• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bakliyatlarınızı nerede muhafaza ediyorsunuz???

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar belki çok saçma gelecek size ama bence fikire ihtiyaç duyanlar için bi erak konusu bu..bende tabi...evinizde bulgur şeker mercimek pirinç fasülye veya nohut tarzı bakliyatları nerede ve neyin içinde saklıyorsunuz.. hangi kaplara koyuyorsunuz.. lütfen cevap yazın..

Tabiki buzdolapta akdeniz bölgesinde bunları süslü kavonozlu raflarda tutamazsınız,kurtlanır ,bilesiniz

ben tupperware in saklama kavanozlarını kullanıyorum, camda bile böceklenmeyi önleyemedim, malum nemli bir bölgede yaşıyoruz. ayrıca görüntü açısından da dekoratif, ortaya koysan bile göze batmıyorlar. pahalı ama değer, tavsiye ederim...

ben tupperware in saklama kavanozlarını kullanıyorum, camda bile böceklenmeyi önleyemedim, malum nemli bir bölgede yaşıyoruz. ayrıca görüntü açısından da dekoratif, ortaya koysan bile göze batmıyorlar. pahalı ama değer, tavsiye ederim...

onlarda çok pahalı canım yaa..cep yakıyo valla..sonuçta plastik değmez diye geçiyo aklımdan..

ben de öyle düşünüyordum, saklamadaki başarısını görünce değer dedim. kısım kısım aldım zaten hepsini almak ne mümkün :))

Ben camda saklamayı denedim ama böceklenme sorunu oldu.Şuanda 1 kg lık plastik kavanozlarda mutfak dolabında saklıyorum.2 kişi olduğumuz için 1 kg lık kavanozlar yetiyor.Evdeki kişi sayısına göre ihtiyaca göre daha büyk kavanozlarda olabilir.

Benim kavanozlarım bu resimdekine benziyor ama bu cam ben plastiğini aldım.
$daybuyday-vidrex-cam-saklama-kavanozu-orta.jpg

Son düzenleme:
onlarda çok pahalı canım yaa..cep yakıyo valla..sonuçta plastik değmez diye geçiyo aklımdan..

Uygun fiyatlı birşey istiyorsan turşu kurulan plastik bidonlardanda alabilirsin.Sonuçta aynı işi görüyor.:34:Aşağıda resmini eklediğim kavanozların küçük boylarını kullanabilirsin.Fiyatıda 1 yada 2 tl dir en fazla.

$SDC11316.JPG

Kuru bakliyatları saklarken içine kaya tuzu yani iri tuz alıp bir avuç serpiştirir yada oranına göre biraz daha fazla koyarsanız. Guvelenme böçeklenme oluşmaz...

cam kilitli kavanozlar aldım onlarda muhafaza edıyorum ya da tupperware urunlerıne koyuyorum kesınlıkle uzun sure dayanıyo ne alırsan posetınde bırakma canım en iisi cam kavanoz yada tupperware

arkadaşlar bana evlenirken annem bez torba dikmişti onların içleri beşer kilo alıyor malum ankara soğuk memleket benimki salonda konsolun içinde duruyor torbalar mutfakta bir dolabıma da cam kavanozlar aldım cicili bicili birer kilo alıyor bittikçe salondan getirip dolduruyorum .şimdiye kadar hiç böceklenme yaşamadım

arkadaşlar bana evlenirken annem bez torba dikmişti onların içleri beşer kilo alıyor malum ankara soğuk memleket benimki salonda konsolun içinde duruyor torbalar mutfakta bir dolabıma da cam kavanozlar aldım cicili bicili birer kilo alıyor bittikçe salondan getirip dolduruyorum .şimdiye kadar hiç böceklenme yaşamadım

aa benım annemde ankalralı anneannem yazın ankaraya gider köye kışında istanbula gelir o da hep köyden bişiy getırecegı zaman bez keselere koyar bişiyde olmaz valla ne kurtlanma ne böceklenme mis gibi dururdu tarhana bulgur

Hangi seriden aldın canım sen saklama kaplarını? Şeker ya da tuzu yapış yapış olma durumundan da koruyor mu bu tupperwareler?

Back