Kızımızın ismine herkes tepki veriyor

Selam Kızlar,

Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.

Sizin düşünceniz nedir?

biriniz yabancı biriniz Türk olsanız mesele olmazda annen baban yabancımı diye soracaklar her defasında

😅😅 Kayınvalidemin diğer komşusunun adı şemsiye😅 kayınvalide hepsini bir araya toplamış 🤣

Ayyyy hep işte arap ismi verme takintisindan :)
Şems güneş demek, aslinda güzel bir erkek ismi :)
Kadin versiyonunu uydurmuşlar.
Biz türkler arkasina -iye takinca kadin ismi oldu saniyoruz.
Sebebini bilen varmi?
Hüsnü/ Hüsniye gibi?!

Bir yorumu beğendim öyle diyen yalan yok bana da özenti geliyor; ha işte biri yabancı olur ebeveynlerden, yurtdışında doğum olur (sanırım vatandaşlık için falan öyleymiş) anlarım da yoksa neden olsun ki bence de 🙄 ama tabi sizin bileceğiniz iş, sonuçta hayali kurulan bir olay, böyle hayal etmişsinizdir…
Neva güzel bence bu arada, bi trt dizisinde duymuştum ilk, benim adımla da çok uyumlu kızım olursa koyarım diye hep düşündüm hep ama nasip olmadı.
Hayırlısı hakkınızda..
Bizim evin halleri diye bir diziydi sanırım.Neva ve sakız gibi isimleri vardı kadınların.Tatlis bir diziydi

Yabancı isimler vermesine karşı değilim olabilir tabi ama kombinasyon gerçekten çok kötü olmuş 😂 ben iki isim verilmesini hiç sevmiyorum mis gibi tek isim soyisim neye yemtiyor anlamadım birde uzun uzun söyletmeye çalışıp komik duruma düşenler var her türlü saçma bence
Ay ben de böyleydim.Cakal kocam lohusaligimin başında çok zor durundayken son kez soruyorum ayağına iki isim yaptı.Ne gerek var diye düşünüyorum hala.Tek isim söylüyorum.Turkce ve bilindik bir isim

Olsun ben güldüm 🌺😅. Ben o aralar omirilik ameliyatı olmuştum. Kadıncağız bana geçmiş olsuna gelmişti. Bende adını sordum DÖNER dedi. Tabi ben tekrar sordum kadın yine DÖNER dedi. Ben yine anlamadım en sonunda kadıncağız ya tavuktan yapılıyorya DÖNER işte dedi. ALLAH im o an gülmemek icin kendimi zor tuttum. Tüm ameliyat yerlerim ağrıdı. Meğer bunlar 6 kardeşlermiş bu 5. Kızmış. Babası bunun adına DÖNER koyarsa sonraki ERKEĞE DÖNER diye düşünmüş DÖNER koymuş. Gerçi 6. da kız olmuş. 😄. Cahillik işte
Korunma yöntemlerinden bihaber, son çocuk olsun diye yeter, dursun koymanın farklı bi versiyonu olmuş😂

Ebeveynlerin çocuğunun ismiyle bir şeyleri ıspatlama çabası gibi zorlama isimler beni aşırı irite ediyor. Hiçbirimiz çocuğuna o ismi koymasın diye gidip nüfus müdürlüğünde elinden kalemi almayacaz merak etmeyin sadece yorum yapıyoruz

Screenshot_20241023_084314_Chrome.jpg

Konuyu okudugumda ilk aklimda canlanan goruntu 😅

Maria ismi bence cok fazlaca bir dinin sembolu gibi.. Yine de cok istiyorsaniz kendi bileceginiz bir sey.. Ben yabanci isme karsi degilim ama boyle bir ismi coguguma koymazdim. Ozellikle Turkiye'de dogup buyuyecekse.

iki ismin kombinasyonuna gelirsek bence Maria Neva cok ozenti, arada kalmislik hissi veriyor insana. Hem yabanci farkli bir isim olsun hem de ucundan Turk oldugu belli olsun gibi gibi

Yine de sizin bileceginiz bir sey.

Ne çok Maria varmış ülkemizde onu da öğrenmiş olduk. :KK70: Çok beğendiyseniz kime ne tabi ki ama şahsi fikrim tercih etmezdim, bir İngilizin kızına Ayşe ismini koyması kadar garip.

Ben de kızım olursa adını Jessica koycam :p şaka şakaa

Selam Kızlar,

Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.

Sizin düşünceniz nedir?
güzel bir türkçe bir isim koyun. çocuk sürekli sorulara maruz kalacak. atanamamış maria muamelesi görecek. mühendis diye bir erkek ismi duymuştum. bence komik. anne babası ezikçe bir iş yapmış diye düşünmüştüm. yani özetle müslüman mahallesinde salyangoz satmayın. çocuk üzülür sonra.

açık söyleyim aklıma maria denilince ya santana'nın şarkısı ya da 19. yüzyıl rahibeleri geliyor. Yani yabancı adı ama demode bir yabancı adı.

X