Benim annem de benzer çevre baskısına maruz kalmış. Boşanmış bir kadın da olduğundan tek meşgalesi ben idim.Küçükken çok zayıftım ama bence vücut şeklim öyleydi,hala kemiklerim ince ve narin gözükür.Annrm kilo alayım diye küçücük yaşlarda iştah açıcı iğneler,vitamin iğneleri vs. vurdururdu bana.Ayrıca annem sağolsun kilo alsın da nasıl alırsa alsın kafasındaydı.Cehalet de olduğundan özellikle sağlıklı besleyim çocuğu diye uğraşmamış.Sebze ,meyve adamakıllı yemeden,pideler,sokak lahmacunları,bol beyaz ekmekler vs . derken baya kilo aldım.Meğersem doğuştan gelen hipotiroidim de varmış; küçük yaşta obez,ilerki yaşlarda morbid obez oldum.Çünkü tiroid kiloyu,kilo da insülin direncini tetikledi bir süre sonra.Ancak 20li yaşlarımın sonunda zor da olsa kilo verdim ki hala kilom ideal sayılmaz.
Tüm bunların getirisi olarak uzun yıllar annemi suçladım ki hala bu konuya dair onu affedebilmiş değilim.Kızınıza değer veriyorsanız sağlıklı beslenmesine yardımcı olun.Et,sebze,meyve,süt ürünü, karbonhidrat her şeyden dengeli yesin.Nasıl yapacağınıza dair bi fikriniz yoksa diyetisyene danışabilirsiniz.Ayrıca doktoru da kilosunu ideal buluosa çevreye canınız cehenneme diyebilirsiniz.