Kızımın yaz okulu

Konuyu çok dikkatli okumadım aslında. Ama çalışan anne çocuğuydum ve yaz okulum falan yoktu. Üniversiteye kadar en azından. 😁
Bakacak kimse yoksa ne yapacaklar? Oturup babaanne anneanneyle tv izlemesinden iyidir zaten. Çocuklar dışarı da çıkamıyorlar artık. Yaz okulları spora ve fiziksel aktiviteye ağırlık verirler. Yüzme vs gibi. Yazma çizme, okuma vs olmuyor.

Bakacak kimse yoksa ne yapacaklar? Oturup babaanne anneanneyle tv izlemesinden iyidir zaten. Çocuklar dışarı da çıkamıyorlar artık. Yaz okulları spora ve fiziksel aktiviteye ağırlık verirler. Yüzme vs gibi. Yazma çizme, okuma vs olmuyor.
Ben ne yapmalılar ne yapmamalılar söylemedim zaten farkındaysanız. 😂

Ben ne yapmalılar ne yapmamalılar söylemedim zaten farkındaysanız. 😂
Hayır da dalga geçiyorsunuz Universiteye kadar yaz okulum falan yoktu diye. Yorum yapıyorsunuz çözümünüz nedir? Kimse çocuğun evde sende izinlisin demiyor. İşe götüremiyorsunuz. Bakacak da kimse yoksa tam olarak ne yapacaklar? Siz ne yapıyordunuz yazları?

Kesinlikle kendi yaşıtı 4-5 kişi var demişlerdi ama hepsi çok büyük belli fotoğraflardan. Zaten bir tane bile kız olmayacağını da bilmiyordum.
Akşam geldiğinde hepsini sorup öğreneceğim. Benim de şuan hiç içime sinmedi gerçekten.
Öğretmenini şimdiden arayıp sorsam mi bilemedim. Mesaj yazdım kaynaştıklarını kızımın onlara koşup sarıldığını falan yazmışlar.
Çocuğumun sınıfında, bilmesem yaşlarını hepsi 2 yaş büyük derim.
Benim 5 yaşındaki oğlumdan 15 20 cm uzun, 10 kilo fazla olanları var.
Görüntü yanıltıcı olabilir.
En fazla 5 6 yaş grubu birleştirilmiştir.

Hayır da dalga geçiyorsunuz Universiteye kadar yaz okulum falan yoktu diye. Yorum yapıyorsunuz çözümünüz nedir? Kimse çocuğun evde sende izinlisin demiyor. İşe götüremiyorsunuz. Bakacak da kimse yoksa tam olarak ne yapacaklar? Siz ne yapıyordunuz yazları?
Dalga geçmiyorum hanımefendi benim zamanımda farklı imiş işler diye belirtmek istedim sadece. Çözüm sunarım sunmam sizi ilgilendirmiyor orası.

Merak etmeyin eğlenecektir. Yaz okuluna daha az çocuk gidiyor, bu yüzden sınıflara ayırmaları çok mümkün değil. Zaten hepsi aynı etkinlikleri yapıyorlar. Çok aşırı bir yaş farkı yoktur. 6 ay farkla bile çocuklar çok daha büyük görünebiliyorlar.
Bunu baştan söylemeliydiler ama para tatlı geliyor maalesef.
Bir hafta verin eğer mutsuz olursa konuşursunuz bence.

Üzülmeyin yaf, kreş kamp vb yerlerde para için veli kazıklama çok oluyor🤦‍♀️😐 başka aktivite yeri bulursunuz, üye değilseniz Facebook tan sizin şehrin yabancı/expat anne grubuna üye olun, ortaya sorunuzu yazın 5 yaş kız için iyi aktivite kampı var mı diye mutlaka çok iyi fikirler geliyor. Münih çevresiyle LMBB diyebir grup var, tavsiye ederim. (aklımda Almanyadasınız diye kalmış)
Teşekkür ederim. Yok ben Almanya'da değilim. Bir ara okul için Avusturya'daydım belki onunla alakalı konuşmuşuzdur :)
Yaz okulunu sevmezse eski kresine gönderirim zaten. Ormanın içinde güzel bir yer sadece kağıt kalem vs olaylari da var. Yazın farklılık olsun istemiştim ama kızımın psikolojisi daha değerli napalım... Belki bir hafta sonra çok severek gidiyor diye güncellerim konumu.

Çocuğumun sınıfında, bilmesem yaşlarını hepsi 2 yaş büyük derim.
Benim 5 yaşındaki oğlumdan 15 20 cm uzun, 10 kilo fazla olanları var.
Görüntü yanıltıcı olabilir.
En fazla 5 6 yaş grubu birleştirilmiştir.
Yok az önce konuştum grupta tek 2017 li bizim minikmiş. Diğerlerinin 5 tanesi 2016 gerisi 2015.
Kızım da minyon zaten iyice minicik kalmış.

Yok az önce konuştum grupta tek 2017 li bizim minikmiş. Diğerlerinin 5 tanesi 2016 gerisi 2015.
Kızım da minyon zaten iyice minicik kalmış.
Anladım, minik olduğu için daha da fark açılmıştır.
Benimkiler de öyle minikler, 1 yaş küçükleri bile daha uzun cüsseli benimkilerden.
2016 sorun değil ama 2015 liler 1. Sınıf bitirdi bu sene.
Onlar hem algı beceri hem de cüsse olarak elbet çok daha büyükler ve ortak aktiviteleri sınırlı olacaktır.
Erkeklere karşı bir önyargı varmış kızınızda, belki bunu yenmesi adına güzel bir adım olur.
Baktınız kızınız sıkıntı yaşıyor, alırsınız zaten.

Kızlar ya bunu mu dert ettin demeyin lütfen. Derdim kayinvalide vs değil başlıktan anlaşıldığı gibi yaz okulu.
Kızımı yaz okuluna kayıt ettirdim bu yıl. Normalde kreşe gidiyor ama bu yaz farklı olsun spor vs diye. Parasını peşin olarak ödedim (2 aylık) ve servis ile de anlaştık. Bugün ilk günü diye eşimle götürdük.
Gittiğimizde sordum yaşıtları ile olacak değil mi diye, evet dediler ama bugün gelen fotoğraflarda görüyorum ki sınıfında herkes büyük. Kızım minicik kalmış aralarında. Henüz 5 yaşına girmedi Ağustos doğumlu. Çok mutlu gitmişti ama fotoğraflarda tek başına kaldığı belli. Sınıfında geri kalan herkes erkek, tek kız minikim aralarında.
Ne yapmalıyım sizce? Biraz daha devam etsin uyum saglayamazsa geri kresine mi gönderelim yoksa bu yaz burada devam etmesi daha mı iyi olur?
Tanınmış bir takımın spor kulübü burası yüzme konusunda özellikle öğrenmesi için göndermiştim. Bir de 2 yaşından beri kreşe gidiyor, gelecek yıl da okula başlayacak çok sıkılır diye değişiklik yapalım demiştik. Şuan kendimi çok yanlış yapmış gibi hissediyorum.
Bir iki gün gözlemleyip almayı seçerdim, çocuklar yaşıtlarıyla olmayınca çok mutlu olmuyorlar. Gün geçer mi eve yıkılsa bir şekilde oyalayıp vakit geçirirler ama kızınız zevk almazsa bir anlamı olmaz bence. Muhtemelen okul ücret iadesi konusunda sıkıntı çıkaracak ama o kısmı nasıl halledilir bilemedim.

Kızlar ya bunu mu dert ettin demeyin lütfen. Derdim kayinvalide vs değil başlıktan anlaşıldığı gibi yaz okulu.
Kızımı yaz okuluna kayıt ettirdim bu yıl. Normalde kreşe gidiyor ama bu yaz farklı olsun spor vs diye. Parasını peşin olarak ödedim (2 aylık) ve servis ile de anlaştık. Bugün ilk günü diye eşimle götürdük.
Gittiğimizde sordum yaşıtları ile olacak değil mi diye, evet dediler ama bugün gelen fotoğraflarda görüyorum ki sınıfında herkes büyük. Kızım minicik kalmış aralarında. Henüz 5 yaşına girmedi Ağustos doğumlu. Çok mutlu gitmişti ama fotoğraflarda tek başına kaldığı belli. Sınıfında geri kalan herkes erkek, tek kız minikim aralarında.
Ne yapmalıyım sizce? Biraz daha devam etsin uyum saglayamazsa geri kresine mi gönderelim yoksa bu yaz burada devam etmesi daha mı iyi olur?
Tanınmış bir takımın spor kulübü burası yüzme konusunda özellikle öğrenmesi için göndermiştim. Bir de 2 yaşından beri kreşe gidiyor, gelecek yıl da okula başlayacak çok sıkılır diye değişiklik yapalım demiştik. Şuan kendimi çok yanlış yapmış gibi hissediyorum.
Tekrar konuşmalısınız okul ile. Bu şekilde olması çok saçma. Tabiki de kız ve erkek karma olabilir ama sizin kızınızın tek başına özellikle büyük erkeklerin arasında kalması olmaz. Bu başlıbaşına bir sorun. Şahsen ben bunu istemezdim. Kendini ualnız hisseder ve özgüven eksiliği doğabilir. Ama illa bir spor ya da aktivite yapsın istiyorsanız size tavsiyem devamlı yapabileceği bir spora gönderin. Yaşı çok uygun bunun için.

Tekrar konuşmalısınız okul ile. Bu şekilde olması çok saçma. Tabiki de kız ve erkek karma olabilir ama sizin kızınızın tek başına özellikle büyük erkeklerin arasında kalması olmaz. Bu başlıbaşına bir sorun. Şahsen ben bunu istemezdim. Kendini ualnız hisseder ve özgüven eksiliği doğabilir. Ama illa bir spor ya da aktivite yapsın istiyorsanız size tavsiyem devamlı yapabileceği bir spora gönderin. Yaşı çok uygun bunun için.
Az önce aradım. Öğretmeni akşam beni arayıp görüşünü bildirecek. Tamamen erkek olan bir sınıfta nasıl uyum sağlar hiç bilemiyorum.
Aslında ben tam da devamlı yapacağı alanı seçmek için gönderdim. Bu yaz tüm sporları görecek ve kış geldiğinde hangisini isterse o spor ile devam edecekti. Kreşde öğretmeni spor yapmaya çok hevesli diğer çocuklar söylenen hareketleri yapmazken o hepsini atlamadan yapıyor dediği için yaz okuluna gönderdik.

Az önce aradım. Öğretmeni akşam beni arayıp görüşünü bildirecek. Tamamen erkek olan bir sınıfta nasıl uyum sağlar hiç bilemiyorum.
Aslında ben tam da devamlı yapacağı alanı seçmek için gönderdim. Bu yaz tüm sporları görecek ve kış geldiğinde hangisini isterse o spor ile devam edecekti. Kreşde öğretmeni spor yapmaya çok hevesli diğer çocuklar söylenen hareketleri yapmazken o hepsini atlamadan yapıyor dediği için yaz okuluna gönderdik.
İnşallah bir an önce çözersiniz bu sorunu. Kızınızın böyle sporu seven biri olmasına çok sevindim. Mantıklı bir karar vermişsiniz. 😇

Benim oğlumun sınıfında 1 tane kız var sadece. Ama kız çok mutlu. Ben onu o kadar sorun olarak görmedim. Yaslari yazmışsınız yakın yaslar çok bir fark yok bence. Kurum size yalan söylememiş bu durumda

Okulun içine veli almıyorlar. Kesinlikle katılıyorum bu yaşlarda ay farkı bile çok fark ettiriyor.
Geldiğinde ağzını arayacağım. Planım bu haftayı tamamlatmak sonra eğer hala alışamadıysa zorlamak istemiyorum. Sadece çok uzun kreşe gitti bu defa onun için de farklılık olsun demiştim ama pembe tokaları, pembe ayakkabıları ve barbie li çantasıyla giderken görünce kalbimi sızlattı kuzum. Diğer çocukların hepsi daha uzun ve siyah beyaz tonlarda kıyafetlerle daha büyük görünüyorlardı.
Ben de anaokulundayken bizden birkaç yaş küçük zihinsel engelli bir çocuk vardı, arkadaşlarım onu oyuna katmaya çalışıyordu, iyi davranıyorlardı. Belki sizin çocuğunuza da küçük olduğu için daha iyi davranıyorlardır.

Kararsızsanız kızınızla konuşsanız? Mutlu mu orda acaba kendini nasıl hissediyor? Belki o sizi yönlendirir 🤷🏻‍♀️

Çocuğa sorun direkt 5 yaşında sevip sevmediğini söyleyebilir.erkek olmaları sorun değilde büyük olmaları sorun olabilir.

ben de cocuklarimi yaz okuluna yollamak zorudayim calistigim icin,

5 yas kucuk bence, oglen uykusu uyumayacak, surekli hareket halinde.. bence o yasta kres daha mantikli olabilir..

X