kızımın kilosu ve çevre baskısı

Zayıf olması hiiiç önemli değil. Sağlık durumu iyi olsun yeterli. İnsanlara yaranmak zor, daha küçücük bir kız çocuğu oysa ki.
Ben de çok zayıf bir çocukluk geçirdim sağlık sorunum yoktu. Uzun bir dönem balık yağı kullandım sonra kilo almıştım.

Şöyle düşün ve rahatla. Çocuğunu çevrenin istediği boya be kiloya ulaştırdın diyelim o çevredekiler susacak mı? Hayır başka bişey bulacaklar. O yüzden geçiştirici cevaplar ver geç. Bizde malesef muhabbet etme kültürü yok gerçekten yok ben buna İnanmıyorum. Biz konuşmak için genelde evli misin bekar mısın, çocuk var mı yok mu, ne zaman işe başlıyorsun, okul ne zaman bitiyor, ne iş yapıyorsun, maaşın kaç lira falan gibi sorular soruyoruz. Bu konular olmasa bir insanla sohbet etmek için laf kalmıyor bizim lügatımızda :işsiz:Bunu yaşlı teyzeler değil artık üniversite okumuş insanlar da yapıyor. Gerçi üniversite eğitimlerine de çok inanan birisi değilim de yeri gelince insanlar şu bölümü okudum, şu kadar yıl okudum diye kibirlenir mükemmel eğitilmiş gibi. Ama eşeklik baki kalıyor bazılarında.

Benim annem de benzer çevre baskısına maruz kalmış. Boşanmış bir kadın da olduğundan tek meşgalesi ben idim.Küçükken çok zayıftım ama bence vücut şeklim öyleydi,hala kemiklerim ince ve narin gözükür.Annrm kilo alayım diye küçücük yaşlarda iştah açıcı iğneler,vitamin iğneleri vs. vurdururdu bana.Ayrıca annem sağolsun kilo alsın da nasıl alırsa alsın kafasındaydı.Cehalet de olduğundan özellikle sağlıklı besleyim çocuğu diye uğraşmamış.Sebze ,meyve adamakıllı yemeden,pideler,sokak lahmacunları,bol beyaz ekmekler vs . derken baya kilo aldım.Meğersem doğuştan gelen hipotiroidim de varmış; küçük yaşta obez,ilerki yaşlarda morbid obez oldum.Çünkü tiroid kiloyu,kilo da insülin direncini tetikledi bir süre sonra.Ancak 20li yaşlarımın sonunda zor da olsa kilo verdim ki hala kilom ideal sayılmaz.

Tüm bunların getirisi olarak uzun yıllar annemi suçladım ki hala bu konuya dair onu affedebilmiş değilim.Kızınıza değer veriyorsanız sağlıklı beslenmesine yardımcı olun.Et,sebze,meyve,süt ürünü, karbonhidrat her şeyden dengeli yesin.Nasıl yapacağınıza dair bi fikriniz yoksa diyetisyene danışabilirsiniz.Ayrıca doktoru da kilosunu ideal buluosa çevreye canınız cehenneme diyebilirsiniz.

Merhaba 3 buçuk yaşında bir kızım var kilosu 12.400gr çok zayıf ama boyu gayet iyi kızım prematüre dogdu 7aylik2.140gr doğmuştu.Esimde bende çok iri insanlar değiliz ben simdiye kadar kızımın kilosuna fazla takilmiyordum sağlıklı olsun yeter diyordum ama cevremden o kadar çok baskı aliyorum ki bu cocuk hiç kilo almiyormu hic gelismiyor çok zayıf vs.Bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar ben çocuğumun elimden geldiğince beslenmesine dikkat ediyorum ama bu sözleri duydukca sinirleniyorum ve bu sefer her yemekte kızımın üstüne gidiyorum onuda ye bunu da ye bu seferde ters tepki yapıyor ve kızım bu sıralar hiç bir şey yemiyor çünkü üstüne çok gidiyorum sevgili anneler konu da ne yapabilirim sizler neler yapıyorsunuz? :KK43:
Doktorunuz ne diyor.

Çocuk doktorlarının ofisinde hep dikkat edin boy kilo eğrisi tablosu asılıdır.
Bu doktorun kiloyu bilmemesinden değil çocuğun normal olduğuna aileleri ikna etmek içindir. 😊

kilolu çocuk sağlıklı diye bişey yok zaten boşverin konuşsunlar. Benim oğlumda inanılmaz kilolu değil. Herşeyi yemez neyi canı isterse onu yer. Ama doktorları çok beğeniyolar. Çünkü olması gerektiği gibi kilo alımı ne çok ne az. 2700 doğdu o da. Ama bu dönemde vitamin takviyesi verebilirsiniz bazıları iştahta açıyor onları deneyin.

Açılınnn ben geldimmm
Ben de prematüre bir bebekmişim annemin hamilelik tansiyonu sebebiyle erken doğdum.
Üniversiteye gidene kadar çıta gibiydim. Hiç bir şey yemezdim. Domatesin çekirdeğini ayırırdım. Ne iştah ilaçları neler neler kullandım yok. 18 yaşında 168 cm 45 kiloydum.
Çocukken annem peşimden tabakla çatalla yemek koştururdu bir lokma yiyeyim diye. Hatta çok küçükken bardaklara günlük yoğurtlar mayalardı neler neler. Çok hamarat kadındır zaten. Ona da ay ne zayıf, ay gelişmiyor derlermiş.
Annem baskı yaptıkça yemekten nefret ettim. Keşke yemek yemek olmasa diye dua ederdim.
Sonra üniversiteye gidip yalnız kalınca başımın çaresine bakmayı öğrendim. Kendim yemek yaptıkça yaptıklarımı tatmak istedim. Öyle öyle alıştım. Şimdi her şeyi yerim. Zayıfken de şimdi de gayet sağlıklıyım. Kafam da çalışıyor şükür. Hatta bir iki kilo fazlam bile var. 50'lere çıktım.
Neyse yani sıkmayın çocuğu, ters teper. Bir de beraber yemek yapmaya çalışın. Ona da görev verin. Özenir yer yaptığını.

Saglığı ve gelişimi yerindeyse hiç üzülmeyin dinlemeyin. Benim Oğlum 6 yasinda 19.5kg baya zayıf yani ama boyu da 1 yaş önde. Ben kimseyi dinlemiyorum, sağlıklı çocuk. Herşeyi yiyor ama doyduğu an bırakıyor, ellemem hiç. Ekmek sevmiyor misal tüketmiyor. En sevdiği yemeği bile doydugu an bırakır, ben hususi öyle yetiştirdim ki obezite sorunu yaşamasın diye :KK66:

4 yaşındaki oğlum 12 civarı kiloda... Kaç kere doktora götürdük tüm tetkikler yapıldı... Sonunda doktorumuz bunu böyle kabul edeceksiniz dedi gönderdi... Emzirdiğim dönemlerde çok tontiş bi bebekti... Ek gıdayı reddetti hep... 18. Ayda emzirmeye kestim yine yemedi, yine yemedi... Olmayınca olmuyor işte... Çoğu zaman kuş gibi kırıntılar beslediğim bilirim.. Sabır diliyorum size de 🌹

Her çocuk iri olacak diye bı kural yok ki.
Anne baba ne ise çocuk öyle olacak.

Çevremde bunu yapan insanlar ve anne babalar da var.
Kadının boyu 1.50 kocası da 1.68 çocukları uzun olsun istiyorlar. Ve aileleri de minyon insanlar.
Birde bir tanıdık var iki kızı çok kilolu ve göbekli, fakat kadın da çok kilolu göbekli eşi gayet fit bir oğulları oldu babası gibi çocuk ince uzun.
Kadın takmış kızlara az ye göbeğinizi görmüyormusunuz.
Hayretler için de kalıyorum bunlara şahit olunca.

Çocuğun üzerine gitmeyin.
Sağlıklı ise sorun yok.

Merhaba 3 buçuk yaşında bir kızım var kilosu 12.400gr çok zayıf ama boyu gayet iyi kızım prematüre dogdu 7aylik2.140gr doğmuştu.Esimde bende çok iri insanlar değiliz ben simdiye kadar kızımın kilosuna fazla takilmiyordum sağlıklı olsun yeter diyordum ama cevremden o kadar çok baskı aliyorum ki bu cocuk hiç kilo almiyormu hic gelismiyor çok zayıf vs.Bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar ben çocuğumun elimden geldiğince beslenmesine dikkat ediyorum ama bu sözleri duydukca sinirleniyorum ve bu sefer her yemekte kızımın üstüne gidiyorum onuda ye bunu da ye bu seferde ters tepki yapıyor ve kızım bu sıralar hiç bir şey yemiyor çünkü üstüne çok gidiyorum sevgili anneler konu da ne yapabilirim sizler neler yapıyorsunuz? :KK43:

Allah bağışlasın. Benim de oğlum. Prematüre 28 haftalık 950gr doğdu 37cm
Suan.2bucuk yaşında 11 kilo. Boyu sınırda. Gören hasta mı nesi var gibi şeyler diyor. Ben direk prematüre diyorum açıklamaya gerek yok ne çektiğimizi biz biliyoruz.
Sağlıklı olsunlar da bizim. Bebekler baştan mucize. Hiç. Takma stres yaptıkça bebeğine de yansır

Yegenim de 3 yasinda 12 kilo, hic de zayif degil normal cocuk, bizim millet sisman olmayan her cocuga kulp takiyor, doktorunuz gelisimini normal buluyorsa gerisini takmayin.

Canım benim ablamın oglu da öyle yani çocuk yemek istemiyor yese de kilo almıyor her çocuk aynı olacak degil ondan küçük kardeşi var aynı boydalar ne sorun olacak ki ilerde toparlar kendini boşuna çevrenin sözüne bakıp çocugunu zorlama hepsi aynı olacak diye bişey yok Allah korusun çocugun üstüne giderken ters teper psikolojisi bozulur falan bırak acıktıgında yer şimdi benim normal kiloda olan yegenim de var senin dedigin gibi zayıf olan da kimin eksigi var hepsi aynı hiçbir sorun yok milletin lafıyla yola gidilmez bırak konuşsunlar boş boş

Bende prematüre doğdum. İlkokulda lakabım kuru fasulyeydi 5. sınıfta 25 kiloydum sadece. Söylenenlere aldırmayın. Preamatüre bebekler gelişimini geç tamamlıyor yeter ki ciddi bir sağlık sorunu olmasın. Obez olup diabet hastası olacağına dal gibi gezsin sağlıkla

Birşey yemiyor mu diyen komşuma yok biz yiyoruz o bakıyor...
Ne kadar zayıf diyene yüzüne bakıyorum uzun uzun
Ona da bız farkemedık ne göz varmıs sizde de diyesim var.
Etkılenıyorsun ..doktorum bana senin tedaviye ihtiyacın var çocuk iyi dedıği zaman ben durdum..yemek yemeyi seven bir çocuk gayet sağlıklı da maşallah..biraz daha kilo alsın isterim ..
Üzülmeyin kardeşim..elalem herseyi der...herşeyin uzmanı maalesef..

Aman boşver insanların dediğine takılma.
Kilolu olsa da kilolu derler.
Doktor sağlıklı buluyorsa gerisi boş.
Sağlıklı ve zayıf olmak avantaj bence.

çocuğu rahat bırak çevre için yaşamıyoruz kulak asma ..aynı insanlar kızın 17 yaşına gelip kilolu olsa zayıflasın der emin ol ..allah sağlık versin önce

Hiç takılmayın. 41. Haftada 3485 gr doğan kızım şu an 39 aylık ve 13 kg. Erken doğma ile alakası yok. Canınızı sıkmayın. Sağlıkları yerinde olsun gerisi önemli değil.

kendimden bildiriyorum, sakın üstelemeyin daha da tiksindirirsiniz yemekten.çocukluk fotoğraflarımı görseniz bu kızı aç susuz kör kuyularda büyütüyolar dersiniz.sağlıklıysa sorun değil.herkes kendine baksın hamur işiyle tekerlek gibi şişiriyolar çocukları boş boş çok sağlıklı geliyo onlara o.ben zamanla açıldım , hatta kilolu statüsüne bile geçtim :) zamanla açılır büyüdükçe he açılmazsa da sağlığı yerindeyse normal.o elleriyle kilolu yaptıkları çocuklarına da liseye gelince obez gibisin zayıfla baskısı yapıyolar bu sefer

benim oğlum da çita gibi.Kılo sağlık demek değildir.Doktor kilosu normal ve beslenme şekli güzel diyor ben sağlıklı gıdalarla beslıyorum çocugumu deyın kapatın agızlarını.Ben öyle yapıyorum.Koyuyorlar çocukların önune makarna,pılav,paketlı abur cubur şişiriyorlarçocukları.

X