• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar atandım ama fikirlerinize ihtiyacım var.

Yozgatlılar varsa özür dilerim şimdiden ama Yozgat'ın merkeziyle ilçelerinin çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşım İstanbul'daki deprem korkusuyla Yozgat'a taşındı ani bi kararla, her gün ne kadar mutlu olduğunu anlatıyor, siz de taşının diyor :)) o yüzden bu kadar negatif başlamadığınız sürece mutlu olursunuz bence.
Hayırlı olsun 🙏🏿

Çok sevindim ya ne kadar emek verdiğinizi az çok takip ediyordum😊 anneniz zaten her ihtimalde mutsuz olacak gibime geliyor. Bir daha bu süreci yaşamayı gözünüz tutuyor mu? Bence de gitmelisiniz hayırlı olsun🍀

Yıllardır hastanede ,ambulansta çok zor şartlarda gün aşırı 24 saatlik nöbetler tutmuş bir sağlıkçı olarak mesajını hayretler için de okudum.Burda senin atandığın gibi bir kurumda çalışmak için herşeyini verebilecek insanlar tanıyorum.Daha rahat ve mesai olan bir yere geçmek için hertürlü yolu deneyen ama başarılı olamayan bir sürü arkadaşım var.günde 3000 hasta girişi olan bir acilde bir hafta çalışsaydın bu mesajı atmazdın koşa koşa giderdin atandığın yere.Tamam döner ek mesai alıyoruz ama koşullar o kadar zor ki almamayı kesinlikle tercih ederdim...

Ayyyy kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ya iyi ki :) Hatta başka yorum yazmak isteyenler olursa iyi olur okurum. Farklı bir gözden yorumluyorsunuz. Şöyle anlatayım kızlar ben kurumu aradım bugün. Müdüre hanım kurumumuzda doktor bile yok dedi. Haftada 1 gün aile hekimi geliyor tablet yazıyor dedi. Şeker, tansiyon bakılacak. Hastanın alt değiştirmesi bakımını falan hasta bakıcıyla birlikte yapacaksın. Enjeksiyon, girişimsel işlem yok dedi. En fazla insülin ve kan sulandırıcı subkutan o da dedi yani kas içi değil. Kalçadan enjeksiyon gibi uygulama yok yani . 8 5 mesai. 3 katlı yeni bir bina hayal edin dedi. Hastaya bir şey olursa hemen 112 yi arıyoruz dedi kalp masajı bile yapmana fırsat kalmadan hastayı transfer ediyoruz dedi hastaneye. Lojman yok ev tutacaksınız dedi. İyiydi yani tutumu. Hayırlı olsun dedi sürekli. 3 yıldır evdeyim kızlar evet tayin hakkı da tayin hakkı diyerek üniversite hastanesine gitmedim. Evde de inanın telefonla uğraşmaktan başka bir şey yapmıyorum. Öyle bunaldım ki arkadaşım kalmadı. Kkda takılıyorum sadece. Tekrar hazırlanmamı ailem istemiyor. Hoş eski konularımı biliyorsunuz ailem de yok arkamda. Annemle yaşadığımı biliyorsunuz o da bana başla bir yerden diyor. Akrabalar git diyor kesinlikle. Hayata bir yerden tutun diyorlar. Beni sadece ilçe düşündürdü ama siz canlarım cesaret verdiniz. İnsanlar köyde yaşıyor her zorluğa göğüs geriyor. Sağlık bakanlığını bekle diyen bir arkadaş olmuş orada da İstanbul, Erzincan, Erzurum falan gibi sınırlı sayıda il gelecek. Belki de sayıyı az verirse bakan gelmeyecek. Hastanede yoğun bakımda, acil serviste 24 saat nöbetle sürüneceğime huzurevinde rahat ederim dedim yani böyle düşündüm. Tecrübesizim kızlar başkaları hastanede 1 yardım eder 2 yardım eder üçüncüde enayi miyiz niye işini yapıyoruz derler. Bence de burası bana göre bir yer.

4 hemşire varsa kişi başına neredeyse 15 hasta falan düşüyor.
Bence gayet iyi hastanede yüzlerce hastayla uğraşıyorsunuz.
Tavsiyem annenizin sizinle kalmaması ve pek çok şeye karıştırmayin bence ev eşyaları vs
Gönlünüze göre yavaş yavaş almaya çalışın.

Annenizle ciddi sorunlarıniz yok muydu? Mecbur musunuz beraber gitmeye?
Atanma konusunda öyle miydi böyle miydi diye düşünmeniz de enteresan geldi.
Ciddi sorunlarım vardı. Annem sürekli ev işi yapmamı bekliyordu falan eski konularımda var. Bir bardak bırakayım tezgahta hemen söylenir falan. Şimdi de tek göndermem ben de gelirim diyor. Gözüm arkada kalır diyor. Halbuki kpss çalışırken neler yapmadı. Geldi odamdaki peteği kapattı, dershaneye yazdır dedim yazdırmadı bilmem ne. Yeri gelirdi çalışma masasından beni dersten kaldırıp markete gönderirdi. Komşularını ağırladı kızım ders çalışıyor demedi bir gün. Şimdi diyor sen işe gidince ben nasıl ev işi yapacağım. Kendisi 66 yaşında çok da yaşlı değil. Ben kendi hayatımı kurmalıyım artık. Oturunca iş ayağıma gelmiyor ki. Burası yedek tercih hakkı verdiler de geldi. Birisi sormuştu buradan cevaplayayım Kırıkkalede yaşıyorum. Burası da küçük bir yer gerçi. Hayırlısı olsun kızlar . Beğenmezsem istifa ederim beğenirsem de devam ederim yani yaşayarak göreceğim ne desem boş şu an. Sizin fikirlerinizi almak istedim kafam karışmıştı. Neden karıştı o da annem bile abilerim, ablam demedi sen tercihi nasıl yaptın ettin nereyi yazdın? Bugün akıllarına gelmiş niye illeri başa yazmadın diye soruyorlar her şey olup bittikten sonra. O kadar umurlarındayım çünkü. O zaman yol gösterselermiş keşke. Yakından uzağa doğru sıralamıştım halbuki. Demek ki düşünemedim illeri başa yazmayı o an. Gelmez dedim çünkü 3 yıldır hep atanamadınız yazısını gördüm kızlar. Buradan da umutsuzdum tercih yaparken. Bugün sayfayı açtım yerleştiniz yazısını görünce şaşırdım hatta ağladım hüngür hüngür. Maaş az olur diyen arkadaşa da buradan yazayım 24 25 falanmış. Ama yeni yılda zam gelecekmiş.

Son düzenleme:
Ciddi sorunlarım vardı. Annem sürekli ev işi yapmamı bekliyordu falan eski konularımda var. Bir bardak bırakayım tezgahta hemen söylenir falan. Şimdi de tek göndermem ben de gelirim diyor. Gözüm arkada kalır diyor. Halbuki kpss çalışırken neler yapmadı. Geldi odamdaki peteği kapattı, dershaneye yazdır dedim yazdırmadı bilmem ne. Şimdi diyor sen işe gidince ben nasıl ev işi yapacağım. Kendisi 66 yaşında çok da yaşlı değil. Ben kendi hayatımı kurmalıyım artık. Oturunca iş ayağıma gelmiyor ki. Burası yedek tercih hakkı verdiler de geldi. Birisi sormuştu buradan cevaplayayım Kırıkkalede yaşıyorum. Burası da küçük bir yer gerçi. Hayırlısı olsun kızlar . Beğenmezsem istifa ederim beğenirsem de devam ederim yani yaşayarak göreceğim ne desem boş şu an. Sizin fikirlerinizi almak istedim kafam karışmıştı. Neden karıştı o da annem bile abilerim, ablam demedi sen tercihi nasıl yaptın ettin nereyi yazdın? Bugün akıllarına gelmiş niye illeri başa yazmadın diye soruyorlar her şey olup bittikten sonra. O kadar umurlarındayım çünkü. O zaman yol gösterselermiş keşke. Yakından uzağa doğru sıralamıştım halbuki.
Başka kardeslerin de varmış annenle gitme o zaman. Kendisi isteyebilir ama sen kabul etme.
İşten geldikten sonra da aynılarını yapacak muhtemelen sana.
Kendisinden o kadar şikayet edip, beraber gidecek olman kötü senin açından.
Ayrıca daha şimdiden beğenmezsem istifa ederim falan demen de enteresan kusura bakma.
Senin şuan neresi olsa çalışırım kafasında olman lazım.
3 yildir evde olmak çok sarsmamıs demek ki seni.

Son düzenleme:
tek başına git ve kafa dinle kazanacağın paranın keyfini çıkar 🌷
ama kesinlikle başla zaten küçük bir yerde yaşıyormuşsun. hem ilçelerde ortam daha tatlı ve güzel oluyor çoğu çalışan genç olduğu için

Başka kardeslerin de varmış annenle gitme o zaman. Kendisi isteyebilir ama sen kabul etme.
Ayrıca daha şimdiden beğenmezsem istifa ederim falan demen de enteresan kusura bakma.
Senin şuan neresi olsa çalışırım kafasından olman lazım.
3 yildir evde olmak çok sarsmamıs demek ki seni.
gerçekten genç neslin bu rahatlığı beni çoğu zaman şok ediyor

Ayrıca daha şimdiden beğenmezsen istifa ederim falan demen de enteresan kusura bakma.
Senin şuan nere olsa çalışırım kafasından olman lazım.
3 yidlri evde olan çok sarsmamis demek ki seni.
Kendisi gelmek istiyor çünkü gelinleriyle birlikte yaşamak istemiyormuş. Ablam da uzakta malesef. Ben de gelme diyemiyorum. İstifayı çok çok zorda kalırsam diye söyledim. Seversem, memnun kalırsam tabi ki devam ederim. Aynen aslında nere olursa gitmem lazım mantıklı düşününce. Kendimi kurtarmam gerekiyordu bu evden. Tekrar hazırlansam aynı senaryoları yaşayacağım tahmin ediyorum şimdiden. Aslında sarstı 3 yıl evde oturmak öyle demeyin. Yaşıtlarıma bakıyorum onların hayatıyla aramda dağlar kadar fark var. Onlar bir yerden başladı yok tayin hakkı yok üniversite hastanesi yok bilmem ne demediler. Ben cesaret gösteremedim. Değer mi bilmiyorum gitti işte 3 yıl. ailurophile ailurophile nun dediği gibi daha da gitmemezlik edersem mesleği unutacağım yani. 3 yıl ara verdim. Özel hastaneler de almaz tecrübesiz birisini. Bir adım atacağım kızlar ❤️

Kendisi gelmek istiyor çünkü gelinleriyle birlikte yaşamak istemiyormuş. Ablam da uzakta malesef. Ben de gelme diyemiyorum. İstifayı çok çok zorda kalırsam diye söyledim. Seversem, memnun kalırsam tabi ki devam ederim. Aynen aslında nere olursa gitmem lazım mantıklı düşününce. Kendimi kurtarmam gerekiyordu bu evden. Tekrar hazırlansam aynı senaryoları yaşayacağım tahmin ediyorum şimdiden. Aslında sarstı 3 yıl evde oturmak öyle demeyin. Yaşıtlarıma bakıyorum onların hayatıyla aramda dağlar kadar fark var. Onlar bir yerden başladı yok tayin hakkı yok üniversite hastanesi yok bilmem ne demediler. Ben cesaret gösteremedim. Değer mi bilmiyorum gitti işte 3 yıl.
Kendi tek kalamıyor mu? Gelinleriyle kalmasına gerek olacak bir yaşta değil zaten. Abinler yakınındaysa tamamen yalnız kalmış olmaz.
Bir şekilde yolunu bulup tek gitmelisin ama o cesaretten yok gibi sende.
Ben ataninca mutluluktan uçmak yerine memnun kalmazsam istifa ederim diyen kimseyi görmedim, duymadım. Şimdiden bir alternatif olarak görme onu.

Kendisi gelmek istiyor çünkü gelinleriyle birlikte yaşamak istemiyormuş. Ablam da uzakta malesef. Ben de gelme diyemiyorum. İstifayı çok çok zorda kalırsam diye söyledim. Seversem, memnun kalırsam tabi ki devam ederim. Aynen aslında nere olursa gitmem lazım mantıklı düşününce. Kendimi kurtarmam gerekiyordu bu evden. Tekrar hazırlansam aynı senaryoları yaşayacağım tahmin ediyorum şimdiden. Aslında sarstı 3 yıl evde oturmak öyle demeyin. Yaşıtlarıma bakıyorum onların hayatıyla aramda dağlar kadar fark var. Onlar bir yerden başladı yok tayin hakkı yok üniversite hastanesi yok bilmem ne demediler. Ben cesaret gösteremedim. Değer mi bilmiyorum gitti işte 3 yıl. ailurophile ailurophile nun dediği gibi daha da gitmemezlik edersem mesleği unutacağım yani. 3 yıl ara verdim. Özel hastaneler de almaz tecrübesiz birisini. Bir adım atacağım kızlar ❤️
konu sadece aile eviniz değil, finansal özgürlüğün bir insanın hayatini ne ölçüde değiştirdiğinin yeterince farkinda olmamanız bence
hayırlısı olur sizin için umarım
boğa burcu musunuz

Annen yine orada seni huzursuzedecek canım 🥺

konu sadece aile eviniz değil, finansal özgürlüğün bir insanın hayatini ne ölçüde değiştirdiğinin yeterince farkinda olmamanız bence
hayırlısı olur sizin için umarım
boğa burcu musunuz
Arslan burcuyum. Galiba yeterince farkında değilim. 3 yılda mücadeleci ruhum öldü demek ki. Hayırlısı olsun. Buradan yazayım kızlar tek başına da kalmak istemiyor ille de gelmek istiyor. Ben de hayır gelme diyemiyorum. Ortada bırakamam. Diğer iki abimin evleri ayrı. Herkes kendi evinde, işinde, gücünde. Büyük olan biliyorsunuz paraya işi düşmezse annesini, kardeşini tanımıyor. Arayıp sormuyor. Küçük olan da e bir yere kadar yani sonuçta herkesin kendi ailesi var. Annem bana ne kadar etse de ben yine de vicdan yapıyorum yaşlıydı beni anlamadı evet deyip affediyorum malesef. Ben de sırtımı dönemiyorum ki. Mecburum yani o da bugün şey dedi sen beni düşünme ben bir gün ölür giderim sen ortada kalırsın kendini düşün.

Canım hayırlı olsun öncelikle
İlçe olmasini sorun etme, diğer sağlık bakanlığı ataması da olsa il merkezinin garantisi yok. Bu sene alımlar düştü, puanın çok parlak degildi, geçmiş yıllarda Corona felan derken Alım çok oldu o puana merkezler geldi ama bundan sonra ne olacağı bilinmezlik. Aynı şekilde bu sene öğretmen alımları da çok az.

İlçe olmasi başlangıç için çok daha iyi. Maaşı düşük olacak belki ama kiranda yüksek olmayacak.

Öncelikle git çalışma ortamını göre öyle karar ver istersen

Back