- 11 Eylül 2020
- 2.174
- 551
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Sizinle birlikte iken izin vermeyin ama gerekçelerini açıklayarak yani "yasak " kelimesi hem daha cezbedici hem de ceza şeklinde algılanabilir. Akşam ödevlerden sonra yaşına uygun aile içi oyunlar geliştirin birlikte zaman geçirin kitap saati gibi ,mutfak etkinliği gibi ... Tabii ki gerçekçi olmak lazım tamamen kısıtlayamıyoruz ama ekran süresini kısaltabiliriz . Akşamları da az da olsa bakmasına izin verebilirsiniz ki aklı sürekli telefonunda kalmasın . Bir plan dahilinde hareket ederseniz sanırım süreci daha kolay atlatırsınız bu arada evet ekranda geçirilen süre algılamanın düşmesine sebep olabilir . Birlikte zaman geçirme sürenizi arttırabilirsiniz11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
Hafta sonları kahvaltı ve akşam yemeğinde alıyor
İnanın engel olamıyorum, almıcaksın diyorum dinlemiyor. Çok zorlanıyorum
Birde telefon elindeyken dünyadan kopuyor ya söylediklerimizi algılamıyor bir değişik oldu iyice
11 yaşında çocuğu olanlar nasıl yapıyor merak ediyorum bilgi verir misiniz
Allah yardımcınız olsun inşallah şu anda bir çok ailenin derdi bu mmalesef yavaş bir kısıtlamaya gidin bence11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
Birde telefon elindeyken dünyadan kopuyor ya söylediklerimizi algılamıyor bir değişik oldu iyice
Ben kızıma liseye başlayınca akıllı telefon almıştım.Daha öncesinde tuşlu telefonu vardı.11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
Valla bende öyle diyordum ama öyle olmuyormuş. En azından arkadaşlarıyla buluştuğu zaman yada evde tek kaldığı zaman arayabilmek büyük kolaylık11 yaşında çocuğun telefonu niye var ki? Henüz çocuğum o yaşta değil ancak büyük konuşmak istemem. Çevremdeki insanlar genelde lisede telefon alıyorlar çocuklarına. Yine ergenlik vs derken arkadaşları ile anne-baba telefonu ile iletişim kuruyorlar. Telefonla ilgilenmesinin yanında kontrol etmek de çok zor. Hattını kapatın. Ev internetini de belirlediğiniz saatlerde açın.
Akıllı saat kullanabilirsiniz.Valla bende öyle diyordum ama öyle olmuyormuş. En azından arkadaşlarıyla buluştuğu zaman yada evde tek kaldığı zaman arayabilmek büyük kolaylık
Çok kısıtlama yapmak istemiyorum ama ayarında olsun istiyorum
Kizim 10 yaşında cep tlfnu almadık. Öğretmeni ödev atıyor ona bakıp bana geri veriyor benim tlfnumu. Tlfn almış olsak bizde zorlanirdik.11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
11 yaş bu sorumluluğu almak için fazla erken. Siz de sınırları iyi çizmemişsiniz..11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
Birtane uygulama var. Telefonda bulunan her uygulama icin kisitlama getiriyor. Mesela gunde en fazla 30 dakika whatsapp ayarlayabilirsiniz. 30 dakika sonra uygulama kilitleniyor. 24 saat sonra aciliyor. O gun Acil lazim olursa da 1000 tane buyuk kucuk harf ve rakam veriyor onlari tek tek girmen lazim en az 1 saatini alir. Ondan sonra aciliyor11 yaşında kızım var. Sürekli telefon elinde gezmek istiyor. Hafta içi telefona yasak koyduk sadece hafta sonu alabilirsin diyoruz ancak okuldan geldiği zaman mesela birşeyle ilgilenirken arkadaşım mesaj yazmış mı bakayım diyor, yada evden dışarı çıkarken asansörde telefonu eline alıyor.
Size kolaylık olarak görünen şey, ya da sizin çocuğunuzla bu konuda inatlaşmak zorunda kalmadan ayarında bir çözüm bulmaya çalıştığınız şey sizin için iyi olan çözümler aslında. Çocuğunuzdan olgun davranmasını beklemek, aaa 1 saat olmuş telefon elimde annem babamla sohbet etsem ders çalışsam keşke demesini istemek kendiliğinden oluşan birşey değil.Valla bende öyle diyordum ama öyle olmuyormuş. En azından arkadaşlarıyla buluştuğu zaman yada evde tek kaldığı zaman arayabilmek büyük kolaylık
Çok kısıtlama yapmak istemiyorum ama ayarında olsun istiyorum