- 20 Mayıs 2021
- 545
- 785
evet doğru dediniz duyarsız kalması sorun diye biliyorum. ve evet mesela atipik otizm var en hafifi sanırım ama o da otizmYabancı bir ortamda siz onu bırakıp gittiginizde bu duruma duyarsız kalıyor mu?Otizm tipleri var sanırım her durum aynı seyretmiyor.
Çocuğunuz da bir sıkıntı yok gibi. Oğlum da geç konuştu. Ama başka hiçbir sıkıntısı olmadigi için suphelenmedim bile . Benim de oğlum parmakla gösterir bende anlardım. Bir süre anneanne ,bababaanne gündüz baktı. Konuşmayan çocuk konuşmaya başladı. Çünkü onlar dediğini ,istediğini anlamadıgi için konuşmaya mecbur kaldıGünaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.
Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.
Bu konuda fikri olan var mı acaba ? Şimdiden çok teşekkürler.
Otizmin bir tedavisi yok çünkü otizm bir hastalık değil. İnsan bilmediği şeyden korkar tepkiniz çok normal. Şayet öyle bir durum varsa doktorunuz sizi bilgilendirecektir.İnanın bilmediğim halde sadece duyduklarımdan dolayı korkuyorum.Tedavisi yok durumunu çok duyduğum için korkuyorum.Kendime de kızıyorum bu durumda bile bu kadar üzülüyorum başka sıkıntısı yok şükretmem lazım diye.Çok sağolun.
Bence insanlarin otizm gibi durumlarda korkutugu sey cocugunun otistik olmasindan ziyade hayatin icinde karsilasacagi zorluklar. Toplum olarak bu konuda gelisme saglayamiyoruz ne yazik ki. Ozel egitim ihtiyaci olan cocuklar okul bulamiyor kendilerine en basit ornek olarak. Ne gelirse Allahtan tabiki insan cocugunu her türlü sarip sarmalar. Ama sosyal hayatta alacagi yaralardan da korkar.Tabiki her anne çocuğunun hem bilişsel hem fiziksel anlamda tamamen sağlıklı olmasını ister ama otizm bir hastalık değil. Öcü gibi korkulacak ya da kondurmak istemeyecek bir durum yok ortada. Konu sahibesi geçmiş olsun endişe etmeyin her koşulda çok da korkulacak bir şey yok
değildir Allah ın izniylekesinlikle ben de öyle düşündüm çok sağolun yaptıracağız inşallah.
kardeşim boşuna canını sıkma ya benim dayımın oğlu 3-4 yaşına kadar hiç konuşmadı sadece el işaretiyle anlatıyordu ozaman doktora gitse kesin onada bi teşhis koyarlardı şimdi cin gibi maşallah neyine inanmıyo doktor birde sen annesisin neyi yapıp yapmadığını biliyosun bence hiç uğraşma ver çocuğunu kreşe akranlarıyla oynasın bak nasıl açılacakGünaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.
Dün de devlet hastanesinden randevu alıp götürdük.Bayan ortaya bir kutu oyuncak çıkardı.Kıızm oyuncaklara bakarken onları bırak ben sana bilgisayardan hayvan resimleri gösterecem; onların seslerini çıkar dedi.Kızım oyuncakları görünce hiç birini yapmadı,ismine bile dönüp bakmadı.Sürekli bye bye yapıp öpücük atan çocuk onu bile yapmadı.Ve doktor otizm olduğunu düşünüyorum, pazartesi teste geldin dedi.Normalde bunları yapıyor desem de çok inanmadı.Ordan çıkıp kendi çocuk doktorumuza gittik.Doktor ne derse hepsini yaptı.Gel sarılalım, lambayı kapat, çiçeği kokla, bunu çöpe at, ablaya sarıl, elimi tut kaldır beni vb.Doktor da kesinlikle yok bence dedi ama içim rahatlamıyor.Pazartesi test yapılacak orası da yabancı bir ortam yine yapamazsa otizm diyecekler.TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.Ama ben otizm olduğuna inanmak istemiyorum.Sürekli sarılan, gözümün içine bakan bir çocuk.
yanılıyosunuz benim kızım sevdiği bişeye bakarken duymuyor bile adını ama cin gibiAnne olarak konduramıyor insan çocuğuna, inşallah değildir ama ilgisini ne çekerse çeksin ismine bakar çocuk. Tamam oyuncakları bırakıp gitmemesi normal olabilir ama ismine bakmaması normal değil.
bence o doktora test falan yaptırmayın çocuğun ilgisini çekcek bişi bırakmış tabiki çocuk oyuncağa odaklanır benim bi taıdığımın çocuğuda 4 bçk yaşında çok az konuşuyodu ve istemediği bişi olunca çok fazla yepki gösteriyodu devlet kreşindede otizmli doktora gösterin dediler onlarda üni hastanesine götürdü orda hastane havası ve sert bi doktor görünce çocuk hiç konuşmamış doktorda otizmli olabilir test yapalım demiş sizinki gibi onlarda istememiş özel bi pedegoga götürdülsr orda hiçbişi olmadığını sadece konuşma geriliği olsuğunu söylediler bence sizin çocuğunyzdada otizm yokturGünaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.
Küçücük bebeğin TV ve telefon ile ne işi olur ki? Bu saatten sonra gerekirse siz de izlemeyin, evde TV diye bir şey olmasın. Ben de onuc yıldır izlemiyorum,eksikliğini hissetmedim asla. Faydası bir tane yok,zararları saymakla bitmez...TV ve telefona çok maruz kaldı.Orda çok hata yaptık.
Bence otizm yok o an çocuk canı ne isterse onu yapmış normalde herşey normal anlattığınız kadarıyla. Doktor ne gördüyse onu söylemiş haliyle haklı olarak. Çocuğu farklı zamanlarda farklı yerlerde gözlemleyen sizsinizGünaydın bayanlar.Canım o kadar sıkkın ki fikirlerinizi almak istedim.Kızım 31 aylık.Bugüne kadar 10-15 tane kelimesi dışında kelimesi olmadı.Her istediğini işaret ederek gösteriyor.Su içeceği zaman suyu çok net şekilde istiyor, göz teması çok iyi.Sürekli gittiğimiz çocuk doktorumuz bence otizm kesinlikle yok ama içiniz rahat etsin çocuk psikiloguna götürün dedi.Özelde çcouk üzerine çalışan bir bayana götürdük.Bayan otizm yok sadece konuşma geriliği var terapi lazım en az 5-6 ay dedi.
İlgilenmek çok önemli ama her çocuk farklı. İki çocuğumu da aynı şekilde ben büyüttüm. Mesela ilk elli sözcük kartını iki yaş civarı ikisine de öğrettim. Hep konuşurak gostererek anlatarak büyüttüm ikisini de. Büyük oğlum kartları taniodu. Ama isimleri söylemiyordu. Kelimesi konuşması azdı. Anne baba normal basit kelimeleri zamanında söyledi . Ama konuşmasının açılması çok uzun zaman aldı. Şuan altı yaşında okula gidiyor. Konuşması anlaşılır değildi. Dil terapisi ne gidiyoruz . Üç ay olmak üzere. Cokkkk cokk şükür Rabbime çok farketti. Sesli harfleri doğru kullanmayi ogredik önce. Sonra sessizlere geçtik. Şuan çok anlaşılir konuyosuyor. Z harfi deyiz. R harfini y olarak söylüyor. En son r harfi caliscaz zaten.Bu konuda uzman değilim ama bence otizm yok doktorun dediği gibi konuşma geriliği var. Eltimin kızı 2 yaşında onun toplasan 3 kelimesi vardır ona da konuşma geriliği var denildi. Acaba birebir çok ilgilenmiyor musunuz ve ya bişey yedirirken bişey verirken nesnelerin ismini söylüyor musunuz
Tv tableti tlf tamamen kapatacaksiniz toparlanmasi bile krese giden arks ayni durumda idi 4 ile 9 ayi buluyormis siz düşünün ekran beyni nasil etkiliyor .krese verin durum varsa genelde hep kres öneriler .gecmis olsun tv tlf kapatinca hemen mucize beklemeyin sureciniz uzun Sabirli olun hersey iyi olurÇok teşekkür ederim inanılmaz moral oldu bana.Hem oğlunuza hem de arkadaşınızın oğluna çok sevindim.Evlat olunca akan sular duruyormuş onu anladım bir kez daha.İnşallah biz de sizin gibi konuşma durumuna geçeriz biran önce.Bizde tramva yaratacak bir durum olmadı ama çocuga uyaran cok eksikti.Akşama kadar tv de vakit geçirdi.Akşam da biz yorgunuz deyip yeterince ilgilenemedik.İnşallah yanılıyorlardır..Çok sağolun gerçekten.
KatılıyorumOzel eğitim alanında uzman değilim.
Alanım çocuk gelişimi. Sizin anlattığıniz durumda otizm yok gibi. Çünkü cocukla inatlasilmis gibi hissettim. 31 ayda tam inat dönemi.
Fakat bazen anneler kabul etmek istemediği için devlette ki doktor muhtemelen test yapalım demiştir. Çünkü anneler ister istemez içgüdüsel olarak çocuğunu koruma ve kabul etmeme duygusunda oluyorlar.
Özelde farklı birisine gidin tekrar isterseniz . Pazartesiden önce.