valla biyolog arkadaşım eğitim araştırma hastanesinde çalışıyor
bölgedeki tek eğitim araştırma
aslında bölgedeki tek yoğun bakımı cerrahisi olan devlet hastanesi burası desem yalan olmaz, ilçe hastaneleri sağlık ocağı gibi burada çünkü
kalanlar da özel
neyse iste kız halk sağlığa geçsem diye uğraşıyor, bu bir bakıma hemşirenin gidip huzurevinde çalışmasıyla aynı şey. nöbet yok h.sonu yok sadece 5 gün 8-5 mesai. kız kan bankasında çalışıyor çünkü ve bıktı sürekli gece çalışıyor. daha bu kız evli de değil. evli olsa eşini görmeyecek yani (eşi normal mesai saatinde çalışan biri olsa görüşemezler). düşünün. yazmayın mesai diyor, hiç yazmadıkları ay 120 saat filan mesaisi oluyor. normalde bir insana mesai yazmak yasadışı
orada 10 bin lira az alacak 3-5 değil bakın 10 bin
neden çünkü personel yok olanları sorunlu - kolay değil insanla ve sorunlu mesai arkadaşlarıyla cebelleşmek. hastanede uyuşturucu ticaretinden dosyası olan insanlar filan var
burası turistik yer, var böyle vakalar. başka yerlerde de başka naneler vardır kesin.
çok kişi de eyt ile gitti, böyle büyük hastaneler hele hele daha büyük şehirlerdeki üniversite hastaneleri şehir hastaneleri filan inanın ana baba günü. acilde yoğun servislerde çalışmak kolay değil yani.
kısacası
herşey her zaman para değil meslekte 15. yılına gelince insan başlarım parasına diyebiliyor biliyor mesela
belki çoluk çocuk derdinde olanlar öyle değildir bilemiyorum benim etrafım bekar.