Anladim simdi, gecmis olsun kuzuya. Ben bir an batil inanış gibi birsey olarak yorumladim.
Bu arada epizyotomi agrisini iyi bilirim, ayakta dikilemezsin, sezaryenli degilsin diye herkes seni iyi zanneder ama epizyotomi agrisi bambaskadir. Ilk dogumumda epizyotomi arti cati kemiginin eksik kapanmasi (tam olarak kapanamama) ile baş etmis aylarca oturarak ev isi, temizlik ve yemekle ugrasmistim. Normal dogurdugum için de eş ailesi agrilarima "abarti" gozuyle bakmisti. Keyfi oyle istedigi icin sezaryen dogurup, yine keyfi oyle istedigi icin çocuklarını emzirmeyen gorumcem de ayy sezaryenle dogursan neler olacakti kimbilir diye diye gicik etmisti beni. Ya da ben lohusaliktan herkese gicik oluyor da olabilirim tabi :)
Simdi size zorla dahil edilen 15'lik kuzen ve sevgilisi, siz kendinizi fiziken dort dortluk hissetseniz dahi ayip, kaldi ki lohusayken daha da ayip. Ben bu tarz hatalari dogum ve lohusalik tecrubesi olan kadinlarin yapmasına acikcasi inanamiyorum, yani siz de yasadiniz bunu, lohusalik demek yari delilik insanin aynadaki görüntüsüne dahi tahammulu olmazken bir de baskalarinin bu surece zorla dahil edilmesi cok can sıkıcı. Mesafeli olmakta haklisiniz, mesafenizi korumakta haklisiniz.