Kızlar acil yardımcı olur musunuz

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.319
375
53
Kızlar 1,5 ay önce rahim perde ameliyatı oldum. Doktorum 1,5-2 ay korun dedi rahim toparlanması için. Daha önceden 3 kere düşük yaptım.pihtilasma ve perde den sanırım. Neyse biz hep doğal şekilde yani tabiri caizse geri çekilme yöntemi ile korunduk evet biliyorum bu tam bir korunma yöntemi değil ama biz zaten evlendiğimizden beri hani çocuk olursa da sıkıntı olmayacağı için hep bu yöntemle korunduk ve ne zaman korunduysakta işe yaradı. Neyse amh değerim çok düşük çıktı 0.29 kadar bir değer ve FSH değerim 10. Tabii son gebeliğimin üzerinden 1 sene falan olmak üzere belki amh yeni düşmüştür bilmiyorum. Neyse internette menopoz falan yazıyor çok korktum doktorum korkma falan dedi normalde benim adetlerim düzenliydi. Ama bu ay korunmamıza rağmen adetim 3 gün gecikti. Ya aslında adet belirtilerim var ama bu belirtiler bir hafta öncesinden beri başladı hatta ben erken Olcam sandım 2-3 gün. Ama bir türlü gelmedi adetim. Son 4-5 aydır ya dedim erken geliyor ya tam gününde oluyordum. Bu ay acayip bı şekilde gelmeyince acaba hamilelik olabilir mi hani mezide de bazen sperm olabilir falan diyorlar ya bir test yapayım dedim kaset test yaptım fakat negatif aslında şöyle çok çok çok dikkatli bakılırsa flaşla falan çok hafif de bir olsa bir çizgi görünüyor yani aslında belki bu çizgiyi bir tek ben görüyorumdur hayali bir şekilde yani benden başkasının görmesi bence imkansız 😂😂😂😂 bu sefer menapoz ihtimali geldi aklıma cidden aşırı korktum halbuki anneannem 55 yaşlarında girmiş annemde 45 yaşında daha girmedi. Yani korktum açıkçası. Sizce normal bı gecikme mi yoksa hala gebelik olma ihtimali olabilir mi cidden kafayı siyircam😂😂😂

ne kadar geç adet olursanız o kadar iyi çünkü her adet oluşta yumurta kaybediyoruz maalesef. diğer değerler bir şekilde düzeltilse de amh depoda ne kadar yumurta kalmış onu gösteriyor ne yazık ki ve gitgide azalıyor. her sene hormon tahlili yaptırdım ve her seferinde sıfıra daha çok yaklaştı oradan biliyorum. eğer şuanda çocuk düşünceniz yoksa da ilerisi için yumurta dondurma işlemi yapmanızı tavsiye ederim maddi bir sıkıntınız yoksa. onun haricinde evet depolar boşaldıkça adet düzensizlikleri oluyor bende de oldu ve iki adetimin arası açıldı biraz. sevindim en azından kalanı daha yavaş tüketirim diye 😂 bence çok geç kalmayın hamilelik olduğunu düşünmediğim için böyle söyledim benim gönlümden geçen umarım hamilesinizdir🌸

ne kadar geç adet olursanız o kadar iyi çünkü her adet oluşta yumurta kaybediyoruz maalesef. diğer değerler bir şekilde düzeltilse de amh depoda ne kadar yumurta kalmış onu gösteriyor ne yazık ki ve gitgide azalıyor. her sene hormon tahlili yaptırdım ve her seferinde sıfıra daha çok yaklaştı oradan biliyorum. eğer şuanda çocuk düşünceniz yoksa da ilerisi için yumurta dondurma işlemi yapmanızı tavsiye ederim maddi bir sıkıntınız yoksa. onun haricinde evet depolar boşaldıkça adet düzensizlikleri oluyor bende de oldu ve iki adetimin arası açıldı biraz. sevindim en azından kalanı daha yavaş tüketirim diye 😂 bence çok geç kalmayın hamilelik olduğunu düşünmediğim için böyle söyledim benim gönlümden geçen umarım hamilesinizdir🌸
Teşekkür ederim canım. Benim bildiğim her adette yumurta kaybediyor olabiliriz ama amh yi çokta etkilemiyordur canm. Yani amh nin düşmesi tam olarak bundan kaynaklanmıyor. Yaşam koşullarına ve yaş ilerledikçe azalıyor. Zaten 40 li yaslara gelindimi tamamen tükenmeye başlıyor istisnalar hariç tabi.Ama mesela benim yaşım 25 olmasına rağmen amh değerim çok düşük. Çocuk düşünecem şu anda evet var. Zaten dediğim gibi 3 tane kaybım oldu o yüzden istiyorum hiç çocuğum yok. Zaten yumurta rezervi doğuştan gelen bir şey bu hiçbir zaman yükselmiyor fakat zamanla yani yaş ilerledikçe azalıyor. Adetin de bunda illaki etkisi vardır. Ama bu uzun vadeli bir süreçtir. Ya ben de hamile olduğumu düşünmüyorum çünkü ben normal şekilde deneyerek bile bir türlü hamile kalamıyorum genelde bir yıla yakın bir sürede hamile kalıyordum. Şimdi korunarak hic kalacağımı sanmıyorum ama rahim temizlendigi için ve estrofem kullanıyorum onun diisnda aslan pençesi hayıt otu falan kullandım bu ay. Geçen ayda rahim filmi çektiğim için belki bir ihtimal olabilir mi diye düşündüm birçok kişi burada korunarak gebe kaldığını yazmıştı O yüzden test yaptım ama negatif 😂😂

Teşekkür ederim canım. Benim bildiğim her adette yumurta kaybediyor olabiliriz ama amh yi çokta etkilemiyordur canm. Yani amh nin düşmesi tam olarak bundan kaynaklanmıyor. Yaşam koşullarına ve yaş ilerledikçe azalıyor. Zaten 40 li yaslara gelindimi tamamen tükenmeye başlıyor istisnalar hariç tabi.Ama mesela benim yaşım 25 olmasına rağmen amh değerim çok düşük. Çocuk düşünecem şu anda evet var. Zaten dediğim gibi 3 tane kaybım oldu o yüzden istiyorum hiç çocuğum yok. Zaten yumurta rezervi doğuştan gelen bir şey bu hiçbir zaman yükselmiyor fakat zamanla yani yaş ilerledikçe azalıyor. Adetin de bunda illaki etkisi vardır. Ama bu uzun vadeli bir süreçtir. Ya ben de hamile olduğumu düşünmüyorum çünkü ben normal şekilde deneyerek bile bir türlü hamile kalamıyorum genelde bir yıla yakın bir sürede hamile kalıyordum. Şimdi korunarak hic kalacağımı sanmıyorum ama rahim temizlendigi için ve estrofem kullanıyorum onun diisnda aslan pençesi hayıt otu falan kullandım bu ay. Geçen ayda rahim filmi çektiğim için belki bir ihtimal olabilir mi diye düşündüm birçok kişi burada korunarak gebe kaldığını yazmıştı O yüzden test yaptım ama negatif 😂😂
Yani bişey sorcam mesela amh 0.29 ama ultrason da diyelim adetin 3. Günü toplamda 8 yumurta görüldü diyelim. Diğer ay adet olunca 7 tane mi kalıyor ki

Yani bişey sorcam mesela amh 0.29 ama ultrason da diyelim adetin 3. Günü toplamda 8 yumurta görüldü diyelim. Diğer ay adet olunca 7 tane mi kalıyor ki
hayır o ay oluşan tüm yumurtalar adet olunca tümüyle dökülüyor sonrasında vücut yeni yumurta üretiyor her seferinde depodan gidiyor. amh de depo değeri zaten yaşam koşullarıyla amh düşmesinin sebebi de örneğin sağlıksız beslenmek ile yumurtlama fonksiyonun bozuluyor bu sayede 5 yumurtan olacaksa 1 yumurtan oldu diyelim, diğer yumurtalarının hepsi cansız veya hiç gelişmemiş oluyor. sigara kullanıyorsun diyelim 10 tane yumurtan oldu 8i yetersiz oksijenden öldü. yani zaten dolaylı yoldan etkiliyor dediklerin ama netice değişmedi

Back
X