Kızımın telefon bağımlılığı

bağımlı değil ki. haftaiçi kısıtladığınız için aklı telefonda kalıyor bence ödevlerini bitirdikten sonra akşamları biraz izin verin. bu kadar gözünde büyütmez telefon olayını

11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
Hafta sonları kahvaltı ve akşam yemeğinde alıyor
İnanın engel olamıyorum, almıcaksın diyorum dinlemiyor. Çok zorlanıyorum
Birde telefon elindeyken dünyadan kopuyor ya söylediklerimizi algılamıyor bir değişik oldu iyice
11 yaşında çocuğu olanlar nasıl yapıyor merak ediyorum bilgi verir misiniz
Ben kemdim de kesinlikle telefonum ile oynamıyorum. Çocuklarımın yanında Youtube falan bakmıyorum.
Benimkiler daha küçük ama yasitlarinda telefon görüyorum.

11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
Hafta sonları kahvaltı ve akşam yemeğinde alıyor
İnanın engel olamıyorum, almıcaksın diyorum dinlemiyor. Çok zorlanıyorum
Birde telefon elindeyken dünyadan kopuyor ya söylediklerimizi algılamıyor bir değişik oldu iyice
11 yaşında çocuğu olanlar nasıl yapıyor merak ediyorum bilgi verir misiniz
11 yaşındaki çocuğa telefon alırsanız maalesef sonuçlarına katlanmak durumunda kalırsınız. Benim de kizim 11 yaşında liseye kadar telefon yok. Tabletini sadece hafta sonu alabilir o da iki saatliğine. Hafta içi benim kontrolumde ders çalışmak için yarım saatliğine kullanabilir, ihtiyaç olursa. Sinif arkadaslari watsapp grubu kurmuşlar, kizim da iznim dahilinde benim numaramı ekletti. O kadar gereksiz yazisiyorlar ki hangi arada ders çalışıyorlar, aileyle sosyallesiyorlar anlamıyorum.

Psikolog desteği alın gerekirse kızınızı kurtarın bu bağımlılıktan, yoksa çok pişman olacaksınız...

Valla bende öyle diyordum ama öyle olmuyormuş. En azından arkadaşlarıyla buluştuğu zaman yada evde tek kaldığı zaman arayabilmek büyük kolaylık
Çok kısıtlama yapmak istemiyorum ama ayarında olsun istiyorum
Akıllı saat diye bir şey var. Küçücük çocuklara telefon almak yerine akıllı saat alırsanız hem sürekli iletişimde olursunuz hem de telefonunuza yüklediğiniz uygulama ile takip edersiniz.

X