Çocuk Hastalıkları Kızımın neyi var? Yaşayan bilen var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden doktora götürmüyorsunuz? İnternetle olacak iş mi? Böyle şeyler yaşayıp soluğu hastanede almamanız ilginç.
Küçük bi yerdeyim acilden başka bi hastane yok. Birimler yok. Yarın gidiyoruz zaten herkese ayrı ayrı mı yazmam gerekiyor? Umursamayan biri olsam burda yaşayan var mı diye aramazdım zaten sadece yarına kadar bekleyemedim bi bilen var mıdır diye sordum.

Randevuluk bir hastalik gibi değil ki 2 haftadir bu şekilde diyor 2 haftada 1000 kere acile kosmustum ammmmaaaan soylesen succc soylemesen suc nette arastirin daha bakalim ne tani koyacaksiniz
Benim çocuğum yok ama konuyu okuyunca neden kucakladığı gibi acile koşmamış diye düşündüm. Ben olsam öyle yapardım. Biz aşırı panik insanlarız herhalde.

Herkese merhaba arkadaşlar. Şu an karşınızda bebeği için çok endişelenen çaresiz bi anne var nolur okumadan geçmeyin. Çocuk sağlığı kısmı bu kadar ilgi görmüyor e benim dr derdim var buraya konu açmak zorunda kaldım. Çok sağ olun.
3 yaşında bi kızım var. Gelişimi, boyu kilosu herşeyi iyi. Derdini güzel anlatır çok güzel konuşur. Fakat son 1 2 ayda böyle bi şey sorunca ağzını kıpırdatma olmaya başladı. Acaba zihninde düşünüyo da kelimeye aktarmaya geç mi kalıyo o yüzden mi ağzı kıpırdıyo sadece dedik ama bu anlık bi şey dediğim o an geçince normal konuşmaya devam ediyor, gerçekten güzel konuşur. 2 yaşında başladı konuşmaya 1 yıldır çok iyi. Yalnız bu son 1 2 haftadır dudak kıpırdama olayına şu davranışlar eklendi: mesela yemek yiyor o an önünde telefon var diyelim böyle dudağı kıpırdamaya başlıyor, sonra eli ayağı boşalıyor gibi oluyor, hatta gözleri kayıyor gibi bile oldu, başı sağa sola doğru mesela hafif kaydı titredi gibi böyle şeylet yaşandı. Sadece bugün mesela parmak boyası ve kitap okuma yaptık yaklaşık 1-1,5 saat. Gözleri boş boş bakmaya başlıyor, dudakları kıpırdıyor, sonra elş ayağı boşalıyor başı vs vücudunun sanki dengesi gidiyor gibi. Hep böyle oldu bugün o kadar çok oldu ki defalarca video bile çektim. Sürekli ağzını sildi ağzının suyu akmaya başladı ağzı sürekli istemsiz kıpırdadığı için ve sanki ağzına da hakim olamıyor gibi yoksa tükürüğünü niye tutamasın? Ya sabah beri ağla ağla öldüm. Nette böyle şeyler aratınca epilepsi çıktı ama yaşayan var mı nolur yazın çok kötüyüm.
Bu kadar fenalaşana kadar acik doktora götürmeyi düşünmez misiniz çocuğu?

Nöbet geçiriyor çok yüksek ihtimal.
Çocuk nöroloji uzmanına götürün, EEG çekilmesi gerekir.
Bu durum sonrası çocukta geçici bir uyku hali gibi bir durum oluyor mu ?
Nöbet sonrası post iktal denilen bir durum oluşur.
Not, Sağlık sektöründe uzun yıllar çalıştım.
Hayır hiç öyle bi durum olmadı. Mesela şöyle boya yapıyoruz elinde boya var bi duruyo 3 4 saniye durgunlaşıyor, sonra devam ediyor konuşmaya hiç bi şey yokmuş gibi. O yüzden zaten acaba düşünüyor mu ya da dalıyor mu diye düşündük. Bugün çok sık oldu öğlen oynarken. Durgunlaştığı an dudak kıpırdaması oluyor, elleri boşalıyor gibi oluyor gözleri işte bi yere bakıyor sonra 3 4 saniye içinde devam ediyor oynamaya falan. En çok olduğu gğn bugündü. O yüzden hemen sıra aldık yarın için.

Deme öyle, kızıyorlar! :işsiz:
Farkettim. Konuyu okuyunca direkt yazıyor insan işte. Sonra yorumları görünce sormaması gerektiğini anlıyor. Sonra konu sahibi kaç kişiye anlatacağım diye atarlaniyor. Valla ben panik insanim demek ki. Çocuk sahibi olmasam da alıp acile koşasım geldi konuyu okuyunca.

Benim çocuğum yok ama konuyu okuyunca neden kucakladığı gibi acile koşmamış diye düşündüm. Ben olsam öyle yapardım. Biz aşırı panik insanlarız herhalde.
Panik değiliz, bu panik yapılacak bir sey. Sencesi bencesi yok, alip bebeyi acile kosacak.
Cocugun agzi yuzu kayiyo, eli ayagi bosaliyo gelmis burda yasayannn vağg miiiii? He var.
Randevu aldim diyor bir de!
Onu bile almamistir da neyse, once bi kendi tanisini koysun, cocuk orda nobetten nobete kosarken gelsin burda konusunu acsin milletle dalassin bi ara cani isterse goturur artik sanki kotulugune soyluyoruz, dusmaniz sanki

Panik değiliz, bu panik yapılacak bir sey. Sencesi bencesi yok, alip bebeyi acile kosacak.
Cocugun agzi yuzu kayiyo, eli ayagi bosaliyo gelmis burda yasayannn vağg miiiii? He var.
Randevu aldim diyor bir de!
Onu bile almamistir da neyse, once bi kendi tanisini koysun, cocuk orda nobetten nobete kosarken gelsin burda konusunu acsin milletle dalassin bi ara cani isterse goturur artik sanki kotulugune soyluyoruz, dusmaniz sanki
İlginç yanı da bu ya. Biz panik yapıyoruz bebeği için, kendisi panik yapmamıza kızıyor. Düşünemedim haklisiniz acile gideyim diyemiyor.

Hayır hiç öyle bi durum olmadı. Mesela şöyle boya yapıyoruz elinde boya var bi duruyo 3 4 saniye durgunlaşıyor, sonra devam ediyor konuşmaya hiç bi şey yokmuş gibi. O yüzden zaten acaba düşünüyor mu ya da dalıyor mu diye düşündük. Bugün çok sık oldu öğlen oynarken. Durgunlaştığı an dudak kıpırdaması oluyor, elleri boşalıyor gibi oluyor gözleri işte bi yere bakıyor sonra 3 4 saniye içinde devam ediyor oynamaya falan. En çok olduğu gğn bugündü. O yüzden hemen sıra aldık yarın için.
Epilepsi nobeti gibi.Ben epilepsi nobeti geciren kiz kardesimle buyudum.Babam norologtu.Biz o sureci daha kolay atlattik.Surekli tetikte olurduk.Nobet denince oyle buyuk nobetler degil herzaman ama dalginlikla basliyor,goz kaymasi,o an yaptigi sey neyse yapmaya devam ediyor bilincsizce.Sizinkilere benziyor baslangici.Doktora gidecekmissiniz zaten.Simdiden gecmis olsun.Gozlemleyin bu arada.Kendine zarar verecek bir sey yapmasina engel olursunuz.

İki haftadır ne bekliyorsunuz? Hadi bana düzgünce bir cevap verin
Falancanın çocuğu böyleydi epilepsi imiş
Bir diğerininkinin beyninde tümör varmış
Bir başkasınınki vitamin düşüklüğündenmiş
Filancanınki de inme geçirmiş
Ötekininse kalbinde sorun var
Eeee ne faydası oldu?
Sizinki hangisi?
İnşaallah hiçbiri değildir de bunların hepsi çocuğu kapıp acile koştu, siz ne bekliyorsunuz?
Çocuk bayılsa şok geçirse komaya girse yine buraya mı yazacaksınız? Çocuğunuzun başına her an bunlardan birinin gelmeyeceğini nereden biliyorsunuz?
Ben olsam bir anne olarak çocuğu kaptığım gibi acile yetiştiririrm randevu günü saati gelene kadar da oradan çıkmam
Millete laga luga yapacağınıza hastaneye götürün çocuğu

Herkese merhaba arkadaşlar. Şu an karşınızda bebeği için çok endişelenen çaresiz bi anne var nolur okumadan geçmeyin. Çocuk sağlığı kısmı bu kadar ilgi görmüyor e benim dr derdim var buraya konu açmak zorunda kaldım. Çok sağ olun.
3 yaşında bi kızım var. Gelişimi, boyu kilosu herşeyi iyi. Derdini güzel anlatır çok güzel konuşur. Fakat son 1 2 ayda böyle bi şey sorunca ağzını kıpırdatma olmaya başladı. Acaba zihninde düşünüyo da kelimeye aktarmaya geç mi kalıyo o yüzden mi ağzı kıpırdıyo sadece dedik ama bu anlık bi şey dediğim o an geçince normal konuşmaya devam ediyor, gerçekten güzel konuşur. 2 yaşında başladı konuşmaya 1 yıldır çok iyi. Yalnız bu son 1 2 haftadır dudak kıpırdama olayına şu davranışlar eklendi: mesela yemek yiyor o an önünde telefon var diyelim böyle dudağı kıpırdamaya başlıyor, sonra eli ayağı boşalıyor gibi oluyor, hatta gözleri kayıyor gibi bile oldu, başı sağa sola doğru mesela hafif kaydı titredi gibi böyle şeylet yaşandı. Sadece bugün mesela parmak boyası ve kitap okuma yaptık yaklaşık 1-1,5 saat. Gözleri boş boş bakmaya başlıyor, dudakları kıpırdıyor, sonra elş ayağı boşalıyor başı vs vücudunun sanki dengesi gidiyor gibi. Hep böyle oldu bugün o kadar çok oldu ki defalarca video bile çektim. Sürekli ağzını sildi ağzının suyu akmaya başladı ağzı sürekli istemsiz kıpırdadığı için ve sanki ağzına da hakim olamıyor gibi yoksa tükürüğünü niye tutamasın? Ya sabah beri ağla ağla öldüm. Nette böyle şeyler aratınca epilepsi çıktı ama yaşayan var mı nolur yazın çok kötüyüm.
Geçmiş olsun

Google dan araştırmayın çok kötü sonuçlar gösteriyor baş ağrısı yazsam neler çıkıyor neler en doğrusu direk zaman kaybetmeden doktora başvurmak ve beyin tomografisi çektirmek

Geçmiş olsun inşallah önemli birşey yoktur hiç beklemeyin ve bence çocuk doktoruna degil direk çocuk nörolojiye götürün eeg çekilsin. Bulgular ciddi.

Gözlerinin kayması, titremesi, kendini kaybetmesi.. Bir çocuk daha başka hangi nedenle acilen doktora götürülür? Yani gözlemleyen sizsiniz ve sizin anlatımınıza göre ben cidden çok endişe duydum burada. Siz de endişe duyup yazmışsınız buraya. İnşallah kötü bir durum yoktur. 2 haftadır ve sabahtan beri ağla ağla değil de en yakın sağlık kuruluşuna götürmek daha iyiydi sanki.

Benim yiğenimde böyle yapıyordu ablam çok korktu hemen doktora götürdü bir şeyi çıkmadı meğersem kreşte bir arkadaşımın taklit ediyormuş 🤦🏼‍♀️ bizim ki biraz tiyatrocu çok sever taklit etmeyi annesini korkutmayı😔 tabi bu bizimkindr öyle çıktı sizde yine doktora götürün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X