Kızımla dışarıya çıkamaz oldum.....

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
Kızım 2,5 aylık ama çok minik, dışarıya çıktığımda insanların "bebeğe bak ne kadar minik, prematüre mi ? prematüre olmadığından emin misin? neden bu kadar zayıf? sütün mü yaramıyo? hiç bu kadar küçüğünü görmedim, ay nasıl bakıyosun? ben tutamazdım, neden bu kadar küçük?" gibi konuşmaları karşısında sinirlerim bozuluyor. Gezmeyi çok sevmeme rağmen moralim bozulmasın diye kızımla dışarıya çıkamaz oldum. Eşim kimseye aldırış etme diyor ama benim çok hassas bir yapım var çok üzülüyorum... Benim yerimde olsaydınız siz ne yapardınız?

amaan canım dert ettiğin şeye bak alemin ağzı torba değil ki büzesin hiiç aldırma Allahın yarattığına bahaneler bulup gencecik bir annenin moralini bozmayı iyi biliyorlar ona yaratana binlerce şükür büyüyüp fıstık gibi güzeller güzeli kız olunca boş:1hug:una üzülmüşüm düşüncesiz insanların sözlei için diyeceksin

Hiiç aldırış etme, O çocuğu da temiz havadan mahrum etme.
Patavatsız insan çok. Herkesi takacak olsak değil gezmeye dışarıya bile adım atmamamız lazım.

bende yaşadım canım benimki harbiden prematüreydi 2 aylıkken 3.5 kiloydu dışarı çıkıyoduk yolda millet durdurup aaaa ne minik bikaç günlük herhalde diyodu hee diyodum hastaneden yeni çıktık dayanamadım gezmeye çıktım delimisiniz bee diyodum valla sayıyodum da sayıyodum boşver cnm öle böyle büyüyolar yaa allah sağlıkversin takılmaçok keyfini çıkar öyle çabuk büyüyolarki

aa, kime ne ayol senin bebeğinden. Hiiiç kulak asma. Göğsünü gere gere gez bebişinle. Ona da çok iyi gelir annesi temiz hava bol güneş:CüvCüv:

aman be cnm boşversene elalemi.bebeğinin sağlığı yerindemi gerisine kulak bile asma.nolcak yani kilolu olsa nolur sanki.açmı kalıyo susuzmu.öyle insanlara acayip siniroluyorum.insanın morelini bozuyolar ya.dengesiz insanlar çok var öyle.bebeğini bol bol dıişarı çıkar.sonra benimki gibi ev kuşu olmasın.meleğini öp benim için.ayrıca çok tatlı kızın

aman canım yaa boşver elalemi yaa al yavrunu gez toz o tür laflarada hiç açıklama bile yapma bas git... yada duymamazlıktan gel niye üzüyosun kendini kime ne!

senin yine etraf diyo benim annem diyo . Geziyoruz annemle kızımda yanımızda ayy ne tatlı diyenlere bizimki daha küçük minyatür büyücek diyo . Kaç aylık diyolar hemen atlıyo 4 aylık ama narin diyo sanki ona ayy ne küçük diyolar. Ayrıca gayet normal annem heralde tombiş olsun istiyo

sağolun kızlar ya moral verdiniz.Kuzucuğum benim gözümde normal ama bu tepkilerden sonra ben de şüpheye düştüm.Kızım 3110gr. doğmuştu, sadece annesütü veriyorum şu anda 2,5 aylık henüz daha 4600gr. sütüm beslemiyodur diye mama vermeye bile çalıştım biberon almadı, oysa ki sütüm var. Aslında ayda ortalama 600gr. alıyor, doktoru bebekler ayda 600-1000gr. arası kilo alır diyor. Doktorum gerek görmediği halde idrar kültürü istedim, iki gün hastanede idrar almaya çalıştım, bütün gün internette az kilo alma sebeplerini araştırıyorum. Yani kısacası çok kafaya takıyorum elimde değil paranoyak olmak üzereyim imdaaaaat......

canım ya doktor sorun yok diyorsa sen niye bu kadar takıyorsun ki. hem ayrıca bebeğine küçük desinler daha iyi nazar değmez. sen al gez yavrunu. milletle muhatap olmazsın.

pregant arkadaşın dediğine katılıyorum.
Nazar deymez bebeğine.
Biz uğraşıp duruyoruz valla nazarla.
Hatta soran olursa ne kadarlık diye sanane de.
Sonuçta kimseyi ilgilendirmez senin bebeğinin yaşı kilosu vs.
varsın seni ukala bilsinler ama sinirini bozmaktan iyidir.
Bizim ruh halimiz bebeklere yansıyor. Bebeğini düşün.
Temiz hava alsın bebeğin dicem ama temiz hava da kalmadıki -tatlicadiarzu-

b

sen ne diyorsun bacım benim oğlan 37. haftada olmasına rağmen 2070 gram doğdu tansiyondan dolayı gelişemedi karnımda 2 aylıktı kaç günlük diye soruyolardı sinir ediyolar insanı boşiver bebişin sağşlıkmı ona bak benimki çok küçük doğdu ama doğduğu gün elinden tutunca kalkmaya çalışıyordu düşün şimdide aynı speedy gonzales gibi ayaklar hiç durmuyorkaydirigubbakcemile3 hala daha zayıfız ama eskisi gbi takmıyorum artık sende benim gibi çekingen kalma direk ağızlarının payını ver onlara neki senin bebeğinin kilosunun tombiş olup pelte gibi yatacağına zayıf olsun sağlıkla ve kıpır kıpır olsun haa bide sakın daha bu kadar küçükken ve sütün varken mama verme canım ya sonra emmeyide bırakabilir ne yani hayatı boyunca böyle küçücük kalacak değil ya eninde sonunda büyüyecek ayrıca azda almamış ideal sınırın içinde almış kilosunu

Bebeğin sağlıklı dimi??Ozaman ne takıyorsun kuzum..Sağlıklı olsunda küçük olsun kardeşim küçüçüktü kendi eş değer çocukları koyunca sanki yeni doğmuş gibiydi evet bakımı zor oldu ama şimdi 18 yaşında beni bile geçti maşallah.. hihoyyyt
Senin kuzunda öyle olacak başını dik tut meleğin var ve seninle

Aman kimseyi ilgilendirmez herşeyin küçüğü güzel MAŞALLAH bebeğine
9 ay taşımışsın Allahın izniyle doğmuş göğsünü gere gere gezdir

Canlarım çok sağolun moral verdiniz. Kızımı alıp çıkacam dışarı kim ne derse desin tersliyecem.

Bende bu tombul bebek sevdasını anlamyorum, çocuklardada böyle 5 yaşında bir akrabamızın çocuğu var, sırtından yağlar löp löp fışkırıyor nerdeyse, azcık kilo verse babannesi başlıyor çok zayıfladı, iyi bakmıyor annesi diye. Bende dayanamadım artık, obez oluyor torunun obez biraz az yedirsin annesi zaten dedim...
Hakikaten şirin olsun diye birçok kişi sağlığı falan düşünmüyor. kilo alımında sorun yoksa o bebek sağlıklı ve normaldir, diğerleri düşünsün.

aman takma bak ne güzel sağlıklı şükretmeliyiz neler var neler?insanlara göremi yaşıcaz?booş ver gitsin sen keyfine bak bebişinle

Canlarım çok sağolun moral verdiniz. Kızımı alıp çıkacam dışarı kim ne derse desin tersliyecem.

canım sen bir meleğin annesisin. mis kokulu, pamuk elli, yumuşacık bir melek. kim ne derse desin... biliyosun insanlar herşey için yorum yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. kimseyi tersleme boşver. opuyorumnanaktan

bak sen şu terbiyesizlere onlara neymiş.benim çok samimi bir arkadaşım 2 tane doğurdu.çok boylu poslu çok da güzeldir ayıptır söylemesi.iki çocuğuda çok minicikti.bende kafamda oturtamamıştım ilginç geliyodu yani de ne bişey dedim ne laf çarptım haddim değidi yani.e çocukların yapısı öyle şimdi büyüdüler maşallah sülün gibi ikiside valla.yapı meselesi bu yani.millete ne hem.bazı çocuk narin oluyo.
annem beni 5,5 kg doğurmuş halen pehlivan gibiyim....bu mu iyi yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…