• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar atandım ama fikirlerinize ihtiyacım var.

Döneriniz yoksa maaşınız düşük olur. Sağlık personellerin maaşı dönerle artar bu kısmı bir araştırın diyeceğim de atanmışsınız zaten hayırlı olsun.

Canım hayırlı olsun öncelikle
İlçe olmasini sorun etme, diğer sağlık bakanlığı ataması da olsa il merkezinin garantisi yok. Bu sene alımlar düştü, puanın çok parlak degildi, geçmiş yıllarda Corona felan derken Alım çok oldu o puana merkezler geldi ama bundan sonra ne olacağı bilinmezlik. Aynı şekilde bu sene öğretmen alımları da çok az.

İlçe olmasi başlangıç için çok daha iyi. Maaşı düşük olacak belki ama kiranda yüksek olmayacak.

Öncelikle git çalışma ortamını göre öyle karar ver istersen
Canım çok iyi özetlemişsin. Yani sağlık bakanlığında gelecek yerler belli. İl geleceği garanti değil. Bakan sayı alındı falan diyor ama süreç yavaş ilerliyor. Belki de sınavdan sonraya bırakacak bilmiyoruz ki. Puanıma gelse İstanbul, Erzincan, Erzurum gelir e buralar da pahalı. Maaşı döner ve nöbet ücreti yok aşağı yukarı 24 25 bin. Ocakta zamlanacakmış ama. Aynen bir gideyim ortamı göreyim zaten ayın 20 sine kadar evrak götürmek gerekiyor şahsen. O arada görürüm ortamı, ekiptekileri. Oturduğum yerden iş ayağıma gelmiyor kızlar. Hangi iş dört dörtlük ki yani ASSOSyal ASSOSyalASSOSyal hesabı doğrulanmış üye. Sürekli burada kalmam diyorum 4 yıl dolunca tayin istenir ya da bakılır tekrar sınava hazırlanılır o 1 yıl cezayı göze alıp. Şimdi gidip bir düzen kurmalıyım. Valla aile evinde kendimi hiçbir işe yaramaz hissediyorum. Olmuyor yani. Herkes bir laf söylüyor. Hala atanamadın şöyle, böyle. Neler duydum neler. Puanım parlak değildi evet o dönemlerde biliyorsunuz yeğenime baktık annemle. Kimse de çıkıp bu kızın sınavı 2 senede bir demedi. Herkes kendi çıkarının peşindeymiş bunu anladım geç de olsa. Çocuk uyuduğunda ders çalışabiliyordum sadece. Başkaları gibi imkanım olmadı bu beni yaralasa da önüme bakmam lazım geçmişe gidip üzülünce değişmiyor hiçbir şey. Ders çalışma ortamını sağlayamadılar sonra da çıkıp neden atanamadın neden şöyle böyle dediler. Kapasiten yok diyen bile oldu ya. Akrabalarım kimseyi dinleme git diyorlar. Bu bir fırsat diyorlar. Zaten 1 kişi açmıştı yedek onu da kimse yazmamış bana geldi.

Bir-Yolcu Bir-Yolcu siz sanırım Sorgunda yaşıyorsunuz. Arama yaptım sitede o şekilde gördüm. Bilgilerinize ihtiyacım var. Aktarırsanız çok sevinirim.

Sanki dejavu görüyorum,bir ara aynı dertlerle mahh mahh de habire konu açıp duruyordu,o da hemşire,ama sonunda atandı ve çalışıyor şu an.
Sizin adınıza sevindim konu sahibi,başarılar

Kızlar merhaba herkese. Yozgatın bir ilçesine huzurevine atandım. Yedeklere tercih hakkı vermişlerdi. Bugün öğrendim sonucunu. Ben yakından uzağa doğru sıralamıştım. Hatta burası da gelmez diyordum bana. Ailem o zaman hiç yol göstermedi. Ben kafama göre yazdım. Kimse şöyle şöyle yap demedi. Şimdi de diyorlar ki illeri başa yazıp ilçeleri aşağı yazsaydın. Yok şöyle, yok uzak, yok kenar semtte huzurevi. Kafam allak bullak. Biliyorsunuz 2020 mezunuyum. Üniversite hastanelerine tayin hakkı olmadığı için gitmedim. Burada tayin hakkı var diye duydum. Hastaneden rahatmış. 8 5 mesai imiş. Aradım 3 hemşire var sen gelince 4 olacaksınız dedi müdüre hanım. Hastaneye göre ama döner +nöbet ücreti yokmuş. Kızlar lütfen akıl verin. Akrabalar kesinlikle git bir yerden başla diyorlar. Evde çok bunaldım 3 yılda. Sağlık bakanlığını beklesem orada da İstanbul, Erzincan, Erzurum falan gelecekti çok da bir şansım yoktu. Burada annem de benimle gelecek. Ev bakacağız. Evrakları ayın 20 sine kadar götürmem gerekiyormuş. Fikirlerinize ihtiyacım var. İlçe olması çok mu dezavantaj yani? Hasta sayısı 65 miş. Gitsem sağlık bakanlığına tercih veremem bir daha ve istifa edince bile 1 yıl cezası var gitmesem atanacağım da meçhul sağlık bakanlığına.
Hayırlı olsun. İlçe olmasi ilk atama için daha uygun gibi geldi bana. Mesleğe alismaniz tecrübe için güzel fırsat. 🥰

Sanki dejavu görüyorum,bir ara aynı dertlerle mahh mahh de habire konu açıp duruyordu,o da hemşire,ama sonunda atandı ve çalışıyor şu an.
Sizin adınıza sevindim konu sahibi,başarılar
Evet o da çok fikir almıştı sizlerden. Teşekkür ederim. İnşallah sonu güzel olur diye umuyorum 🙏🙏

Millet işsizlikten kırılıyor ve 3 sene beklemissiniz ve yorumlarda gördüğüm kadarıyla ailenizde sıkıntılı ben olsam giderdim ilçe masrafsız olur para biriktirir kredi çeker seneye araba alırdım arabanız varsa da arsa alın ilcedeyken
Yani neyi begenmediniz anlamadım ben 8 yıldır Tekirdağın ilçesinde öğretmenlik yapıyorum ucuz falanda değil İstanbul'la yarışıyor keşke ilk atamada daha ucuz bir yere gidip şimdi buralara gelseymisim diyorum
Mızmız insanlardan da nefret ediyorum oturun evinizde o zaman 3 yıl daha bekleyin ilçede yaşamaktan iyidir herhalde Paris'e falan mı atanacaginizi düşünüyordunuz ki ben anlamadım ilk atamada nasıl bir konfor beklentisi!

Hayırlı olsun. İlçe olmasi ilk atama için daha uygun gibi geldi bana. Mesleğe alismaniz tecrübe için güzel fırsat. 🥰
Çok sağ ol elhan abla ❤️ Aynen büyük şehirde masraflar daha çok olacaktı. Tecrübe olur evet dediğin gibi. Çalışma koşullarını görürüm hem.

Döneriniz yoksa maaşınız düşük olur. Sağlık personellerin maaşı dönerle artar bu kısmı bir araştırın diyeceğim de atanmışsınız zaten hayırlı olsun.
Dönerin maksimum katkısı 5000 tl,o da en yoğun birimlerin acil ve yoğun bakımların bu şekilde,servislerde çeyreği bile alınmıyor.Çok fazla nöbet tutanlar ek mesailer le iyi para kazanabiliyorlar ama ona değer mi zannetmiyorum

Millet işsizlikten kırılıyor ve 3 sene beklemissiniz ve yorumlarda gördüğüm kadarıyla ailenizde sıkıntılı ben olsam giderdim ilçe masrafsız olur para biriktirir kredi çeker seneye araba alırdım arabanız varsa da arsa alın ilcedeyken
Yani neyi begenmediniz anlamadım ben 8 yıldır Tekirdağın ilçesinde öğretmenlik yapıyorum ucuz falanda değil İstanbul'la yarışıyor keşke ilk atamada daha ucuz bir yere gidip şimdi buralara gelseymisim diyorum
Mızmız insanlardan da nefret ediyorum oturun evinizde o zaman 3 yıl daha bekleyin ilçede yaşamaktan iyidir herhalde Paris'e falan mı atanacaginizi düşünüyordunuz ki ben anlamadım ilk atamada nasıl bir konfor beklentisi!
Evet ailem sıkıntılı. İşte kötü bir yer çıkacak diye korktum o yüzden hemen buraya konu açtım ilçe olması düşündürüyor diye. Araştırmadan yazdım çünkü yakın dedim. İlk sıraya Ankara yazdım gelmedi ikinci sıraya Sorgun yazdım. Önce ehliyete yazılıp sonra da otomatik vites araba almak istiyorum. Minibüslerde zorluk illa ki yaşarım ilk zamanlarımda. Aslında ben de bilmiyorum belki de çok güzel bir yer, güzel dostluklarla karşılaşacağım. Bilinmezlik korkusu bu bendeki. Konfor falan aramayı bıraktım. Sağlık bakanlığında Doğunun en ücra noktasını yazacaktım yeter ki gelsin diye. Evde oturmaktan bin kat daha iyidir çalışmak haklısınız.

Senelerdir kpss deniyorum nasip olmuyor memurluk özel sektörde sömürülüyoruz...Firsat ayağına gelmis kacırma sirf yeşil pasaport olayi icin bile memur olunur keşke ben de olabilsem cok şanslisınız
İnşallah dilediğiniz yer gelir emekleriniz karşılık bulur 🙏🙏 Aynen burası şans eseri geldi bana. Buradaki kızlar cesaretlendirdi gitmeyi düşünüyorum. Evde oturunca da bir arpa boyu yol alamıyorum doğal olarak. 3 yıldır inanın çok bunaldım evde olmaktan.

Evet ailem sıkıntılı. İşte kötü bir yer çıkacak diye korktum o yüzden hemen buraya konu açtım ilçe olması düşündürüyor diye. Araştırmadan yazdım çünkü yakın dedim. İlk sıraya Ankara yazdım gelmedi ikinci sıraya Sorgun yazdım. Önce ehliyete yazılıp sonra da otomatik vites araba almak istiyorum. Minibüslerde zorluk illa ki yaşarım ilk zamanlarımda. Aslında ben de bilmiyorum belki de çok güzel bir yer, güzel dostluklarla karşılaşacağım. Bilinmezlik korkusu bu bendeki. Konfor falan aramayı bıraktım. Sağlık bakanlığında Doğunun en ücra noktasını yazacaktım yeter ki gelsin diye. Evde oturmaktan bin kat daha iyidir çalışmak haklısınız.
Kaç yaşındasınız yeni jenerasyon biraz fazla rahat malesef 3 yıl neden oturdunuz o da tuhaf
Atandiginiz ilçeyi isteniyorsaniz özel hastanede istediğiniz şehirde çalışın çözüm çok

İnşallah dilediğiniz yer gelir emekleriniz karşılık bulur 🙏🙏 Aynen burası şans eseri geldi bana. Buradaki kızlar cesaretlendirdi gitmeyi düşünüyorum. Evde oturunca da bir arpa boyu yol alamıyorum doğal olarak. 3 yıldır inanın çok bunaldım evde olmaktan.
Git git ne yapacaksin evde annenin gün arkadaslarina hizmetlenecegine işini yap da parani al duzenini kur

Back