- Konu Sahibi gazeldustubaglara
ben öyle 5 kg bişy almadığımdan sorun olmadı az ve sık alıyorum gereken şeyleri hem tazeliğini koruyor böylece
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kesinlikle bez torba ve kısmen soğuk bir yer ...ben kendime bez torbalar diktim bulgur mercimek falan onlarda zaten öyle çok değil en fazla 5 kilo alırım torbalarıma koyarım durur kilerim var kiler dedimse evim dubleks merdiven boşluğunu tuğlayla ördürüp kiler yapmıştım orası diğer odalardan soğuk olur orda duruyo..bir de bu olca salçalardan kullanıyorum bitmiş plastik bidonları ve yağ bidonları varya 5 lt onlarda da sakladıklarım oluyo... kışın neyse de yazın depolamam öyle çok çok alıp yetecek kadar alırım malum yazın dayanmıyo...haa eğer soğuk bi memleketteysen bez torbalarda plastik çekmeceler oluyorya onlara koy ve balkonunda dursun bişey olmuyo kar yağmur görmüyen bi yere..azar azar mutfağıma büyük reçel kavanozlarına koyup getiriyorum ...şimdilik aklıma bunlar geldi ..
bizde annemle kurutup abimlere götürmüştük almanyaya 3 gün sonra tavanda gezen kurtları görünce aklımız durdu resmen meğer yengem onları götürdüğümz poşette saklamış o zaman kurtlanmış attık tabi ama bez torba özellikle tavsiye ederim hoşafa bayılırım..şeker yerine pekmezle yaparım ben...yağ bidonlarında benimkiler şimdilik ama bez torba mantıklı geldi..plastiklerin sağlıklı olmadığını düşündüğüm için yeni fikir için sordum bu soruyu..bez torba iyi fikir..çok sıcak biyerde değilim ama yinede güve oldu..en çok neye üzüldüm biliyomusun..anneannem taa köyden kayısı kurusu göndermiş..bilirsin kayısı kurusunu değilmi... kayısıları çatıda kurutur taş gibi sertleşir kışında hoşaf yapar..çok güzel olur..5 kiloluk yağ bidonu doluydu..bana geldikten bir ay sonra güvelenmiş.ay nasıl üzüldüm yaa..utancımdan söyleyemedim bile..kadın emek zahmet yapmış günlerce kurutmuş güneşte..yollamış taa köyden.. çok üzüldüm..keşke cama koysaydım sıcağı pek iletmezdi sanki içine..güvelenmeyecekti belkide..
bizde annemle kurutup abimlere götürmüştük almanyaya 3 gün sonra tavanda gezen kurtları görünce aklımız durdu resmen meğer yengem onları götürdüğümz poşette saklamış o zaman kurtlanmış attık tabi ama bez torba özellikle tavsiye ederim hoşafa bayılırım..şeker yerine pekmezle yaparım ben...
bir de mutlaka içlerine tuz at canım o da çok etkili bir yöntem hatta ekmeğini sakladığın kutu ekmeklik vs. ona da tuz at daha geç küflenir ekmekler..
canım bu konuyu sorular sorunlar tavsiyeler kısmında açsaydın daha iyi olurdu. böyle konular orda tartışılıp bilgi alışverişi yapılıyor.
bezden keseler dikmek cok guzel bir fikir gercekten bende denicem.
ama yaz ayinda serin yer bulmak zor o yuzden buzdolabina koymak lazim saniirm.
aynen cnm ya ben de buzdolabina koyuyorum..(antalya)Tabiki buzdolapta akdeniz bölgesinde bunları süslü kavonozlu raflarda tutamazsınız,kurtlanır ,bilesiniz
ben tupperware in saklama kavanozlarını kullanıyorum, camda bile böceklenmeyi önleyemedim, malum nemli bir bölgede yaşıyoruz. ayrıca görüntü açısından da dekoratif, ortaya koysan bile göze batmıyorlar. pahalı ama değer, tavsiye ederim...
bezler cok iyi oluyor,gercekten de kurtlanma falan olmuyor..arkadaşlar bana evlenirken annem bez torba dikmişti onların içleri beşer kilo alıyor malum ankara soğuk memleket benimki salonda konsolun içinde duruyor torbalar mutfakta bir dolabıma da cam kavanozlar aldım cicili bicili birer kilo alıyor bittikçe salondan getirip dolduruyorum .şimdiye kadar hiç böceklenme yaşamadım
hangileri iyi acaba almayi cok istiyorum ben de...tuppervareler bızım evde acayıp guzel saklıyo netten bakın ıstersenız