaciğeri bitiriyor ve tedaviaode yok organ nakli tek cozum kimi insan sirozdan 5 yil kimi 10 yil ortalama yaşam süreci tabi Allah bilir de benim bi tanıdığım siroz 20 yıldır yaşıyor amann boşver düşünme bunları bizim çocuklarımız iyi olacak allah'ın izniyle inşallah
Allahim insallah ya :KK43:

Benm bebeğimin de alt ast si yüksek çıkıyor 1 hafta sonra 5 aylık olcak..özele götürdüm Trabzonda dün yine yüksek çıktı..Ama git falan diğer değerleri normal..bazı kanları ankaraya gönderdiler hastalık var mı diye bakılacak..haftaya sonuçları görmeye gidicez bir de çocuğk gastroenterolojiye gösterin dedi..sonuçları alalım da göstericez çok korkuyorum stresten sütüm de azaldı :KK43:

Benm bebeğimin de alt ast si yüksek çıkıyor 1 hafta sonra 5 aylık olcak..özele götürdüm Trabzonda dün yine yüksek çıktı..Ama git falan diğer değerleri normal..bazı kanları ankaraya gönderdiler hastalık var mı diye bakılacak..haftaya sonuçları görmeye gidicez bir de çocuğk gastroenterolojiye gösterin dedi..sonuçları alalım da göstericez çok korkuyorum stresten sütüm de azaldı :KK43:
Korku yok sakinlik var. Yoksa inanin bütün emekler cöp kac aydir gidip geliyoruz. Sakinligi koruyun benisede guzel enerjilerinizi verin. Bir sey olmayacak insallah. Belkide bi grip gecirecek ondan yukseldi. Sonuclari alinca yazin mutlaka:KK15:

Sizinki kaç aylık oldu değerleri sanırım hala düşmedi. Bizimki doğduğundan beri yüksek ama sarılık falandı ona bağladılar çok da üstüne düşmemiştik normale döner diye ama yok sonunda götürdük bakalim neler çıkcak çok yıprandık okumaktan bi hal oldum okudukça mahvoldum

Sizinki kaç aylık oldu değerleri sanırım hala düşmedi. Bizimki doğduğundan beri yüksek ama sarılık falandı ona bağladılar çok da üstüne düşmemiştik normale döner diye ama yok sonunda götürdük bakalim neler çıkcak çok yıprandık okumaktan bi hal oldum okudukça mahvoldum
Biz tesadufen farkettik rutin kontroller icin gidince kan verdik farkedildi. Bizdede sonuc bulunamadi hâla. Degerler ortalarda seyrediyor. Cok yukselmesi durumunda biyopsi olacagiz. Bu sizi korkutmasin basit bi islem artik Allahin izniyle. Netten okumayin uyuyamazsiniz. Bol dua edin ettirin. Bir de genetik tahlilimiz var cikacak olan onu bekliyoruz. Sizinde Allah yardimciniz olsun. Doktorunuz ne diyorsa dogrusu odur. Internette en facialari yaziyor.:KK20:

Netten okuyunca zaten dünya başımıza yıkıldı ve cuma gününü iple çekiyorum sonuçları merak ediyorum..yani sebep ne olabilir ki diye sorgulaya sorgulaya bi hal olduk..genetik tahlil nasıl yapılıyor :KK43:

X