• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızkardeşime nasıl yardımcı olabilirim?

Arada çıkıyor bir şeyler yiyor tuvalete gidiyor sonra tekrar odasına.

Diyorum ya kapıyı kırsak mı yoksa sakinleştirmesini odadan kendisinin çıkmasını beklemek mi daha iyi olacak bunu bilemiyoruz

E tuvalete gittiginde
Alin odasinin anahtarini
Tekrar girdikten sonra kapi kirmak nedir Allah askina ..
Alin karsiniza konusun
Yargilamadan
Suclamadan ..

Eşiniz siz kardeşiniz bir eğlence mekanına gidin beraber gösterin ona bunu. Mesela odasına girin ve deyin ki hadi hazırlan bu gece eğlenmeye gidiyoruz

Aslında olabilir.

Biz de bugün akşam kızlardeşimi dışarı yemeğe davet edelim diye konuşmuştuk, evden uzaklaşsın konuşuruz diye

iki gündür kapısı kilitli mi ?
Ne yedi ne içti bu kız ? Yazık ya çok üzüldüm bunalıma girmiş :(
Bence kapısını çilingir ile açtırın önce yemek yesin sonra duş aldırın güzel bir kahve ile dertleşin ve psikoloğa gitmesi için ikna edin...

Aslında işe gittiği dönemler çok iyiydi.
Bir de ben kitap okumayı çok severim, bu dönemde kitap okumayı o da sevsin isterdim, belki kafa dağıtır, aklına kötü kötü şeyler gelmez, kitaplara sığınır diye düşündüm, kitaplar hediye ettim ona, ben okurken gel beraber okuyalım, kütüphanemden istediğin kitabımı al dedim, teşvik edemedim.

Bir de sürekli eve yemeğe davet ettik, gezdirdik hep, sırf kötü arkadaşları ile takılmasın, bizimle güzel vakit geçirsin onlar aklına gelmesin diye.

Ama yetmemiş demek ki, becerememişiz
20 yaşında olmasına rağmen bu çocukça halleri evin küçük kızı olması ve sizin onun üstüne düşmenizden dolayı diye düşünüyorum
Biraz ilgiyi azaltın artık büyüdüğünü sorumluluk sahibi olup kendi hayatını kurması gerektiğinin farkına varmasını sağlayın yani çocuk gibi davranmayın

Bu dönemlerde çok fazla üstüne gitmemek lazım..Eğitimi için emek verin,yönlendirin öncelikle liseyi üniversiteyi açıktan bitirsin.Eğitimin önemimden bahsetmeme gerek yok,ilerde nerede çalışmayı düşünüyor?Beden gücüyle mi çalışmak ister masa başında mı ?Gerekirse terapiye gidip destek alması için ikna edin..
Erkek arkadaşı bu zamanlarda geçici olur diye düşünüyorum.Eğlenceye gelince zaman zaman izin verin şu zamanlarda eğlenmeyecek gezmeyecek de ne zaman gezecek allahaşkına ?
Ben de bekarken haftada 1 gün gece dışarı çıkardım hazırlanıp şıkır şıkır,ortaokul arkadaşlarım kızlı erkekli bazen bana yakın kimse erkek arkadaşlarımında aldığı olmuştur.Etek de giydim,taytta giydim.İstediğim gibi de eğlendim.
Gençleri çok fazla da daraltıp bunaltmayın yahu..

Canim yapaginiz sey cok net. Uzman yardimi almaniz gerekiyor. Aile uyeleri de nasil davranmalari gerektigini ogrenirler. İntihara teşebbüs filan Allah korusun ciddi yardima ihtiyaci var.

şimdiye kadar bu kadar baskıcı davrandığınız için bu hale getirmişsiniz. bir insanı giyimine göre değerlendiremezsiniz. evde çıktığı girdiği saate görede. sizden kaçış yolunu bulana kadar devam edicektir. en iyisi bir uzman yardımı almak.

Asagi yukari ayni sorunlari yasamis birisi olarak sunu soyleyebilirim malesef ki akillanmiyorlar. ne kadar pohpohlarsaniz okadar simarip sizi o korktugunuz seyle tehdit etme ihtimali cook yuksek. umarim psikolojik destekle duzelir.

öncelikle çok baskıcı bir aileniz olduğunu düşündüm nedense....
bu kız neden gencecik yaşta okulu bıraktı ve çalışmaya başladı,siz buna nasıl müsade ettiniz? sonra işi bırkaıp lieyi bitirmek istemiş,destek olmamışsınız gördüğüm kadarıyla,zira evden çıkmasına arkadaşlarına sevgilisine herşeye müdahale edilmiş.
sonrası da doğal olarak depresyon..
bir de öyle bir anlatıyorsunuz ki,deri taytlar mini etekler,gece gezmeleri,sanırsınız vamp giyinip çılgın partilere katılıyorlar..

Merhabalar,
Ben 30 yaşında evli, 1 bebek annesiyim.
Kızlardeşim 20 yaşında bekar, annemlerle beraber kalıyor. Liseyi okuyamadı, yarım bıraktı. Sonra 2 sene kadar bir muhasebe bürosunda çalışıp açık öğretim sınavlarına hazırlanıp liseyi açıktan bitirmek niyetiyle işi bıraktı. 2 aydır evde, çalışmıyor.

1,5 yıllık bir sevgilisi vardı. Adam 32 yaşında. Aynı apartmanda oturuyorlar. Babam bilmiyordu sevgilisini, annem ve biz eşimle biliyorduk. Genel olarak yaş farkından ötürü bu ilişkiye sıcak bakmasak da kimse de görüşmesine karışmıyordu.

Bir de erkek kardeşim var. Şehir dışında üniversite okuyor.
Babam biraz kız-erkek ve okumuş-okumamış ayrımı yapan bir insan. Aslında eskiden daha katıydı, gene yumuşadı son zamanlarda.

Kabaca durumumuzu anlattıktan sonra konuya girmek istiyorum.

Cumartesi günü ben annemlerdeydim, akşam 5 gibi, yemek yiyorduk. Kız kardeşim odasındaydı. Sonra patır kütür sesler gelmeye başladı.
Meğerse kız kardeşim sinir krizleri geçiriyor. Bağırarak ağlıyor, tüm eşyalarını camdan aşağı fırlatıyordu. Sakinleşmedi. Kapı kilitliydi, bize de açmadı. Babam yapı olarak kız kardeşime sinirlidir hep, babam kapıda yalvardı, nolur aç kızmıcam dedi.

Sonra açmamaya devam etti tabi kapıyı. Arada ağlama sesleri geliyor ama nispeten daha sakinledi.

Salonda otururken annem babama kardeşimin babam yüzünden böyle olduğunu söyledi.

Erkek kardeşim okuyor diye sürekli gezer, arabayı istediği gibi kullanır gibi.
Kızkardeşim 50 lira istesin babam kızar mesela.

Ama kızkardeşim de az değil. Geceleri gezmek ister, istediğini giymek ister. Sınırsız özgürlük talebi var. 20 yaşındayım herşeyi yapmaya özgürüm modunda. Gerçekten yaptıkları çileden çıkarır cinsten. Gece 10 da gizli gizli evden çıkar babam da farkedinde haklı olarak kızar. Ama babamın kızkardeşime karşı basit şeylere kızma gibi bir durumu da var.

Alt katta 18-20 yaşında bir kız var mesela, kızkardeşim işi bırakınca bu kızla arkadaşlık etmek istedi. Ailecek sevmediğimiz bir kız. Mini etekler giyip gecenin ikisinde erkekler evden alır, sabahın 7sinde eve gelir falan. Yargılamak istemiyorum ama yolda görseniz basit bir hayat kadını zannedersiniz. Dolayısıyla biz kız kardeşimin bu kızla arkadaşlık etmesini istemiyoruz

Konuyu uzattım galiba bağışlayın.
Kız kardeşim 2 gündür odasından çıkmıyor, kimseyle konuşmuyor, odası darmadağın, duvarlarına ruj ile resimler çizmiş.
Sevgilisi de terketmiş galiba.
Sevgilisi bir gün önce anneme kızkardeşim için, kendimi öldürürüm dediği için ayrılamıyorum demiş. Bizimki biraz saplantılı.
Hatta cuma gecesi kız kardeşim gece 11 gibi annemler uyuyunca dışarı çıkmış taksiye binmiş. Sevgilisi balkondan görüp takip etmiş. Kayalıkların olduğu yüksek bir yerde bulmuş kardeşimi, almış eve getirmiş.

Evde herkes perişan. Annem babam hep üzgün. Ben de öyle. Hiç aklımdan çıkmıyor.

Bu kızı biz nasıl daha mutlu edebiliriz?
Bu gelip geçici bir durum mu? Düzelir mi?
Konuşmayı reddetiği için telkin edici mesajlar yazıyorum dönmüyor. Telefonlarımı açmıyor.

Psikolojik destek alalım istiyorum ama önce bi kapısını açması lazım.

Ama artık sinirlenmeye de başlıyorum. Şeytan diyor ki çık karşısına bağır, yeter şımarıklık yaptığın de. Ama daha kötü olur diye de korkuyorum.

Babamla da konuştuk, daha ılımlı davranacak. Eskiden de söylerdik, şu kıza az düzgün davran dışlama evde okumamış diye derdik

Bana bir akıl verin kızlar. Neler yapmalıyım?
Bence elbirliği ile kardesini delirme noktasina getirmissiniz. Tamam yaptigi bazi yanlislar olabilir sizr gore ama surekli mukayese edilmek insani ne hale getirir.

Arkadaş secimine karis daha anlatmadigin neler vardir kimbilir. Kardesinin hatalarini cozmek yerine bastirmaya calismissiniz. Kisiligini hice saymissiniz. Uzuldum duvara rujla resim yapmaya kadar gitmis is. Iceriginde neler vardir.

Bagirip cagirmaktan simarikliliktan bahsediyorsunuz. Intiharin esigindeki kardesinizi kurtarın lutfen sabretmeye mecbursunuz abla olarak

Aileniz kardesinize baski uygulamis, ben bunu anladim yazinizdan. Onun yasindaki hemen hemen her genc kiz acik giyinmek isteyebilir, gece evden cikmak isteyebilir. Erkek kardesiniz istediginde istedigi yere gidebiliyordur eminim, neden cunku erkek. Ha su da var ne yazik ki insanlarimiz kotu, bir genc kizin gec saatlerde disarida olmasi insan gorunumlu seytanlar yuzunden pek uygun degil, orasi ayri. Ama genel olarak kardesinizin yasadigi olumsuzluklardan dolayı boyle yapmasi normal, aklima takilan nokta ise bu kiz kac gundur ne yiyor ne iciyor? Diger yazilanlari okumadim, sadece ilk cumleyi okudum, o yuzden yazdiysaniz da gormedim acikcasi. Ayrica yasaklar her zaman icin cezbedicidir, aileniz ustu kapali yasaklar koymasaydi, iki kardes arasinda bu kadar belirgin bir ayrim yapmasaydi (yapsinlar demiyorum tabii ki, ama kendilerine davranislarina dikkat edebilirlerdi) kardesiniz de boyle olmazdi diye dusunuyorum.

Back
X