Çocuk Hastalıkları Kızımın neyi var? Yaşayan bilen var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Firdevs Yoreoglu

Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
684
1.032
Herkese merhaba arkadaşlar. Şu an karşınızda bebeği için çok endişelenen çaresiz bi anne var nolur okumadan geçmeyin. Çocuk sağlığı kısmı bu kadar ilgi görmüyor e benim dr derdim var buraya konu açmak zorunda kaldım. Çok sağ olun.
3 yaşında bi kızım var. Gelişimi, boyu kilosu herşeyi iyi. Derdini güzel anlatır çok güzel konuşur. Fakat son 1 2 ayda böyle bi şey sorunca ağzını kıpırdatma olmaya başladı. Acaba zihninde düşünüyo da kelimeye aktarmaya geç mi kalıyo o yüzden mi ağzı kıpırdıyo sadece dedik ama bu anlık bi şey dediğim o an geçince normal konuşmaya devam ediyor, gerçekten güzel konuşur. 2 yaşında başladı konuşmaya 1 yıldır çok iyi. Yalnız bu son 1 2 haftadır dudak kıpırdama olayına şu davranışlar eklendi: mesela yemek yiyor o an önünde telefon var diyelim böyle dudağı kıpırdamaya başlıyor, sonra eli ayağı boşalıyor gibi oluyor, hatta gözleri kayıyor gibi bile oldu, başı sağa sola doğru mesela hafif kaydı titredi gibi böyle şeylet yaşandı. Sadece bugün mesela parmak boyası ve kitap okuma yaptık yaklaşık 1-1,5 saat. Gözleri boş boş bakmaya başlıyor, dudakları kıpırdıyor, sonra elş ayağı boşalıyor başı vs vücudunun sanki dengesi gidiyor gibi. Hep böyle oldu bugün o kadar çok oldu ki defalarca video bile çektim. Sürekli ağzını sildi ağzının suyu akmaya başladı ağzı sürekli istemsiz kıpırdadığı için ve sanki ağzına da hakim olamıyor gibi yoksa tükürüğünü niye tutamasın? Ya sabah beri ağla ağla öldüm. Nette böyle şeyler aratınca epilepsi çıktı ama yaşayan var mı nolur yazın çok kötüyüm.

Randevu aldık yarın gidicez. Göz kayması 1 kere oldu anlık 3 4 saniye oluyot ve geçiyor. En çok olan şey dudağın istemsiz kıpırdaması, ve el ayakta kontrol edememe durumu.

nette aarastirinca epilepsi cikmismis, gidin doktora o koysun teşhisi!
Yazik gunah bebise ya!
Ya insanı zorla çıldırtmayın bi gözünüzü seveyim! Götürücem diyorum oturduğun yerden ahlam kesme. Ben bu durumu yaşayan bilen var mı diye merak ettim bi öneri olur bildiği bi durum olur anca boş boş konuş, ben doktora niye götüriyim burdan duyduklarıma göre ilaç alıp vericektim zaten çok cahiliz ya
Ya sabır ya. Derdim büyük senle uğraşamam.bilgin yoksa sus yazma.

Burdan sormak yerine doktora götürmek daha mantıklı değil mi

yani bir siz biliyorsunuz bunları. annesi düşünemiyor doktora götürmeyi. özele imkanı yoksa insanların on beş gün sonra randevu alabildiği bir ülkedeyiz farkında mısınız ? şurada aynısını yaşayan varsa diye derdini paylaşan insanları buraya yazacağınıza şunu yapın şeklinde darlamayın artık yahu.

Herkese merhaba arkadaşlar. Şu an karşınızda bebeği için çok endişelenen çaresiz bi anne var nolur okumadan geçmeyin. Çocuk sağlığı kısmı bu kadar ilgi görmüyor e benim dr derdim var buraya konu açmak zorunda kaldım. Çok sağ olun.
3 yaşında bi kızım var. Gelişimi, boyu kilosu herşeyi iyi. Derdini güzel anlatır çok güzel konuşur. Fakat son 1 2 ayda böyle bi şey sorunca ağzını kıpırdatma olmaya başladı. Acaba zihninde düşünüyo da kelimeye aktarmaya geç mi kalıyo o yüzden mi ağzı kıpırdıyo sadece dedik ama bu anlık bi şey dediğim o an geçince normal konuşmaya devam ediyor, gerçekten güzel konuşur. 2 yaşında başladı konuşmaya 1 yıldır çok iyi. Yalnız bu son 1 2 haftadır dudak kıpırdama olayına şu davranışlar eklendi: mesela yemek yiyor o an önünde telefon var diyelim böyle dudağı kıpırdamaya başlıyor, sonra eli ayağı boşalıyor gibi oluyor, hatta gözleri kayıyor gibi bile oldu, başı sağa sola doğru mesela hafif kaydı titredi gibi böyle şeylet yaşandı. Sadece bugün mesela parmak boyası ve kitap okuma yaptık yaklaşık 1-1,5 saat. Gözleri boş boş bakmaya başlıyor, dudakları kıpırdıyor, sonra elş ayağı boşalıyor başı vs vücudunun sanki dengesi gidiyor gibi. Hep böyle oldu bugün o kadar çok oldu ki defalarca video bile çektim. Sürekli ağzını sildi ağzının suyu akmaya başladı ağzı sürekli istemsiz kıpırdadığı için ve sanki ağzına da hakim olamıyor gibi yoksa tükürüğünü niye tutamasın? Ya sabah beri ağla ağla öldüm. Nette böyle şeyler aratınca epilepsi çıktı ama yaşayan var mı nolur yazın çok kötüyüm.
Nöbet geçiriyor çok yüksek ihtimal.
Çocuk nöroloji uzmanına götürün, EEG çekilmesi gerekir.
Bu durum sonrası çocukta geçici bir uyku hali gibi bir durum oluyor mu ?
Nöbet sonrası post iktal denilen bir durum oluşur.
Not, Sağlık sektöründe uzun yıllar çalıştım.

yani bir siz biliyorsunuz bunları. annesi düşünemiyor doktora götürmeyi. şurada aynısını yaşayan varsa diye derdini paylaşan insanları buraya yazacağınıza şunu yapın şeklinde daralmayın artık yahu.
Dusunememis iste dusunmesini sağladık. Baska yasayan varsa ona yarari ne, neyse banane, gozu kayan eli ayagini kontrol edemeyen bebesini daha burada tartışsin.

Neden doktora götürmüyorsunuz? İnternetle olacak iş mi? Böyle şeyler yaşayıp soluğu hastanede almamanız ilginç.

yani bir siz biliyorsunuz bunları. annesi düşünemiyor doktora götürmeyi. şurada aynısını yaşayan varsa diye derdini paylaşan insanları buraya yazacağınıza şunu yapın şeklinde daralmayın artık yahu.
Allah razı olsun. Hislerime tercüman ne diyim. Ben ağla ağşa ölmüşüm burda bi de bunlara laf anlatıyorum ki yaşayan bilen var mı demişim burdan medet ummadım doktora gidiyoruz zaten yarın ama içim öyle bir yanıyor ki dayanamadım sorıyım dedim belki başından geçen olmuştur diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X