kızımın kilosu ve çevre baskısı

ne başkalarının çocuğunuza zayıf demesine izin verin ne de siz çocuğunuza başkaları yüzünden zayıfsın diyin. ilerde çocuğunuz bunu kompleks haline getirebilir ve nur topu gibi yeme bozukluğu meydana gelebilir. bu arada kimi insanların tad alma kabiliyetleri farklı olabiliyor eğer evde benzer yemekler pişiyorsa farklılaştırmaya özen gösterin.

Merhaba 3 buçuk yaşında bir kızım var kilosu 12.400gr çok zayıf ama boyu gayet iyi kızım prematüre dogdu 7aylik2.140gr doğmuştu.Esimde bende çok iri insanlar değiliz ben simdiye kadar kızımın kilosuna fazla takilmiyordum sağlıklı olsun yeter diyordum ama cevremden o kadar çok baskı aliyorum ki bu cocuk hiç kilo almiyormu hic gelismiyor çok zayıf vs.Bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar ben çocuğumun elimden geldiğince beslenmesine dikkat ediyorum ama bu sözleri duydukca sinirleniyorum ve bu sefer her yemekte kızımın üstüne gidiyorum onuda ye bunu da ye bu seferde ters tepki yapıyor ve kızım bu sıralar hiç bir şey yemiyor çünkü üstüne çok gidiyorum sevgili anneler konu da ne yapabilirim sizler neler yapıyorsunuz? :KK43:
2 kız annesiyim. Ikisi de aynı şeyi yer. Birisi normalin alt sınırı biri üst. Herkesin bir dengesi var. Çevredeki herkese susmak düşer

Bu insanların kiloyla ne alıp veremedığı var anlamıyorum gerçekten.seni o kadar iyi anlıyorum ki bir cocuk kilolaysa çok güzel bakılmış falan kafasindalar.benim kızım da 3 yaşında 14 kilo. gören diyor ki çok zayıf bilmem ne cart curt.kafaya takiyomuyum hayır.neden biliyor musun çünkü benim kızım yumuŕtasini yiyor.etini yiyor sebze yedirmeye çalışıyorum.sut ıcrıyorum.meyveye bayılır kuruyemisini yer .sadece ekmek yemez yani çok nadirdir yediği.o yüzden içim rahat.bir tanıdığının kızı aşırı kilolu yani öyle ki göbek fln obeziteye doğru gidiyor.yedigi tek şey ne biliyo musun ? Patates kızartması,makarna ve biliMum abur cubur.
O yüzden cocuk güzel besleniyorsa hic üzülme.

Merhaba 3 buçuk yaşında bir kızım var kilosu 12.400gr çok zayıf ama boyu gayet iyi kızım prematüre dogdu 7aylik2.140gr doğmuştu.Esimde bende çok iri insanlar değiliz ben simdiye kadar kızımın kilosuna fazla takilmiyordum sağlıklı olsun yeter diyordum ama cevremden o kadar çok baskı aliyorum ki bu cocuk hiç kilo almiyormu hic gelismiyor çok zayıf vs.Bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar ben çocuğumun elimden geldiğince beslenmesine dikkat ediyorum ama bu sözleri duydukca sinirleniyorum ve bu sefer her yemekte kızımın üstüne gidiyorum onuda ye bunu da ye bu seferde ters tepki yapıyor ve kızım bu sıralar hiç bir şey yemiyor çünkü üstüne çok gidiyorum sevgili anneler konu da ne yapabilirim sizler neler yapıyorsunuz? :KK43:
insanları umursama lütfen.sağlığı yerindeyse hiç zorlama çocuğu.benim kızım da küçükken çoookkk zayıftı,kemikleri sayılıyordu.sonradan ameliyat oldu vs kilon aldı.şimdi 15 yaşında ve deli gibi kilo vermeye çalışıyor.
o zaman zayıf bu çocuk diyenler,şimdi aa çok şişman yedirmesene diyor :işsiz:hiç takma nasılsa hep konuşacaklar.

Oglum bir yasina 12 kilo girdi. Su an 2 ay sonra 4 yasina girecek ve 5-6 yas kiyafetleri giyiyor.

Kizim tam 2 yasina. 11 kilo. Bazi firmalarin 12-18, bazilarinin 18-24 ay bedenlerini giyiyor.

Ikisi de istahli, yemek yemeyi seven cocuklar. Cok sukur saglikli da besleyebiliyorum. Ayni yemegi yiyen, ayni anne babadan iki kardes. Ebatlarina baksan aralari 22 ay degil 4 yas dersin :)

O yuzden doktorun hakli, saglikliysa sorun yok.

saglikli beslenmesi en onemlisi..makarna ile pilav ile kilo almis cocuklara bayılıyor millet. benim cocugum da zayif. 4 yasina gelmek uzere daha yeni 15 kilo oldu. ama ne sebze secer ne et. herseyi yer. atistirmalik olarak haslanmis nohut veriyorum misal. önemli olan çocuğun gelisimi guzel olsun. yemek secmesin. fiziksel gelişimiyerinde olsun. millet ne derse desin. ben zayif diyenlere kaliteli besleniyor da ondan diyorum.

Benim oğlumda prematüre doğdu 13 aylık şimdi hala 9 aylık kıyafetlerimizi giyiyoruz kilo çok alamadığı gibi boya gidiyor o yüzden insanlar zayıf görüyor erken doğan bebeklerin geneli minyon oluyor yapacak birşey yok konuşan konuşsun. Sütüme kadar sorguluyorlar sanane diyip geçicen

Benimde oğlum 3 yasinda 11 kiloydu en son. Yemiyor yapacak birşey yok. Sağlıklı olsun yeter

insanları umursama lütfen.sağlığı yerindeyse hiç zorlama çocuğu.benim kızım da küçükken çoookkk zayıftı,kemikleri sayılıyordu.sonradan ameliyat oldu vs kilon aldı.şimdi 15 yaşında ve deli gibi kilo vermeye çalışıyor.
o zaman zayıf bu çocuk diyenler,şimdi aa çok şişman yedirmesene diyor :işsiz:hiç takma nasılsa hep konuşacaklar.

geniz eti ameliyati mi?

Kilo iyi bir şey değil
Küçükken kiloya alışan vücutlar yetişkinlikte bir sürü sağlık problemiyle uğraşıyor
Geçen aylarda haberlerde izlemiştim on yaş altı çocuklarda şeker hastalığı hızla yayılıyormuş çok yemek iyi değil, bırakın zayıf kalsın.

Ben de hep zayıftım hala da zayıfım. Arada annem güzin ablada falan kilo aldırma tarifleri bulur üzerimde denerdi, yok olmadı. Hala 50nin altında kilom. Kızım da zayıf, doktor annesine çekmiş diyor, ne desin.

Yalnız hayatım boyunca rejim yapmadım, arkadaşlarım grissini kemirirken ben dünyaları yedim, yine almadım kilo. Bence zayıf olmak çok eğlenceli :-)

Allah kızıni sana bagislasin canim. Benim oglumda 40 gün kadar erken dogdu boynuna kordon dolanmis enfeksiyon kapmis küvezde kaldi 2500 gr a düştü. Banada sen yiyorsun bu cocuga yedirmiyormusun diye dalga geciyorlardi sinir oluyordum. Oglumun cok ustune gidiyordum. Sonra yaslı bir cocuk doktoruna gittim. Bana dediki simdikiler avakado vs cocuklari besliyor. Ben tarhana bulgurla büyüdüm bak doktor oldum. Cocugu bosuna sıkma ustüne gitme,sen bunalima girmişsin cocuguda bunalima sokmussun ,böyle yaptikca daha kötü olur kendini rahat bırak cocuk yemek yemeyi eziyet olarak degil keyif olarak yesin dedi. Benim oglum çorba iciyordu. Bende kahvaltida corbalarini yumurtali yapiyordum yada mesela tarhana corbasina saf zeytinyagla pisirip yerken peynir eziyordum icine boylelikle kahvaltiliklara alisti. Öglenleri once meyveli yogurt yedirdim sonra az az kendi yaptigim yogurtla karistirip yedirmeye basladim sonrasinda sadece ev yogurfu yemege basladi. Eger corba yiyorsa bol bol corba yedir kemik sulu falan,yemediklerini corbalarinin icine katip yedir. Birde bir eczaci bana hünnap keciboynuzu özünü önerdi.sabahlari 1 tahta kasikla verip uzerine yarim cay bardagi portakal suyu icirdim.birsüre sonra hem iştahi artti hemde kilo aldi. Milleti kafana takma agzi olan konusuyor. Kan degerleri normalse kilo alir yavas yavas.

X