- 18 Eylül 2014
- 25
- 3
- 3
merhaba Başta cok geçmiş olsun. ben yaklaşık 1 yıl önce oldum bende çift rahim ve çift vajina var. Sadece vajinadaki perde alındı. İstanbul daki bütün prof lara gittim diyebilirim. Sonunda Acıbadem Maslak'ta Mete beye ameliyat oldum. Çok iyi bi dr dur, anlayışlı, sakinleştirici ve çok iyi bir cerrahtır. asıl uzmanlığı rahim ağzı kanserleri ve ameliyatları olduğu için ben onu tercih ettim.Bayanlar hsg çekildim ...doktor derin bir septum var ..histeroskopiyi ve lakaroskopi olman lazım dedi ..ve ben çok korkuyorum
Fiyat ..nerde olucam kim yapicak çok önemli ..siz bu ameliyatı geçireniniz varmı??
Emin ellerde yapılmazsa ilerde hamile kalamazmışım ..
Of Allahım çok korkuyorumyer ve fiyat bilgisi istiyorum sizden ..bebeğim olmaz diye çok korkuyorum
Çok güzel anlatmışsın canım çok çok geçmiş olsun zor dönemler anlatmışsın. Benimki de çift rahim ve perde.. Çift vajina yok sen çift vajina için mi ameliyat oldun ?Herkese Merhaba uzun zaman takip ediyorum bu formu pekte yeni değilim ama bu başlık beni çok etkiliyor ve sürekli yazılanları tekrar tekrar okuyorum.. Size benim başıma gelenleri anlatacağım...
Adetlerimin başladığı ilk dönemlerde fazla kanamamdan dolayı dr a gittim ozaman kist olduğu ve bunun alınması gerektiğiyle ilgili teşhis konuldu. Tabiki dr.lara güvendik ve ameliyat oldum. Sezaryan gibi açıldı ve yumurtalıklarıma bakıldı çok şükür temizdi. Ancak bi sıkıntı vardı buda çift rahimli olduğum. Dr lar yaşımın çok küçük ve cinsel hayatım olmadığı için şuan birşey yapılamacağı ve tam anlamıyla tanı konulması için alttan muayene şart dediler, siz bilin bunu unutmayın hamile kalınmayı düşündüğünüzde muhakak önce dr a gidin ve tanıyı tam anlamıyla koydurttun dendi.. Böyle yıllar geçti 3 sene evvel evlendim. Evlendikten 2 ay sonra ilk kontrolume gittim ve yıllardır gittiğim dr çift rahimli olduğumu ama ameliyata ihtiyaç olmadığını çok rahat gebe kalıp bebeğimi kucağıma alabileceğimi söyledi. Bende doğal olarak güvendim. 1 yıl sonra korunmayı bıraktım. ama gebelik oluşmadı ve böyle 1 yıl daha geçti. Bu işte bir terslik olduğunu düşünerek çift rahimlilikle ilgili uzman dr aramaya başladım. Ve bu başlıkta bir arkadaşın Cem Beye olan tedavisini okudum hemen randevu aldım. Tam 4 hafta sonrasına randevu verdiler, ozaman dedim bu ii bir dr. Gittim benimle birebir ilgilendi. cem bey bana çift rahimli olduğumu ama birde çift vajinam olduğunu söyleyip ameliyat olmam gerektiğini yoksa hamile kalma şansım % 5 falan olduğunu söyledi. Tabi başıma kaynar sular döküldü o an tek başıma iş arasında gittiğim için aptala dönmüştüm. kesin tani için rahim film i istedi.. hemen özel bi hastaneden çok ünlü bir rahim filmi çeken dr a randevu aldım. Bayıltmadan halledebiliriz 10 dklık bir işlem dediler... Ama benim çift vajinam olduğu ve biri cok geride olduğu için çok kötü bir 1.5 saat geçirdim. kadın olduğumu işte ozaman anladım, doğum yapmadım ama sanırım doğdumdan kötü bir acı cektim. Oyuzden film çektirecekler ve böyle anormallikleri olanlar muhakak bayıltılmayı istesinler..
Devam edeyim, film sonucu temiz kanallar açık ama rahim için ameliyat olmaz ama vajina için ameliyat olunmalı raporu elimde tam 1 ay istanbuldaki tüm özel hastanelerin tüm bebek bölüm başkanlarını gezdim. hepsi ayrı ayrı tanı ve tedavi koydular... çıldırmak ve yılmak üzereyken Allah karşıma Mete Beyi çıkarttı. Beni sakinleştirdi. güzelce tüm detaylarıyla anlattı ki ameliyatı da anlattı. >Geçen yıl Mayıs ayında vajinamdaki perde alınarak tedavimi sonuçlandırdı.
1 ay perhizinden sonra çalışmalara devam ettik. klomen kullanarak gebe kalma şansımı arttıyorum. Ancak hala bir gebelik oluşmadı. Dr um böyle durumlarda olabileceğini ne eşimin ne de benim bir sıkıntım olmadığını söyledi. Mayısa kadar normal hamilelik için devam ediyoruz. Olmaz ise Mayıs'ta tedavinin ikinci aşaması aşılama oda olmazssa üçüncü aşaması tüp bebek tedavisi uygulanacak.
Ama bende eşimde inanıoruz kii bize Allah bu çocuk sevgisini yaşatacak..
Sonuç olarak çift rahimde ewt gebelik olabiliyor,önemli olan gebelik dönemindeki düşük tehlikesi için dr kontrolunde olmak. Ama rahim düzeltme ameliyatı hem çok zor hemde hem yaşı geçmekte ve düşük sayısı fazla olan kadınlarda öneriliyor. çünkü bu ameliyat sonrasında rahim duvarı zedelendiği için normal hamile kalma şansınız kalmamaktadır.
Şimdilik bu kadar biraz uzun oldu :) Allah hepimizin dualarını kabul etsin, göbişleri bebişlerle doldursun :)
Çok güzel anlatmışsın canım çok çok geçmiş olsun zor dönemler anlatmışsın. Benimki de çift rahim ve perde.. Çift vajina yok sen çift vajina için mi ameliyat oldun ?
Anladım. Ben de perde ameliyatı Olacağım laporoskopi ve histeroskopi.. Çift rahimde gebelik biraz zor olsa da oluyormuş. Onun için ameliyata gerek yok dedi doktorum ve de zormuş herkeste yapmıyormuş. Senin doktorun normal yolla gebe kalabilirsin dedi mi ameliyattan sonra ? Gerçi perde olupta hamile kalanda çok var... Kafamda deli sorularCok teşekkür ederim, evet vajinamdaki perdeyi aldılar. Kolay bi ameliyattı bikaç gün evde dinlenmek ve 1 ay ilişki yasağı ile atlattım. Çift rahim 2 organ olarak işlev gördüğü için ve ameliyatı zor olduğu için benim gibi hiç gebe kalmamış hiç düşük yapmamış yaşı geçmemiş kişilere önermiyorlar.
Anladım. Ben de perde ameliyatı Olacağım laporoskopi ve histeroskopi.. Çift rahimde gebelik biraz zor olsa da oluyormuş. Onun için ameliyata gerek yok dedi doktorum ve de zormuş herkeste yapmıyormuş. Senin doktorun normal yolla gebe kalabilirsin dedi mi ameliyattan sonra ? Gerçi perde olupta hamile kalanda çok var... Kafamda deli sorular((
Ben önümüzdeki ay ameliyat Olacağım ameliyattan korkmuyorum aslında ama sanki içimde perdeye rağmen hamile kalacakmışım gibi bir his var, ben iki yıl önce de dış gebelik geçirdim tekrarlamasından da çok korkuyorum. Beni gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim, inşallah mayısa kadar hamile kalır sağsalim bebişini kucağına alırsın :)Tabiki kalabilirsin dedi. Yaklaşık 1 yıl olucak ameliyat olalı. Son 5 aydır klomen kullanıyorum. Mayısa kadar mutlu haber gelmezse aşılama deneyeceğim. erken doğum zor bi hamilelik süreci olabilir ama olmayadabilir dedi dr. Yeri dar oldugu için erken doğum ve sezeryan olucam. Ama korkmuyorum sende korkma Allah ol dedikten sonra her yerde olur. Ben hep buna inanıorum ve duam hep hayırlısını istiyorum. perde ameliyatı zor değil olmakta yarar var. Ama çift rahim zor ben önce denemeyi tercih ettim
Ben önümüzdeki ay ameliyat Olacağım ameliyattan korkmuyorum aslında ama sanki içimde perdeye rağmen hamile kalacakmışım gibi bir his var, ben iki yıl önce de dış gebelik geçirdim tekrarlamasından da çok korkuyorum. Beni gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim, inşallah mayısa kadar hamile kalır sağsalim bebişini kucağına alırsın :)
Âmin canım âmin... Bir an önce gelsinler minnaklar ayyyy ne güzel düşünmesi bile :))İnşallah tatlım hepimize hayırlısıyla Allah bebek nasip etsin :) Bizde yaşayalım bu muhteşem mucizeyi... Tabiki haber veririm bakalım neler olucak :) Küçük sıpa beni ne zaman secicek merak ediyorum :)
Canım çok geçmiş olsun. Endişelenme oh ne güzel perdeyi aldırıp kurtulmuşsun ben daha onu bile aldıramadım, önümüzdeki ay laporoskopi OlacağımMerhaba Arkadaşlar, size başımdan geçenleri şöyle anlatayım. 1 buçuk yıllık evliyim ve geçen sene nisan ayında bir gebeliğim oldu. 2. ayda kanamam oldu ve düşükle sonuçlandı. Kürtaj ve tedavi sonrasında tekrar denemeler yapıldı ama olmadı. Rahim filmi çekildi ve rahimde perde olduğunu düşüğün bu perdeden dolayı olabileceği ve hem laporoskopi hemde histeroskopi ameliyatı olmam gerektiğini söylediler. Geçen ay ameliyatımı oldum ve çok şükür adette oldum . Ama benim gibi ameliyatlar olup hamile kalan arkadaşların içimi rahatlatmasını rica ediyorum
Ayrıca doktor 2 ay korunmamız gerektiğini söyledi, daha sonra rahim filmi çektirip , herşeyin normal olduğunu teyit ettikten sonra bebiş yapabileceğimizi söylediler.
Nolur içimi rahatlatın , çok sabırsızım ve çok korkuorum
Canım benim sende hiç endişelenme çünkü bende çok korkuyordum, ama ameliyattan çıkınca anladımki çok basit birşeymiş. Sabah 8 gibi aldılar 9-9 buçuk da odamdaydım ve inan 1 cm bile olmuyor göbek deliğindeki dikiş. Hemen o gün eve gidebiliyorsun inşallah tez zamanda sende atlatırsın kolaylıkla.Canım çok geçmiş olsun. Endişelenme oh ne güzel perdeyi aldırıp kurtulmuşsun ben daha onu bile aldıramadım, önümüzdeki ay laporoskopi Olacağımben çok okudum perdeden sonra hamile kalan hatta Perdeli olupta hamile kalan...
Ay canım benim inşallah ben de şu ameliyatı atlatırım.Canım benim sende hiç endişelenme çünkü bende çok korkuyordum, ama ameliyattan çıkınca anladımki çok basit birşeymiş. Sabah 8 gibi aldılar 9-9 buçuk da odamdaydım ve inan 1 cm bile olmuyor göbek deliğindeki dikiş. Hemen o gün eve gidebiliyorsun inşallah tez zamanda sende atlatırsın kolaylıkla.
arkadaşlar bana da yardımcı olun lütfenn..hiç korkma ben 4 ay önce oldum detayları şimdi yazıcam
Gecmis olsun canim. Ben izmirde yasiyorum benim doktorum cok iyi ve guvenilir. Ozelde laporoskopi ve histereskopi icin 5 bin lira istediarkadaşlar bana da yardımcı olun lütfenn..
rahimde septum teşhisi koyuldu. giresunda yaşıyorum. burada tedavi imkanı yok o yüzden il dışı gitmek zorundayım. istanbul düşünüyorum. hazırlıklı gelebilmek için soruyorum maliyeti ne kadar ameliyatın özelde ya da fakülte de lütfen yardım arkadaşlar
sanaGecmis olsun canim. Ben izmirde yasiyorum benim doktorum cok iyi ve guvenilir. Ozelde laporoskopi ve histereskopi icin 5 bin lira istedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?